Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 3 минути, Absurde said:

1000лв и го махам 🤣

Веднага ти влизам на партия🤣

Ще излезна сам:)

Редактирано от Veritas Sit Amet
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Absurde said:

Детенце викаш на 70ти набор?

Ми само му погледни акъла...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, Veritas Sit Amet said:

Ще се повторя че, не симпатизирам нито на руснаците нито на украинците!

Капиш бе, ибрик👎

Пояснявам:

Ибрик е чайник с дълъг чучур или лейка; с ибрика навремето правоверните са си поливали на задника да го мият след изхождане; имало е служители по кенефите дето това поливане им е било работа - ибрикчиите.

Още веднъж нещастно тролче. Виждам, че макар и помаща на викито си си прост кат галош . Ибрик им казват на редица съдове...Включително и този който ще преливаш на кадировците когато си мият х..я след като са оправили от пред и зад християнските ти роднини един по до един... 😂🤣🤡 Nem érhető el leírás a fényképhez. image.jpeg.6d3cc24cdc9382fcdaaf599806fe7852.jpeg image.jpeg.a46ceb8b761a20ae3d500aacfb79f508.jpeg ibrik & mill | Turkish coffee, Coffee grinder, Turkish culture

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, scaner said:

Ми само му погледни акъла...

Не съдех за акъла а години, ако 70ти набор ти е детенце може да ми викаш пра-внуче 🤣

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, Skubi said:

Още веднъж нещастно тролче. Виждам, че макар и помаща на викито си си прост кат галош . Ибрик им казват на редица съдове...Включително и този който ще преливаш на кадировците когато си мият х..я след като са оправили от пред и зад християнските ти роднини един по до един... 😂🤣🤡 Nem érhető el leírás a fényképhez. image.jpeg.6d3cc24cdc9382fcdaaf599806fe7852.jpeg image.jpeg.a46ceb8b761a20ae3d500aacfb79f508.jpeg ibrik & mill | Turkish coffee, Coffee grinder, Turkish culture

Тва е джезве бе бастун🤣

И не се напрегай толкова, че ще вдигнеш кръвно! Трябва да умееш да водиш конструктивни разговори и за свежест да вкарваш малко метафора. Ти почна на кадировците да им поливаш бахурите с джезвета🤣

С 2 думи, губиш контрол:)

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 минути, Veritas Sit Amet said:

С 2 думи, губиш контрол:)

Айде да сложим точка на спама с музикален поздрав за контрол хората:

И по темата:

Най-вероятно Ланцет

Редактирано от Absurde
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Veritas Sit Amet said:

Тва е джезве бе бастун🤣

Нещастник.....Antique Turkish Ibrik – Ottoman St An antique copper Turkish Ibrik that would have likely been used in a Mosque to store and dispense water. It is approximately 100 years old. A lovely decorative piece. It measures 34cm by 18cm. https://www.ottomanst.co.uk/products/antique-turkish-ibrik

Казвам аз, че си прост като галош, балкански. image.jpeg.0b48564d94900d70feda54ecaf2b3340.jpeg 🤡🤣😂

• ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Skubi said:

Нещастник.....Antique Turkish Ibrik – Ottoman St An antique copper Turkish Ibrik that would have likely been used in a Mosque to store and dispense water. It is approximately 100 years old. A lovely decorative piece. It measures 34cm by 18cm. https://www.ottomanst.co.uk/products/antique-turkish-ibrik

Казвам аз, че си прост като галош, балкански. image.jpeg.0b48564d94900d70feda54ecaf2b3340.jpeg 🤡🤣😂

Браво успя да  намериш снимка на Ибрик, виж какво нещо е градивната критика , кара те бързо да поправяш грешките си !

Това на предишните снимки беше джезве батьовото, ползва  се за кипване на турско кафе, а онова с въртока беше ръчна кафемелачка!

Айде бегай да си играеш сега и като има нещо грешно , пак ще те поправя, за да станеш малко по-умен!

