Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 4 минути, ДеДо Либен said:

Да разбираме , че половината от поставените задачи от Величеството е изпълнена. Сега проблема с нацистите е еврогейски.

Остава въпроса с втората част - както би казал един потребител - кой , кой , коооой бре Капитане при това положение вече две седмици и кусур се опъва на Асфабадителите създава неудобства и не им се дава... Ааа , да - останаха наркоманите да се бият и циганите и земеделците да ,,берат,, железо.

И прелетните птици (без кокошките естествено) да разнасят болести.

Знаеш ли от много години сме във форумите но цинизма ти е ужасяващ. Мислех те за човек... 

Да питам бре дедо Либене, ти защо повдигна темата със "Трябва ли да сме признателни на руснаците" и прояви толкова късна реакция?  Ми ти като стар полицейски служител се опитваш да ме уплашиш типа " Пишем досие" Аз не съм плашил навремето, че сега ли!

От четирите профански реда които си написал като реакция мога само да констатирам дебилизиране и необходимост от прокурорска намеса за поставяне под запрещение...

• Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 10 минути, новорегистриран2 said:

Даже в сегашната война, до момента, едва ли са загинали толкова хора, камо ли през 2014.

Не става дума само за 2014 година, а за цялото време от тогава до началото на войната с Русия. Има доста активни връзки в статията, има източници и т.н. Идеята е тези, които масово твърдят, че Украйна избива мирното население в Донбас да могат да я прочетат и да видят откъде са тези, подвеждащи цифри, които постоянно се хвърлят из нета. Основно във фейсбук от разни руски тролове или путинофили. А нещата не са толкова черно-бели, както се опитват да го представят мнозина. Сиви са...и много по-оср**и.

• Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/

Героична защита на Волновах от звеното на НСУ

https://www.facebook.com/100064642811155/videos/pcb.331732942324797/693141498508710

Бойците на отделен отряд със специално предназначение на НСУ на стъпалата към Мариупол с прецизен удар унищожиха танка на противника.

https://www.facebook.com/photo?fbid=271354925163593&set=pcb.271355155163570

Няма гориво - няма резервоари

https://www.facebook.com/photo?fbid=301191268779538&set=a.263349005897098

Свален Су-34

https://www.facebook.com/herbixeberlermelumat/photos/a.148746575808531/926020904747757

Командващият 58-та армия в руските въоръжени сили генерал-лейтенант Николай Зуско бе отстранен от поста след позорно поражение в посока Николаев

Редактирано от Сармат
  • Потребител
Публикува

Ти не си забравил ами нямаш морал да си го спомниш и кажеш.

Конфликта избухна след като националистите направиха преврат.

Да преди преврата имаше Майдан, Протестиращите на Майдана които искаха въозбновяване на преговорите за асоциация с ЕС и кандидат членство и управляващите подписаха споразумение за прекратяване на безпоредиците и пълна амнистия за протестиращите. Това споръзумение беше гарантирано от Германия, Франция и Полша.

На другият ден националистите се втрурнаха в правителствените сгради а президента Янукович първо избяга в Донецк, после в Крим и накрая в Русия в Рублевка.

Атоме ти влезе в списъка ми на хора с които не се поздравявам. И дедо Либен и той. Жалко ми е за вас. След време ще трябва пак да се пребоядисвате. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, Capitainofmarine said:

Знаеш ли от много години сме във форумите но цинизма ти е ужасяващ. Мислех те за човек... 

Да питам бре дедо Либене, ти защо повдигна темата със "Трябва ли да сме признателни на руснаците" и прояви толкова късна реакция?  Ми ти като стар полицейски служител се опитваш да ме уплашиш типа " Пишем досие" Аз не съм плашил навремето, че сега ли!

От четирите профански реда които си написал като реакция мога само да констатирам дебилизиране и необходимост от прокурорска намеса за поставяне под запрещение...

1.Нищо не съм повдигал , объркал си се.

2.Това с плашенето и досието е някаква още по-голяма обърквация.

3.Опитах се да ,,слезна,, до последната ти мисъл - не мога да отиграя толкова ниска топка.

Редактирано от ДеДо Либен
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Кухулин said:

Всеки момент трябва да почне.

Дотук според мен се очерта следната картина: Китай деликатно подкрепя Русия, Индия и Бразилия са неутрални, а  останалите големи играчи са твърдо в антируския лагер. От дребосъците примерно 50/50. Албания е най-твърдия съюзник на САЩ :) 

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Кухулин said:

Дотук според мен се очерта следната картина: Китай деликатно подкрепя Русия, Индия и Бразилия са неутрални, а  останалите големи играчи са твърдо в антируския лагер. От дребосъците примерно 50/50. Албания е най-твърдия съюзник на САЩ :) 

От чисто любопитство - изясни ли се вида на прелетните птици , които са използвани в експериментите?

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 10 минути, Димитър Йорданов said:

Не става дума само за 2014 година, а за цялото време от тогава до началото на войната с Русия. Има доста активни връзки в статията, има източници и т.н. Идеята е тези, които масово твърдят, че Украйна избива мирното население в Донбас да могат да я прочетат и да видят откъде са тези, подвеждащи цифри, които постоянно се хвърлят из нета. Основно във фейсбук от разни руски тролове или путинофили. А нещата не са толкова черно-бели, както се опитват да го представят мнозина. Сиви са...и много по-оср**и.

Дори за всичките 8 години трудно 13 000 човека.

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, ДеДо Либен said:

От чисто любопитство - изясни ли се вида на прелетните птици , които са използвани в експериментите?

