Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 20 минути, Янков said:

Сега навлизаме в голям ОТ, но ми изброй ценностите на западната цивилизация и да видим кои от тях  западната цивилизация не е нарушила.

Явно четеш избирателно.

Има една геополитическа теория на Макиндер. Именно следвайки тази логика, англосаксонските сили слагат край на евразийския проект на Германия/ВСВ/, след това и на този на Русия/рухването на СССР/, а сега са изправени пред задачата да елиминират евразийския проект на Китай и Русия.

САЩ и Западът систематично изместват Русия. Целта на американската външна политика е трансформацията на света по модела на американското общество и най-важната им задача е организацията и прокарването на либерално-демократичната глобализация на планетата.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, gmladenov said:

Ако аз вляза с автомат във вас и почна да стрелям на месо и да троша всичко наред, кой е престъпникът: аз или ти?
Зашото по вашата перверзна логика с Тантин и Капитана, ти си престъпникът в тази ситуация.

Това е на-страшната невероятност. Мно-ого опасна ситуация защото още с първият изстрел старателно ще си отстреляш пръстите на краката. Като човек който не е учен да оказва първа помощ, понеже наобратно старателно са го учили да предизвиква ситуации за първа помощ, веднага ти казвам стра-ашно боли, виждал съм такива стрелци.

Подобни на тебе стрелци с автомати в момента са заседнали в Азов-стал, металургическият комбинат който даже Хитлер не разруши а Путин го изравнява със почвата в момента...

Токива като тебе наливат вода в мелницата на нацистите и войната не разбирайки че всъщност с тези си тъпотии провокират ескалиране на насилието от страна на руските ВС.

Знаеш ли кое е много тъпото?

Ти тук се изживяваш като герой и пишеш врели-некипели, действаш така както им се иска на Зе и арт-кампани и си мислиш за герой а не си, ти си просто квартален страхливец! Пропагандата на Зе е насочена към такива като тебе. Разчитат на такива като тебе, за да си вдигнат цената пред западните си "партньори" за да ги спасят и да си отработят парите които са откраднали по време на управлението си...

З да могат да се справят Зе и арт-кампани услужливо западните им "партньори" блокират руските информационни средства и повтарят фойковете на  Зе - идват избори, трябва да се оправдаят за повишените цени на горива и храни, а инфлацията тепърва ще расте... 

Заради това украинските нацисти и Зе с арть-кампани си измислиха тактиката която ти прехвали, заради това я водеха и доведоха до братоубийствена война...

Путн е тъп, просто трябваше да отреже Украйна от евтините горива и трябваше да дочака третия майдан... Но Путин си е проблем на Русия. 

И понеже бърбориш много като човек избягал от психиатрията ще ти разкажа:

Вчера убиха наш приятел в Мариупол. Той е от Сартана и беше на 40 години, сега ще кажа за щастие, беше неженен и нямаше деца и жена . Прост работяга. Беше шофьор. С майка му и баща му живееха в стара къща в Сартана, къщата строена във времената на Сталин през 1951г. Като наближиха донбаските ВС към Сартана, азовци забрали колкото могат хора в няколко автобуса, доброзорно и ги заселили в Мариупол в центъра около сграда в която се е намирал щаба на полка Азов. При рейд на ДРГ от донбаските миньори, в суматохата някои хора са успели, нашият приятел, майка му, баща му и още няколко човека да избягат. Нашият приятел пожелал да остане в Мриупол и да се включи в спасателните служби. Дали му камион-водоноска и в освободените от нацистки педерасти райони е разнасял вода за хората които все още са там и не могат да се евакуират поради различни причини. Наливайки вода е прострелян от снайперист-диверсант със Барет 12.7х 99. Това е самозарядна крупнокалибрена винтовка снайперска...

Виждал ли си какви рани прави крупнокалибрен куршум? В сучая му е откъснал лявата ръка и след секунди нашият човек е починал от кръвозагуба. В момента жена ми е в дома на сестра му тука в съседният град. Позвъни ми жена ми и ми каза: съпругът на сестра му на нашият приятел си купил вече билет, лети до Англия, от там до Истанбул, от там за Русия. На 52 години е и е руски грък. Ще се записва доброволец, за да отмъщава за шурея си...

Защо разказвам тази трагедия?!

Защото ти като платен клакьор на нацистите в Украйна носиш вина за тази смърт. 

Прочее спирам да ти обяснявам. 

Искренно ти желая спокойни сънища, и дано да ти присъни Вася: 180см висок с 45 номер обувки, със синьо-зелени очи  и откъсната от рамото ръка!

И предупреждавам: ще го приема мно-ого лично ако се опиташ да се изгавриш със тази трагедия, ще си дойда в Бг, ще ти позвъня и ще ти плюна в лицето.