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, новорегистриран2 said:

Да не би прочутото украинско настъпление/контранастъпление да е започнало, в синхрон с руското? 😀

Едва ли, но не е и невъзможно нещо по-ограничено наистина да е започнало. И то именно в Харковска област, както май ти предположи, но не около самия Харков, а в района най-общо казано на Изюм. Ще видим :)

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Сармат said:

Разкарайте това руско тамагочи веритас от форума. 

Аз лично не мога да разбера защо на старите потребители-путинофили им беше отрязан достъпа до клуба (неправилно според мен, с едно-две изключения), а за разни наскоро регистрирани ботове явно няма проблем.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 16 минути, sir said:

Аз лично не мога да разбера защо на старите потребители-путинофили им беше отрязан достъпа до клуба (неправилно според мен, с едно-две изключения), а за разни наскоро регистрирани ботове явно няма проблем.

Защото еднополюсните схващания са характерни за тоталитарните общества, религиозните секти и др. олигофренски сглобки от подобен характер, които не търпят, чуждо мнение, друга гледна точка, критика или нещо подобно, което да напряга замъглените им умове. Ако целта на форума е  да изгради такава стерилна среда  , аз сам ще се банна😉

Капиш?

Преди малко написах възмущение от това че, Зеленски, се снима за Vogue, докато войниците му лежат в окопите с комат мухлясал хляб в ръка и ме почнаха:)

Явно трябваше да си взема думите назад за да не развалям стерилната среда:)

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 15 минути, sir said:

За това ли го няма Капитана, жалко...

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Veritas Sit Amet said:

Браво успя да  намериш снимка на Ибрик, виж какво нещо е градивната критика , кара те бързо да поправяш грешките си !

Това на предишните снимки беше джезве батьовото, ползва  се за кипване на турско кафе, а онова с въртока беше ръчна кафемелачка!

Айде бегай да си играеш сега и като има нещо грешно , пак ще те поправя, за да станеш малко по-умен!

И на джезвето казват ибрик. Нещаснико...Колко клика ти трябват още да ти дадат надницата за тролване....😂

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 53 минути, sir said:

Навярно и модераторите си имат друга цивилна работа. И само от време на време наглеждат форума....И тогава трият, гонят....И туй тролче няма да изяде много сол тук....просто кат чеченски навушта. Ама и дотогава се бъзикам с него. Нека си заслужи тролската надница.😂🤣🤣

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 40 минути, Absurde said:

За това ли го няма Капитана, жалко...

До колкото знам Капитана доброволно се е изтеглил. Лапландеца е баниран за писане. Само може да чете и да се хили.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 12 минути, Skubi said:

И на джезвето казват ибрик. Нещаснико...Колко клика ти трябват още да ти дадат надницата за тролване....😂

Изкарах 100 евро благодарение на теб, жив да си:)

Като дойда в Будапеща, ще ти докарам  колата си , да ми я измиеш на автомивката, може и с ибрик да я поливаш нема проблеми😄

Ще има и бакшиш за теб👍

• Потребител
Публикува
Преди 8 минути, sir said:

Не знам конкретно за Капитана, но знам за други. А модераторите сигурно си имат работа, но не е нормално стари потребители да са с ограничен достъп, а новорегистрирани ботове да ни дават наклон на оная работа какво да коментираме и какво - не и да влачат едни и същи дебилни опорки във всеки пост. Половин година война наближаваме, ако толкова им се коментират наркомана Зеленски и други подобни тъпизми, в българското интернет пространство сигурно има стотици места, в които да го правят. Тролове тук не са ни нужни.

Абе с 2 думи, признати сектанти сте🤣

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Veritas Sit Amet said:

Абе с 2 думи, признати сектанти сте🤣

А ти си признат русороб, който не схваща че е такъв и се мисли за неутрален.
Завалията. 🙄

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 минути, gmladenov said:

А ти си признат русороб, който не схваща че е такъв и се мисли за неутрален.
Завалията. 🙄

Ти ми кажи за службата ти като артилерист!

