Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 4 минути, Capitainofmarine said:

"Въ-ъабще" няма да го посрещаме ние. Знаем си, в тия хлебосолни ак;ии, довчерашните русофили и днешни русофоби са такива способни с пити "хлеб" и сол, и мед,  и с тяхното "спасое болшибо" ще ни изтласкат с лакти и ще допълзят на колене на митинга по посрещанеито където не можеш им взе микрофона из устите.. На путин ще разпрегнат файтона и ще се впрегнат там вместо коне. Ти знаеш историята си колело и това вече се е срлучвало...

Възприеми го като " дежа вю"..

Но ако за сериозно, мисля си че Путин ще се спре на границата с Молдова и ще им помогне да си спретнат преврат, не може да си позволи там да има граница с НАТО, трансистрия я пиши тю-тют. Вюзможно е по някакън начин да компенсира мамалигарите с няколко села и квадратни километри в Буковина, за да не си отварят много човките. Непременно ще отстъпи районите с преобладаващо население на Унгария- Урбан трябва да се бетонира и дау разбива "европейското единство". На Полша ще обещае възстановление на исконни територии но в края на краищата нищо няма да даде, само обявявайки че не може да се договори с управляващите ще разруши крехката полска политическа стабилност. Белорусия ще си получи своите си теротории в Полесието и прочие които са предадени на Украйна след 1945год. Русия ще прирасте с три нови субекта на федерацията - Новорусия, Малорусия и Украйна в състав остатъците от четирите бивши австоунгарски земи.

Да му мислят българските русофоби...

Пропуснах! Да те успокоя! Всъщност на Путин ние българите не сме му проблема, нас той ни е подарил на новия стратегически партньор Турция. Ние ще си останем в НАТО и ЕС. борбата си е за прибалтийските държавици и за Полша... Те му гвоздея в петата...

Редактирано от Capitainofmarine
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, Кухулин said:

Разбира се, че "русофилията" ни е насочена към действията на Путин и властта, защото ги смятаме за адекватни. Това не означава, че харесвам Путин или че смятам за адекватни останалите му действия. Не. Става въпрос за конкретните действия в конкретната ситуация.

От друга страна е малко странно, когато някой русофоб се определя така в опозиция на Путин. Много интересно как би се определил по отношение на Елцинова Русия. Или, не дай  боже, на Кадирова :D 

Според мен по-адекватното деление тук във форума е на "путинофили" и "путинофоби". Защото  има не малко русофили, които са против шибаната путинова война, както може да го има и обратния случай. 
Общо взето хората, които държат на "силната ръка", някой да командва живота им от до за да се чувстват сигурни и спокойни или просто имат някакви наклонности към авторитаризъм като чели по-често подкрепят и Путин...
Интересно ми е как ли се връзва това с реалната възраст на путинофилите и путинофобите. Имам чувството, че сред първите повечето са на бая годинки, а сред вторите повечето са сравнително млади.

• Харесва ми! 2
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, gmladenov said:

Огромен митинг на стадион Лужники в Москва в подкрепа на "специалната операция". 
В Русия войната се представя като освободителна, естествено.

1.jpg.905a0d000be2fd0df073331b5005127d.jpg

2.jpg.2da817185ebaf84423c502396f8a7c7a.jpg

3.jpg.cbbb4596c45d1f9d5ca7fbc0b75610e4.jpg

Разбра ли се най-накрая какво означава за путинопоклонниците буквата Z, че толкова разнообразно я използват от митинги до разрушени танкове?

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Amazonski said:

Не, причината е че тактическата авиацият на РФ е жалка.

Амазоне като си припомня един друг форум и една форумна игра, която не се състоя, като си припомня едни изцепки за АГС и ПК сдвоени в комплекс с радари и локатори реагиращи на движение и как там с това се спираше инвазията на ТА...

След това си спомням нещо в този форум: някаква руска авиоатака на България и нейното нивелиране с помоща на един истребител от италианската база,ако не се лъжа...

Няма да изразявам, фигурно, какво си мисля, не са достатъчни емотиконите.

Накратко "профсионалната" ти оценка на руската оценка, както всичките ти изяви на военно-техническа тема са мно-ого откъснати от реалноста и говорят за пълна липса на военна подготовка и дълбоко непознаване на материята, при демонстрирани високи претенции за професионализъм...

Ето ти тука как действа руска тактическа авиация и това е повече от достатъчно. Само ще те питам, защо им е на руснаците да вдигат изтребители след като няма истребителна авиация на украйна или имат достатъчно войсково  ПВО С 300, което си свърши работата перфектно; или пък защо да вдигат  щурмови самолети след като те са фронтови и войските на украйна са скрити в населени пунктове и а са излязли, а са ги смляли с артилерия и РСЗО - виж какво се получи с рекламираната контраатака от вчера.завчера.

