Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022 година. - Продължение

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 22 минути, tantin said:

image.png.3d8ac53fc5568c3d14d8cc66d5c1cd1b.png

Естествено, е тези градове да бъдат отбранявани до последна капка кръв, както от редовната армия, така и от опълчението от окупаторите.
. Русия дори не е обявявала официално война на Украйна и категорично отказва да е във война с Украйна.
Това, което върши е разбойничество и се нарича престъпление срещу мира.

С разбойници е безпредметно да се правят опити за такива договорки, каквито са правени с Хитлер в началото на ВСВ, който е бил официално в състояние на война с Белгия, Франция и Норвегия.

Редактирано от vanevski
  • Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

Ако руснаците искаха да попречат на евакуацията на мирни граждани:  ами че те отдавна щяха да бомбардират тази ЖП линия дето всеки ден извозва по 2 препълнени влакови композиции с народ от Киев към Лвов..  А на пътя обратно карат храна , продоволствия и медикаменти.. ЖП линията е най-лесно уязвима за авиацията.. Но руснаците оставят тази ЖП линия да работи на макс. капацитет.  

Обаче украинското политическо ръководство не се отнесе с нужната сериозност по отношение на евакуациите.. Вместо да се спасява живота на мирните граждани, преговорите по евакуациите бяха ползвани за прегрупиране и преместване на войски, а за мирните граждани не бе направено нужното.  В сегашната ситуация Зелински вече едва ли може да направи каквото и да е било. Нито може да командва хората си, нито може да праща кой знае какви помощи , храни или транспорт.  Украйна е в хаос. Най-вероятно ще бъде обезглавена политически.  Но ако Зелински се е изнесъл в бункерите в Лвов или пък се намира на по-безопасно в някое скривалище в близка страна от Нато - то тази имитация за политическо ръководство на Украйна може да продължи и месец напред .. 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Тъжен 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 минути, tantin said:

Това го казват най-вече украински бежанци, избегнали от обсадата на нац-батальоните. Разните Азов и подобни - те са дето стрелят по мирните граждани и не позволяват евакуация.  Виждаме че в Киев имаше организирано извозване. Обаче в Юга това не го позволиха.   

Мда. Вчера, при поредният не помня вече кой опит за извозване, изведнъж се появява някакъв заблуден руски танк. Явно се уплашил елипажа от формираната транспортна колона, и почва хаотично да стреля на всички посоки. И до тук. Погледай малко филмчета, ясно си личи кой стреля по мирните жители. Те украинците ако се занимаваха толкова много фейкове да снимат, нямаше да им остане време да се бият...

Вчера вечерта от Киев, тръгва автобус по съгласуван зелен коридор. И по пътя руснаците го обстрелват, седем жертви... Пак Азов? Безчислено количество такива случаи, затова и евакуацията едва крета.

Преди 14 минути, tantin said:

Ситуацията е хуманитарна катастрофа и виждаме милиони хора в тоя адски капан..

Така е.

Преди 14 минути, tantin said:

Безумието е на украинското ръководство което се оказа неспособно за преговори ..

Сериозно? Що за преговори е, когато директно ти предлагат ултиматум за капитулация? Кой би се съглсил на това?

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, scaner said:
Преди 21 минути, tantin said:

Безумието е на украинското ръководство което се оказа неспособно за преговори ..

Сериозно? Що за преговори е, когато директно ти предлагат ултиматум за капитулация? Кой би се съглсил на това?

А сега, като не са съгласни нали виждаш какъв е резултата? Някой печели ли от това?   Украйна е спорна територия между големите глобални сили , играчи..  Ако Запада беше тръгнал на компромис за Крим, то едва ли щяхме да стигнем до тук.  Но Запада е твърде много в ръцете на Холивудските режисьори и там сценариите са по модела на "хепи - енд" ...   Дори и смотания Зелински твърди че историята щяла да свърши с Хепи Енд.. В реалността и във войната историите изобщо не свършват с хепи-енд, а точно обратното.. Свършват с ужасен енд...   Капитулацията може да е позорна, но чрез нея се избягва многото смърт и разрушения.  А безмислената съпротива води до сигурен край. Украйна не беше готова да се противопоставя на Русия в тази война.   Украинците изобщо не се отнесоха сериозно към Минските преговори, не се съобразиха с настроенията на собствените си руско-говорящи жители, пренебрегнаха настроенията в Крим.. 

