Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, sir said:

Всъщност, ситуацията вече се е влошила. "Разбитата" Изюмска армия междувременно е успяла да превземе едно от важните села, в които два месеца досега си биеше главата (Довгеньке), и се е приближила до няколко други - както по посока самия Славянск, така и по посока Барвенково. Ето този тук общо взето е описал опасностите в последните си няколко поста: https://twitter.com/DefMon3

В същото време Зеленски дал някакви изявления как според него имали шансове да удържат Северодонецк. С подобни алабализми наистина ги чака катастрофа.

https://www.facebook.com/100069092624537/posts/pfbid02M8xd6tpVArRae2L9iPBtiMSamNt9m4TKtgF8qDJdkkK15w4g3MoBS3P46TPpc514l/?app=fbl

Тук отричат за това село. То явно наистина е ключово, държи пътя за Славянск, доста се биха за него.

• Харесва ми! 2
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, Сolonelcassad said:

Но ще видим какво ще се случи - ако Зеленски има глупостта да използва американските системи по територии на Русия, ще му се наложи да не излиза от бункера от страх да не го "калибрират". То само затова си заслужават думите на Медведев...

Това сам ли си го измисли, или някакъв глас ти го нашепна?

Прекаляваш с необузданото фантазиране, хич не е здравословно това :D Почети малко повече твоите си пропагандисти, почнаха да се попикават от страх в Кремъл от тея системи, как да не ги ползва човек, грехота ще е да не ги ползва, никой няма да му прости после...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, scaner said:

Това сам ли си го измисли, или някакъв глас ти го нашепна?

Прекаляваш с необузданото фантазиране, хич не е здравословно това :D Почети малко повече твоите си пропагандисти, почнаха да се попикават от страх в Кремъл от тея системи, как да не ги ползва човек, грехота ще е да не ги ползва, никой няма да му прости после...

Снощи имаше "калибриране" в Киев по военни складове със западно доставено оръжие, както и по военен завод, който ремонтира военна техника. 

Нали уж следите украинската пропаганда, днес не чухте ли, че Кличко потвърди тези удари.

Та Русия отдавна "калибрира" в Киев по военни цели, та като нищо ще удари и "центровете, в които се вземат решения", ако се наложи.

Направо се чудя колко не сте в час с тази война, въобще нищо не следите и го карате на въображение и желание какво да се случи...

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 33 минути, Konche said:

https://www.facebook.com/100069092624537/posts/pfbid02M8xd6tpVArRae2L9iPBtiMSamNt9m4TKtgF8qDJdkkK15w4g3MoBS3P46TPpc514l/?app=fbl

Тук отричат за това село. То явно наистина е ключово, държи пътя за Славянск, доста се биха за него.

Странно. В някоя от предните сводки пишеше за отбита атака по следващото село, не мога да му проверя сега името.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Аха, руснаците все унищожават стари вагони и гуми, но пък Зеленски не спира ежедневно да оревава орталъка, че оръжието не им стига, при положение, че страните от НАТО ги засипаха с оръжие.

А истината е, че голяма част от това оръжие въобще не стига до фронта, защото е унищожено.

Кличко много ясно, че няма да си признае цялата истина, че поредната западна доставка е станала на фойерверки.

То е един мол беше взривен, Зеленски орева света, че било търговски център, но излязоха снимки как подземният паркинг е наблъскан с танкове преди калибрирането. 

• ХаХа 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Сolonelcassad said:

Аха, руснаците все унищожават стари вагони и гуми, но пък Зеленски не спира ежедневно да оревава орталъка, че оръжието не им стига, при положение, че страните от НАТО ги засипаха с оръжие.

Ти в тези две независими твърдения виждаш някакво противоречие? Що така? Лекувай се тогава де, не ни занимавай тука с глупостите си.

Преди 2 минути, Сolonelcassad said:

А истината е, че голяма част от това оръжие въобще не стига до фронта, защото е унищожено.

Пак да питам, някой ти нашепна или сам си го измисли? Щото трети вариант не ти е даден. :D

Преди 3 минути, Сolonelcassad said:

Кличко много ясно, че няма да си признае цялата истина, че поредната западна доставка е станала на фойерверки.

А така. Призна ли си, че по-горе излъга че Кличко е потвърдил за унищожено оръжие? Нещо не можеш да поддържаш една теза повече от две изречения... Виждаш ли вредите, които руската пропаганда нанася?

Преди 6 минути, Сolonelcassad said:

То е един мол беше взривен, Зеленски орева света, че било търговски център, но излязоха снимки как подземният паркинг е наблъскан с танкове преди калибрирането. 

Хаха, тея снимки къде са ги снимали, в Москва или Петербург? А биолабораторията защо не са я снимали на снимките, как така без нея? :D  Не нам такива ефтини номера.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Сolonelcassad said:

Съгласен съм с теб, че "на практика цяла Украйна е населена с нацисти". 

Празно-картунковец, много си смешен.

Украинците и руснаците са се били рамо до рамо срещу нацизма като граждани на една страна.
И след като са пострадали от нацизма не по-малко руснаците, украинците изведнъж явно са
решили да станат нацисти. Така излиза според теб.

Ти на колко си годинки, майна ... или си просто слабоумен по рождение 🤣

• ХаХа 3
  • Потребител
Публикува
⚡️Украински военнослужещи отблъснаха руската атака в Болшая Камишевах, Вернополье, Дубровник, Долина и Богородичен.
Според говорителя на Министерството на отбраната на Украйна Александър Мотузяник, въоръжените сили на Украйна успешно са обезвредили 7 руски атаки, унищожили 4 танка, 3 артилерийски системи, 8 бронирани бойни автомобила

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува (edited)

Мда, когато свършат аргументите - от безсилие да се защити теза започват личните обиди!

