Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 9 часа, ДеДо Либен said:

Големи аналлайзи правиш гледам , пък не знаеш кой напада.

Поради това, че батальоните убиха ММА боецът на Украйна, украинците ги локализираха по снимките и ги бомбиха.

А поради раздадените автомати тръгнаха бандитски действия. 

В момента хората се страхуват повече от бандитите, от колкото украинци и руснаци.

• ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, gmladenov said:

Много добре се знае. Киев не е обсаден от украинци.

Говоря за Азов. И вътрешните междуособици. Четете внимателно. Те сами си показаха матретираният и убит украинец. За сега не се знае кой е стрелял по всички опити да изведат гражданите. Но е много малко вероятно да са руснаци. Вече със сигурност се знае, че не руснаци удариха АЕЦ-а. 

• ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Село Половинкино Старобельского района ЛНР, бывшая база батальона "Айдар". По совместительству - концлагерь для задержанных лиц, из числа как ополчения, так и гражданского населения.

https://t.me/nznp_lnr/3211

Малко допълнителна информация от мен. Няколко дена след началото на инвазията Зеленски уволни губернатора на Одеса и назначи на негово място бившия командир на "Айдар". Сега този човек готви града за отбрана. Ако се стигне дотам, най-вероятно ще гледаме Мариупол 2.

• Потребители
Публикува (edited)

Това го написах на 25 февруари в първата (затворената) тема:

"Важен елемент от партизанската война е деморализацията на противника  - ако всяка една колона беше ударена поне  един път с 200 или 300 килограма ТНТ или амониев нитрат,  ( не е задължително  унищожаването и) о, то руските "контрактници" (често наборни войничета с малко служба, принуждавани или изкушавани  да подпишат договори малко преди  инвазията) щяха да рухнат психически, и работата на редовната украинска армия щеще да се улесни."

За Кухулин:

Знам как работи системата, защото съм я изследвал по-дълбочено в последните години 

(имам и тема за последните президентстки избори в Русия, това все пак предполага по-задълбочни познания)

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, nik1 said:

За Кухулин:

Знам как работи системата, защото съм я изследвал по-дълбочено в последните години 

Коя система?

• Потребители
Публикува
Преди 5 минути, Кухулин said:

Коя система?

"Путиновата", така да се каже, тази на РФ на Путин,

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 52 минути, miroki said:

Поради това, че батальоните убиха ММА боецът на Украйна, украинците ги локализираха по снимките и ги бомбиха.

Това са някакви щуротии. 

Няма никакъв ММА боец, който да е  убит. Имаше видео за побой над един ММА боец, което беше фейк.

Преди 38 минути, Кухулин said:

Село Половинкино Старобельского района ЛНР, бывшая база батальона "Айдар". По совместительству - концлагерь для задержанных лиц, из числа как ополчения, так и гражданского населения.

https://t.me/nznp_lnr/3211

Малко допълнителна информация от мен. Няколко дена след началото на инвазията Зеленски уволни губернатора на Одеса и назначи на негово място бившия командир на "Айдар". Сега този човек готви града за отбрана. Ако се стигне дотам, най-вероятно ще гледаме Мариупол 2.

Максим Кац има един ролик в който обяснява защо не трябва да се гледа руска телевизия. И обяснава разликата между журналистика/раследване и пропаганда:

https://ren.tv/news/v-mire/949133-kadry-iz-sela-polovnikino-lnr-gde-provodilis-pytki-i-rasstrely

"Замминистра поделилась рассказами очевидцев."
това е типичен похват на пропагандата

Изгледайте ролика:

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 часа, БатеВаньо said:

По клиповете някакви пишман анализатори и водещи обсъждат войната все едно е електронна игра и никой не си дава сметка, че е реална. Неква руска тетка пита ама какво става с наща армия, толкова ли не може да превземе Киев? WTF? И наще путинофили припяват в същия глас. Пускат снимчици на трупове,  разрушени градове и така, леко на бъзик, с намигване, ужким на майтап. Пичове, здраво сте скъсали синджира. Ама не сте само. То като се погледнат коментарите в интернет пространството и човек може да стигне до извода, че на вски 5 дъската яко му хлопа.

Според мен, това е защото войната извън Украйна не се води на бойното поле, а в медиите и социалните мрежи. Води се в умовете на хората. И съм шокиран колко много уж интелигентни хора, дори и тук в този форум, гледат "черно-бели телевизори".

Ето едно клипче от преди войната:

https://www.facebook.com/dimitarbairaktarov/videos/372873851328180/

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, nik1 said:

Максим Кац има един ролик в който обяснява защо не трябва да се гледа руска телевизия.

Постът ми не е по материали от руската телевизия. Аз също съм на мнение, че не трябва да се гледа телевизия - руска, българска, английска, все тая. Или ако се гледа, то трябва да е с цел анализ.

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 8 минути, Кухулин said:

Постът ми не е по материали от руската телевизия. Аз също съм на мнение, че не трябва да се гледа телевизия - руска, българска, английска, все тая. Или ако се гледа, то трябва да е с цел анализ.