Аз ти отговорих какъв съм бил и с какво оръжие съм служил в армията.

Още чакам твоя отговор, какъв си бил? с какво си стрелял и т.н.

Че така засилваш подозренията ми , че си бил писар или нещо подобно

• Потребител
Публикува
Преди 7 часа, sir said:

hffggg.jpg

Неясно е какъв е този въздушен удар близо до Новопетровка, където не би трябвало да има украинско присъствие, ако не е превзето Олгине. Последното пък дори не е споменато в сводката. Странно е и споменаването на Нововознесенске, което също би трябвало да е в руски ръце. Чакаме да видим дали пък в крайна сметка няма някакво развитие в този район.

Да, както се оказва, Олгине е превзето от украинците. От сводката на украинското командване "Юг" от току-що:

Протягом бойового дня ворог авіацією випробовував міцність наших позицій 9 разів, в тому числі в районі звільненого Потьомкіного та Ольгіного.

През деня на битката противникът тества силата на нашите позиции по въздух 9 пъти, включително в района на освободените Потемкино и Олгино.

Ситуацията на руснаците и във Високополе, и в Архангелске се затяга максимално. Да видим дали ще има развитие на успеха или наистина пристигат сериозни руски подкрепления от други участъци от фронта.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Картата не е коректна.Руснаците отдавна се изтеглиха от Високополие.Даже и от Нововознесенкое .Фронтът към настоящия момент е между Нововознесенкое и Веремеевка.Украински териториални успехи /доста скромни между другото/но за обкръжения не може да се говори.По критична може да се окаже ситуацията за руснаците при Архангелскае където украинците могат да ги ударят във фланг и тил.

• Глобален Модератор
Публикува

Хм, май започват да се търсят извинения за очакваните проблеми с Херсон у руснаците:

Херсон не являлся целью «специальной военной операции»

По информации Телеграм-канала CYNIC со ссылкой на собственные источники, после попадания защитниками Украины в Антоновский мост одна из российских ботоферм получила методичку следующего содержания:

«Херсон не являлся целью «СВО». Он рассматривался в качестве дополнительного инструмента влияния на Киев.

Главная задача - защита народа Донбасса, о чем свидетельствует признание независимости этих «республик». Никакие «херсонцы» на момент начала действий не упоминались.

Защищать территорию Херсона достаточно затратно. Продолжение обороны данной территории может вызвать затруднения для продвижения на территории «ДНР», поэтому Россия в качестве «жеста доброй воли» может отказаться от Херсона. Президент РФ бережно относится к жизням своих солдат, поэтому отвод войск следует считать «плановым».

https://t.me/cynic2020/7293

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Главное из утренней сводки Генштаба ВСУ:

1. К югу от Бахмута украинские силы отбили атаки на Вершину (где у противника вчера был частичный успех) и на Семигорье.

При этом за Новолуганское бои продолжаются.

2. Продолжается штурм позиций ВСУ в районе Соледара.

3. Противник вел наступление на Авдеевку, Пески, Опытное, Красногоровку и Великую Новоселку. Все, кроме последнего населенного пункта - в районе Донецка.

По данным Генштаба, атаки отбиты. Но, как видим, данные о начале наступления со стороны Донецка, продолжают подтверждаться.

----

Оценка ситуации за сутки от американского Института изучения войны.

1. Россияне пытаются сохранить взятый темп вокруг Бахмута, снизив интенсивность атак на Северск.

Возможность захвата Бахмута эксперты называют маловероятной.

2. РФ активизирует наступательные операции вокруг Авдеевки, чтобы уменьшить удары украинских войск по Донецку и его окрестностям.

3. Есть тенденции к подготовке наступления на Харьков.

4. Россияне, вероятно, понесли территориальные потери в Херсонской области (отметим, Генштаб ВСУ этого не подтверждал).

https://t.me/stranaua/54945

----

Свежий отчет разведки Британии:

- С марта российская ЧВК "Вагнера" действует на востоке Украины в координации с российскими военными. На Вагнера, вероятно, возложена ответственность за определенные участки линии фронта, как и на обычные армейские подразделения.

