Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

За кризата на Кремъл, за мобилизацията: интервю с Андрей Пиотковский

Гиркин призывал повесить Путина, но до сих пор не арестован. Пионтковский - о критиках диктатора

• Харесва ми! 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

Публикува
Преди 20 минути, scaner said:

Гиркин призывал повесить Путина, но до сих пор не арестован.

Аз призовавам за същото от поне година и даже пост не са ми изтрили! Преди го пращах в Сибир или старчески дом, ама тоя напоследък съвсем се оля с фантазиите си и вярната си служба на англосаксите и взе да става опасна за света.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, Петър_Пейчев said:

Аз призовавам за същото от поне година и даже пост не са ми изтрили! Преди го пращах в Сибир или старчески дом, ама тоя напоследък съвсем се оля с фантазиите си и вярната си служба на англосаксите и взе да става опасна за света.

Направо ще се разплача.Демокрация,плурализъм,свобода на мненията.....

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 9 минути, Петър_Пейчев said:

Имаше по времето на социализма един виц.

Срещтат се някъде един руснак и един американец. И от дума на дума, почват да спорят.

Американецът: у нас имаме пълна свобода на словото. Мога да излезна на площада пред Белия дом и да протестирам против американския президент!

Руснакът: и у нас има пълна свобода на словото. И аз мога да излезна на Червеният площад и да протестирам срещу американския президент!

Та и ти така...

• ХаХа 1
Публикува
Преди 2 минути, scaner said:

Руснакът: и у нас има пълна свобода на словото. И аз мога да излезна на Червеният площад и да протестирам срещу американския президент!

Преди 10 минути, resavsky said:

Направо ще се разплача.Демокрация,плурализъм,свобода на мненията.....

Така е, само дето в вица беше във вариант и за България. В Русия обаче нещата се промениха, в България и другите бивши си останаха същите, само дето сега директивата е да обратна, но ясно дадена - едните плюем, другите славим.

Лесно е да призоваваш от друга страна да обесят президента, но не това казвам, а че призивите и градивната критика към работата му, на правителството му и на генщаба седи и не се трие, нито има последици за руснаците, които са подкрепяли тези постове.

Публикува

Твърденията, че една от армиите воюва дрогирана предизвикват весел смях тук, но на КЛИПЧЕТО, малко дълго но интересно, се виждат напълно неадекватните действия както на механик-водачите, които се бутат един друг като овце и прегазват своите пехотинци, така и на самите пехотинци. Възможно е и да са новобранци изпаднали в паника, но е по-малко вероятно от това да са пияни или дрогирани.

• Потребител
Публикува
Преди 11 часа, Петър_Пейчев said:

Алексей Рощин разсъждаваше по въпроса за цензурата в Русия по повод закона "за уронване престижа на армията". Твърдеше, че след ВСВ също е имало подобен закон "срещу измислици за Отечествената война". Стигна до извода, че в Русия армията е сакрална, тя не може да губи никога и цялата идеология се крепи върху вярата в непобедимостта на армията. Но , както видяхме, винаги има първи път.

Иначе - да. Ако царят омръзне, не пречи да бъде свален, особено ако губи битки.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, sir said:

Разпадът в ЛНР започна.

Советник ОП Михаил Подоляк выдвинул две версии убийства "генпрокурора ЛНР" и его заместителя.

"Ликвидацию так называемого "генпрокурора ЛНР" и его заместителя в собственном кабинете следует рассматривать не иначе как разборки местных уголовных ОПГ, не разделивших награбленное имущество накануне масштабного бегства. Другая версия – зачистка РФ свидетелей военных преступлений. Следствие покажет", - написал он в Twitter.

Как видим, среди этих версий нет версии о спецоперации Украины. Судя по всему, это и будет официальная позиция украинской власти.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 часа, Втори след княза said:

Подробности ракетного удара ВСУ по центру Херсона
Заместитель главы администрации Херсонской области Кирилл Стремоусов заявил, что украинский удар пришелся по его кабинету.

Нервное курение или краденые боеприпасы - спикер ОК «Юг» Наталья Гуменюк прокомментировала возможные причины взрыва в админздании в Херсоне:

«Пока мы наблюдаем повышенную нервозность коллаборационной власти, оккупационных войск, очень суетливое собирание вещей и т.д. Вполне возможно, что среди этих намародеренных вещей есть и взрывоопасные. Поэтому несоблюдение мер безопасности - это их коронная фишка. Мы уже знаем, что вполне возможно просто нервное курение», - отметила она в эфире телемарафона.

Напомним, в момент «бавовны» в здании, где размещались и так называемое правительство оккупантов, и «военно-гражданская администрация», проходила сходка коллаборантов.

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Обзор российских фейков от EUvsDisinfo:

⚠️ Оправдание поражения под Харьковом: причиной его, якобы, было участие западных наемников и войск НАТО.

⚠️ Оправдание Путина: в поражении виноват не он, а советники, вводящие его в заблуждение; и Запад, якобы сражающийся всем миром на поле брани против России.

⚠️ Энергетический шантаж: без российского газа Европа скатится обратно в средневековье (разновидность традиционного нарратива о том, что Запад вот-вот рухнет).

⚠️ Двуличие Запада: якобы украинское зерно идет в Европу вместо бедных и развивающихся стран. Это имеет так же цель обвинить страны Запада в глобальном продовольственном кризисе, на самом деле спровоцированном российской агрессией против Украины.

⚠️ Искажение информации и прямая её фальсификация: якобы издание Politico пишет, что Путин побеждает, и Европе придется ослабить санкции в отношении России. Politico, разумеется, ничего подобного не писало.

• ХаХа 1
Публикува
Преди 1 час, Пандора said:

"за уронване престижа на армията".