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 28 минути, ДеДо Либен said:

И какво ще правим тогава - ще си мерим бизнеса , доходите , джиповете или на кой му е по-голям калибъра на искендера.

С лузъри  като кибиците няма как да си мерим калибрите. Пази си нервите...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, Capitainofmarine said:

Искренно ти желая спокойни сънища, и дано да ти присъни Вася: 180см висок с 45 номер обувки, със синьо-зелени очи  и откъсната от рамото ръка!

И предупреждавам: ще го приема мно-ого лично ако се опиташ да се изгавриш със тази трагедия, ще си дойда в Бг, ще ти позвъня и ще ти плюна в лицето.

Абсолютно ненужна смърт ... поредната на сметката на сатрапчето Путинчо.
Да се чуди човек на акъла на тези, които поддържат този обезумял лилипут.  :stena:

• Харесва ми! 1
  • Неясен 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 31 минути, gmladenov said:

Абсолютно ненужна смърт ... поредната на сметката на сатрапчето Путинчо.
Да се чуди човек на акъла на тези, които поддържат този обезумял лилипут.  :stena:

И поредната смърт на сметката на Зеленски.

И все още очаквам отговор на въпроса - на какво основание ти си позволи, да ме заклеймиш като престъпник? В качеството си на какъв закон и на какво законно основание, ти си позволи да ме определиш като престъпник? Очаквам отговор. Конкретен, а не празнодумствие.

• ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Кухулин said:

С някои уговорки по отношение на ядрената триада.

Няма такива там, руснаците ги видяхме,  китайците също във Виетнам

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Capitainofmarine said:

Първо с предатели приятелство не става. Второ ти не си наясно с тази война. Още в август 2014годи украинското правителство обяви че води война с Русия. Но ти си толкова нагъл че на черното казваш бяло. Ще ме принудиш да стана наистина яростен, да престана да се габаркам с тебе да си дойда в България и да ти дойда на гости...

Бре, вече заплашваме. Малко да се успокоиш ли?

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Руски пилот от Крим бомбардира територията, където живее родната му майка. Той е свален от ПВО на Украйна и е пленен. Сега майка му казва, че се срамува, че е възпитала окупатор. Тази история прилича на антична трагедия....

Що се касае до целия свят и отношението към Русия и руснаците, то ще е такова, каквото беше през 1940 или 1941 г. към немците, когато вече нямаше значение кой е за и кой е против Хитлер. В социалните мрежи ми пишат украинци с ненавист, с отвращение... Аз разбирам, че те в действителност искат да се обърнат към Путин, но не могат да стигнат до него, и им е вече все едно дали аз съм Путин или не съм Путин. Те насочват всичките си обвинения срещу мен, защото аз пиша на руски, защото аз съм руски писател.

https://www.segabg.com/category-observer/putin-e-vrag-na-rusiya

Но това не са звуците на Украйна.Това са звуци на агресора.Това е как Русия, която нахлува в Украйна, звучи.

Това е химнът на Русия.  Истинската Русия

Всички звуци, представени в алтернативната версия на руския химн, са реални. Те са взети от стотици документални видеоклипове. Включени са обстрели с ракетни комплекси „Град“ на Харков и Мариупол, ракетна атака срещу Бабий Яр в Киев, обстрел на цивилни в Херсон и бомбардировката на Суми.

„Целта на проекта не е да дискредитира националния символ на Руската федерация. С помощта на тази интерпретация ние показваме на целия свят, включително на руснаците, какво правят руската армия и руските власти със своята страна и със своите символи. Звуци от експлозии, ракетни залпове, танкови атаки, сирени за въздушни нападения, стрелба, писъци и плач – така хората по света сега виждат и чуват съвременна Русия.

През първите два дни сайтът на проекта беше посетен от повече от 350 хиляди души от цял свят. 

Редактирано от vanevski
  • Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 13 часа, gmladenov said:

Ако аз вляза с автомат във вас и почна да стрелям на месо и да троша всичко наред, кой е престъпникът: аз или ти?
Зашото по вашата перверзна логика с Тантин и Капитана, ти си престъпникът в тази ситуация.

А, ако той в тях държи дъщеря ти заложница. Тогава пак ли ти си престъпникът, че влизаш в тях? 

Истината винаги е посредата.

8 години избиват руснаци и малтретират хората. Имаха 150 000 армия на границата с Донбас в денят на атаката, защо ли?

Пълната истина ще се скрие между множеството ситуации, които се, и ще се установяват/състоят.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Неясен 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 22 минути, miroki said:

А, ако той в тях държи дъщеря ти заложница. Тогава пак ли ти си престъпникът, че влизаш в тях? 