- Это значительное отличие от предыдущего использования группы. С 2015 года она не выполняла миссии, связанные с открытой крупномасштабной регулярной российской военной деятельностью.

- Этот новый уровень интеграции еще больше подрывает давнюю политику российских властей по отрицанию связей между ЧВК и российским государством.

- Роль Вагнера, вероятно, изменилась, потому что российское МО испытывает острую нехватку боевой пехоты, однако маловероятно, что сил Вагнера будет достаточно, чтобы существенно изменить траекторию войны.

Напомним, ЧВК "Вагнера" приписывают захват Углегорской ТЭС и ранее - Попасной.

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

От бюлетина на Капитал:

Украйна засили опитите си да отвоюва контролираните от Москва южни части на страната, като планира да изолира руските сили в областите, в които е трудно да се получават нови доставки. Русия отговори с преместване на войски, които да защитават територията.

По отношение на така нужното споразумение за разблокиране на украинското зърно, което бе сключено миналата седмица, ръководителят на хуманитарните служби на ООН Мартин Грифитс заяви, че се надява, че първите кораби със зърнени доставки ще могат да потеглят от черноморските пристанища още в петък, но все още се работи по детайлите за безопасното преминаване на плавателните съдове през минираните води.

Същевременно твърдата позиция на германското правителство спрямо Русия заради инвазията в Украйна е обект на натиск у дома на фона нарастващите опасения за скочилите цени на енергията и за вероятен недостиг на газ през предстоящия отоплителен сезон. Германският икономически министър Роберт Хабек предупреди гражданите: "Намираме се в сериозна ситуация. Време е всички да разберат това."

И още:

Темите в КАПИТАЛ

56f88a1394e4cf48684fe3071d17940ce229a94a

Разблокирането на украинското зърно: Сделка с много неизвестни

Споразумението между Русия и Украйна може да донесе облекчение на бедните страни. Въпросът е дали ще се задържи. Много ще зависи от това колко бързо и успешно ще се приложат условията. Два от проблемите са дали морските капитани ще се съгласят да плават през минирани води и каква ще е цената на застраховката.

20a7b44eae5cb0c85b28e9259bc7fadfc637684e

Цената на газа в Европа изригна до рекордните 225 евро/мВтч

След като Русия обяви, че "Северен поток" ще работи само на 20% от капацитета си, цената на природния газ в Европа продължи да се вдига и мина границата от 220 евро за мегаватчас. Европа продължава да се опитва да напълни газовите си хранилища до 80 - 90%, но изглежда, че първоначалните планове ще бъдат променени заради агресивната външна политика на Кремъл.

51b5495d938976d1ad0b717ecddec038056d9129

Германия ще продаде на Украйна 100 самоходни "танкови" гаубици

Правителството на Германия изненадващо е одобрило огромен оръжеен трансфер за нуждите на украинската армия - става дума за продажба на 100 броя от тежките самоходни артилерийски установки Panzerhaubitze 2000. Това съобщава авторитетното издание Der Spiegel. Ориентировъчната цена на сделката е 1.7 млрд. евро.

Смислени анализи за ефектите от войната

d9d3f34c7b27c31e997dc1d8cd6f8801804964aa

Отвъд митовете: руската икономика е тежко осакатена

Екип от експерти, използвайки нетрадиционни източници на данни, кръстосани проверки, съобщения от международните търговски партньори на Русия и проучване на комплексни данни от корабоплаването, публикува един от първите цялостни икономически анализи, измерващи икономическата ситуация в Русия пет месеца след инвазията, заедно с оценка на икономическите перспективи на страната.

Предизвикателствата в политиката за отбрана до края на 2022

Русия търси засилване на съюзите в Африка

• Харесва ми! 1
            • ХаХа 1
            Guest
            Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!