Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, tantin said:

Някой ги финансира обилно през всичките тези години. Знае ли се кой?

Цифрата е по милион дневно.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 30 минути, новорегистриран2 said:

4-5 000 жертви означава, че все едно цяла една бригада е била загубена. Къде са битките, при които са загубени толкова хора?! Украинците веднъж пробваха една по-голяма атака от юг, за да прикрият границата - с 1-2 батальона и така и не успяха да стигнат до Краснодон. И втори път пробваха с една БТГ да стигнат до Красний луч. Това са те големите сражения на тази война. А и един украински разгром край Иловайск...

В пика на боевете сумарно украинската групировка не наброяваше повече от 20-25 000 души (това след няколко мобилизационни вълни из цяла Украйна), а т.нар. "опълчение" имаше между 10 и 15 000 бойци, вкл. отпускарите.

5 000 убити би означавало между 30% и 50% невъзвратими загуби за проруските сили... А за украинците 25%... Такъв филм просто няма.

В Донецк има алея на ангелите...

Раазходи се след войната, направи си една екскурзия и я виж тази алея. Там са погребани и има паметни плочи на малки деца които са жертва на войната която украинските режими след преврата от 2014 година. Деца които никога няма да порастнат...

Иди и виж, моля те ! Тогава говори за кино и филми...

• Харесва ми! 1
  • Неясен 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Кухулин said:

Воюва под Мариупол :D 

Не е тази😜

Това тука мисля да е система за дистанционно миниране. Става въпрос за БТР Д на когото му викаха чебурашка. В Славянск имаше чебурашка една едно БМД 2 и една Нона 120мм оръдие с ниска балистика. Това беше цялото тежко въоръжение. Имаше много мухи но повечето бяха с изтекла годност. Седем човека заедно със Гиркин на 12 или 14 май, подвежда ме паметта, започнаха, включиха се в митинга и после когато завзеха сградата на КГБ-то се въоръжиха тогава се появиха калашниците 8-12 броя и после малко още полчиха от Донецк... После срещу кашон "тушенка" руско говеждо варено в консервена кутийка, купиха склада със резерва на хранение стрелоково въоръжение. Иимитираха там нападение. С местни от Славянск и от околноста я се набраха сто и двадесет човека я не. Основоното вэоръжени си беше Мосин, СКС и Максим. След 16 май завзеха от въдушно десантната бригада, при това с голи ръце, техниката. Ноната беше само с 5 изстрела - два Оф снаряда и три мини. Гиркин през цялото време ревеше няма хора - няма патрони. Мобилизираше пишман руските и украинските патриоти да копаят окопи... Стреляха основно по врабците. Докато се научат да пуцат с Ноната и им свършиха боеприпасите. БМД 2 беше с четвърт боекомплект и вечер даваха две-три поредици от по два-три патрона. И там стрелец оператора докато се научи и боеприпасите свършиха. По принцип докато бяха редовни войски си се договораряха да стрелят по врабците и совите. После дойдоха нацбатовци от западенците и лумпени от изток и криминални личности. Започна стрелба на поражение, естествено и сепаратистите започнаха да стрелят на поражение. Появиха се първите братски могили. НацБатовците разориха района, разграбиха всичко ценно и претоварваха пощите със пратки до родните си места на запад : например изпращаха телевизори, легла, стереоуредби даже си спомням случай на пощенска пратка-колет трактор китайски синтай 12 к с . Имаше и застреляни цивилни за сътрудничество с СБУ-КГБ украинското - сепаратистите застреляха предателите на каузата си. Двама или трима души от управниците и един диверсант. Още един убит по заповед на ....... апропо убитият- единият от трите етнически българи със псевдоним Булгарин. Сепаратиста Булгарин го застреляха сепаратистите за грабеж в града и за мародерство. Другите двама българи им забравих имената, не бяха много активни повече се изявяваха като инструктури по ... Така че българска следа има и там...

