Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 14 минути, Кухулин said:

Е, не е само тя. Можем да включим и симпатягата от предните страници, Сергей Коротких:

https://t.me/botsmanua/15360 (18+)

А ако говорим сериозно, тези лумпени и техните имена не са толкова важни. Ще ги разстрелят и толкова. Но кой ги е  подкрепял, защо ги е подкрепял... Например Зеленски - има ли вина, няма ли. Трябва да се проведат маса следствия и тогава ще се изясни работата.

Сиреч, москалите нападнаха Украйна, понеже там имало някакви скинарчета, каквито има във всяка държава, включително в България, а най-много са впрочем в самата Русия. Правилно ли те разбирам?

Впрочем, един въпрос с понижена трудност: Що дири този путински солдат от снимката на територията на чужда държава?

Редактирано от sir
  • Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 4 минути, Кухулин said:

Положението беше такова през първата седмица, докато съответните дебили в командната верига се усетиха за какво иде реч. Сега тези проблеми на практика изчезнаха. Руснаците се адаптират.

И през първата седмица не е имало проблеми с логистиката. Просто някои тилови колони изостанаха и станаха обект на партизански нападения- Сега ги охраняват с вертолети. Не обръщай внимание на украинската пропаганда, според нея те вече се готвят за парада на победата на Червения площад. Те и немците минаха на парад но след тях измиха булевардите... ресавски може да си позволи да ползва фейкове, то там съвеста е много разтегливо понятие...

• Потребител
Публикува
Just now, sir said:

Сиреч, москалите нападнаха Украйна, понеже там имало някакви скинарчета, каквито има във всяка държава, включително в България, а най-много са впрочем в самата Русия. Правилно ли те разбирам?

Според мен това не играе голяма роля. Водихме вече спорове по този въпрос, не ми се влиза пак във филма. Не се отразява добре на форумните отношения.

Но има хора, според които това е много важен фактор. Но не просто наличието на скинарчета, а одаряването им с военна власт, често абсолютна. Това е проблем.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 часа, sir said:

Може би се вкарва и историческата проблематика - тези от рода, че украинците са различен народ от руснаците и прочие. Поне аз в това определение "денацификация" подразбирам и идеята, че украински отделен народ не  съществува, а само руски....Но може и да греша.

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 21 минути, sir said:

Ами, аз съм си чиста проба нацист по дефинициите на някои хора в този форум. Кажеш нещо против мужиците - значи си нацист! :)

🙃 

По горе написано цитирано от източника

«Хочу чтобы все москали исчезли... да чтобы они все были мёртвые. Я считаю что эта нация токсична и её не должно быть» — Это государственный телеканал Рада, если что. А нацизма на Украине нет... Или есть всё таки ???

Редактирано от Capitainofmarine
  • Потребител
Публикува (edited)

Дневния бюлетин от Михаил Онуфриенко.

(малко пресилено ми се струва в края на изявлението му - загриженост за посевния материал, как да се осигурят семена за засяването на нивите)...

Редактирано от tantin
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Пандора said:

Може би се вкарва и историческата проблематика - тези от рода, че украинците са различен народ от руснаците и прочие. Поне аз в това определение "денацификация" подразбирам и идеята, че украински отделен народ не трябва да съществува, а само руски....

Естествено, че е точно така. Тази алабализми за нацистите са за пред разни като тукашните рубладжии.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Capitainofmarine said:

И през първата седмица не е имало проблеми с логистиката. Просто някои тилови колони изостанаха и станаха обект на партизански нападения- Сега ги охраняват с вертолети. Не обръщай внимание на украинската пропаганда, според нея те вече се готвят за парада на победата на Червения площад. Те и немците минаха на парад но след тях измиха булевардите... ресавски може да си позволи да ползва фейкове, то там съвеста е много разтегливо понятие...

Не съм съгласен. Темповете на настъплението през първите няколко дена бяха нереални. От Мелитопол по брега на морето дадоха сто и кусур километра за денонощие. Естествено, че и най-малкият удар в тила ще носи тежки последствия. Липсва логистичен резерв. Ако бяха планирали добре операцията, тези удари нямаше да се усещат.

Да не говорим, че се принудиха да излязат от асфалта и затънаха по калищата, което нямаше да се случи при чисто полицейска операция. И прочее.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 16 минути, Кухулин said:

Според мен това не играе голяма роля. Водихме вече спорове по този въпрос, не ми се влиза пак във филма. Не се отразява добре на форумните отношения.

