Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
⚡⚡⚡В селе Верин Шорже только что была обстреляна машина ВС РФ.

----

Тг-канал "Инфотека24" выложил фотографии обстрела азербайджанскими ВС, по утверждению канала, воинского пункта дислокации пограничных сил ФСБ России в Гегаркунике .

По сообщению канала, курируемого ГНКО "Общественных связей" при правительстве Армении, в ночь с 12 на 13 сентября пункт дислокации пограничных сил ФСБ России на территории Гегаркуникской области Армении был обстрелян вооруженными силами Азербайджана.

В результате обстрела были повреждены здание размещения российских пограничников и военная техника.
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 1 час, scaner said:

Оказва се, че резервите им не са това, за което ги представяха. То и стрелковото им оръжие не е наред, бяха извадили от складове винтовка Мосин (оръжие ползвано в първата световна) за да въоръжат някакви части. Затова са и големите съмнения за възможността за мобилизация.

В тази война нищо за руснаците не се оказа че е това което си представяха в Кремъл на 23 февруари вечерта.Уж свръх модерната армия от която целият свят трябваше да трепери се оказа зле обучена,с калпаво въоръжение и некадърно командване.Специално за въоръжението Русия изостава от НАТО поне с 30 години.В момента руснаците воюват с техника произведена по времето на Хрушчов.И аз не знам дали е смешно или тъжно.

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, resavsky said:

В тази война нищо за руснаците не се оказа че това което си представяха в Кремъл на 23 февруари вечерта.Уж свръх модерната армия от която целият свят трябваше да трепери се оказа зле обучена,с калпаво въоръжение и некадърно командване.Специално за въоръжението Русия изостава от НАТО поне с 30 години.В момента руснаците воюват с техника произведена по времето на Хрушчов.И аз не знам дали е смешно или тъжно.

Четох един интересен анализ, не помня вече кой го развиваше.

Основната идея е, че трябва да преосмислим в подробности съветските успехи през Втората световна война. Оказва се, че военните успехи са постигани основно от съединения с украинско участие. Докато руснаците са правели това на което са ги учили - да умират за родината...

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Петър_Пейчев said:

ТУК няма нищо от твърдяното от агитката те тук!

А очилата които трябва, сложи ли си ги? Не си, нали? Опитваш с пряк сърч да намериш думата "оправдание"? :) Най-важните неща са невидими за очите...

• Потребител
Публикува
Преди 12 минути, resavsky said:

Уж свръх модерната армия от която целият свят трябваше да трепери се оказа зле обучена,с калпаво въоръжение и некадърно командване

Всъщност,до голяма степен упадъкът и деградацията във всичко на СССР/Русия се дължи и на...атомната бомба. След 1953г,когато Кремъл се сдоби с кражба с технологията на производство на атомна бомба,той си помисли че е хванал Господ за шлифера и престана да развива армията си и всичко останало. И Путин продължава "традицията" да разчита на страха от употребата на атомна бомба,заплашвайки  с нея за щяло и не щяло...Но - свърши се. Началото постави Тръмп,който заплаши Северна Корея,че ще я унищожи,ако тя не спре да заплашва с ядрените си ракети Япония и Южна Корея. И Ким-3 "клекна"...

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува

Колко още бойци ще загинат в Украйна?!

Изчислихме, че властите на русия планират да убият още 134 000 руски военнослужещи във войната!

Това следва от вече известното официално писмо от министерството на финансите на руската федерация, където се планират бъдещите плащания на семействата на жертвите.

Министерството на финансите предлага допълнително да се отделят за плащания на семействата на жертвите:
- до края на 2022 г. 271,5 милиарда рубли.
- до края на 2023 г. 724,1 милиарда рубли!

Тоест, допълнително още 995,6 милиарда рубли за бъдещи плащания на семействата на загиналите в Украйна. Ако разделим на размера на еднократното плащане на семейството на починалия в размер на 7,4 милиона, тогава получаваме ужасна цифра.

