Отиди на
Форум "Наука"

Руско-украинската война 2022-2023 година.


Recommended Posts

  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

  • scaner

    2628

  • Пандора

    1252

  • sir

    1237

  • resavsky

    968

  • Потребител
Преди 11 минути, gmladenov said:

На хартия Германия подкрепя Украйна ... след което дава милиарди евро на Русия за газ и нефт.
От украинска ... и морална ... гледна точка, германците са абсолютни лицемери.

Ако аз матретирам детето ти, ти ще искаш да седнем като приятели на чашка?
Само абсолютен помияр би се съгласил на подобно нещо. :nono:

Всички в ЕС дават милярди на Русия за газ и нефт Балтиците дават и за ток. Финландия е 100% зависима от руския газ. И защо да са лицемери Германците? Обещавали ли са нещо на Украйна?  Или украйнците са лицемери, гори им къщата и гонят човека дето може да им помогне а на следващия ден искат по 7 милярда евро на месец от ЕС. Демек 60-80% от тия пари от Германия.

 

Редактирано от Absurde
Link to comment
Share on other sites

Преди 1 минута, Absurde said:

Всички в ЕС дават милярди на Русия за газ и нефт Балтиците дават и за ток. Финландия е 100% зависима от руския газ. И защо да са лицемери Германците? Обещавали ли са нещо на Украйна? 

Финландия копува и ток, но може да мине и без него.

В голяма грешка сте да подценявате финландците, т се подготвят с десетилетия в  интересните и отношения с Русия. Финландия може да замени руския газ и това е предвидени в плановете, нищо , че внася само руски газ.Просто е тъпо да го прави. Неслучайно ние не сме газифицирани като битови потребители, неслучайно топлоцентралите освен на газ могат да работят и на мазут и петролно гориво, неслучайно при Извънредно положение Финландия ще спре действието на Евродирективи и законодателство, това е предвидено в законите на страната и никой нищо неможе да и наложи.

 

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, Absurde said:

Всички в ЕС дават милярди на Русия за газ и нефт ...

Да, именно затова Украйна е недоволна от статуквото. Уж я подкрепят ... а дават пари на Русия,
с които тя да финансира войната. За съжаление така работят политиките и това може да е много
разочароващо ако си държавният глава на Украйна.

Хайде да не осъждаме Украйна за липса на маниери по време когато убиват нейните жители
и я разрушават. Що за лицемерие.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Препоръчвам ви коментарите на този наблюдател: 

 
  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребители
Преди 8 минути, tantin said:

Вероятно има сума ти натовско оборудване там из подземията на Азовсталь. На теория не би трябвало да го има.

Поредното "тантинисване" :)

Така става със всеки , който зобка  само Рашън Тудей и Афера 😀 

https://suspilne.media/160015-ukraina-i-ssa-uklali-ugodu-pro-partnerstvo-v-oboronnij-sferi/

 

Цитирай

Там е работата, че тези натовски офицери изобщо не са се опитали да избягат, там са били по задачи, в командировка. 

Това са пиндоси от САЩ, (имаш и видео)

*Пиндоси - буквално  яки  и издръжливи като магарета пичове от планината Пиндос

(названието на войската на САЩ в РФ  произлиза  от това,  че пехотинците  на САЩ носят по 50-60 килограма оборудване на гърба си) 

  • Харесва ми! 4
Link to comment
Share on other sites

Путин предупреди за забавени плащания от недружелюбни държави

  • русия-
  • газ-
  • нефт-
  • владимир путин-
  • газпром

Като цяло възнамеряваме радикално да увеличим дела на разплащанията в национални валути в системата на външната търговия, каза стопанинът на Кремъл

 

Руският президент Владимир Путин заяви, че има случаи на неплащане за руските енергийни доставки на "недружелюбни" държави - банки забавят преводи на плащания. Предупреждението на руския президент идва от среща, посветена на ситуацията в петролния и газовия сектор.

"Банките от тези "недружелюбни" държави забавят преводите на плащания. Нека ви припомня, че вече е поставена задачата разплащанията за енергийни ресурси да бъдат прехвърлени в национални валути, за да се отдалечим постепенно от долара и еврото. Като цяло възнамеряваме радикално да увеличим дела на разплащанията в национални валути в системата на външната търговия. Това е важна задача, която стои пред икономическата сигурност на Русия, подчертава Путин.

 

 

 

"Това е важна задача за запазването и увеличаването на обема на външната търговия, за установяването на стабилни връзки с предсказуеми партньори, които държат на думата си, ценят своята бизнес репутация и разбират последиците от своите решения", подчерта Путин.