Срамно е, че във форум, съдържащ в името "наука", нивото е бетер Факултето.

А Зеленски днес пак е просил оръжие от България, все нямат и нямат оръжие...🙄

И гориво нямат, та минаха на олио...🤪

Редактирано от Сolonelcassad
  • ХаХа 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Мда, когато свършат аргументите - от безсилие да се защити теза започват личните обиди!

Добре че го осъзнаваш. Затова трябва наистина да ползваш аргументи, а не пропаганда.

И прави разлика между лична обида и констатация. Никой не те е обиждал.

Преди 4 минути, Сolonelcassad said:

Ми разни прелитащи елементи го снижават, поне моите наблюдения това сочат. Идва някой трол или спамер и почва да сише жълти новини, каква наука тогава, какви пет лева?

Преди 5 минути, Сolonelcassad said:

А Зеленски днес пак е просил оръжие от България, все нямат и нямат оръжие...

Ми ще проси, докато му дадат. Когато, тогава. Какво те учудва?

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, sir said:

Странно. В някоя от предните сводки пишеше за отбита атака по следващото село, не мога да му проверя сега името.

Вероятно село Долина или Краснопиля. Има някаква неяснота, до утре ще се изясни със сигурност. Важното е, че руснаците наистина провеждат атаки по направенията Славянск и Бравенково, а украинците си хабят силите в Севердонетск.

• Потребител
Публикува

Както казват:

"Като убием престъпниците, ще останат убийците."

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 30 минути, Сolonelcassad said:

А Зеленски днес пак е просил оръжие от България, все нямат и нямат оръжие...🙄

И гориво нямат, та минаха на олио...🤪

Добре де, защо украинците са толкова зле, а фронтът им не рухва. Дори край  Херсон са в контраатака. Никой не казва, че Украйна ще прави парад на червения площад, но ясно са вижда, че Русия се излага с гръм и трясък.

Мога да приема, че някой е на страната на Русия, защото вярва в някаква пропаганда, макар че не виждам как може някой да е на страната на агресора и да, когато САЩ нападнаха Ирак по незаконен начин бях против САЩ, също както когато Азербайджан нападна Армения или както когато Франция нападна Либия, но сега Русия напада незаконно и съм против Русия.

Не мога да приема отричане на факти, като този, че Украйна успешно се защитава и за момента е допуснала сравнително малки териториални загуби. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 6 минути, gmladenov said:

А ти каква "теза" защитаваш, майна? Че руските варвари най-справедливо убиват украинци
и унищожават украинските градове?

Защото варварите точно това правят ... и ти очевидно си на тяхна страна (с което ти се
само-определяш като варвавин, между другото ... освен че си явно недоразвит). 🙄

Тезата ми е ясна - украинците нямат шанс. Русия промени тактиката и от втората фаза на войната украинците измират като пилци и няма изгледи това да се промени. Колкото по-рано Зеленски седне на масата за преговори, толкова повече територии и най-вече млади украински животи ще спаси. Защото след Донбас, руснаците ще се емнат или надолу към Николаев и Одеса, или към Харков и е много възможно да се загубят още територии.

Редактирано от Сolonelcassad
  • Потребител
Публикува
Just now, Сolonelcassad said:

Тезата ми е ясна - украинците нямат шанс.  Русия промени тактиката и от втората фаза на войната украинците измират като пилци и няма изгледи това да се промени.

Въпросът е кой нормален човек е на страната на руските варвари, които безпричинно убиват
украинците "като пилци" и унищожават украинсските градове.

И отговорът в напълно ясен: слабоумни псохопати като теб. 🙄

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, Konche said:

Украинците ще издържат, ще им докарат нови оръжия, ще се обучат и ще направят контраофанзива. В момента Русия има превес, но това не значи, че на есен ще бъде така. Зеленски не праща хора да се бият, това го прави Путин. Зеленски осигурява оръжия, превоз, логистика и командване на хора, които ИСКАТ, да защитават родината си. Много от тези хора са чисти руснаци, които не иска да живеят в Русия. 

И вероятно Украйна ще понесе териториални загуби, но Путин искаше цяла Украйна. Сега в най-добрия случай за него може да получи Крим, разбития до основи Домбас и обезлюдените Херсон и Южна Запорожка област. Честито тавариш Путин, спечели много...

На украинците от три месеца им наливат оръжие и единственото, което постигнаха е да загубят още две области - Херсон и Запорожие.

И само да не стане като в Афганистан - Чичо Сам да реши, че войната в Украйна му носи повече пасиви, отколкото активи и да реши, че повече няма да налива оръжия в поредната черна дупка и да изостави Украйна както се случи преди година с Афганистан...

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 12 минути, gmladenov said:

Въпросът е кой нормален човек е на страната на руските варвари, които безпричинно убиват
украинците "като пилци" и унищожават украинсските градове.

Абе има всякакви откачалки, но не са нормални хора това...

• Upvote 2
  • Потребител
Публикува (edited)

На украинците от три месеца им наливат оръжие и единственото, което постигнаха е да загубят още две области - Херсон и Запорожие.

И само да не стане като в Афганистан - Чичо Сам да реши, че войната в Украйна му носи повече пасиви, отколкото активи и да реши, че повече няма да налива оръжия в поредната черна дупка и да изостави Украйна както се случи преди година с Афганистан...

Да не стане като Афганистан- дядо Иван да се окаже, че е фалирал, не може да се държи повече там и да напуска пребит. Както се случи преди 35 години в Афганистан.

Редактирано от Konche
  • Харесва ми! 3
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!