Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, nik1 said:

В Русия се очаква да наблюдаваме дворцов преврат  (поне аз го очаквам - дали след 5 седмици или две години няма принципно значение), това за мен логически следва че ще има "болярски"  "избор"/"съгласие" за нов автократ.

Аз очаквам по-скоро "смутно време". Причините за това вече ги писах няколко пъти - институционалния вакуум.  Институцията "президент" не предполага царски правомощия и царска власт.   На хората това бе показано и доказано от самия Путин, благодарение на врътката с Медведев.  Обърканата им конституция също не предполага такива правомощия. Отделно съм скептик за болярския избор.  Ако се разберат по-скоро ще е за някакъв триумвират или нещо от този род.  

• Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 21 часа, Кухулин said:

Дори Русия да клекне и да се изтегли, земите  северозападно от Крим никой няма да ги остави. Там каналите изчистиха, водата пуснаха, надали тепърва ще минат пак на сух режим.

И железопътната линия до Херсон са оправили. Там всичко беше разбомбено.

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 31 минути, Atom said:

Аз очаквам по-скоро "смутно време". Причините за това вече ги писах няколко пъти - институционалния вакуум.  Институцията "президент" не предполага царски правомощия и царска власт.   На хората това бе показано и доказано от самия Путин, благодарение на врътката с Медведев.  Обърканата им конституция също не предполага такива правомощия. Отделно съм скептик за болярския избор.  Ако се разберат по-скоро ще е за някакъв триумвират или нещо от този род.  

Според мен ,тази Конституция ги предлага за някакъв мандат. т.е сматам че полупрезидентската власт  в Русия е най-близко до изборна форма на мандатен "цар":
Разликите в полупрезиденската Франция и Румъния според мен са базови:
-В РФ Президентът разпуска Думата, ако не бъде тя не одобри правителството, предложено от него.
-В РФ Президентът има неограничена законодателна инициатива  (във Фрнация има наложени ограничения дори за изказванията и обръшщеняиата на Президента в Сената) 
-Ръководи заседаннията на МС (за какво е необходим Министър -председател тогава, само за камериер и/или "бушон"?)

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува

В Мелитопол са вкарали доброволци от Донбас за охрана на обществения ред. Вдигат руски знамена, изобщо - лъха на сменена концепция. Може да има връзка с преговорите. Напомням - досега там руските сили не се бъркаха много-много в цивилния живот. Имаше сериозни украински протести.

https://t.me/LIC_LPR/20020

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 22 часа, Кухулин said:

Дори Русия да клекне и да се изтегли, земите  северозападно от Крим никой няма да ги остави. Там каналите изчистиха, водата пуснаха, надали тепърва ще минат пак на сух режим.

Никаква вода не са пуснали. Едно че вззривената дамба нищо не спира, спирането е доста по-сериозно, две че самият канал от дамбата по територията на Крим се е разпаднал, и пускането на вода по него ще е малка катастрофа. Доста време още ще мине, докато потече вода към Крим, а до тогава я камилата, я камиларя...

Подрыв дамбы - пиар-ход Аксенова

Порови по тубата, има филмчета за състоянието на канала на кримската територия - трагедия направо.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Малко разведряване :)

Папагал вдига украинслият флаг (и самият папагал е в патриотична окраска):

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 часа, Atom said:

А сигурен ли си, че и ти не си сред хората, които гледат "черно-бял телевизор"?  Аз за себе си например не съм много сигурен.  Опитвам се да схвана картината максимално обективно, но в същото време съзнавам, че това надали е възможно. Всеки човек има в себе си някакви ценности, чувства  и предпочитания и колкото и да се стреми да се абстрахира от тях неминуемо от време на време се се сблъсква със собствените си ограничения.  По време на война пък това "от време на  време" по съвсем обективни причини става "все по-често".   

Каквито и да са българските пристрастия по отношение Запад - Изток, не мога да си представя как българи спокойно гледат как млади момчета, дали са украинци или руснаци - все е болно, ще умрат. Мога да си представя, че на запад някой може да харесва Путин, особено ако никога не е живял в Русия и няма база за сравнение. Мога да приема, че някой е коплексиран за това, че социалистическия блок рухна и тъжи. Това каква победа е - да избиваш собствените си синове ?