=>

Преди 6 минути, ДеДо Либен said:

не мога да отиграя толкова ниска топка.

• Потребител
Публикува
Преди 14 минути, Димитър Йорданов said:

Според тебе това е фейк.

или второто 

или третото

или четвъртото

аз съм някъдуе тук

Прощавай повече няма да ти отговарям, това е достатъчно, тук човек трябва да има морал и да признае, тази война не е от 24- 02--2022. Интернет е частно бизнес предпиятие и има много манипулирана информация. Тази война върви отдавна. Възможно е да е част ог големият план за разрушаване на световната система от края на Студената война. Оставям това на специалистите от форума, тук има много такива... Несъмнено е част от хибридната война между Русия и Запада. Но е факт че правителствата на два президента на Украйна не пожелаха дая спрат, нито да я замразят, нещо повече, нещо повече...

Но за това нещо повече ще узнаем, по мое мнение, след месец май 2022 година когато отворят архивите и започнат народните трибунали...

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Дори за всичките 8 години трудно 13 000 човека.

Прочете ли статията? Става дума за военни от Украйна, разни "пенсионирани военни" идващи от Русия, биещи се местни в Донбас, цивилни жертви и на двете страни. Общо всички за 7 години. Не става дума за 13 хиляди цивилни загинали. Първите месеци особено имаше много жертви и от двете страни, защо да е невъзможно? 
Цитат от статията: 

"OHCHR оценява общия брой на жертвите на конфликта в Украйна (от 14 април 2014 г. до 15 февруари 2020 г.) на 41 000-44 000: 13 000-13 200 убити (най-малко 3 350 цивилни, приблизително 4 100 украински въоръжени сили и приблизително 5 650 членове на въоръжени групи); и 29 000-31 000 ранени (приблизително 7 000-9 000 цивилни, 9 500-10 500 украински въоръжени сили и 12 500-13 500 членове на въоръжени групи)", се казва подробно в доклада."

Ето и доклада:
https://www.ohchr.org/Documents/Countries/UA/29thReportUkraine_EN.pdf 

П.С. Вече са 8 години до началото на войната и междувременно още някоя и друга бройка е била добавена. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 58 минути, Capitainofmarine said:

Прощавай повече няма да ти отговарям, това е достатъчно, тук човек трябва да има морал и да признае, тази война не е от 24- 02--2022.

Разбира се, че войната не е от 24.02.2022.  Когато говорим да морал обаче, не трябва да забравяме, че само в събитията след 24.02 жертвите  най-вероятно са колкото всички жертви до тази дата, а може би и много повече.  Освен това края на тази война все още не си вижда.

Всичко това което пишеш, можеше да се оправдае, ако Путин се беше задоволил с признаването на двете републики и подкрепата на сигурността им. Да, но  действията се развиха в друга посока.  От там нататък да се говори за морал и да се защитава един агресор и една агресивна война е лицемерно.  

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Вечерен бюлетин

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
On 10.03.2022 г. at 19:47, Кухулин said:

А пък като говорим за боен опит, чеченците все едно са ги подменили с медицински сестри. Мили, сладки, помагат на всички... Почва да се прокрадва мнение, че Рамзанката се готви да сменя Путята :D

:ag: 

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

Прочете ли статията? Става дума за военни от Украйна, разни "пенсионирани военни" идващи от Русия, биещи се местни в Донбас, цивилни жертви и на двете страни. Общо всички за 7 години. Не става дума за 13 хиляди цивилни загинали. Първите месеци особено имаше много жертви и от двете страни, защо да е невъзможно? 
Цитат от статията: 

"OHCHR оценява общия брой на жертвите на конфликта в Украйна (от 14 април 2014 г. до 15 февруари 2020 г.) на 41 000-44 000: 13 000-13 200 убити (най-малко 3 350 цивилни, приблизително 4 100 украински въоръжени сили и приблизително 5 650 членове на въоръжени групи); и 29 000-31 000 ранени (приблизително 7 000-9 000 цивилни, 9 500-10 500 украински въоръжени сили и 12 500-13 500 членове на въоръжени групи)", се казва подробно в доклада."

Ето и доклада:
https://www.ohchr.org/Documents/Countries/UA/29thReportUkraine_EN.pdf 

П.С. Вече са 8 години до началото на войната и междувременно още някоя и друга бройка е била добавена. 

4-5 000 жертви означава, че все едно цяла една бригада е била загубена. Къде са битките, при които са загубени толкова хора?! Украинците веднъж пробваха една по-голяма атака от юг, за да прикрият границата - с 1-2 батальона и така и не успяха да стигнат до Краснодон. И втори път пробваха с една БТГ да стигнат до Красний луч. Това са те големите сражения на тази война. А и един украински разгром край Иловайск...

В пика на боевете сумарно украинската групировка не наброяваше повече от 20-25 000 души (това след няколко мобилизационни вълни из цяла Украйна), а т.нар. "опълчение" имаше между 10 и 15 000 бойци, вкл. отпускарите.

5 000 убити би означавало между 30% и 50% невъзвратими загуби за проруските сили... А за украинците 25%... Такъв филм просто няма.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува

За гражданската война в Украйна, с нагледен пример за едно семейство.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

5 000 убити би означавало между 30% и 50% невъзвратими загуби за проруските сили...

В това число влизат и цивилните жертви. Само децата от ДНР са стотина - имат паметници с имена и т. н. Там в момента водят украинските военнопленници, да погледат... 

• Харесва ми! 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!