Да, може би това ще е края на Русия, края на Путин.. Но така или иначе света от тука на татъка вече няма да е същия . Путин го знае отлично това.  Старата лисица Лукашенко може да го е замислил всичкия тоя план,  като гледах едночасовата им среща с Путин си мисля че Лукашенко е замислил тоя лукав план и е убедил Путин в изппълнението му..   Вероятно Лукашенко също разчиства собствени сметки със Запада... 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, tantin said:

Украйна е спорна територия между големите глобални сили , играчи.. 

Кога ще вденеш, че Украйна е независима и суверенна дъражава??
Стига вече с тази путинска арогантност.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 13 минути, scaner said:

Мда. Вчера, при поредният не помня вече кой опит за извозване, изведнъж се появява някакъв заблуден руски танк. Явно се уплашил елипажа от формираната транспортна колона, и почва хаотично да стреля на всички посоки. И до тук. Погледай малко филмчета, ясно си личи кой стреля по мирните жители. Те украинците ако се занимаваха толкова много фейкове да снимат, нямаше да им остане време да се бият...

Вчера вечерта от Киев, тръгва автобус по съгласуван зелен коридор. И по пътя руснаците го обстрелват, седем жертви... Пак Азов? Безчислено количество такива случаи, затова и евакуацията едва крета.

Така е.

🤣

И как позна че е руски заблуден танк. Да не е като този заблуден руски танк които е на този украински видеоклип и е обявен за пленен. Това е модификация  Т-72УА1 напиши в гугъл търсачката list of the modern equipment ukranian land forses и виж в коя армия ги има тези танкове на въоръжение...

• Потребител
Публикува
Преди 49 минути, Garabadouble said:

Ти не разбра ли ,че почти никой в Украйна не иска руснаците?

Ма ти сериозно ли?

Що не почакаш до пролетта и тогава да преброиш пилците.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Capitainofmarine said:

Ма ти сериозно ли?

Що не почакаш до пролетта и тогава да преброиш пилците.

Може да си прав.Така стана в България след девети септември.НРБ и СССР-дружба през вековете!

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, tantin said:

А сега, като не са съгласни нали виждаш какъв е резултата? Някой печели ли от това? 

Да се съгласят с ултиматума е равностойно да се погребе бъдещето на страната. Не работят така нещата. Целите са много по-дългосрочни от рамките на текущият конфликт.

Не може да има никакъв компромис за Крим. В съвременният свят една територия е собственост на този, на който е записана в съответните договорни документи, а не на този, който се свързва исторически или емоционално с нея.  Украинската териториториална цялост, включая Крим, е гарантирана от Будапещенският меморандум от 1994 г, гарант по който е и самата Русия. Как си представяш, Западът да се съгласи с нарушаване на такива договорки? Това е кутията на Пандора.

Да, светът вече няма да е същият. Едва ли Путин го е предполагал тоя развой, мисля че сега го научава по трудният начин.... Да видим какво е научил.

Преди 5 минути, Capitainofmarine said:

И как позна че е руски заблуден танк. Да не е като този заблуден руски танк които е на този украински видеоклип и е обявен за пленен. Това е модификация  Т-72УА1 напиши в гугъл търсачката list of the modern equipment ukranian land forses и виж в коя армия ги има тези танкове на въоръжение...

Ти как си представвяш украински танк да се шматка по коридор, ограден и "гарантиран" от руснаците? Пък и веднага щеше да се разчуе, руските пропгандисти не дремят :)Айде по-полека.

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Just now, gmladenov said:

Кога ще вденеш, че Украйна е независима и суверенна дъражава??
Стига вече с тази путинска арогантност.

Косово също ли е независима и суверенна държава?  А Каталуния? А Шотландия?  Северна Ирландия от кои е?

Независимостта не само се защитава, но се и договаря.. В момента текат сума ти подобни договорки, предоговорки, съюзявания.  Проблемите са на международно ниво. Най-големите проблеми ги създава световната сила номер 1,  същите дето разбомбиха Ирак и Либия,  дето са също и в Сирия.  Светът отдавна е взаимно-зависим..   Капиталите са общи, шеървани. Производствата са взаимно-зависими.   Абсолютна независимост няма..  Има колективни системи.  Украйна има това нещастие да е на средата между 2 големи такива колективни системи.   А Украйна е твърде голям залък.  Ако не бяха тръгнали Укрите да забраняват руски език, то много руснаци днес можеше сами да тръгнат да се натискат да се украинизират.  За какво им трябваше на Укрите 8 години да бомбардират Донецк и Луганск?   За какво от 8 години Киев твърдеше че ще си върне с оръжие контрола над Крим и Донбас ?  