В района Донецк Мариупол има много етнически гърци и българи. Например Сартана е гръцко градче или голямо село. Например на снимка сред основателите на  селото пред културен дом има самодеен състав музиканти. Там има две гайди. Еваси гърците...

Много време мина и всичко се забравя ...

Редактирано от Capitainofmarine
  • Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 29 минути, Кухулин said:

Чеченским бойцам на Украине отправили бронированные автомобили с вяленным мясом

https://www.grozny-inform.ru/news/society/136549/

https://t.me/RKadyrov_95/1418

Да те вярват че студено сушеното месо е храна на бойците и мъжете. При това е конско сушено. Не е много твърдо и доста питателно, не е нужно да си набиеш тумбака за да се наситиш. Погледни там почти няма млади хора шкембелиикато изключим Рамзан Кадиров и са все с ръст 180см и нагоре, него пак го изключваме. 

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Янков said:

Време е вече да признаем че за тази война са виновни и Русия и Украйна и ЕС, САЩ, дори и ние. Проблемите там са се задълбочавали с години, а останалите са си гледат интереса.

За какво трябва да съм виновен аз или ти, или пък ЕС и САЩ?  За разпада на СССР и Варшавския договор?  Блянът на Путин е да построи нещо като СССР-2 или пък да възстанови Руската Империя.  Украинският национализъм е следствие от тези мераци, а не причина за възникването им.  Путин е този които подхранва национализма в украинците.  

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 30 минути, Atom said:

За какво трябва да съм виновен аз или ти, или пък ЕС и САЩ?  За разпада на СССР и Варшавския договор?  Блянът на Путин е да построи нещо като СССР-2 или пък да възстанови Руската Империя.  Украинският национализъм е следствие от тези мераци, а не причина за възникването им.  Путин е този които подхранва национализма в украинците.  

Примери от историята колкото щеш. Още от древността -  например натиска от страна на римляните върху ахеменидска персия, превръща последните от пасторални пацифисти в отявлени главорези в опити да се запазят от покоряване.

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Capitainofmarine said:

Обвинявам Путин че предаде много хора тогава, хора които въпреки нацистите излязоха на митинги и референдуми. Ако тогава беше реагирал нямаше въобще да има жертви.Днешната му реакция е тъпа и обидна за мен и за вички украинци.

Капитане, според теб Путин тогава малодушие ли прояви? А не може ли да е имало тррезва оценка на шансовете на Русия в глобален конфликт?

Всички нови оръжия се появиха след това.

• Потребител
Публикува
On 1.03.2022 г. at 9:51, Sekynda_69 said:

Прави ми впечатление, че Зеленски не желае условия за преговорите, но самият той  налага условия.

https://blitz.bg/svyat/kiev-s-novo-20-izklyuchi-budapeshcha-a-dobavi-2-novi-stolitsi-kato-myasto-za-pregovori-s-moskva-rusnatsite-oshche-chakat-v-gomel_news870926.html

Изобщо знаеш ли, какви са условията на Руската федерация, поставени към Украйна, за да бъдат спрени военните действия, срещу Украйна? Така са формулирани, че по своята същност и характер, са неизпълними..Поне неизпълними от една държава..

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, andreiS40 said:

Изобщо знаеш ли, какви са условията на Руската федерация, поставени към Украйна, за да бъдат спрени военните действия, срещу Украйна? Така са формулирани, че по своята същност и характер, са неизпълними..Поне неизпълними от една държава..

По същата логика: Икономическите санкции които САЩ обичат да налагат силово - правят условията за съществуване на други държави невъзможни, непоносими. Сегашните Руски искания са ответен отговор за американските санкции и разширяването на НАТО. Да не забравяме също че Условията на Путин са подобие на България след Ньойския договор .

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Янков said:

Време е вече някои хора да признаят, че тази война не е започнала само защото Путин е станал рано сутринта и се е чудил какво да прави.

