Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Capitainofmarine said:

На усмихващите се да поясня, за да се посмеем заедно: Проверете има ли випуските на ШЗО.

🤣

Какво значи дали има випуск на ШЗО. И защо да е от скоро. Зет ми поне е от такъв, аз съм от Военно училище и имаше доста випуски. Още сме запасни. Все пак бълваха офицери и от Военноморското, Шумен артилерийското, Долна Митрополия, Велико Търново, София, сигурно пропускам някое.

Запас офицерите са до 60, старшините до 55. Защо да не е офицер от запаса, познавам стотици такива, предимно съкурсанти. Все пак бяхме полк.

• Харесва ми! 3
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 42 минути, Garabadouble said:

Младши лейтенант от резерва М.Иванов.Служил съм в ШЗО "Христо Ботев" гр. Плевен.Мотопехотен батальон."Спри кашика ,за да почине танка"После съм бил заместник командир на взвод в новобрански център на военноморският флот във Варна.Всичко това се случва 1997-1998.

Културният тон ти първи го наруши.

Е ще се разберем, ако съм те засегнал извинявай, но аз не съм те обвинявал в  антибългаризъм. Ти го направи и това е много тежко обвинение. Ако не бях патриот сега да съм си в България богат чичко и да пера пари.

А пропо като по-младши по звание направи го по устава и се представи. 😀 ШЗО Гоце Делчев. Извънреден випуск 1986година. Звание в момента капитан от резерва, а може и въобще да са ме снели от военен отчет, В Българиа съм невлизащ или ако вляза минавам между капките с прочутата българска немърливост или ---------. Последна военно-отчетна специалност преди да напусна РБ - командир на кадрирана отделна диверсионна-разунавателна група. До капитанска длъжност стигнах с много запаси и преподготвитални курсове на врачанското ШЗО и военни катедри в университет и гражданска школа по цивилната ми специалност.😜 В момента работещ менаджер собственик на фирма за ландскепинг. Въобще само с градинарство се занимавам, създавам градини и ги обслужвам, засега успешно. Естествено в чужбина не в РБ. Да си нормален малък бизнесмен е невъзможно в България. Имам три дъщери и все още три внука четвърти е планиран, обещани са ми още четири внука.😜 

Може да ме наричате русофил, но аз съм българофил, претендирам трезво да оценявам ситуацията, понеже съм буквално жизнено засегнат от това което става в Украйна. Претендирам в огромна степен повече да познавам Украйна отколкото всеки един от вас, които тука пишете небивалици. Заради това казвам в Голяма Грешка сте момчета и момичета. Някои от "момчетата и момичета" ги разбирам, докарвата си някакви финанси от писане във интернет...

Към останалите отказвам да проявявам разибране и търпимост...

Това е!

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 4 часа, Bruchpilot said:

Честно казано не съм проверявал в последните дни, поне НАТО-вските летят до Полша и от там вероятно товарите се придвижват с камиони. 

Ами подумите на приятели в Киев, преди три дни последено летището е приемало самолет. Едва ли ГА би рискувала. Мисля военнотранспортен и НАТО иначе руснаците биха го свалили. От същият ден зам министър на РФ вечерта ззаяви че всички транспорти и прочие на НАТО, които доставят оръжие и боеприпаси на Украйна, ще са цел на ВС на РФ съгласно международното право..

Това ме накара да повярвам че вероятно до преди три дни небето над Украйна не е било затворено за чужди самолети от Русия. 

Редактирано от Capitainofmarine
  • Потребител
Публикува
Преди 14 минути, Capitainofmarine said:

Е ще се разберем, ако съм те засегнал извинявай, но аз не съм те обвинявал в  антибългаризъм. Ти го направи и това е много тежко обвинение. Ако не бях патриот сега да съм си в България богат чичко и да пера пари.