Капитализма е хищнически по природа ,  докато няма оръжие опряно - капитализма ще се пробва да отхапе следващото голямо парче от баницата.  Не е моя работа да оправям отношенията на Русия с Украйна, не съм историк, не съм и лингвист.   Но Украйна не е толкова независима и не е толкова суверенна колкото на някои им се иска.  Украйна е бивша съветска република.. А проблемите както виждаме ги има във всяка една бивша съветска република. Без изключение. 

Вместо да призовават за смърт на руснаци - украинците можеха да говорят за мир, добросъседство, обща история и подобни бля-бля... А не само за бляд и пидRasii..

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, tantin said:

Това е най-ужасното видео което съм шеървал до сега... Предупреждавам, по-тежко е за гледане от много много други до сега. Ситуацията в Мариопол е отчайваща.  Пълно безумие е продължаващата съпротива на останалите там войскови части.  Пълно безумие е и да държат там в заложници майките с малки деца.  Вижда се как танка стреля директно в жилищния блок.  Дали има вътре боици на съпротивата или  не - едва ли може да се каже..  Все пак бойци на съпротивата има.  Руснаците пускат мирни граждани да излизат от обкръжените градове, но има много сведения че украйнците не пускат своите си да излязат.   Мариопол е много близко до Донбас,  не би ме учудило ако атакуващите Мариопол са Донбасци и един вид си отмъщават за бомбардировките, на които те самите бяха и все още са подложени..  Така или иначе това е пълно безумие.  Стратегически погледнато това е и политически ход:  Зелински можеше да предаде града на руснаците примерно в замяна на това неговите въоръжени формирования да се изтеглят безпрепятствено на Запад или на Север.. Но изглежда политическото ръководство на Украйна се надява на това ужаса на войната да накара света да защити Украйна... А света вече е имал 2 световни войни и не му се ще да има 3-та...  Зелински е реалния подстрекател за това неговите хора да се бият до последно и с действията си да пречат за разоръжаването на Украйна..   Ако Зелински мислеше за живота на гражданите си - то той би оттеглил войсковите си части настрана, би позволил на гражданите да се евакуират от Мариопол.. Това че руснаците не пускали украинците да се изнесат от Мариопол е пропаганда на Киев..  Зелински е готов да жертва дори и столицата Киев по същия начин както Мариопол.. В допълнение в този репортаж е същия този промит мозък: Александър Хребет  (Alexander Khrebet)  .  Наистина ужасно видео е това... 

Тантине, някой гледа ли ги тези клипчета, защото таз мацка с детето дето плаче я изнасяха бременна преди три дни от роддом и го ива тука някъде в темата пост с нея. оказа се украинска актриса която е бременна и се снима в такива фейкови пропагандни материали. Намери погледни и сравни. Питам се кога роди и кога откърми тригодишно дете за три дена?!

Тия достойни потомци на Гьобелс съвсем за маскари ни държат вече.

Редактирано от Capitainofmarine
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, tantin said:

Независимостта не само се защитава, но се и договаря..

Да ... и по същия начин, по който независимостта на България е договорена, така и
независимостта на Украйна също е договорена ... от президента на Русия Борис Елцин.

Ако си мислиш, че Путин може да се отрече от договорките на неговия предшественик,
Ердоган няма ли право да си поиска обратно България ?!?

Тогава защо да не поканим Ердоган да почне да трепе българи ?!?

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, tantin said:

Косово също ли е независима и суверенна държава?  А Каталуния? А Шотландия?  Северна Ирландия от кои е?

Независимостта не само се защитава, но се и договаря.. В момента текат сума ти подобни договорки, предоговорки, съюзявания.  Проблемите са на международно ниво. Най-големите проблеми ги създава световната сила номер 1,  същите дето разбомбиха Ирак и Либия,  дето са също и в Сирия.  Светът отдавна е взаимно-зависим..   Капиталите са общи, шеървани. Производствата са взаимно-зависими.   Абсолютна независимост няма..  Има колективни системи.  Украйна има това нещастие да е на средата между 2 големи такива колективни системи.   А Украйна е твърде голям залък.  Ако не бяха тръгнали Укрите да забраняват руски език, то много руснаци днес можеше сами да тръгнат да се натискат да се украинизират.  За какво им трябваше на Укрите 8 години да бомбардират Донецк и Луганск?   За какво от 8 години Киев твърдеше че ще си върне с оръжие контрола над Крим и Донбас ?  