Истината винаги е посредата.

8 години избиват руснаци и малтретират хората. Имаха 150 000 армия на границата с Донбас в денят на атаката, защо ли?

Пълната истина ще се скрие между множеството ситуации, които се, и ще се установяват/състоят.

Откъде идва това с избиваните и малтретирани руснаци, освен от руската пропаганда? Да напомням ли, че именно в т.нар Новорусия, където уж всички са или руснаци или рускоезични, "освободителите" не са стигнали до никъде. Ако местните се чувстваха малтретирани щяха да посрещат с хляб и сол руските войски. А не териториалните батальони(не редовната армия) да смачкват руските снабдителни колони.

Ако си говорим за войната в Донецк и Луганск, то това си е точно Война.Едни трактористи и миньори ссмички се отцепиха, не(ясно) откъде получиха модерно въоръжение, което се оказа, че помнят от казармата как се използва. Война, която не е спирала и от двете страни с непрекъснат обстрел през границата. Та е малко странно да се чуди някой защо имало украински войски там. 

Другата опорка е за загиналите. Размахват се едни цифри като загинали само цивилни. Но те всъщност са общия брой загинали цивилни и военни и от двете страни. Излязоха данните от ОИСР. Като основно цивилните са загинали в активната фаза през 2014. Косвени жертви на военните действия. Ако Путин много искаше да прекрати периодичните обстрели от двете страни на границата можеше да го поиска. Вместо да измисля онзи фалшив ултиматум за изтегляне на НАТО от Източна Европа докато 3 месеца събираше войски. Зеленски щеше да се навие на буферна зона с наблюдатели. Друг е въпросът дали Путин иска такова нещо. Защото Донецк и Луганск, за разлика от Крим,  му трябват само и единствено, за да поддържа напрежение и да му дава повод и възможност за намеса в Украйна.

Редактирано от др-бр
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 47 минути, др-бр said:

Откъде идва това с избиваните и малтретирани руснаци, освен от руската пропаганда? Да напомням ли, че именно в т.нар Новорусия, където уж всички са или руснаци или рускоезични, "освободителите" не са стигнали до никъде. Ако местните се чувстваха малтретирани щяха да посрещат с хляб и сол руските войски. А не териториалните батальони(не редовната армия) да смачкват руските снабдителни колони.

Ако си говорим за войната в Донецк и Луганск, то това си е точно Война.Едни трактористи и миньори ссмички се отцепиха, не(ясно) откъде получиха модерно въоръжение, което се оказа, че помнят от казармата как се използва. Война, която не е спирала и от двете страни с непрекъснат обстрел през границата. Та е малко странно да се чуди някой защо имало украински войски там. 

Другата опорка е за загиналите. Размахват се едни цифри като загинали само цивилни. Но те всъщност са общия брой загинали цивилни и военни и от двете страни. Излязоха данните от ОИСР. Като основно цивилните са загинали в активната фаза през 2014. Косвени жертви на военните действия. Ако Путин много искаше да прекрати периодичните обстрели от двете страни на границата можеше да го поиска. Вместо да измисля онзи фалшив ултиматум за изтегляне на НАТО от Източна Европа докато 3 месеца събираше войски. Зеленски щеше да се навие на буферна зона с наблюдатели. Друг е въпросът дали Путин иска такова нещо. Защото Донецк и Луганск, за разлика от Крим,  му трябват само и единствено, за да поддържа напрежение и да му дава повод и възможност за намеса в Украйна.

О,знае се кои са били тия....

Псковската дивизия/"отпускарите" на която са "опълченци" в Изт.Украйна/в от този месец е Суворовска? Отличието се дава само за участие във военни действия и загуби в жива сила! А в Крим бой нямаше. Но от някои "отпуски" няма връщане у дома! Към петък/29август/ жертвите на Псковската дивизия са около 100 души.
 "Вкарване на войски през границата е реално. Няма заповед на върховния главнокомандващ. Няма заповед на министъра на отбраната, няма заповед на командващия въздушно-десантните войски, няма заповед на командира на дивизията - нищо няма. Но хората воюват там и загиват", каза депутат от Псковска област.

• Потребител
Публикува

В последствие е имало и други кандидати за званието "суворовски" ! Случаите са масови .....

На 13 февруари 2015 година се разбра за намерението на 536-а самостоятелна брегова ракетно-артилерийска бригада, поделение № 10544, разположена в Мурманска област, да изпрати войници на договор в Източна Украйна за изпълнение на бойни задачи.