А пропо като по-младши по звание направи го по устава и се представи. 😀 ШЗО Гоце Делчев. Извънреден випуск 1986година. Звание в момента капитан от резерва, а може и въобще да са ме снели от военен отчет, В Българиа съм невлизащ или ако вляза минавам между капките с прочутата българска немърливост или ---------. Последна военно-отчетна специалност преди да напусна РБ - командир на кадрирана отделна диверсионна-разунавателна група. До капитанска длъжност стигнах с много запаси и преподготвитални курсове на врачанското ШЗО и военни катедри в университет и гражданска школа по цивилната ми специалност.😜 В момента работещ менаджер собственик на фирма за ландскепинг. Въобще само с градинарство се занимавам, създавам градини и ги обслужвам, засега успешно. Естествено в чужбина не в РБ. Да си нормален малък бизнесмен е невъзможно в България. Имам три дъщери и все още три внука четвърти е планиран, обещани са ми още четири внука.😜 

Може да ме наричате русофил, но аз съм българофил, претендирам трезво да оценявам ситуацията, понеже съм буквално жизнено засегнат от това което става в Украйна. Претендирам в огромна степен повече да познавам Украйна отколкото всеки един от вас, които тука пишете небивалици. Заради това казвам в Голяма Грешка сте момчета и момичета. Някои от "момчетата и момичета" ги разбирам, докарвата си някакви финанси от писане във интернет...

Към останалите отказвам да проявявам разибране и търпимост...

Това е!

Аз самият съм избягал от града и съм "полулегален":)Ще се окаже ,че дори имаме сходни интереси-градинарството ми е хоби.

Не подкрепям американската политика,не съм фен на НАТО ,също така нямам сантимент към Украйна,но......

България е член на НАТО от 2004 ако не се лъжа.Като член на военен съюз ние трябва да сме лоялни със съюзниците.

Не разбираш ли ,че сме от другата страна.Няма как да сме с Русия,в  момента сме врагове,без значение кой е крив и кой прав.Осъзнавам ,че нямаме армия и само можем да разчитаме на съюзниците да ни пазят.Това е положението.Всякакви проруски пропаганди в момента са вредни и направо опасни за България.

Факт е също така ,че Руската федерация нападна суверенна държава ,като преди това откъсна голямо парче по незаконен начин.Без значение дали в тази държава се случват и ли са се случвали неприемливи неща,това вероломно нападение е скандално и престъпно ,и никоя цивилизована държава не го подкрепя.

Поведението на Русия е агресивно и опасно.Тя няма ресурсите да възвърне старата си роля на велика сила.Само може да разпали световна война.През последните 30 години,още повече в момента не е от интерес на България да е русофилска.Всеки който оправдава поведението на Русия работи против интересите на страната ни.Плашещото е ,че по настоящем ,поне 50 процента харесват Путин.

Не подкрепям Джендър идеологията и детето ми расте като мъж. Колкото и да е лош строя,в който живеем,поне ни дава право на избор.Всеки си има глава на раменете и носи отговорност за себе си.

За плачевното състояние на армията не са ни виновни нито САЩ,нито НАТО.Имахме десетки години да я модернизираме.Защо според теб ,още преди години не разказахме руската техника.Защо сме още с мигове които са несъвместими с натовските стандарти?

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 6 минути, Tomata said:

Май-май Киро тези дни ще подписва ще не ще..  :)

Какво? Указа за анексирането на РСМ :D

Редактирано от Absurde
  • Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 47 минути, новорегистриран2 said:

FNtg608XEAATgg8?format=jpg&name=large

Не са забравили кой измисли македонската нация...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

ХАхахахх Почна да му трепери гласчето, не одобрябва протестите в окупираните градове:

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Garabadouble said:

Не подкрепям американската политика,не съм фен на НАТО ,също така нямам сантимент към Украйна,но......

България е член на НАТО от 2004 ако не се лъжа.Като член на военен съюз ние трябва да сме лоялни със съюзниците.

Не разбираш ли ,че сме от другата страна.Няма как да сме с Русия,в  момента сме врагове,без значение кой е крив и кой прав.Осъзнавам ,че нямаме армия и само можем да разчитаме на съюзниците да ни пазят.Това е положението.Всякакви проруски пропаганди в момента са вредни и направо опасни за България.

Факт е също така ,че Руската федерация нападна суверенна държава ,като преди това откъсна голямо парче по незаконен начин.Без значение дали в тази държава се случват и ли са се случвали неприемливи неща,това вероломно нападение е скандално и престъпно ,и никоя цивилизована държава не го подкрепя.