Виж вертолетите са друго нещо, използват ги предимно за кинжални удари. Използват ги често и не ги е срам да си признаят че ги свалят.

Бомбардировъчна авиация ползваха досега само няколко пъти - предимно с управляемо оръжие - тиви кулата в Киев, аеродромите в Житомир Лвов, и прочие. Всеки свой свален щурмови или бомбардировачен самолен ВСУ обяви за "перемога" и свален руски. Даже се появи украински ас пилот изтребител с 30 победи. Кръстиха го "Призрак"

Основно украинските самолети бяха свалени с ПВО С 300. Самият факт с отчаяната молба на Зеленски чак за българските трошки Миг 29 които не са минавали обслужване нещо да ти говори? Самият факт че отчаяно иска нашите ПВО ЗРК С 300, С 200 и ЗРК Куб нещо да ти сигнализира?!

Дъртите 45 и 65 годишни зенитно ракетни комплекси които за нищо не стават вече ги искат срещу Русия. Значи какво - подсказвам няма вече с какво да гърмят освен със Стрела 2-3 и стингери които уж били пристигнали. Нямат и достатъчно подготвен контингент е как да го имат Зенитворакетна бригада се сдаде в плен...

Кога и как  пристигнаха Стингерите, кога обучиха хората и вече свалят руски самолети?!

Погледнете откога е завката за Стингерите, какви са възможностите за събиране и транспорт, отделно доставка, опитай да пресметнеш колко време ще заеме логистиката. После следва разпределение по войскови подразделения и обучение на операторите. Как си го представяш в мирно време и как е реално възможно примерно в Харков, Киев и Мариупол в режим цайтнот.

Лйжете ама не ближете! Или и вие сте в режим цайтнот.

Боже прости на бивши русофили и настоящи русофоби и демитологизатори на българските национални герои...

Впрочем въпрос на избор и вкусови качества...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 25 минути, gmladenov said:

Не е до възраст, но и аз се чудя на благосклонността към силоваци като Путин.

Някои хора явно са убедени, че едноличната репресивна власт на Путин е по-добра от
демократочна, плуралистична власт.

Работата е там, че ако харесващ силоваци и репресивна власт, би трябвало да си напълно
наясно, че твоят глас не се брои. Нали точно това е смисълът на репресивна власт: брои се
само гласът на силовака, а не на другите.

Същите тези хора, обаче, вдигат вой до небесата в тукашната дискусия. Тоест, те искат
техният глас да бъде чут.

Та затова аз им се чудя на акъла. Как така искаш гласът ти да е чут ... но в същото време
поддържаш репресивна власт, в която по условие гласът ти не се чува.

Сложни души са тези путинофили. :ag:

Прощавай но да те запитам...

Ти схващаш ли какви глупости говориш?!

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, makebulgar said:

В какво и къде се проваля руската авиация? С кой воюва в Украйна и имали въобще смисъл да се използва? Ако говорим за поддържка на танковете по какъв начин ще ги поддържа, при положение, че срещу танковете има партизани с гранатомети и противотанкови ракети. Авиацията срещу партизаните може да действа само с изсипване на килим от бомби или с напалм, което не е приложимо в случая. 

Във въздуха изглежда няма никакви украински изстребители, а има само дронове, тъй че пак няма как да се изяви авиацията. 

Ако се опитваш да кажеш, че руската авиация е неспособна на изпълнява CAS и SEAD мисии при каквото и да е противодействие, съм съгласен с теб. Няма две мнения по въпроса. 

• Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Потребители
Публикува
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

Според мен по-адекватното деление тук във форума е на "путинофили" и "путинофоби". Защото  има не малко русофили, които са против шибаната путинова война, както може да го има и обратния случай. 
Общо взето хората, които държат на "силната ръка", някой да командва живота им от до за да се чувстват сигурни и спокойни или просто имат някакви наклонности към авторитаризъм като чели по-често подкрепят и Путин...
Интересно ми е как ли се връзва това с реалната възраст на путинофилите и путинофобите. Имам чувството, че сред първите повечето са на бая годинки, а сред вторите повечето са сравнително млади.

Не е  от годините..От "главата" (това което го има там) и ценностите /възпитанието е. 

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 18 минути, Amazonski said:

Ако се опитваш да кажеш, че руската авиация е неспособна на изпълнява CAS и SEAD мисии при каквото и да е противодействие, съм съгласен с теб. Няма две мнения по въпроса. 

