Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 7 минути, gmladenov said:

А лилипутчето Путинчо какво прави по руската телевизия? Заплашва целия свят с ядрена война.
И понеже Путинчо го е казал, няма проблем. Но ако е украинец, това е гнусна заплаха. 🙄

Вече няколко пъти забелязвам, че се мъчиш да слагаш знак за равенство между Путин и някакви други лидери. Неясно защо игнорираш факта, че Путин разполага с 2к бойни глави. Няма равенство тук, има страх от термоядрения огън.

• Харесва ми! 2
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, tantin said:

Ситуацията прилича на "преговори с камикадзе"...

Русия (явно) няма подкрепления в наличност, които да изпрати в Украйна. Не се знае и какво
е положеието с боеприпасите и провизиите ... но се вижда, че руснаците имат проблеми с
логистиката.

Междувременно украинците се мобилизират и непрекъснато получават помощи отвън.
Значи както е тръгнало украинската войска в един момент ще се окаже по-силна от руската.

За какво ще преговаря Русия в този момент ... освен да иска от Украйна да не избива руската
армия.

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 18 часа, ДеДо Либен said:

Тука любимия ви незнайно защо Кадиров краде интелектулна собственост , много преди него се разписа украински фермер , който с трактора забърса не помня точно какво асфабадительно возило.

п.с. каква е тая дебилна радост по Кадиров не мога да разбера - дъщеря му пеела песен , той направил не знам какво си - пълни тъпотии.

Не едно возило а три и три различни трактора ги теглеха... Но ако се вгледаш в машините ще видиш БТР 3 какйвто е на въоръжение и производство в ВСУ, БМП1МU  с бойно отделение с 30мм автоматична пушка модернизация на Жеитомирския ганковзавод третата машина беше БРДМ 2 без да го пребоядисват в руска разцветка му нацапали Z. Ты че О ДА! Интелектуалната собственост е украински фейк, както и машините са украински, но ги обявиха за трофеи на фермери двама всъкност  третатата машина БМП-то го бяха забрали ромите не джилязо.

Виж относно Кадиров и аз ужасно се дразня то една "любов и жвачка" с Путин ама нейсе и докога ли?!

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 37 минути, Кухулин said:

Вече няколко пъти забелязвам, че се мъчиш да слагаш знак за равенство между Путин и някакви други лидери.

Руски танк стреля по украинска атомна централа! Това е ФАКТ.

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 25 минути, gmladenov said:

Русия (явно) няма подкрепления в наличност, които да изпрати в Украйна. Не се знае и какво
е положеието с боеприпасите и провизиите ... но се вижда, че руснаците имат проблеми с
логистиката.

Междувременно украинците се мобилизират и непрекъснато получават помощи отвън.
Значи както е тръгнало украинската войска в един момент ще се окаже по-силна от руската.

За какво ще преговаря Русия в този момент ... освен да иска от Украйна да не избива руската
армия.

Главния проблем на руснаците е в крайно ниския боен дух.Не им се умира в тази война и това е.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 5 часа, resavsky said:

Този танк за трети път от началото на войната го ловят, явно е намазан с сапун и веднага го изтърват...Типа "ох съпунчето"!

Редактирано от Capitainofmarine
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 34 минути, deaf said:

Руски танк стреля по украинска атомна централа! Това е ФАКТ.

Докато в същото време руски пехотен батальон охраняваше физически сградата. Лижи да го мажем! По скоро беше некадърен опит за деблокация на АЕЦ, но се изплашиха и веднаха се ретираха.

• Потребител
Публикува
Преди 20 минути, resavsky said:

Главния проблем на руснаците е в крайно ниския боен дух.Не им се умира в тази война и това е.

Толкова висок е бойният на укпаинската "Нация" дух че вече над 12% ретираха зад граница и плащат над 5000 вечно зелени за да ги пропуснат..

• Потребител
Публикува
Преди 7 часа, esox22 said:

Това, ако не е превеждано с гугъл транслейт пък на. Няма начин някой българин да го напише толкова неграмотно този текст. Мирише ми на...партенка. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
  • Потребител
Публикува

В Донецк са почнали мобилизация на мъже до 60 годишна възраст. Във фейса снимка с такъв с пушка Мосин-Наган от Втората световна война! 🙂 Засега няма видеота с тачанки,но след като вече вкараха бронираните влакове,предполагам е само въпрос на време. 😆

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 18 минути, Димитър Йорданов said:

Защо ти и Тантин постоянно ползвате русизми и думи на руски? Отвратително е да четеш смесица между българаски и руски думи или да се ползват постоянно и русизми, отдавна отпаднали от нашия език. Хайде имайте уважение към останалите и ползвайте родния ни език, а? И като изпляскате някой дълъг текст на руски поне направете един анонс за какво става дума. От телефона няма как да се преведе лесно, а да се мъча да го чета на руски и да схвана само 80-90% от написаното си е загуба на време и нерви. А съм сигурен, че има и потребители, които изобщо не са учили руски в училище. Така, че...малко уважение към другите.