"В тази връзка бих искал да отбележа, че руските енергийни компании са отговорни участници на световния пазар. Те са се доказали с десетилетия работа и стриктно изпълнение на задълженията си", посочи руския президент.

Путин също така заяви, че най-острият проблем, с който се сблъскват горивните и енергийните компании в резултат на действията на т.нар. недружелюбни държави, е нарушаването на логистиката на експортните доставки: "Моля ви днес да ми кажете отделно какви действия се предприемат за прецизиране на транспортните вериги, за преодоляване на трудностите, свързани с нарастващите логистични разходи.

На 31 март Путин подписа указ за преминаване към рубли при разплащанията за природен газ с "недружелюбни" страни. Съгласно този документ купувачите на руски газ ще трябва да открият рублеви сметки в руски банки, за да плащат за доставките от 1 април.

 

 
 
  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 минути, gmladenov said:

Да, именно затова Украйна е недоволна от статуквото. Уж я подкрепят ... а дават пари на Русия,
с които тя да финансира войната. За съжаление така работят политиките и това може да е много
разочароващо ако си държавният глава на Украйна.

Хайде да не осъждаме Украйна за липса на маниери по време когато убиват нейните жители
и я разрушават. Що за лицемерие.

Украйнците също дават пари. Тая газ минава през Украйна и те си взимат таксите ама за нея не казват нищо. 
А да ги съдя не обсъждам с теб. Те имаха много възможности за мир но все ги пропускаха. 

  • Благодаря! 1
  • ХаХа 2
  • Неясен 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, gmladenov said:

А замислял ли си се, че ако Русия не беше нападнала Украйна, въобще нямаше да има война?
Но вместо да изберат мир, руските варвари избраха война.

И тва е така. Тук е избора бой с по-голям враг в който ще загиват много цивилни или преговори дори с цената на загуба на територия. Кофти избор за това не мога да ги съдя. Само мъртвия няма избор...

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Коментар от специалиста по военно насилие Томас Елберт по повод особената жестокост на руските войски в тази война.
 

Особая жестокость российских солдат на украинской войне не уникальна и имеет объяснения. Нынешний уровень насилия сравним с тем, что имело место в Конго, Афганистане и Сомали, говорит работавший в горячих точках нейропсихолог и специалист по военному насилию Томас Эльберт.

«Уровень жестокости, с которым наша команда неоднократно сталкивалась в ходе своей работы, будь то в восточном Конго, в Руанде или Афганистане, заставил меня задаться вопросом: как может быть, что люди из разных культур становятся откровенными кровопийцами, истязают своих жертв, отрезая губы, носы, уши?» —задается вопросом Эльберт. Своими выводами эксперт, проводивший исследования во многих кризисных точках, поделился в интервью «Франкфуртер альгемайне цайтунг». Вот его основные тезисы:

📌 Желание охотиться, включая острые ощущения от охоты на людей, является частью человеческой натуры. Эксперты называют это «аппетитной агрессией», когда стремление к насилию, охоте, борьбе мотивирует действия.

📌 Это положительное воодушевление, которое многие бойцы получают в бою и хотели бы испытывать снова и снова. Так возникает спираль насилия вплоть до «боевой психической травмы», или крайнего приступа кровожадности.

📌 Участники боевых сражений отключают сочувствие, дегуманизируют врага, превращая его в паразита, демонизируя его. Эта дегуманизация вкупе с агрессией, которая становится все более желанной, приводит к способности убивать врага не только без сочувствия, но и с похотью.

📌 В нескольких процентах случаев военное насилие может быть сексуально стимулирующим.

📌 Многое зависит о того, подвергался ли человек насилию в детстве и отрочестве. Повторяющееся психическое и физическое насилие в период роста часто снижает порог сдерживания агрессии.

📌 Насилие стимулируется огромным социальным давлением в боевых отрядах: те, кто отличается особой жестокостью, приобретают более высокий статус в группе.

📌 Отправленные на войну в юном возрасте воспринимают первое убийство как положительный опыт: их морально-ценностные рамки еще не настолько прочны, а политические связи неустойчивы.

📌 Хорошо поставленная пропаганда – мощное оружие военного насилие. Такова и русская военная пропаганда. Солдаты уверены, что избавляют украинских сестер и братьев от отвратительной язвы нацизма. Они считают, что борются за правое дело, морально — на правильной стороне. А сопротивление украинцев только усиливает у российской армии гнев, ненависть и обиду.

  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Тъжен 3
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 2 минути, Втори след княза said:

Ако, както казваш, Германия подкрепя Украйна и същевременно си плаща консумативите на врага й,  какво я интересува Украйна?