В поста ти няма неща като дати, свидетелства (свидетели), има разказ , подобен на този от телевизора.

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, nik1 said:

подобен на този от телевизора.

Ти си познавач на системата. Щом казваш "подобен", значи има и разлики :)    

Преди 19 часа, Thorn said:

https://militarizm.su/vojna-na-ukraine/aviaciya-v-rossijsko-ukrainskoj-vojne-ch-1.html

Обзор по авиационната част. Изглежда горе долу приличен, а дали е така - кой ще ти каже? Абстрахирайте се от очевидните пристрастия на автора.

Погледнах го набързо и ми се струва, че отсъства кажи-речи най-вкусната част - първите кадри на Су-35 в ДВБ.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 19 минути, Янков said:

И съм шокиран колко много уж интелигентни хора, дори и тук в този форум, гледат "черно-бели телевизори".

А сигурен ли си, че и ти не си сред хората, които гледат "черно-бял телевизор"?  Аз за себе си например не съм много сигурен.  Опитвам се да схвана картината максимално обективно, но в същото време съзнавам, че това надали е възможно. Всеки човек има в себе си някакви ценности, чувства  и предпочитания и колкото и да се стреми да се абстрахира от тях неминуемо от време на време се се сблъсква със собствените си ограничения.  По време на война пък това "от време на  време" по съвсем обективни причини става "все по-често".   

Редактирано от Atom
  • Потребители
Публикува
Преди 24 минути, Atom said:

Тя путиновата система поначало е обречена. Не за друго, а защото системата изцяло е ориентирана върху идна личност и подчинена на волята на един човек.  Всеки човек обаче има срок на годност. Остарява, оглупява, губи сили.  Сега системата навлиза във финалната си фаза.  Това, че навлиза във финалната си фаза не означава обаче, че няма да направи още един куп поразии. Напротив, сега е най-опасна. 

След Путин може да дойде нов автократ, а тогава системата ще остане непокътната..Може да  очакваме, че Медведев или Мишустин (или кой да е друг) като автократ няма да прави същите поразии като Путин, но лъжата, цинизма и пропагандата (чрез държавно контролираните медии) според мен отново ще бъдат основа на управелнието.

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Atom said:

Опитвам се да схвана картината максимално обективно, но в същото време съзнавам, че това надали е възможно. Всеки човек има в себе си някакви ценности, чувства  и предпочитания и колкото и да се стреми да се абстрахира от тях неминуемо от време на време се се сблъсква със собствените си ограничения. 

Чувствата и истините са едно,а фактите - съвсем друго. За да бъде човек обективен е нужно само да събира фактите,но там е проблемът,че никога не може да се узнаят всички факти. Или както казва Клаузевиц,цитирам по памет:"...информацията за врага никога не е пълна." И за собствената армия и народ,бих допълнил.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Atom said:

Опитвам се да схвана картината максимално обективно, но в същото време съзнавам, че това надали е възможно. Всеки човек има в себе си някакви ценности, чувства  и предпочитания и колкото и да се стреми да се абстрахира от тях неминуемо от време на време се се сблъсква със собствените си ограничения.  По време на война пък това "от време на  време" по съвсем обективни причини става "все по-често".   

Такава обективност е възможна само ако човек има голям опит в следенето на подобни конфликти. Просто няма как да стане иначе, независимо колко е силно желанието. Има прекалено много шум - информационен, емоционален и т. н. 

Ето, горе Ник пише за дати, свидетели и прочее. Това са неща, които имат голямо значение за пълната картина в мирно време, но са абсолютно ирелевантни в следенето на обстановката риълтайм. Съвсем други подходи трябват, предимно интуитивни.

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 26 минути, Янков said:

Според мен, това е защото войната извън Украйна не се води на бойното поле, а в медиите и социалните мрежи. Води се в умовете на хората. И съм шокиран колко много уж интелигентни хора, дори и тук в този форум, гледат "черно-бели телевизори".

Ето едно клипче от преди войната:

https://www.facebook.com/dimitarbairaktarov/videos/372873851328180/

Това е от черно-белия телевизор.

Зеленски победи всички "майдановски политици" на изборите, и зададе нов курс. Днешната Украйна не  е тази Украйна от филма, За се разбере това  трябва да се чете и да се мисли малко повече.

https://www.investor.bg/evropa/334/a/zelenski-shte-prodyljim-do-krai-pregovorite-za-spirane-na-ogynia-v-iztochna-ukraina-281030/

https://www.investor.bg/analizi/91/a/sys-zelenski-nachelo-ukraina-poema-po-pytia-kym-neizvestnostta-281049/

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 51 минути, nik1 said:

След Путин може да дойде нов автократ, а тогава системата ще остане непокътната.