Властите планират до края на 2023 г. в Украйна да загинат още 134 540 военнослужещи!

На 1 октомври започва есенния призив...

Трябва да засилим протеста си! Ние не сме започвали тази война, но трябва да я спрем.

Източник: ♻️ ЗЕЛЕНАЯ ЛЕНТА ♻️

https://t.me/besarabskifront/2293

• Харесва ми! 2
Публикува (edited)
Преди 14 минути, scaner said:

Основната идея е, че трябва да преосмислим в подробности съветските успехи през Втората световна война. Оказва се, че военните успехи са постигани основно от съединения с украинско участие. Докато руснаците са правели това на което са ги учили - да умират за родината...

Вече оставихме шишетата и минахме на бъчви с ракия. Има едни големи листи хартия или плат, шарени, наричат ги карти. Има ги и на компютрите. Та там може да се види колко героично са се сражавали укрите, защото най-големите погроми за Червената армия бяха там и ако изключим Балтик, Белорус и Украйна ще видим, че германците окупират много малко руските земи. 

Преди 11 минути, scaner said:

А очилата които трябва, сложи ли си ги? Не си, нали? Опитваш с пряк сърч да намериш думата "оправдание"?

Аз винаги съм прав и затова никога не търся оправдание. ТУК пише, че частите от Изюм и Бакалея са били изтеглени или прегрупирани за действия на донбас, което всъщност е вярно, защото там до последно имаше руски сили, които се изтеглиха организирано. Не прочетох нищо като оправдание за това изтегляне, свързано с написаните  щуротии тук, във форума.

Редактирано от Петър_Пейчев
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 15 минути, deaf said:

Всъщност,до голяма степен упадъкът и деградацията във всичко на СССР/Русия се дължи и на...атомната бомба. След 1953г,когато Кремъл се сдоби с кражба с технологията на производство на атомна бомба,той си помисли че е хванал Господ за шлифера и престана да развива армията си и всичко останало. И Путин продължава "традицията" да разчита на страха от употребата на атомна бомба,заплашвайки  с нея за щяло и не щяло...Но - свърши се. Началото постави Тръмп,който заплаши Северна Корея,че ще я унищожи,ако тя не спре да заплашва с ядрените си ракети Япония и Южна Корея. И Ким-3 "клекна"...

Парадоксално или не но руските успехи във високите технологии са налице докато е налице Спекомитета начело с Берия.Именно този комитет създава атомната бомба и развива космическите технологии до степен позволяващи полета на Гагарин и то преди американците.Този Спецкомитет е закрит с убийството на Берия на 26 юни 1953 година и всичко свършва.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 17 минути, Петър_Пейчев said:

Вече оставихме шишетата и минахме на бъчви с ракия. Има едни големи листи хартия или плат, шарени, наричат ги карти. Има ги и на компютрите. Та там може да се види колко героично са се сражавали укрите, защото най-големите погроми за Червената армия бяха там и ако изключим Балтик, Белорус и Украйна ще видим, че германците окупират много малко руските земи. 

Украинците по време на Съветският съюз не са се били само в Украйна. Така че трябва доста по-сериозно да залегнеш над картите, с подходяща допълнителна литература.

Трябва ли да напомням за първи, втори, трети, четвърти украински фронтове, които изнесоха войната?

Преди 19 минути, Петър_Пейчев said:

ТУК пише, че частите от Изюм и Бакалея са били изтеглени или прегрупирани за действия на донбас, което всъщност е вярно, защото там до последно имаше руски сили, които се изтеглиха организирано. Не прочетох нищо като оправдание за това изтегляне, свързано с написаните  щуротии тук, във форума.

Тъй де. Кой се изтегля "организирано", изоставяйки цялата си техника и огромни запаси снаряди? При това с откраднати колелета и автомобили, вместо да пази зачислената му техника? Ако не виждаш в това оправдание, нещата са много по-зле... И в това не виждам как да помогна.

Преди 21 минути, Петър_Пейчев said:

Аз винаги съм прав и затова никога не търся оправдание.