Плащайки за руските "консумативи", Германия на практика подкрепя Русия.
Тоест, Германия на практика подкрепя врага на Украйна.

Приятелят на моя враг също е мой враг ... а с врагове не се сядаш приятелски
на чашка.

  • Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
Link to comment
Share on other sites

Веднага след брифинга на съпругите на моряци от кораба „Царевна“ от фирмата, менажираща моряците от „Царевна“ побързаха да дадат и те изявления – от смешни по-смешни. Чуйте ги във видеото!

Единият моряк не издържал психически и слязъл на сушата и това провокирало евакуацията „извън предвидения план“.

Какъв план, какви пет лева, като стана пределно ясно, че наша спец.група изобщо е нямало там и че авера на собственика на фирмата – Простото Киро нагло лъга!!!

Даниел Стефанов бе категоричен, че зад евакуацията стои българското, а не руското правителство. Той разказа, че самата операция е продължила близо три седмици в тясно сътрудничество с МВнР, но е имала изненадваща развръзка.

Един от моряците не издържа психически и слезе от кораба, като според нас така изложи на риск и другите. Той стигна до чекпоийнта, където са му казали да извика и другите от кораба. Там ги чакаше автобус. На пристанището както се сещате автобусна спирка няма, както и няма случайни автобуси. Не бих казал, че морякът е стигнал безопасно до пункта, разстоянието е между 500 метра и един километър“, допълни Стефанов.

Просто не е истина какво изпиране на лъжите на Властта „творят“ и тия мениджъри „мериджейн“! 

Сега на Простокироваталорерова власт и на тия им дойде на акъла и моряк луд да изкарат, че да си вържат „геройството“ на „българското правителство“, само за да не признаят, че руснаците и ДНР спасиха моряците!

На 10.04.2022 АФЕРА публикува:

ФИРМАТА, МЕНАЖИРАЩА КОРАБА „ЦАРЕВНА“ С БЪЛГАРСКИТЕ МОРЯЦИ В УКРАЙНА – НА КООРДИНАТОР НА „ПП“, КОЙТО КАДРУВА С ЛОРЕР ВЪВ ВАРНА!

https://afera.bg/%d1%84%d0%b8%d1%80%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bc%d0%b5%d0%bd%d0%b0%d0%b6%d0%b8%d1%80%d0%b0%d1%89%d0%b0-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%b1%d0%b0-%d1%86%d0%b0%d1%80%d0%b5%d0%b2%d0%bd%d0%b0/

Публикацията за фирмата, допълваме и с коментар, публикуван в сайта АФЕРА от днес от лице с псевдоним „Овърсийз Маритайм ЕООД – най-корумпираната хайдушка фирма в Европа“:

Фирмата собственик и оператор на кораб „Царевна“ се казва „Овърсийз Маритайм ЕООД“. Бивша „Ахилеос Шипинг ЕООД“. Истинският собственик на тази фирма е Рубин Коцев и неговият син Благомир Коцев. Николайчо Стефанов Стефанов, който се води за собственик и управител на тази фирма, е сложен там само за ФАСАДА – истинските собственици са Коцевците, баща и син.

Николай Стефанов Стефанов е зет на Рубин Коцев(женен е за дъщерята на Коцев) и шурей на Благомир Коцев – брат на жената на Николай Стефанов Стефанов. Яки семейни връзки и далавери в семейната фирма „Овърсийз Маритайм ЕООД“. Просто чудно.

Дерат моряците с по 1000 евро за всяко качване за работа на кораб за каквато и да е длъжност – ако не си платиш ще гледаш работа на техен кораб през много крив макарон!

Рубин Коцев е и истинския собственик на потъналия през февруари 2004г. кораб „Хера“. Корабът беше умишлено потопен, за да се прикрие превозът на забранени субстанции – каквото и да означава това

За последните 20 години Рубин Коцев работи с украинската и турските мафии.

Отделно от това „Овърсийз Маритайм ЕООД“ дължи дълг от 21 милиона евро(без лихвите) на „Дойче Банк“(Deutsche Bank). Вече трета поред година банката не може да си вземе парите, защото Николайчо Стефанов има грижата за това – банката да не си получи отпуснатия кредит!

И тези хора са лицето на кирчовата „промяна“…

 

https://afera.bg/позорно-фирмата-собственост-на-функц/

  • ХаХа 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 минути, Втори след княза said:

В сферата на метафорите: Ако ти се скараш с ЕВН или ЧЕЗ и ти спрат тока, ще забраниш ли на майка си, която ти праща това- онова и живее в друго жилище да си спре тока?