Но има хора, според които това е много важен фактор. Но не просто наличието на скинарчета, а одаряването им с военна власт, често абсолютна. Това е проблем.

Само мога да кажа, че силно се надявам нас да не ни напада никой. Щото ако следваме подобно мислене, то по-добре направо да сваляме гащите, че иначе току-виж и някой "нацист" решил да се включи в отбраната и да го "одарят" с военна власт.

Толкоз. Успех с денацификацията. Дерзайте, маладци.

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува

Обзор на деня от по-независимата и безпристрастна Индийска журналистика.  Показват бежанци от Ирпен -град под руски контрол сега. Бежанците преминали през руски контролно-пропусквателен пункт в Буча (Bucha) , после влезли в контролиран от украинските ВСУ контролен пункт (Ирпен) и така продължили към Киев.

image.thumb.png.7abf9b0054666457c922c8b78379f482.png

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 часа, resavsky said:

Няма лек за тази болест.. За "наивниците" от САЩ "обясниха", че в Украйна военните биолаборатории на пентагона правили ваксини за ковид..  Като хим. оръжие бандеровците се гласят да използват индустриални химикали, а не "дурачок"..

• Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Garabadouble said:

Добре че сме в НАТО,иначе жална ни майка,особено с този процент поклонници на майка Россия на всички нива.От армията и службите,до зарзаватчиите.

Гаранция-Франция  ,както се казва....

Лидерът на Bellingcat Христо Грозев. Паника в Кремъл, войната ще свърши след седмица, ядрена бомба над Полша

44.30 мин. 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 34 минути, Кухулин said:

Не съм съгласен. Темповете на настъплението през първите няколко дена бяха нереални. От Мелитопол по брега на морето дадоха сто и кусур километра за денонощие. Естествено, че и най-малкият удар в тила ще носи тежки последствия. Липсва логистичен резерв. Ако бяха планирали добре операцията, тези удари нямаше да се усещат.

Да не говорим, че се принудиха да излязат от асфалта и затънаха по калищата, което нямаше да се случи при чисто полицейска операция. И прочее.

Не-е-е, грешиш приятелю, от 1 до 6 км на ден за източната и североизточната групировки. На юг до 8-10км на ден.

Само на север имаше по дълъг марш-наскок до Чернобил. 

Ако имаш в предвид появата около Кием то ВДВ. Първият десант с вертолети после самолети два стовариха десант на летища. Укринците ги писаха тези самолети унищожени заедно с десанта но се появи колоната която влезе в боеве северозападно от Киев идвайки от направление летище завод Антонов. Забавянето беше заради телефонният разговор по инициатива на Зеленски за преговори. Путин спря настъплението за около 12 -18 часа. Докато стана ясно че това е блъф и опит за печелене на оперативна пауза за прегрупиране на ВСУ и опит да изтеглят източната си групировка войски на нови позиции. В интерес на истината успяха дая изтеглят на резервни позиции в днес оформилият се Донецки котел който вече е разбмит на няколко по-малки котли...

Ако това те е накарало да мислиш че е имало пауза за логистика която се е издънила. Издъни се политическият командващ Путин,

• Потребител
Публикува (edited)

Към vanevski

О,да това ще реши проблема.Да дадем шанс на хлебарките.След два ,три милиона години те ще изградят идеалното общество.

Редактирано от Garabadouble
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)

https://fb.watch/bIyj5ogXwh/

Свалени два руски хеликоптера в Херсонска област к-52

https://fb.watch/bIyxPMcQOa/

Мариопул 

https://fb.watch/bIyArNbtES/

Харков https://www.facebook.com/100069042885845/posts/269317322046362/

Ударена цивилна колона с жени и деца .

Редактирано от Сармат
  • Потребител
Публикува

Вечерния бюлетин от Mikle One

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 часа, tantin said:

Юрий разглежда ефекта върху западна Европа, според него последствията за ЗЕ ще са много тежки..  Тук не се съгласям с него, Западна Европа бързо ще преодолее и ще се пренастрои към новата желязна завеса .

Тоя е голям мечтател бе...