Тази информация стана известна благодарение на аудиозапис с изказване на заместника по политическата част на поделение 10544 подполковник Вячеслав Оканев пред военнослужещите, което един от войниците записал тайно на диктофон. Разговорът се провел преди заминаването на мурманските военнослужещи на договор за местата, където се базирали руските войски близо до границата с Украйна.

„Може да стане така, че да ви закарат до границата с Украйна, тогава там непосредствено могат да възникнат бойни задачи и тогава ще изпълнявате бойна заповед. Не изключвам, че има вариант да се премине на територията на Донецка и Луганска област за оказване на непосредствена помощ“ – разяснил на военнослужещите подполковник Оканев.

„Да, война никой на никого официално не е обявявал. А да помагаме сме длъжни по всички параграфи“ – подчертал в изказването си офицерът. Оканев също пояснил, че понеже „официално война не е обявена“, няма гаранция за парични плащания в случай на гибел или раняване на руските военнослужещи. В интервю за „Газета.Ру“ на 13 февруари 2015 година подполковник Вячеслав Оканев потвърди автентичността на аудиозаписа.

"Така се планираше да се скрие участието на нашата армия в боевете, като се представят военните за доброволци. Честната дума на командирите гарантираше на войниците, че ако бъдат ранени или убити, роднините им ще бъдат обезпечени с компенсации, съпоставими със сумите, които са били изплащани през лятото на 2014 година.

На практика обаче този път роднините не получиха никакви компенсации."

1.jpg.597af16c84f9d7f6ca4ea9bcef6ec8ab.jpg

• Потребител
Публикува (edited)

https://fb.watch/bSOBEZx7_1/

Поредната руска колона 

https://fb.watch/bSOWicQNoL/

Руски спецназ в Мариопул.. 

https://www.facebook.com/100064919911320/posts/334636405377021/

Сводка от боевете до сега 

https://fb.watch/bSP6X0ajKT/

Украйнската стугна в действие. 

https://www.facebook.com/110117094186197/posts/472896214574948/

Отново Азов .Явно Руснаците имат големи загуби ,щом почват да изтеглят войска от всяка точка на планетата. 

https://www.facebook.com/1396269300591835/posts/3140670529485028/

Ракета в кухнята Харков 

https://fb.watch/bSQwe8od0c/

Киев руска колона...

Редактирано от Сармат
  • Потребител
Публикува
Преди 13 часа, gmladenov said:

Да вярваш в подобно нещо е същото като да вярваш, че ако аз вляза с автомат във
вас и разстрелям цялото ти семейство, ти също си виновен за това насилие.

Наистина ли не разбираш паралела между моя пример и войната в Украйна ?!?

Ако преди това аз съм стрелял по твоето семейство, ще имам ли вина или не?

В случая ти разглеждаш войната като изолирано събитие без предистория. Аз гледам на нея, като ескалация на конфликт продължаващ вече 8 години.

• Харесва ми! 2
  • Потребители
Публикува
On 18.03.2022 г. at 10:34, Кухулин said:

сега пък Василий Биков изплува от дъното :D 

"Изплувал" от стари кадри звучи по-добре.

Василий Биков може да не е бил потопен при този обстрел, но в в най-добрия случай го очакваха 3 месеца ремонт.

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

как бихте определили хора които не правят разлика между:

саморазправа

самозащита

?

• Потребител
Публикува
Преди 42 минути, nik1 said:

Василий Биков може да не е бил потопен при този обстрел, но в в най-добрия случай го очакваха 3 месеца ремонт.

Тази песен вече остаря. В новия шлагер се пее как окупантите минираха морето от Босфора до Одеса :D 

А иначе, сериозно - абе, хора, вие нормални ли сте? :) Тука 5-6 дебила пишат глупости - окей, такова е нивото. Ама интелигентни, уважавани съфорумци...

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Янков said:

В случая ти разглеждаш войната като изолирано събитие без предистория. Аз гледам на нея, като ескалация на конфликт продължаващ вече 8 години.

Ти гледаш на войната през очите на руската пропаганда.

Ако правата на руснаците в Украйна наистина бяха нарушени, Русия защо не подаде
жалби до ООН ... вместо да напада? Или защо не предложи на тези хора да емигрират
в Русия ... вместо да напада?

Приказките за малтретирани руснаци в Украйна са добър повод за Русия да нападне
Украйна ... но войната в същност преследва съвсем други цели, а не спасяването на
тези хора.

Така че не се връзвай на руските демагози, а гледай какво става на практика.

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, miroki said:

8 години избиват руснаци и малтретират хората.

Ако това е вярно, значи сега положението се е "подобрило", защото вече руснаци избиват руснаци, както и украинци, разбира се. Няма привилегировани - т.е. "справедливостта на спасителите" най-сетне възтържествува...

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!