Поведението на Русия е агресивно и опасно.Тя няма ресурсите да възвърне старата си роля на велика сила.Само може да разпали световна война.През последните 30 години,още повече в момента не е от интерес на България да е русофилска.Всеки който оправдава поведението на Русия работи против интересите на страната ни.Плашещото е ,че по настоящем ,поне 50 процента харесват Путин.

Не подкрепям Джендър идеологията и детето ми расте като мъж. Колкото и да е лош строя,в който живеем,поне ни дава право на избор.Всеки си има глава на раменете и носи отговорност за себе си.

За плачевното състояние на армията не са ни виновни нито САЩ,нито НАТО.Имахме десетки години да я модернизираме.Защо според теб ,още преди години не разказахме руската техника.Защо сме още с мигове които са несъвместими с натовските стандарти?

България е лоялен съюзник в НАТО и ЕС, безалтернативно е. Причините поради това не искам да коментирам. Да ние като държава сме от другата страна на барикадата и ако се наложи да воюваме ние с тебе ще сме в своите си подразделения.

Грешиш обаче че сме врагове с Русия. Ти си с военна подготовка, едно е враг а друго е потенциален противник...

Не мисля че става въпрос за проруска порпаганда. Мисля че още по-опасна е украинската проганда която се стреми да вкара НАТО активно като действаща страна в украино руският-конфликт. ЕТО ТОВА Е ОПАСНОТО защото всичко щеи свърши с едно голямо бум. Това го разбира Байдън, Шулц, и франсето. Хората лишени от военна подготовка не го разбират.

Русия си е велика сила и има военно икономическият потенциал за да  бъде такава. Тя има равно или малко повече носители на ядрени бойни глави от НАТО. Тя има военностратегическо превъзходство във нападателни стратегическип ядрени оръжия. Никой не може да и отнеме това и да не се съобразява с това. Факт е че се съобразяват и не се напесват пряко в Украйна.

Факта че четирите велики сили членове на  съвета за безопасност в ООН се ограничават само с изстрели в собствената си икономика а не по руски военни контингенти и след като години наред заповайки от 2004 и до буквално преди две седмици канеха Грузия и Украйна в НАТО а после отказаха да я защитят не ми дава увереност да вярвам на НАТО че при инвазия от развностоен противник ще защитят България. Ние сме даже не второсортна а третосортна държава и даже не държава а територия за тях и това точно се вижда в отношенията към нас. Колко е амриканската пряка военна помощ за България-бедният съюзник от НАТО. Говориш за интегриране в НАТО питам те да са ни дали нещо за безплатно или за безцена? А на други дават. Даже няма да ти показвам на кого дават при това са много непослушни и нелоялни като членове.

Поведението на Русия е агресивно и опасно и даже по горе пишеш скандално за цивилизованите държави. Защо президентаМакрон, канцлерите Меркел и Шулц  от цивилизованите дъжави не натиснаха президентите Порошенко и Зеленски да замразят, не да  спрат, да замразят конфликта в Донбас и да направят крачките по подписаното от Украйна във Минск мирно споразумение? Защо продължиха зда наливат военна помощ във Украйна? ако нямаше война във Донбас Путин нямаше да има формален повод за нападение и вероятно това нямаше да се случи.

Факт е също така ,че Руската федерация нападна суверенна държава. Факт е че до 1991 година де факто Украйна е част от съветската-руската империя и Русия си има историческите основания за свои претенции или парче от тортата както ти се изразяваш. Абсолютно по същият формален повод нашата мила родина нападна през 1911 година Турция а после през 1912 започна междсусъюзническата война. Ние сега какво да се срамуваме от собствените си деди и да се отречем от тях?