Прочее "ретираха" съвсем не е русизъм. В принцип си е военен термин и означава "отстъпление" мисля идва от френски а там е дошъл от латински. То става въпрос за езикова култура тука а не за неуважение. Признавам никак не ми е лесно, с езиците, на работа ежедневно по няколко пъти ми се налага да преминавам от гръцки-английски-руски- френски- турски. Все още мисля на български. В къщи говорим на български - руски -украински. 

В принцип ползвам много стари слова, старобългарски, забележи "слова" ако това е русизъм то ... 

Българските стари словца са много красиви и предават колорит на речта. Въпросът е да ги знаеш. Това че чрез старобългарската писменост са влезли в основата на съвременния руски не е причина да се отказваме от езика си и да го /специално ще те подразня/американизираме. Аз не съм ти намирал кривините ти в ползването на небългарски думи при наличието на българска. Нейсе! Запуши я! Твой си пролем! 

Претенции могат да бъдат за правописа ми.😜 Та прочее претенциите ти в момента са неоснователни и към мен и към тантин. Заяждане на дребно. Не че не е ясно с каква цел! Няма как да бъде другояче в полемиката ви и позицията която защитавате, за вас  всички средства са добри но това не означава че е правилната. Уж все декларирахте че сте против войната и насилието а реално вие рекламирате войната която Зеленски и арткампани ще водят до последният украинец който им се връзва на шоуто. А шоуто е продаваемо и буди интереси в скуката на диванното, сиво ежедневие. 

Жалко, в началото общуването с тебе тръгна с такъв обещаващ откровен интилигентен тон, все повече издребняваш!

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 30 минути, Димитър Йорданов said:

Защо ти и Тантин постоянно ползвате русизми и думи на руски? Отвратително е да четеш смесица между българаски и руски думи или да се ползват постоянно и русизми, отдавна отпаднали от нашия език. Хайде имайте уважение към останалите и ползвайте родния ни език, а? И като изпляскате някой дълъг текст на руски поне направете един анонс за какво става дума. От телефона няма как да се преведе лесно, а да се мъча да го чета на руски и да схвана само 80-90% от написаното си е загуба на време и нерви. А съм сигурен, че има и потребители, които изобщо не са учили руски в училище. Така, че...малко уважение към другите.

Аз не ползвам русизми,  само един единствен път сложих "уважаемий" вместо "уважаеми", но това беше за ирония.  Отделно че слагам информация от руско-говорящи, но също и от украинските източници на украински.  Предпочитам да следя директно от Телеграм  или Ютуб от хора на мястото на събитията или близко .  Тука много хора знаят и разбират на руски.  Ако някои желае да му бъде преведен някакъв текст:  най-лесно и бързо е с преводачката на Гугъл, но доброволци (за превод) ще се нямерят ако е нужно. Капитана доколкото разбирам е там на терен или е живял доста време,  при него употребата на русизми е неизбежна щото това си става в един момент част от собствения ти език. 

Редактирано от tantin
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 44 минути, Димитър Йорданов said:

А да разбирам ли че си съгласен с оценката на бойният дух на "укпаинската" "Нация"?! Или има какво да кажеш различно от това?!

• Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/147769755906213/posts/932002180816296/

Нещо много интересно 

https://fb.watch/bUtLxjThIG/

Харков

Редактирано от Сармат
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

След 3 седмици на издевателства и всевъзможни заплахи от държавните медии на Украйна, главния идеолог и стратег излезе с доста ясно послание:

- значи все пак имало такова нещо като женевска конвенция,  значи все пак имало някакви си закони в Украйна, значи тези издевателстващите щели да бъдат подсъдни дори и по украйнските закони ???? Странно защо точно на днешния ден Арестович се сети за това нещо...  А къде беше женевската конвенция предните 3 седмици и предишните 8 години ?

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 29 минути, tantin said:

- значи все пак имало такова нещо като женевска конвенция,  значи все пак имало някакви си закони в Украйна, значи тези издевателстващите щели да бъдат подсъдни дори и по украйнските закони ???? Странно защо точно на днешния ден Арестович се сети за това нещо...  А къде беше женевската конвенция предните 3 седмици и предишните 8 години ?

Ами защото хората видяха какво правят руснаците с пленниците, видяха мъртвите деца и жени и старци,видяха театъра в Мариопол. Затова.

https://t.me/BerezaJuice/12001

Харков. В хората стоящи в ред в супермаркет прилетя снаряд. 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

17 марта 2022 года Вован и Лексус провели видео-конференцию с Министром обороны Великобритании Беном Уоллесом от имени украинского премьер-министра Дениса Шмыгаля.

--

Пранкерите Вован и Лексус задават неудобни въпроси на Британския министър на отбраната, относно придобиване на ядрено оръжие от Украйна.  Британецът отговаря че страната му ще поддържа Украйна какъвто и избор да направели украинците... 

• Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 6 минути, Сармат said:

вземи постави снимка на Т 90 редом на Т 64 и съпостави размера на опорните колела, после погледни снимката която ти си пейстнал и прецени поредният фейк. Всичко останало ДЗ инфракрасни прожектори и прочие се лепи с гайки на приварени шпилки...

http://media.slovoidilo.ua/media/infographics/14/130040/130040-1_ru_origin.jpg

http://cdn.minval.az/2016/10/t-90_1.jpg

Може да бъде изображение с на открито

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!