Освен това щом са ни победили икономически, не би ли следвало реваншът да е имено икономически.  Какво ще помогне войната за това?

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)

decfaf52a80cf06027185.jpg

https://www.instagram.com/krevvetochka/?hl=bg

Редактирано от новорегистриран2
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, новорегистриран2 said:

decfaf52a80cf06027185.jpg

Точно за това се чудя защо изобщо ги поствате тези неща в темата - картинки и прочие.....И без тях е ясно , че всички губим от тази война и заради санкциите и въобще. 

• Потребител
Публикува
Преди 25 минути, scaner said:

Никаква вода не са пуснали. Едно че вззривената дамба нищо не спира, спирането е доста по-сериозно, две че самият канал от дамбата по територията на Крим се е разпаднал, и пускането на вода по него ще е малка катастрофа. Доста време още ще мине, докато потече вода към Крим, а до тогава я камилата, я камиларя...

Подрыв дамбы - пиар-ход Аксенова

Порови по тубата, има филмчета за състоянието на канала на кримската територия - трагедия направо.

Ами аз гледам по клиповете тече вода, па не знам...

Може да чукнеш в гугъла къде е Армянск.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, Кухулин said:

Може да чукнеш в гугъла къде е Армянск.

Аз знам къде е Армянск. А ти прочете ли в статията дето дадох обяснението, че вода по канала може да се появи едва през април - по чисто климатически причични? И то ако каналът е изчистен, а той не е.

Ето:

Остави руската пропаганда. Вече е ясно, само като погледнеш заглавията :)

Изобщо, вгледай се в картинките. При взрива на дамбата, и от двете страни има вода, при това на едно и също равнище. Ако тази от към кримска страна можеше да се оттече към Крим, защо не го е направила? Защото нататък има още блокировки. Нещата са много по-сериозни, цялата инфраструктура е разкапана в момента.

През 2020 г. гледах няколко клипчета за водната криза в Крим. Освен апокалиптичната картинка с водохранилищата, имаше и кадри по трасето на канала. Това че е зараснал с храсталаци и дървете е малкият проблем. Сериозни участъци от него минават по глинести почви и са облицовани с каменни/бетонни плочи. От дългата липса на вода почвата се е свила, и плочите са се разместили. Една вода сега по тях без други мерки ще ги отмие, и ще разруши основата с непредсказуеми последици. Но, първо трябва да стигне до там...

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, scaner said:

Аз знам къде е Армянск. А ти прочете ли в статията дето дадох обяснението, че вода по канала може да се появи едва през април - по чисто климатически причични? И то ако каналът е изчистен, а той не е.

Ето:

Остави руската пропаганда. Вече е ясно, само като погледнеш заглавията :)

Изобщо, вгледай се в картинките. При взрива на дамбата, и от двете страни има вода, при това на едно и също равнище. Ако тази от към кримска страна можеше да се оттече към Крим, защо не го е направила? Защото нататък има още блокировки. Нещата са много по-сериозни, цялата инфраструктура е разкапана в момента.

През 2020 г. гледах няколко клипчета за водната криза в Крим. Освен апокалиптичната картинка с водохранилищата, имаше и кадри по трасето на канала. Това че е зараснал с храсталаци и дървете е малкият проблем. Сериозни участъци от него минават по глинести почви и са облицовани с каменни/бетонни плочи. От дългата липса на вода почвата се е свила, и плочите са се разместили. Една вода сега по тях без други мерки ще ги отмие, и ще разруши основата с непредсказуеми последици. Но, първо трябва да стигне до там...

Няма нужда от такива обяснения, човек. Ако можеш, пребори се с когнитивния дисонанс. Ако не можеш - здраве да е.

На всеки, който следи нещата отблизо, вече трябва да е достатъчно ясно, че руската пропаганда просто бледнее пред украинската. Никакво сравнение не може да става.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Кухулин said:

На всеки, който следи нещата отблизо, вече трябва да е достатъчно ясно, че руската пропаганда просто бледнее пред украинската. Никакво сравнение не може да става.

