Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

https://www.mediapool.bg/georgi-auad-trolovete-onlain-shte-namaleyat-pri-otvaryaneto-na-ruskata-borsa-news333216.html

Антибългарите, след като избиха десетки хиляди наши сънародници, са решили да минат и на украинския фронт.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребители
Публикува
Какво е да си украинец!
Валерия Цимбал, украинка от България, разказа по бТВ за семейство бежанци, което приютила: купили оттук спални чували, топли дрехи и др., натоварили всичко в автобуса и потеглили обратно за Украйна. Защото жената била с кръвна група 0, за която донори не се намират толкова лесно и тя се почувствала длъжна да е там, за да дава кръв на нуждаещи се деца от болници и сиропиталища. Не се виждала като емигрант, казала, че там е нейното място, на кого щяла да бъде нужна някъде другаде.
Брат ѝ, който в момента служи в отбраната на родния им град Виница, споделил по телефона колко му се иска да се прибере в Киев да си полее цветята! Тук става дума за живот и смърт, а ти ми говориш за цветята си – учудила се тя. В сряда обаче той ѝ се обажда и ѝ показва видео – отишъл да си полее цветята! За него, казва тя, това е символ на живота! Показал също и как изглежда Киев. Чак буца ми заседна на гърлото от гледката, казва тя. Разплакала се. а брат ѝ я успокоявал – спокойно, ще го построим наново и ще бъде дори по-красив!
А във фейсбук Валерия била редовно атакувана от злобни и нищи духом българи – наричали я фашистка, бандеровка, „нейните хора“ щели да вземат 40 лв. от държавата...

• Харесва ми! 3
  • Тъжен 1
  • Глобален Модератор
Публикува

https://dariknews.bg/novini/sviat/ruski-sociolozi-76-ot-naselenieto-odobriava-rabotata-na-putin-2303253

Путин да се засрами.При Сталин подкрепата беше 100 процента.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

Безпилотник Ту 141, руско производство, но вероятно на украинската армия, се е разбил в Загреб. Хърватите още уточняват какво точно е станало. Но е леко притеснително как е прелетял над поне 2-3 натовски държави без никой да го засече, при положение, че уж всички сега са с повишено внимание покрай войната.

Редактирано от Warlord
  • Благодаря! 1
  • Потребители
Публикува

Russian general prosecutor wants Meta declared 'extremist organization'

Russia’s general prosecutor’s office has asked a court to declare Facebook’s parent company, Meta, an "extremist organization," a designation that would equate the company with terrorist groups like ISIS.

The prosecutor’s office has also opened two criminal cases for alleged public calls for extremism and assistance to terrorism, Russian state media reports. The step follows Meta’s decision yesterday to temporarily change its hate speech policy to allow calls for violence against Russia in Ukrainian war posts.

Designating Meta as an extremist group would put it alongside the organization of Russia’s leading opposition figure Alexey Navalny, who is currently jailed. Membership or assistance to extremist organizations is punishable by lengthy prison terms, ranging from 5-10 years.

Russia’s state censor has already blocked access to Facebook. This raises the possibility that those using Facebook in the country could also face prison, though that is not clear.

-ABC News' Patrick Reevell

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, nik1 said:

Russian general prosecutor wants Meta declared 'extremist organization'

Russia’s general prosecutor’s office has asked a court to declare Facebook’s parent company, Meta, an "extremist organization," a designation that would equate the company with terrorist groups like ISIS.

The prosecutor’s office has also opened two criminal cases for alleged public calls for extremism and assistance to terrorism, Russian state media reports. The step follows Meta’s decision yesterday to temporarily change its hate speech policy to allow calls for violence against Russia in Ukrainian war posts.

Designating Meta as an extremist group would put it alongside the organization of Russia’s leading opposition figure Alexey Navalny, who is currently jailed. Membership or assistance to extremist organizations is punishable by lengthy prison terms, ranging from 5-10 years.

Russia’s state censor has already blocked access to Facebook. This raises the possibility that those using Facebook in the country could also face prison, though that is not clear.

-ABC News' Patrick Reevell

Е, освен призиви за насилие срещу руснаци, одобриха и призиви за убийство на Путин. Може би второто е надделяло :) 

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Кухулин said:

След като напълниха ЦАР с вагнеровци през последните години, днес може да пожънат реколта:

Това беше ясно че ще стане. Аз го написах преди 2-3 дена, че ЦАР, Сирия и Либия вероятно ще са с Русия . Върви подялбата на Света , от едната страна е Системата на Големите Капитали, а от  другата страна е Съюза на Независимих Государьства.

СГК е по същество заробваща и експлоататорска, хищническа и затриваща екологията . СНГ е тоталитарна и диктаторска.