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува

Това е най-ужасното видео което съм шеървал до сега... Предупреждавам, по-тежко е за гледане от много много други до сега. Ситуацията в Мариопол е отчайваща.  Пълно безумие е продължаващата съпротива на останалите там войскови части.  Пълно безумие е и да държат там в заложници майките с малки деца.  Вижда се как танка стреля директно в жилищния блок.  Дали има вътре боици на съпротивата или  не - едва ли може да се каже..  Все пак бойци на съпротивата има.  Руснаците пускат мирни граждани да излизат от обкръжените градове, но има много сведения че украйнците не пускат своите си да излязат.   Мариопол е много близко до Донбас,  не би ме учудило ако атакуващите Мариопол са Донбасци и един вид си отмъщават за бомбардировките, на които те самите бяха и все още са подложени..  Така или иначе това е пълно безумие.  Стратегически погледнато това е и политически ход:  Зелински можеше да предаде града на руснаците примерно в замяна на това неговите въоръжени формирования да се изтеглят безпрепятствено на Запад или на Север.. Но изглежда политическото ръководство на Украйна се надява на това ужаса на войната да накара света да защити Украйна... А света вече е имал 2 световни войни и не му се ще да има 3-та...  Зелински е реалния подстрекател за това неговите хора да се бият до последно и с действията си да пречат за разоръжаването на Украйна..   Ако Зелински мислеше за живота на гражданите си - то той би оттеглил войсковите си части настрана, би позволил на гражданите да се евакуират от Мариопол.. Това че руснаците не пускали украинците да се изнесат от Мариопол е пропаганда на Киев..  Зелински е готов да жертва дори и столицата Киев по същия начин както Мариопол.. В допълнение в този репортаж е същия този промит мозък: Александър Хребет  (Alexander Khrebet)  .  Наистина ужасно видео е това... 

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 14 минути, tantin said:

Това е най-ужасното видео което съм шеървал до сега...

Значи още не си навлязъл в темата... За съжаление, нещата са много по-зле.

Преди 15 минути, tantin said:

Това че руснаците не пускали украинците да се изнесат от Мариопол е пропаганда на Киев.. 

Това от видеото ли следва? Или от къде?

• Потребител
Публикува

image.png.3d8ac53fc5568c3d14d8cc66d5c1cd1b.png

На какво се смееш Дедо Либене?  Погледна ли видеото, погледна ли в края какво показват?  Ака го беше погледнал нямаше да слагаш традиционното усмихнато човече, а щеше да сложиш другото с изцъклените очи... Ама и ти си вече бетонна глава,  караш на автопилот.. Ти по инерция и по запрограмиран алгоритъм слагаш усмихнато човече на едни и Лайк на други, без значение какво е написано или какъв материал с информация е сложен.. Същия си като Камила Харис,  дето сега се е набутала в сериозен скандал заради неуместно хилене, смеене по време на журналистически въпроси за бежанците...

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, scaner said:
Преди 18 минути, tantin said:

Това че руснаците не пускали украинците да се изнесат от Мариопол е пропаганда на Киев.. 

Това от видеото ли следва? Или от къде?

Това го казват най-вече украински бежанци, избегнали от обсадата на нац-батальоните. Разните Азов и подобни - те са дето стрелят по мирните граждани и не позволяват евакуация.  Виждаме че в Киев имаше организирано извозване. Обаче в Юга това не го позволиха.   

То сега е много съмнително въобще що за евакуация би могло да се прави, щото руснаците не могат собствените си войници да изхранят или превозят, а представете си какво би било да се нахранят и превозят стотици хиляди хора...   Непосилна задача за руснаците..  да не мислите че десетки хиляди автобуси ще тръгнат от Русия и ще превозват братския украински народ.. 

Ситуацията е хуманитарна катастрофа и виждаме милиони хора в тоя адски капан.. Безумието е на украинското ръководство което се оказа неспособно за преговори .. Дори и съветите от Нато и от Израел няма кой да ги чуе...   Украйна трябва да бъде обезоръжена..  Жалко че Нато продължава на думи да говори едно, а на действия продължава да изпраща оръжия на Украйна..   Дефакто Нато легитимира операцията по обезоръжаване , провеждана от Русия,  но в същото време Нато продължава с Доставките на Оръжия...  Не е луд тоя дето яде зелката...  Зелински можеше и да се откаже от помощта на Запада с Джавелините,  можеше да помисли за живота на гражданите си и да търси мир в някакви рамки и условия..   Но Украинското политическо ръководство продължава да търси решение на кризата в рамките на военните действия и съпротивата.   Тази съпротива може да продължи още месец,  обаче колко животи на невинни ще струва това ?

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!