Не знам.  В обществото е наложена идеята, че Путин и Русия са еквивалентни понятия.  Виж например коментарите под официалните канали за информация.  Хората който поддържат войната го правят защото вярват в Путин.  Феновете на Путин поддържат Путин, а не Мишустин, Единна Русия или някой друг.  Сред елита също ако има консенсус, той е да се поддържа Путин и нито една друга фигура не може да го замести.  Самият факт, че масово се рекламира тезата "Есть Путин — есть Россия, нет Путина — нет России" е показателен.  Това е набито много дълбоко в главите на хората.

Ето един клип от 2012. Той много добре илюстрира в каква насока са обработвани умовете на хората през последното десетилетие: 

"Апокалипсис без Путин".  Тази идея е толкова набивана и експлоатирана, че едва ли не апокалипсиса става неизбежен и може да се схване като нещо  предсказано, доказано, съвсем логично и идващо от само себе си.  

При това положение не виждам как на един нов лидер ще се позволи както от обществото така и от елитите цялата власт и автокрация на Путин.  По-скоро ще се случат тези "предсказания" от клипа. Ако всички очакват нещо да се случи, то най-вероятно ще се случи.   

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 10 минути, Кухулин said:

Такава обективност е възможна само ако човек има голям опит в следенето на подобни конфликти. Просто няма как да стане иначе, независимо колко е силно желанието. Има прекалено много шум - информационен, емоционален и т. н. 

Ето, горе Ник пише за дати, свидетели и прочее. Това са неща, които имат голямо значение за пълната картина в мирно време, но са абсолютно ирелевантни в следенето на обстановката риълтайм. Съвсем други подходи трябват, предимно интуитивни.

Интуцията за мен не трябва  да е базирана  на чувства, а на опит и знания.

Забележка: Не бях свидетел на "контрактния скадал" в ВС на РФ", и  нямах  документи за сегашния. Нямах, предполагах го с  висока степен на достверност, по интуиция базирана на опит и знания..

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 5 минути, Atom said:

"Апокалипсис без Путин".  Тази идея е толкова набивана и експлоатирана, че едва ли не апокалипсиса става неизбежен и може да се схване като нещо  предсказано, доказано, съвсем логично и идващо от само себе си.  

Явно това е тежкото наследство на самодържавието.На мужиците е набивано в главите че ако умре царя всичко свършва.А Путин в момента е нещо повече от цар.По същия начин и през март 1953 година когато е починал Сталин всичко а застинало и се е чакало едва ли не рухване на държавата,край на света и т.н..Или най малко внезапно нападение на вероломните империалисти.

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 2
  • Upvote 2
  • Потребител
Публикува
Преди 33 минути, Atom said:

А сигурен ли си, че и ти не си сред хората, които гледат "черно-бял телевизор"?  Аз за себе си например не съм много сигурен.  Опитвам се да схвана картината максимално обективно, но в същото време съзнавам, че това надали е възможно. Всеки човек има в себе си някакви ценности, чувства  и предпочитания и колкото и да се стреми да се абстрахира от тях неминуемо от време на време се се сблъсква със собствените си ограничения.  По време на война пък това "от време на  време" по съвсем обективни причини става "все по-често".   

Сигурен съм точно колкото и ти.

Преди 16 минути, nik1 said:

Това е от черно-белия телевизор.

Зеленски победи всички "майдановски политици" на изборите, и зададе нов курс. Днешната Украйна не  е тази Украйна от филма, За се разбере това  трябва да се чете и да се мисли малко повече.

https://www.investor.bg/evropa/334/a/zelenski-shte-prodyljim-do-krai-pregovorite-za-spirane-na-ogynia-v-iztochna-ukraina-281030/

https://www.investor.bg/analizi/91/a/sys-zelenski-nachelo-ukraina-poema-po-pytia-kym-neizvestnostta-281049/

Същото го пожелавам и на теб.

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 20 минути, Atom said:

Не знам.  В обществото е наложена идеята, че Путин и Русия са еквивалентни понятия.  Виж например коментарите под официалните канали за информация.  Хората който поддържат войната го правят защото вярват в Путин.  Феновете на Путин поддържат Путин, а не Мишустин, Единна Русия или някой друг.  Сред елита също ако има консенсус, той е да се поддържа Путин и нита една друга фигура не може да го замести.  Самият факт, че масово се рекламира тезата "Есть Путин — есть Россия, нет Путина — нет России" е показателен.  Това е набито много дълбоко в главите на хората.

Ето един клип от 2012. Той много добре илюстрира в каква насока са обработвани умовете на хората през последното десетилетие: 

При това положение не виждам как на един нов лидер ще се позволи както от обществото така и от елитите цялата власт и автокрация на Путин.  По-скоро ще се случат тези "предсказания" от клипа. Ако всички очакват нещо да се случи, то най-вероятно ще се случи.   

Съгласен съм напълно, но за мен историята не е линейна права към демокрация/демократизация

При нас свалянето на един по-мек от Путин автократ (Борисов), доведе до демократизация, но свалянето му беше демократично,

В Русия се очаква да наблюдаваме дворцов преврат  (поне аз го очаквам - дали след 5 седмици или две години няма принципно значение), от това за мен логически следва че ще има "болярски"  "избор"/"съгласие" за нов автократ.

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!