Капитализма е хищнически по природа ,  докато няма оръжие опряно - капитализма ще се пробва да отхапе следващото голямо парче от баницата.  Не е моя работа да оправям отношенията на Русия с Украйна, не съм историк, не съм и лингвист.   Но Украйна не е толкова независима и не е толкова суверенна колкото на някои им се иска.  Украйна е бивша съветска република.. А проблемите както виждаме ги има във всяка една бивша съветска република. Без изключение. 

Вместо да призовават за смърт на руснаци - украинците можеха да говорят за мир, добросъседство, обща история и подобни бля-бля... А не само за бляд и пидRasii..

Капитализмът си е ок в цивилизованите държави.Проблем е в недоразвити общества като руското и......нашето.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, tantin said:

Очеизвадно не си нито едното нито другото , обаче това не ти попречи , да осереш всички исторически и лингвистични теми във форума.

п.с. като виден геополитик - аналлизатор би ли ми пояснил какво е това ,,укри,,?

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 минути, tantin said:

Капитализма е хищнически по природа ,  докато няма оръжие опряно - капитализма ще се пробва да отхапе следващото голямо парче от баницата. 

И понеже капитализмът е много, много лош ... значи Путин е в правото си да убива украинци.
Браво, Тантине. Ти си титан на мисълта.

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Да ... и по същия начин, по който независимостта на България е договорена, така и
независимостта на Украйна също е договорена ... от президента на Русия Борис Елцин.

Ако си мислиш, че Путин може да се отрече от договорките на неговия предшественик,
Ердоган няма ли право да си поиска обратно България ?!?

Тогава защо да не поканим Ердоган да почне да трепе българи ?!?

Ако българските власти с помоща на нацистки елементи започнат да изтребват население по някакъв начин свързано с турскута култура и релиягия, не би трябвало да се учудваш ако Ердоган ще предприеме съответни действия.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, Capitainofmarine said:

Тантине, някой гледа ли ги тези клипчета, защото таз мацка с детето дето плаче я изнасяха бременна преди три дни. Питам се кога роди и кога откърми тригодишно дете за три дена?!

Капитане, промии си очите и се вгледай по-внимателни. Съвсем различна мацка е тази. Ти май подценяваш украинците - мислиш ли, че толкова фейкове ще заснемат с някакъв ограничен актьорски състав? :):)

Тая мацка дет беше бременна вчера роди момиченце, ето:

https://t.me/nexta_live/21191

https://t.me/nexta_live/21192

Сравни ги по физиономия.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 минута, gmladenov said:

И понеже капитализмът е много, много лош ... значи Путин е в правото си да убива украинци.
Браво, Тантине. Ти си титан на мисълта.

Воената операция не предполага убиването на украинци, а само на нацистките елементи.

Редактирано от Orbit
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 12 минути, scaner said:

Ти как си представвяш украински танк да се шматка по коридор, ограден и "гарантиран" от руснаците? Пък и веднага щеше да се разчуе, руските пропгандисти не дремят :)Айде по-полека.

Ти погледни още веднъж клипчето и тогава ме  призовавай да я карам леката.

• Потребител
Публикува
Преди 8 минути, Capitainofmarine said:

Тантине, някой гледа ли ги тези клипчета, защото таз мацка с детето дето плаче я изнасяха бременна преди три дни. Питам се кога роди и кога откърми тригодишно дете за три дена?!

Не мисля че е същата мацка. Онази другата - блогерката и фотомоделка имаше информация че е родила вчера..  Горката жена едва ли е в по-добро положение от тази с малкото дете.  А дори и да е същата, (което ме съмнява, ) може да е имала вече друго дете.   Информацията за "фейк" се оказа че е руска пропаганда.   Положението е Мариопол е катастрофално. 

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Capitainofmarine said:

Ти погледни още веднъж клипчето и тогава ме  призовавай да я карам леката.

Е за тебе всички руси мацки са една и съща. То и аз съм лош физиономист, но има стоп-кадри, загледай се, повтори - разликата е видима.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)

Последен шанс да избягате в майка Россия! Скоро желязната завеса ще ви заклещи  завинаги в  гнилия запад.

Редактирано от Garabadouble
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 3
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Orbit said:

Ако българските власти с помоща на нацистки елементи започнат да изтребват население по някакъв начин свързано с турскута култура и релиягия, не би трябвало да се учудваш ако Ердоган ще предприеме съответни действия.

Първо, има се ред да се жалваш ... ако смяташ, че са нарушени правата на твоите граждани в друга страна.
Второ, ти решаваш ли проблема като подложиш другата страна на унищожение и геноцид ... или може би го
задълбочаваш ??

• ХаХа 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!