Грешна метафора. Ако ЧЕЗ ме нападне ... и майка ми продължи да плаща на ЧЕЗ,
ще трябва да имаме сериозен разговор с майка ми за нейното предателство.

 

Цитирай

Има черта на възпитаност и Зеленски я премина като унижи лидер от ЕС Щайнмайер.

Добрите маниери са последната ти грижа когато убиват народа ти и ти рушат държавата.

Като цяло, моралният ти компас е напълно развален ... ако въобще имаш такъв.
Човек без морален компас не е човек.

Редактирано от gmladenov
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 6 минути, gmladenov said:

Грешна метафора. Ако ЧЕЗ ме нападне ... и майка ми продължи да плаща на ЧЕЗ,
ще трябва да имаме сериозен разговор с майка ми за нейното предателство.

 

Добрите маниери са последната ти грижа когато убиват народа ти и ти рушат държавата.

Като цяло, моралният ти компас е напълно развален ... ако въобще имаш такъв.
Човек без морален компас не е човек.

Когато си в такава ситуация трябва да целуваш задници, с извинение, за да спасиш народа си. Гордоста не е плюс. На него му е добре да го пазят на 500км от бойните действия и да се прави на горд докато източната част от страната му гори. 

А иначе майка ти просто иска да си гледа сериала не и се сърди 🤣 - Шега малко да разведрим.

Редактирано от Absurde
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Just now, Absurde said:

Когато си в такава ситуация трябва да целуваш задници, с извинение, за да спасиш народа си.

Да ... и го виждаме какво прави по цял ден. От нямане накъде е заприличал на продавач на библии.
Простено му е да не целуне един конкретен задник, за покаже принципност.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, gmladenov said:

Да ... и го виждаме какво прави по цял ден. От нямане накъде е заприличал на продавач на библии.
Простено му е да не целуне един конкретен задник, за покаже принципност.

Имаше и снимки как се смее и радва. Всичко е пропаганда. Ние не знам мноооооогоооо за тая война доста информация си остава на ниво "класифицирана" многооо ще излезе след войната и трудно можем да влезем в обувките и да ги съдим. (Ние още не знаем доста неща за ВСВ която беше преди 80г...) От бабите и дядовците ми преживели ВСВ и концентрационите лагери знам, по-добре лош мир от добра война... Може и да греша...

 

  • Харесва ми! 2
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 1 минута, Absurde said:

Ние не знам мноооооогоооо за тая война ...

Не е нужно да знаеш много. Важно е да разбираш принципно какво става.

Принципно, тази война се води защото Русия иска да Украйна да е руска република
... а Украйна иска да е самостоятелна държава, обвързана със Запада, а не с Русия.

За това е войната ... а не за някакви измислени денацификации и тем подобни.

Ако разбираш принципно какво става ... и подкрепяш Русия ... значи ти си на страната на
поробителите. Все едно да подкрепяш Отоманската Империя, която не иска България да е
независима държва.

  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител
Преди 5 минути, Втори след княза said:

Разбрах, че не приемаш вежливост при конфликт и война.

Потвърждаваш, че нямаш морален компас.

Значи ако аз малтретирам детето ти ... но през това време вежливо ти се усмихвам ... ти
явно  няма да имаш нищо против, защото аз през цялото време съм бил вежлив.

От теб ще стане чуден баща! 🙄

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • Потребител

Днес се наблюдава някаква странна самолетна активност, на която обръщат внимание телеграм каналите. Накратко:

https://t.me/rosanticenter/13124


«Cамолёт судного дня» из Москвы пока не вылетел. Но уже 6 часов в воздухе наблюдается тревожная активность

Правительство, медицинские вертолёты Европы. российские и европейские военные, частные борты.

Москву экстренно покинули несколько правительственных спецбортов.

Из Сирии вылетел российский ИЛ-76.Из ОАЭ в Москву летит частный борт.

Вертолёт «Скорой помощи Норвегии» пересёк границу с РФ через Финляндию, затем пропал. Направлялся в Мурманск, судя по всему.

Одновременно с ним в Мурманск летели два российских спецборта. Из Красноярска - борт министра чрезвычайных ситуаций.

В Севастополь прилетели два правительственных самолета - один из Сочи, один из Москвы.

Частные борты «Северстали» и «Газпрома» покинули Москву.
Что происходит?

На фото - сообщают, что и самолет спецназначения-пункт управления Ту-214ПУ-СБУС, борт 64530 поднялся в воздух около 15–00. Пока делает круги над Московской областью. Это второй самолёт спецназначения в РФ.

  • Харесва ми! 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

 

 

За контакти:

×
×
  • Create New...