През последните 30 години,още повече в момента не е от интерес на България да е русофилска. Че да не би да казвам или да искам да сме русофилска държава. Тука става въпрос за зависимоста ни от руски енергийни продукти. Колкото и да си говорим няма алтернатива за руският газ а без него няма нито топло нито икономика нито дажу селско стопанство защото торовете без газ не стават. Апропо азербейджанският газ е руска собственост на 70%. Така че сме безалтернативни, кипърският и еврейският Турция няма да ги пропусне. Ти съгласен ли си защото няма торове и няма да стига житото и ще стане скъпо, да гладуваш или синът ти да гладува или да плащаш скъп бензин защото на някои политици на запад и в България им е кеф да си мерят пиш--те с Путин или примерно с Платошкин, като си отиде Путин. Ти съгласен ли си държавата ни дава по 40 лева на ден на 35 хиляди украински бежанци при това знаейки че от Украйна бягат предмно  хората които могат да си позволят да избягат. Тези които са свързани с режимите от 2014 година насам, около 15-20% от населението, тези които са направили някакви пари. от Украйна и антимокалската политика. Не бягат патриотите, те или наливат коктейли" молотов" или приготвят "харилка" за посрещане на руската армия. Бягат тези които по някакав начин на направили финанси или кариерка и се боят че след края на войната ако са си в украйна ще им предявят сметката.

За армията ни, не ми се говори че ме избива на сълзи...

Прощавай но вземи  разгледай от всички страни нещата и се замисли, иначе едностранно като рассъждаваш не става във вреда е и си мирише на пропаганда.„

Бъди здрав и искренно ти желаъя синът ти да порастне мъж и патриот с който да се гордееш като остарееш. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)

https://fb.watch/bJU_rWJAKY/

без коментар

https://www.facebook.com/pressOKzahid/photos/pcb.5176698172352352/5176696652352504/

Т-80 и друга техника

Редактирано от Сармат
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 45 минути, resavsky said:

Не са забравили кой измисли македонската нация...

В никакъв сручай. Направо поклон на руският имератор че подари Македония на Сърбия и на Гърция защото са верни приятели и партньори а сомо ние непослушковците идеалисти мечтаем за целокупна България. Паметник трябва да издигнем на Сталин и на нашите политици че нито един от 1944 досега не протестира официално за изтриването на българската следа в Македония и за създаването на македонска нация. 

Както не бива да забравяме 1912-1913 година и верните ни съюзници. Евхаристо пара поли филе! Хвала, живео  брача! Мулцимеск фратуле!

Не забравяме и 1918 година и сме благодарни на Франция и Англия за стоте хиляди български пленници незавърнали се от плен и останали в Африка.Даже сме благодарни и на днешните ни политици които в годините на демокрация даже не попитаха официално "Аджеба какво направихте със сто хиляди българи мъже! Поставихте ли поне един паметен знак за да се знае къде са костите им?"

Благодарни сме на Анлия и САЩ за бомбардировките, все още в ѝсофия могат да се срещнат следи пък и има още живи хора инвалиди мследствие от американските въдушни подаръци за деца.

В днешно време сме благодарни за разрушаването на завод ДЗУ Стара Загора и проичие и прочие и за анихилирането на икономиката ни и за възможноста да сме третосортна по-ниско заплатена работна ръка по развитите и недотам развитите страни на света а родителите ни да умират и да няма кой да им склопи очите а в това време в България купени политици и измислени бизнесмени да крадат от нашите спестявания и да представят огромните си успехи - завод за производство на акумолатори например в който работят 50 човека.

Много сме благодарни за икономиката която ни създаде ЕС която даде възможност от 2006 година да увеличим външният си дълг осем пъти.

Дълбок от все сърдце поклон!!!

Редактирано от Capitainofmarine
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 23 минути, Capitainofmarine said:

В никакъв сручай. Направо поклон на руският имератор че подари Македония на Сърбия и на Гърция защото са верни приятели и партньори а сомо ние непослушковците идеалисти мечтаем за целокупна България. Паметник трябва да издигнем на Сталин и на нашите политици че нито един от 1944 досега не протестира официално за изтриването на българската следа в Македония и за създаването на македонска нация. 

Както не бива да забравяме 1912-1913 година и верните ни съюзници. Евхаристо пара поли филе! Хвала, живео  брача! Мулцимеск фратуле!

Не забравяме и 1918 година и сме благодарни на Франция и Англия за стоте хиляди български пленници незавърнали се от плен и останали в Африка.Даже сме благодарни и на днешните ни политици които в годините на демокрация даже не попитаха официално "Аджеба какво направихте със сто хиляди българи мъже! Поставихте ли поне един паметен знак за да се знае къде са костите им?"