Време е вече да признаем че за тази война са виновни и Русия и Украйна и ЕС, САЩ, дори и ние. Проблемите там са се задълбочавали с години, а останалите са си гледат интереса.

Има една стара максима: За да победи злото, достатъчно е доброто да не прави нищо. Е злото стана. И всички сме виновни.

тАварищ, би ли бил така добър да ми разясниш, с какво по-точно България е виновна  за руско-Украинската война от 2022г.? Как по-точно сме виновни?

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Just now, andreiS40 said:

тАварищ, би ли бил така добър да ми разясниш, с какво по-точно България е виновна  за руско-Украинската война от 2022г.? Как по-точно сме виновни?

Ами погледни по-добре къде са произведени калашниците с които се бият украинците и амунициите им. Затова Путин праща групата отровители при Гербев.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 6 часа, Capitainofmarine said:

Ето го и този дзверь който те токов нема! Украински национални дружини. Тука имаше много изказвания които обявяваха Украйна и режима там за демокрация. Полюбювайте се!

Що бе? Кефат ме! Пичаги са! Проблем нещо?

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, tantin said:

Ами погледни по-добре къде са произведени калашниците с които се бият украинците и амунициите им. Затова Путин праща групата отровители при Гербев.

ВъбЩе товариШЧ не си наясно с фактите....ВСУ или ЗСУ и Териториалната отбрана на Украйна, използват като леко стрелково оръжие /индивидуално таково/, в огромната си част АК-74 /кал. 5.45х39 мм/, имат и от най старите версии АК-47 и по-рядко АКСУ/носят ги основно офицери и подофицери/. АК-74 са се произвеждали  в България за кратко и в ограничени количества / преди у нас се използваха основон в бившите "Вътрешни войски"/, но в ограничени количества. След 2015г., български търговци не изнасят /не се осмеляват да продават/ въоръжение и боеприпаси на Украйна. Защо и как, вече си посочил..Ипаше първо едни много подозрителни взривове, после Гебрев го натровиха...

Та, България е твърдо на опашката по отношение на продажбите в миналото най вече на артилерийски боеприпаси 152 мм и 122 мм..Точно тези боеприпаси /за дивизионната и полковата артилерия/ бяха голям трън в петата на российская федерация и зату станаха взривовете, Атравление Гебреву и прочеее....

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
On 10.03.2022 г. at 10:00, Кухулин said:

Ти си познавач на системата. Щом казваш "подобен", значи има и разлики :)    

Погледнах го набързо и ми се струва, че отсъства кажи-речи най-вкусната част - първите кадри на Су-35 в ДВБ.

Кухулин, какъв далечен въздушен бой очакваш да видиш във въздушното пространство на Украйна, с употреба на изтребител за превъзходстнво във въздуха от тежък клас, какъвто е новият и авангарден руски изтребител Су-35 /апропо, невероятен и страхотен изтребител, с БРЛС "ИРбис" с голям обсех на прехват на въздушни цели, голям обхват на полета, много сензори за прехващане на цели и средства за РЕБ/. Та, какъв ДВБ очакваш, при условие, че най-съвременните изтребители на ВВС на Украйна бяха /да, именно бяХА, в минало свършено време/ Су-27, които са на технологично ниво - края на 80-те години на ХХ век..Су-27 НЯМА НИ НАЙ-МАЛЪК, АБСОЛЮТНО НИКАКЪВ, ДОРИ И ТЕОРЕТИЧЕН ШАНС да оцелее във въздушен бой /особено далечен въздушен бой/, с изтребител като Су-35..Су-35 може да бъде сравняван с такъв авангарден изтребител от тежък, клас, какъвто е F-15QA

Редактирано от andreiS40
  • Потребител
Публикува
On 9.03.2022 г. at 21:35, bulgaroid said:

Руснаците няма да се спрат, докато не превърнат Мариупол /рускоезичен впрочем/, в руини,  в стил "Грозни 1995". Нема, какво да се учудваш, традициите са живи...