Научи се да съпоставяш факти от различни източници. Само тогава ще можеш да съпоставяш руската и украинската пропаганда. Едностранната информация винаги изкривява картинката.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Пандора said:

Точно за това се чудя защо изобщо ги поствате тези неща в темата - картинки и прочие.....И без тях е ясно , че всички губим от тази война и заради санкциите и въобще. 

За месец и половина доста се е надул стомаха ѝ. ;)

• Потребител
Публикува
Преди 18 минути, scaner said:

От пресконференцията на Лавров, течаща в моеннта:

"На другие страны мы нападать не планируем. Мы и на Украину не нападали", - заявил Лавров.

https://www.zaks.ru/new/archive/view/223741

Това по въпроса, да се вярва ли на официалните руски източници.

И най-вече, че който управленец се довери на руснаците, обрича народа си да плаща за грешката му.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)

Реалността на война не е компютърна игра или пропагандно клипче в ютуб, и грешките се наказват жестоко. А липсата на елементарни неща у руснаците, като дронове за оглед/разузнаване на околността, е масово явление. Поредна колона е разбита и принудена да отстъпи, защото украинците разполагат с дронове за по няколко стотин долара, с които извършват доста успешна кориктировка на огъня.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 3 часа, nik1 said:

Това са някакви щуротии. 

Няма никакъв ММА боец, който да е  убит. Имаше видео за побой над един ММА боец, което беше фейк.

Максим Кац има един ролик в който обяснява защо не трябва да се гледа руска телевизия. И обяснава разликата между журналистика/раследване и пропаганда:

https://ren.tv/news/v-mire/949133-kadry-iz-sela-polovnikino-lnr-gde-provodilis-pytki-i-rasstrely

"Замминистра поделилась рассказами очевидцев."
това е типичен похват на пропагандата

Изгледайте ролика:

Максимчо Кац и дружката му Варламов са не по-малко руски империалисти, отколкото Навални или путлер и ко. Разликата е единствено, че Навални, Варламов и Кац не са корупционери.

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 28 минути, новорегистриран2 said:

Максимчо Кац и дружката му Варламов са не по-малко руски империалисти, отколкото Навални или путлер и ко. Разликата е единствено, че Навални, Варламов и Кац не са корупционери.

Варламов си е Варламов, Кац си е Кац , това са разлини хора с разлини интереси, харктери и политически виждания. От устата на Кац няма да чуеш приказките на Варламов. Варламов е просто недобре боядисан съветчик..

ПС

Русия е империя  (дори и Елцин  направи "царски" преврат срещу депутатите на РСФСР), повечето политически лидери са малко или повече империлаисти- от либералите които пропонират парламернтаризъм (Навални), през социалдемократите, до нациналистите)

Редактирано от nik1
  • Потребители
Публикува
Преди 26 минути, новорегистриран2 said:

За месец и половина доста се е надул стомаха ѝ. ;)

И какво от това?

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 1 час, новорегистриран2 said:

Не разбра ли каква е хавата най-накрая?

Имало е малки нацистчета в детската болница, за това са я бомбардирали денацификаторите..

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува
Преди 32 минути, новорегистриран2 said:
Поредна колона е разбита и принудена да отстъпи

Вижда се, че колоната отстъпва, но по какво съдиш, че е разбита?

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 19 минути, nik1 said:

Варламов си е Варламов, Кац си е Кац , това са разлини хора с разлини интереси, харктери и политически виждания. От устата на Кац няма да чуеш приказките на Варламов. Варламов е просто недобре боядисан съветчик..

Не се самозаблуждавай! И двамата са дружки и са част от една и съща пропагандна машина насочена към по-младите хора ползващи само интернет, за да се информират. Това е сегашната руска действителност. Не, че някога е било по-различно.

Братва, сегодня мы поговорим про одного кремлевского урбаниста Илью Варламова и его друга Максима Каца, мы узнаем все про их проек городские проекты, про то как Варламов сотрудничает с властью, рекламирует не пойми что, врет в своих исторических роликах и о том, что Илья Варламов, получается что сапожник без сапог, который даже у себя во дворе и подъезде не может порядок навести.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!