Опитвам се да кажа, че руската авиация просто може да не е включена в операцията. Ако руснаците не смятат да използват самолети за чий им е да унищожават напълно ПВО на украинците. С ПВО танкове не се спират. На руснаците плановете са им явно прецизни удари с крилати ракети и сухоземна атака, а самолетите седят в резерв. Може да са изчислили, че не си струва загубата на въздушна сила за подкрепа на танковете. И ако имат достатъчно способности да се борят от земята с украинските дронове и самолети, и ако имат ресурс да се справят с партизанската съпротива какъв е смисъла да използват самолетите. 

Всъщност доколкото бъдещето е на авиация от безпилотни самолети, и доколкото крилатите ракети са един вид такива самолети, реално не може да се каже, че руснаците не използват авиация в Украйна. Може би използват нови тактики и стратегии с оглед на новата ситуация във въоръжението. 

Редактирано от makebulgar
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Сергей Лавров - номер Едно в руската външна политика..

В случая изобщо не се занимава да говори на руски и да го превеждат кой както му е удобно.. На много приличен английски Лавров обяснява руската цел, политика, въобще какво цели Русия. Укркаинската земя е soil, teritory..  Лавров изобщо не се занимава с украинска държава, независимост и суверенитет. За него това е земя, от която имало опасност за руската федерация.  Тая опасност щяла да бъде премахната.. А доставката на оръжия за Украйна било легитимна цел за руските военни цели. В тоя смисъл всякакъв вид товари с оръжие били легитимна цел. Особено тези с ракетите С300 или подобни.  Русия нямало да позволи подобно нещо.. Също така Лавров обръща особено внимание на американските био-лаборатории които били заплаха за света и в нарушение на международните конвенции. 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 20 часа, Garabadouble said:

Ето ти малко от Ботев:

На руското немско правителство, каквото са види, пак трябва да му се е пощяло някой баламач, че рови толкоз безобразно с носът си в нашитe работи. То днес подсъсква Фенерската патриаршия да протестира против ферманът, а от друга страна интригува пред турското правителство, че българитe не били уж узрели още да имат самостоятелна иepapхия; затова трябвало да са измени ферманът в полза на продадената Гръцка патриаршия, която са обзалагала да бъде от сега нататък панславистическа мекереджийница на Русия.

Чувате ли българе, какво братство, какво добро ви желае московското продадено правителство? То иска да ви направи най-честити на света, каквито бяxтe преди 20–30 години под Гръцката патриаршия. За това молете са на Бога да живеят Бакуновци, да живee руский народ и бъдещата свободна Русия!

Публ. в „Тъпан“, год. I, брой 17, 27 мая 1870.

Тем паче, 

Що оплюхте Ботев, ми излиза той си е ваш русофоб. 

Или не сте българи?!

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 30 минути, makebulgar said:

Опитвам се да кажа, че руската авиация просто може да не е включена в операцията. Ако руснаците не смятат да използват самолети за чий им е да унищожават напълно ПВО на украинците. С ПВО танкове не се спират. На руснаците плановете са им явно прецизни удари с крилати ракети и сухоземна атака, а самолетите седят в резерв. Може да са изчислили, че не си струва загубата на въздушна сила за подкрепа на танковете. И ако имат достатъчно способности да се борят от земята с украинските дронове и самолети, и ако имат ресурс да се справят с партизанската съпротива какъв е смисъла да използват самолетите.

100 самолета и над 110 хеликоптери, като загуби имат руснаците.Куца им стратегия , логистика,мотивация,генерали се бият на първа линия , техниката морално остаряла,наборна войска.За мен Украинците задържат ли положението дори , ще спечелят тази война.Разбира ,ако не се стигне до ядрена атака. Путин се е сдухал тотално и явно нервите започват да го тресат и параноята го гони напълно.Щом почна да преследва висшото ръководството на службите си.Прилича ми буквално на Хитлер в  не - малка степен.Днес тази демонстрация на стадиона все едно гледаш Германия при Хитлер.   

https://www.facebook.com/155751891771336/posts/925462518133599/ Тотал щета .. 

https://www.facebook.com/523004674462541/posts/4899741250122173/

Мариопул се държи .Може ли да се превърне в 2 Сталинград... 

https://fb.watch/bQvY-qZyzh/

Артилерия,ВСУ и Байрактар в действие комбо. 

https://www.facebook.com/101202171838362/posts/387652896526620/

Интересно инфо..

Редактирано от Сармат
  • Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Capitainofmarine said:

Аха-аа всичко ще си кажете, сами и без кютек, всеки ще натопи другия. Представям си какво ще е когато Путин излезе на украинската граница на река Дунав.🤣

Тогава форумяа няма да може да се размине от русофили...