Там изрично е посочено, че твърденията трябва да са умишлено неверни. Няма страна в която да няма подобни закони. Руската преса е пълна с критики за армията при Харков и никой никого не съди, защото това е станало. В ЕС обаче се въвеждат специални органи, които да следят за фейк новини, като кои са фейк ще определят те.

В Русия няма идеология, която се крепи върху непобедимостта на армията. Кой ви ги казва тези неща? В съвременната руска преса се изброяват загубените войни от Русия и последните са Кримската, Японската, Първата световна, Афганската, Студената, Първата чеченска, спечелените Руско-турската, Втората световна, Втората чеченска. Измислили сте си един свят, живеете в него и нито имате представа за реалния, нито може да вземете смислено решение за това, което става. Вие сте абсолютно еднакви с руснаците и тяхната измислена вселена, но тя е изградена на някакво положителна лудост, а вашата на отрицателно безумие.

• Благодаря! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Петър_Пейчев said:

Там изрично е посочено, че твърденията трябва да са умишлено неверни.

Тоест - за всички други административни единици, Президентството и като цяло народът, фалшиви новини могат да се разпространяват, за армията - не.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, sir said:

Разпадът в ЛНР започна.

Най-мощната армия в историята на човечеството отвори складовете си и започна да дарява от оръжията си на украинците. Естествено е руснаците да губят. 

Да му мислим слабаци като ние какво ще правим... 

• Глобален Модератор
Публикува

Люнопитно ми е, докога още ще се задържи такова двуличие? :

Подлое существо вылезло из бункера, приехало в Индию и с улыбочкой брешет, что

«россия сделает всё, чтобы конфликт в Украине прекратился как можно быстрее, но Киев отказывается от переговоров. Украинская сторона заявила, что хочет добиться своих целей военным путем. Как они говорят, «на поле боя».

Что же делает россия, чтобы подло начатая ею война против Украины конфликт прекратился?

🔺Обстреливает ракетами и тяжелой артиллерией города Украины, объекты критической инфраструктуры

🔺Убивает мирных жителей

🔺Направляет толпы завербованных на войну зэков в Украину

🔺Мордует в оккупации сотни тысяч украинцев. В деоккупированном Изюме найдены сотни могил убитых и замученных людей.

🔺Продолжает разжигать ненависть к украинцам с помощью грязных ртов целой армии пропагандистов.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Левый берег Оскола это ситуативная серая зона. Прямо таки смачное серое ситуативное пятно, судьба которого по сути определена и рвать за которое себе и без того поизносившуюся пятую точку недобитые подразделения РОВ не станут. Не станут хотя бы потому, что попросту не смогут.

С другой стороны, не станут они и на административной границе харьковской и луганской области напрягаться, поскольку смысла в этом нет, хотя бы потому, что нет условий. В первую очередь, полноценной линии обороны, а не какого-то жалкого подобия оной. Да и опять таки… ресурс из недобитков – это не ресурс.

В свою очередь ВСУ сейчас никуда не спешат, поскольку необходимо закрепится на освобождённых территориях, а так же провести зачистку местности, по которой продолжают носиться как угорелые мухоморы.

Так же, в ближайшее время мы будем наблюдать больше точечных ударов артиллерии на данном плацдарме, дабы ускорить и без того очевидные процессы. Например, в северо-восточном направлении.

Почему именно там?

Ну, скажем так… Я неоднократно отмечал, что россияне месяцами стаскивали в район Изюма силы и средства, для начала большого и эпического наступления на Славянск, а в итоге и наступление не начали, и Изюм потеряли и сотни единиц техники, которую долго и томительно стаскивали, ВСУ подарили! Вот нечто подобное сейчас можно наблюдать в Белгородской области, с их наполеоновскими планами по спасению Луганщины.

Вот только закончиться это всё может по схожему с изюмским сценарием сюжету, когда большая миссия спасения завершиться так и не начавшись, ведь спасать будет уже некого

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

В Мелитополе раздался взрыв, россияне курят на аэродроме – Федоров

В пятницу на аэродроме во временно оккупированном россиянами Мелитополе раздался мощный взрыв.

Источник: мэр города Иван Федоров в Telegram

Прямая речь: "Оккупанты в Мелитополе явно завидуют Чернобаевке, поэтому курят и курят на аэродроме.
Только что (в 14:50 - ред.) там зафиксирован мощный взрыв. Надеемся, что россияне ушли в минус, как и их
техника. Ждем хороших новости от ВСУ".

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/09/16/7367763/

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, sir said:

Евакуират се градове. Най-отявлените ватници и рускомирници вече започват да бягат към границата.

Естествено, че ще бягат... Трябва да са благодарни, че им се оставя възможността изобщо да мърдат... Защото, ако най-мощната армия в историята на човечеството беше пратила освен танковете и екипажите си, сега боевете щяха да са някъде из Камчатка... А ако се поовлекат може и из Аляска.

• Глобален Модератор
Публикува

Купянск полностью деоккупирован!⚡

Украинские силы - в частности, спецподразделение KRAKEN - смогли форсировать реку Оскол и освободить левобережную часть города.

Об успешной операции сообщает один из командиров KRAKEN Сергей Величко «Чили».

https://t.me/infosprotyv/2890

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

• Потребител
Публикува

Преди няколко дни постнах видео с руски военнопленник, в което видео стана ясно, че все пак украинците третират руснаците нормално, за разлика от бурятите, чеченците и пр. 

Та, както и преди съм писал - тази война не е нещо ново, а е логичното продължение на едно вековно противоборство между Киев и Москва за това кой да е центъра на власт на източните славяни...

• Харесва ми! 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!