Благодарни сме на Анлия и САЩ за бомбардировките, все още в ѝсофия могат да се срещнат следи пък и има още живи хора инвалиди мследствие от американските въдушни подаръци за деца.

В днешно време сме благодарни за разрушаването на завод ДЗУ Стара Загора и проичие и прочие и за анихилирането на икономиката ни и за възможноста да сме третосортна по-ниско заплатена работна ръка по развитите и недотам развитите страни на света а родителите ни да умират и да няма кой да им склопи очите а в това време в България купени политици и измислени бизнесмени да крадат от нашите спестявания и да представят огромните си успехи - завод за производство на акумолатори например в който работят 50 човека.

Много сме благодарни за икономиката която ни създаде ЕС която даде възможност от 2006 година да увеличим външният си дълг осем пъти.

Дълбок от все сърдце поклон!!!

Дедо Либене понеже се смееш  да те питам, това по горе е вярно и ти го знаеш не по-зле от мене. Та прочее защо се смееш, на мен от това ми става тъжно. 

Или си готов да оспориш горенаписаното?!

Направи го!

• Потребител
Публикува
Преди 22 часа, scaner said:

Тогава защо оправдаваш бомбардировката с Азов и някакви военни части в родилният дом? Защо провеждаш лъжа?

Между другото,според международните закони и правила за водене на война,ако сграда има двойно предназначение (например болница в която са се установили войници на противника),е разрешено тя да бъде бомбардирана.

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Garabadouble said:

- Нека разгърнем „Манифест на комунистическата партия“, написан от Маркс и Енгелс, и видим какъв трябва да е истинският комунизъм.

Ето някои препоръки:

1. Напълно да се премахне частната собственост.

2. Да се премахне семейството, да се въведе „официална открита общност на жените“.

3. Всички деца да се поемат на обществено възпитание. (В резолюцията на женевския конгрес на Интернационала Маркс развива тази мисъл: „Всяко дете от деветгодишно трябва да стане производителен работник…“)

4. Да се учредят промишлени армии, най-вече в земеделието.

Маркс и Енгелс са забравили да кажат кой ще е трудов редник, а кой — трудов фелдфебел, кой — офицер, а кой — трудов фелдмаршал. "

https://chitanka.info/text/27230/13#textstart

А ето и първоизточникът!

Платон -Държавата https://www.uacg.bg/filebank/att_5872.pdf стр.82

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)

https://fb.watch/bJYF7wTUrd/

Унищожена руска  колона ..

https://www.facebook.com/523004674462541/posts/4886284598134505/

Чеченци 

https://fb.watch/bJ_497t9hO/

Азов 

https://www.facebook.com/100068827555678/posts/275707094733540/

Джавелин

Редактирано от Сармат
  • Потребител
Публикува
Преди 45 минути, Garabadouble said:

Икономиката ни я разрушиха бившите номенклатурчици и техните некадърни синове,които ни управляват последните 75 години ,но това е офтопик.

Съюза на Държ. Сигурност ,нали? Ами то първият ПреЦедател беше Желев-марксист-той не го и криеше,и беше президент с решаващата помощ на съпартийците си от БКП! После се появиха такива видни "демократи",като Орехов ли беше или Лешников-зам.председател,Ментата, сивия кардинал Бисеров и всички знайни и незнайни върли "демократи" от Десе-отдели от 1 до безкрай и разказаха играта на народонасението в територията българия! И после,що така бе Миме,ами да седерастите виновни,ама те всичките бяха "другари",ама си се зовяха Господине-Госпожо ще рече човек,че е на прием във висшето общество,а то разбойници,вълци в овчи кожи....

.Ето още един баламурник-мечтател

• Потребител
Публикува

Доколкото разбирам вече се е изяснило, че при Лвов всъщност са ударени наемниците от интернационалния легион. В брифинга го споменали. Бог да ги прости, ама тая работа не е като оная работа...

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 часа, Absurde said:

Е га има още патриоти в Руското ФСБ да го издънат на украйнците, че да види как летят байрактарите :D

Уважаемият Христо Спириев ни напомня от просторите на интернета, че старите ленти са живи и  днес :D 

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!