Ти по себе си не съди, видяхме те вече, ще се потръшкаш още малко и ще свикнеш. Гледам в цялата държава ви е налегнала паниката, циркове и театри се разиграват онлайн, но това са конвулсии и го знаете. И как боли...:ag:

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

Нещо защо ли не се наблюдават такива? Който си иска България не си е сменил позицията, който иска да е русначе сега има има в главата когнитивен дисонанс, мечтата рухва пред очите им. Цял живот да се прекланяш пред идола и той да рухне пред очите ти е доста стресиращо. А някой ще изгубят много повече,всичките връзки изграждани от 1944г насам ще са под заплаха,вълците чакат.  За какво мислиш гледаме циркове по телевизията? Спасяват кожата другарете. Чакат ни интересни времена. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Цитирай

Ukrainian MPs claim elderly women are being raped and executed by Russian soldiers

They reported stories of women unable to escape being targeted by Russian soldiers and claimed forces were traumatising a generation of children

An elderly woman sits on a bench wrapped in a blanket in a subway station turned into a shelter in Kyiv, Ukraine, Tuesday, March 8, 2022. Demands for ways to safety evacuate civilians have surged along with intensifying shelling by Russian forces, who have made significant advances in southern Ukraine but stalled in some other regions. Efforts to put in place cease-fires along humanitarian corridors have repeatedly failed amid Russian shelling. (AP Photo/Vadim Ghirda) An elderly woman sits on a bench wrapped in a blanket in a subway station turned into a shelter in Kyiv, Ukraine (Photo: AP)
author avatar image
By Chloe Chaplain
Political Reporter
March 17, 2022 2:01 pm(Updated 3:25 pm)

Harrowing details of vulnerable elderly women being raped and executed by Russian soldiers have been revealed by Ukrainian MPs visiting the UK.

Speaking to journalists in Westminster, the four MPs said the Russian President, Vladimir Putin, deliberately starting targeting women and children after Ukraine did not surrender as soon as he predicted.

They reported stories of women who were elderly, and thus unable to escape, being targeted by Russian soldiers, and claimed that forces were deliberately bombing areas they knew children were seeking refuge.

https://inews.co.uk/news/ukrainian-mps-claim-elderly-women-raped-executed-russian-soldiers-ukraine-war-1522959

Какви ли не глупости се пишат тези дни..

Свободната британска преса цитира 4 неназовани депутати на Украинската дума, според които руските войници тръгнали да изнасилват уркаинските бабички..

Колко мъка има по тоя свят, и колко лъжи и глупости се изговарят.. И как така тези 4-ма украински "депутати" се убедиха или повярваха на горното твърдение?  Руската професионална армия едва ли не била събрана от изнасилвачи на бабички.. Боже господи.. Що за твърдения , що за свобода на пресата ще да е това.. Ами ако някое от тези твърдения се окаже че е вярно - то смъртната присъда на подобни нещаснтици е директно гарантирана. Путин хич няма да му мигне окото.. Ще си ги отстреля преди въобще дори да се е събрал военния съд.    Ама помислете си за кого са предназначени тези груби лъжи ? 

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 18 минути, scaner said:

Е намали малко мечтите де, то бива, бива... Нека малко се върнем в реалността. Все пак, първо трябва да се справи с Украйна и кибиците

Ми то не са мои мечти!

Кибиците все това го говорите! Сами го казвате, и човек като го повтори след вас подскачате като ощипани булки, на тебе време ти е да се пребоядисваш вече. 

🤣

• ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Най-добрата карта на войната досега!

https://ig.ft.com/russias-war-in-ukraine-mapped/

Редактирано от новорегистриран2
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 18 минути, bulgaroid said:

Нещо защо ли не се наблюдават такива? Който си иска България не си е сменил позицията, който иска да е русначе сега има има в главата когнитивен дисонанс, мечтата рухва пред очите им. Цял живот да се прекланяш пред идола и той да рухне пред очите ти е доста стресиращо. А някой ще изгубят много повече,всичките връзки изграждани от 1944г насам ще са под заплаха,вълците чакат.  За какво мислиш гледаме циркове по телевизията? Спасяват кожата другарете. Чакат ни интересни времена. 

Това как се връзва с небългарите?

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Capitainofmarine said:

Ми то не са мои мечти!

Кибиците все това го говорите! Сами го казвате, и човек като го повтори след вас подскачате като ощипани булки, на тебе време ти е да се пребоядисваш вече. 

Да де, ама ти се губи контекста. Ние казваме, че ако не се помага на Украйна, може да се случи това и онова. Само че се помага, и за това мечтите ти са само мечти :)

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 33 минути, bulgaroid said:

Ти по себе си не съди, видяхме те вече, ще се потръшкаш още малко и ще свикнеш. Гледам в цялата държава ви е налегнала паниката, циркове и театри се разиграват онлайн, но това са конвулсии и го знаете. И как боли...:ag:

Ами-и гъбаркам се с тебе? При това мога да скачам с парашут. А ти му мисли каква да е поредната ти лъжа?

• Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!