Личи си.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, scaner said:

Днешният коментар от Игор Стрелков:

Новости с фронтов:

Белгородский фронт - многочисленные обстрелы военных и гражданских объектов на приграничной территории РФ.

Белгородский фронт. 🤣🤣🤣

Стрелков и той е дал накъсо.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, sir said:

Белгородский фронт. 🤣🤣🤣

Между другото за всеки случай руснаците евакуираха няколко села от Белгородска област.С което засилиха паниката в самия Белгород до неимоверни размери.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 часа, Пандора said:

Истински трофеи - не битова техника

49bfa51f9836d4524267a361df8d49e1.jpg

Повече са. Арестович ги оцени на една танкова и една механизирана бригада в плюс за ВСУ. Според мен ще е повечко. Три бригадки минимум. Без да броим купищата леко оръжие, с него ще екипират някоя и друга териториална отбрана. :)

Редактирано от sir
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, sir said:

Белгородский фронт. 🤣🤣🤣

Няма да се учудя, ако този път, руснаците сами обстрелват някакви изоставени села и махали по границата, за да тръгне пропагандната кампания за врага пред портите, нуждата от мобилизация, вставай страна огромная и т.н. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, resavsky said:

Между другото за всеки случай руснаците евакуираха няколко села от Белгородска област.С което засилиха паниката в самия Белгород до неимоверни размери.

За да се преглътне по-лесно мобилизацията е нужно да се стресне публиката. 

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, новорегистриран3 said:

Няма да се учудя, ако този път, руснаците сами обстрелват някакви изоставени села и махали по границата, за да тръгне пропагандната кампания за врага пред портите, нуждата от мобилизация, вставай страна огромная и т.н. 

Със сигурност няма да им мине номера.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, новорегистриран3 said:

Подозирам, че ще сложат артилерия в тези евакуирани села, за да продължат да обстрелват Харков. С надеждата, че украинците няма да посмеят да влязат на руска територия.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 минути, resavsky said:

Със сигурност няма да им мине номера.

Преди 8 минути, sir said:

Подозирам, че ще сложат артилерия в тези евакуирани села, за да продължат да обстрелват Харков. С надеждата, че украинците няма да посмеят да влязат на руска територия.

Пишат, че освен сблъсъците между арменците и азерите, в момента се трепят таджиките и киргизите. Ако още малко забуксуват нещата в Украйна по цялата руска периферия ще има конфликти и руснаците щат-не щат, ще трябва да мобилизират, за да омиротворят Кавказ и Средна Азия. 

Тъй че няма да се разминат с мобилизацията и ми се струва, че вече виждаме началото на подготовката за нея. 

Редактирано от новорегистриран3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 12 минути, Петър_Пейчев said:

Това не е вярно, дори е смешно да се мисли, че някой ще слезе от бронетранспортьор или танк и ще хукне да търси заредена с бензин кола или колело. Показаните кадри са на хора бягащи от украинската армия. Запаси със снаряди няма как да се изнесат, а и не вярвам да са били огромни. Просто не вярвайте на всичко написано украинците, те винаги и само лъжат и това е от векове, не от тези дни.

Всичко си е документирано. Смешното за мислене се е превърнало във факти :) колкото и да е смешно.

Но като гледам каква терминология ползваш за аргументация, явно всичко ти е фантазия какво трябвало да бъде, ако бяхме 1980-та година. Само че не сме, даже сме в друг век. И не става дума какво трябвало да бъде, а какво е.

И не са само украинците източници на информацията, руските кореспонденти бяха луднали как е възможно това изобщо да се случва. Техните свидетелства опровергаха оправданията на Конашенков. Така че нравится, не нравится, трябва истината да се преглъща някак си.

Преди 17 минути, Петър_Пейчев said:

Бяха Украински фронтове защото германците бяха окупирали Украйна в движение и там се водиха боевете, не защото в тях са служили украинци.

Сформирани са на територията на Украйна. Няма якути да дойдат там, поне не и мнозинство :)

• Харесва ми! 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!