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 17 часа, Kujiro said:

Все пак - моите съболезнования на украинския народ, жертви и бежанци, войници и органи по сигурността. Целия цивилизован свят е с тях в този труден момент.

Бог да прости и руските войници, изпратени да гинат заради болните амбиции на една малка, безродна клика в Кремъл, поддържана от силовия апарат и хранена от бедността на народа, на който се подхвърлят трохи от олигарсите.

Моите съболезнования на  и към техните майки, съпруги и деца.

istockphoto-876656164-612x612.jpg

Светът трябва още да доказва, че е наистина съпричастен с Украйна! А тази съпричастност следва да се изразява, в изпращането на много на брой ЗРК с голям обсег на действие за ПВО(с), още ПЗРК Stinger, още повече ПТРК "Джавелин" и много артилерийски боеприпаси.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
On 8.03.2022 г. at 8:43, resavsky said:

Вазов е един от хората които фанатично са вярвали в Русия / и то безкористно за разлика от други/.Можем само да гадаем какво се е случвало в душата на поета след 1913 година.

Добре казано! А пък, каквмо ли изпитвал пред октомври 1915г. и пред 1916г., когато руският флот бомбардира първо Варна, а на следващата година и Балчик /който е разрушен като сграден фонд и пристанище, със силози за зърно на 50%/

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
On 7.03.2022 г. at 5:50, Кухулин said:

Харков.

DnfENE7.jpeg

Трагична картина, на страшна човешка трагедия...Напомня за снимки от времето на Втората световна война .....Ама днес сме ХХI век, 2022г.....

• Потребител
Публикува
On 5.03.2022 г. at 22:05, bulgaroid said:

Остави няма смисъл,бандеровците преминаха в контранастъпление ,въпрос на време е да ги изхвърлят от цяла Украйна,заедно с Крим. А в понеделник в Русия започва армагедон,икономически. За пореден път се сринаха и забелязвам,че е на долу горе 100 години, миналия път беше 1914г сега ще гледаме онлайн. 

Абе, човек, за какво "изхвърляне на руснаците от територията на Украйна" говориш? Няма шанс....За военна победа на Украйна, в класическия смисъл на това понятие, просто няма никакъв шанс..Това обаче не променя факта, че украинците се бият много тактически грамотно, храбро, мотивирани са....Затова и печелят уважението на всички нормални хора и държави по смета...Това разбира се не е достатъчно..VЗа контраатака и възстановяване на териториалната цялост на Украйна, ЗСУ, уви няма необходимата танкова и авиационна материална част..

• Потребител
Публикува
Преди 5 часа, Кухулин said:

В това число влизат и цивилните жертви. Само децата от ДНР са стотина - имат паметници с имена и т. н. Там в момента водят украинските военнопленници, да погледат... 

Аз пиша за военните жертви, ти ми пишеш за цивилните...

• Потребители
Публикува
Преди 3 часа, Tomata said:

Дори руските путинофили гледат с презрение на нашите. И в раболепието важи йерархията ....

Волгин и групичката путинофили във форума да си пуснат пресконференцията на заловените руски окупатори, признавайки че са изпълнявали престъпни заповеди да бомбардират цивилни.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 5 часа, Exhemus said:

Капитане, според теб Путин тогава малодушие ли прояви? А не може ли да е имало тррезва оценка на шансовете на Русия в глобален конфликт?

Всички нови оръжия се появиха след това.

😘

Сам си отговори вече и едното и другото, според мене. Бяха още слаби с разградена от времето на Сердюков армия. То не че сега са много силни, защото икономическсият им потенциал е слаб, но имат много ядрено оръжие и носители които засега са над световното ниво...

• Потребител
Публикува
Преди 5 часа, andreiS40 said:

Кухулин, какъв далечен въздушен бой очакваш да видиш във въздушното пространство на Украйна

Точно този, който виждаме в клипа. Нищо неочаквано. НАТО затова се отказа да праща самолети на Украйна - няма никакъв смисъл.  

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!