• ХаХа 1
  • Потребители
Публикува
Преди 1 минута, Кухулин said:

На стража :) 

FNj7vwVaMAUyPQN?format=jpg

Това цигарка ли е, или клечка?

Ако е цигарка,...... слушайте песента   "White trash is beautiful" 

https://textovenapesni.com/everlast/white-trash-beautiful.html

Красавица от предградието"
Красавица от предградието, кралицата на Trailor Park.
Тя подготвя вечерята от 11 до 5.
Тя се омъжи за момче от училището,мислеше го за толкова готин,
но единственото, с което той можеше да спечели пари е шофирането.
Късно,навън, превозвайки товар на Междущатски 5,
той се моли да види дома си преди неговата любима да се прибере.
Красавице от предградието,
има нещо, което трябва да знаеш - сърцето ми принадлежи на теб!
Аз знам, че можеше да си намериш по-добър мъж...
Ще те обичам до деня в който умра...
Кълна се в Господ, че това е истина!
Прибирам се вкъщи при теб, момиче.
Той пали цигара, очите му са наполовина отворени.
Тази нощ той няма да си е у дома, но тя продължава да се надява.
Напивайки се за да заспи, е единствения му начин да се справи...
Тя го чака всяка нощ, оставя входната врата отключена.
4 сутринта е, кара по 95-та, опитва се да остане буден и да съживи дома си.
Красавице от предградието,
има нещо, което трябва да знаеш - сърцето ми принадлежи на теб!
Аз знам, че можеше да си намериш по-добър мъж..
Ще те обичам до деня в който умра...
Кълна се в Господ, че това е истина!
Прибирам се вкъщи при теб, момиче.
Устните й стоят червени, името на етикета и е избледняло...
Нейното сърце си отиде заедно с тира, каран от мъжа, който го взе.
Той пазеше нейна снимка на огледалото за обратно виждане.
Тя се моли за него всяка вечер, надявайки се, че той може да я чуе....

• Потребители
Публикува
Преди 7 минути, Кухулин said:

Е, освен призиви за насилие срещу руснаци, одобриха и призиви за убийство на Путин. Може би второто е надделяло :) 

Повод или причина? В малко страни се позволяват призивите за убийство на Путин, и не бих се учудил ако тези постове вече са премахнати..

• Глобален Модератор
Публикува

Най обективния анализ за войната който съм срещал.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, nik1 said:

Повод или причина? В малко страни се позволяват призивите за убийство на Путин, и не бих се учудил ако тези постове вече са премахнати..

От днес вече може. За съжаление България не е в списъка :) 

The permitted list covers Armenia, Azerbaijan, Estonia, Georgia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland, Romania, Russia, Slovakia, and Ukraine.

https://fortune.com/2022/03/11/facebook-meta-relax-hate-speech-ukraine-russia-death-putin/

• Потребители
Публикува

https://fortune.com/2022/03/11/facebook-meta-relax-hate-speech-ukraine-russia-death-putin/

Ройтерс съобщава, че Мета все още ще блокира публикации, призоваващи за смъртта на Путин или Лукашенко, ако съобщенията включват два показателя за достоверност, като подробности за това как и къде да ги убием. Мета не отговори на искането на Fortune за коментар.

Мета-страните, които сега позволяват да се призовава за смъртта на Путин, са предимно съседи на Русия. Разрешеният списък обхваща Армения, Азербайджан, Естония, Грузия, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Русия, Словакия и Украйна.

• Потребители
Публикува
Преди 4 минути, Кухулин said:

За най-голямо мое учудване украинците първи почнаха да режат глави. Побърка се тоя свят, ей...

https://t.me/botsmanua/15360

Изчакай де, не "захапвай" примамката веднага :)

• Потребител
Публикува

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

https://blitz.bg/svyat/zelenski-sobshchi-za-povratna-tochka-vv-voynata-video_news873414.html

Доста пресилено ми звучи но от тази сутрин имаше един много интересни сведения за прегрупиране на украинските резерви и евентуално контранастъпление.Може би има някаква връзка. 

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Кухулин said:

За най-голямо мое учудване украинците първи почнаха да режат глави. Побърка се тоя свят, ей...

https://t.me/botsmanua/15360

Нищо учудващо, и едните и другите са достойни наследници на болшевишките си предци.

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, resavsky said:

https://blitz.bg/svyat/zelenski-sobshchi-za-povratna-tochka-vv-voynata-video_news873414.html

Доста пресилено ми звучи но от тази сутрин имаше един много интересни сведения за прегрупиране на украинските резерви и евентуално контранастъпление.Може би има някаква връзка. 

Сигурно ще отвори конзолата, ще напише 10 000 танка, ще натисне ентер и те мигновено ще се появят, заедно с екипажите...

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!