Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Еми тези новомобилизираните особено без опит, и същевременно без екипировка и техника, ще ги пращат по други поделения да косят градинки и да метат плацове, докато се пообучат. А оттам ще изтеглят ветерани, както и в случая със Сирия и ще ги хвърлят на фронта. Така е било и през ВСВ - за спасяване на положението пред Москва примерно, са прехвърляли главно от Далечния Изток части и съединения стоящи срещу японците, а на тяхно място са пращали новите.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува

Малко хумор от Шойгу

Украина потеряла уже половину армии: 61 207 погибших, 49 368 раненых — Шойгу
Мобилизовано почти 300 000 человек на Украине. Наши потери 5937 человек погибшими. (с) Шойгу

• ХаХа 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Путин направи последния си хазартен ход обявявайки обща мобилизация / скромно наречена частична/.Честно казано не вярвах че ще стигнедо тук. Сега залога е " всичко или нищо".

• Потребител
Публикува

Подходящо лице за всяка една антиалкохолна капмания.

• Харесва ми! 1
Публикува

Президентът на Русия Владимир Путин обяви частична мобилизация в страната и се обърна към гражданите на Русия с реч, в която оправда т.нар. "специална операция" в Украйна с това, че Западът иска за постигне разпадане на Руската федерация, войната е довела до големи загуби и заради това е решил да подкрепи предложението на Министерството на отбраната на Русия. Указът за частична мобилизация вече е подписан. Мобилизационните дейности в Русия ще започнат днес, заяви Путин. На мобилизация ще подлежат само граждани, които в момента са в запаса, които са минали военна служба и имат опит.

Мобилизираните граждани на Русия ще получат всички гаранции и привилегии на участващите в специалната операция.

Ето какво още каза руският президент:

• Обръщам се към вас, към всички, които ги обединява голямата историческа Русия. Ще стане дума за опазването на суверенитета на нашата родина.
  • Западът превърна украинския народ в пушечно месо, като започна война през 2014 г;
  • Решението за превантивна военна операция в Украйна беше абсолютно необходимо и единствената възможност;
  • Освобождаването на цялата територия на Донбас остава непроменена цел на специалната военна операция;
  • Съюзническите сили освобождават Донбас стъпка по стъпка, но действат планирано и се грижат за личния си състав;
  • Западът иска Русия да се разпадне на много враждуващи области;
  • Целта на Запада е да отслаби, раздели и унищожи Русия.
  • Русия ще направи всичко възможно, за да осигури безопасни условия за провеждане на референдумите в ДНР, ЛНР, Запорожка и Херсонска област;
  • Русия не може да предаде близките си хора в Украйна и да ги остави да бъдат разкъсани от палачите;
  • Историческите земи на Новорусия и другите освободени територии на Украйна не искат да бъдат под игото на неонацисткия режим;
  • Политиката на сплашване и терор в Украйна придобива масови форми;
  • Западът е преминал всички граници в антируската си политика;
  • Терористични удари със западни оръжия вече се провеждат в граничните райони на руските региони;
  • НАТО провежда разузнаване в Южна Русия.
  • Срещу нас започна и ядрен шантаж. Става дума не само за поощрявания от Запада обстрел на Запорожката АЕЦ, който създава опасност от ядрена катастрофа, а и за изказвания на някои високопоставени представители на водещи държави от НАТО за възможността и допустимостта за използване срещу Русия на оръжие за масово поразяване.

• Във Вашингтон и други центрове открито тласкат Киев към прехвърляне на войната на наша територия. При заплаха за нашата териториална цялост, няма да се поколебаем да използваме всички налични средства, за да я защитим и това не е блъф.

Непосредствено след речта Кремъл публикува президентския указ, с който се обявява частична мобилизация в Руската федерация, ето някои подробности от него:

• Руснаците, работещи в организации от отбранителната промишленост, получават правото да отложат наборната военна служба;
  • Регионалните ръководители трябва да гарантират, че гражданите са призовани толкова на брой и в сроковете, определени от руското Министерство на отбраната;
  • Руското правителство ще определи категориите руски граждани, които имат право на отсрочка на наборната военна служба при мобилизация;
  • Мобилизираните граждани ще имат статут на военнослужещи на договор;
  • Сключените договори за военна служба са валидни до края на периода на частична мобилизация;
  • Основанията за уволнение на мобилизирани и наети по договор граждани по време на мобилизация ще бъдат възраст, здравословно състояние или съдебна присъда.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 часа, Петър_Пейчев said:

Не виждам особена радост на запад от действията на Путин, по скоро са викове и крясъци срещу него, макар политиката му да е прозападна.

Путин сам твърди, че това е целта на Запада - разпад на РФ. Как Западът разглежда целите си по отношение на РФ е съвсем друг въпрос.

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

• Потребител
Публикува
По нашей информации , противник перебрасывает все резервы, даже из Киева включая ТРО! Видимо будет решающий штурм!
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, resavsky said:

Путин направи последния си хазартен ход обявявайки обща мобилизация / скромно наречена частична/.Честно казано не вярвах че ще стигнедо тук. Сега залога е " всичко или нищо".

Всъщност е предпоследният ход! Последният ще е да използва ядрено оръжие! Макар че си мисля, че едва ли ще рискува да провери дали и ядрените му ракети не са в състоянието като на разни точки, калибри и Ха-та - от 5 само 3 да работят... И дали западните системи за противоракетна защита не са им намерили цаката?

Защото ако си изиграе и тоя коз и той е недостатъчен, РФ ще престане да съществува до половин година време! Няма да има вече с какво да шантажира Света!

• Харесва ми! 2
  • Тъжен 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 минути, laplandeca said:

Охо !, войната , или по - точни тази малка войничка тепърва почва! Край на Военната операция, започва за сега локализирана война Запад*САЩ с жива сила украински нещастници и Русия. 
Руснаците сега им се развързват ръцете за развитие и водене на  модерна война, от тук на татък ще показват , демонстрират военните си способности за постигане на актуалните в момента цели, а те не са заличаване на Украйна, предполагам ще изискват Запада да се оттегли и завинаги се откаже от настъпление в тези територии.
Ядреното оръжие под формата на тактическо, къде сняряди, къде по - вероятно на хиперзвукови носители е интелигентно логично решение, Един единствен сериозен ултиматум представен пред Целия Свят  трябва да е достатъчен за да вразуми евроидиотите и да накара САЩ да преосмислят настъплението си.

Имам познат лекар на 4 километър .Специалист по тежки случай.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 4 минути, laplandeca said:

Психиатър е нали, лекува ли наркомании, дайте хуманитарна виза на Зеленски........... и пакет от здравната каса.

Нямах предвид Зеленски...

• Глобален Модератор
Публикува

Путин объявил частичную мобилизацию | Подготовка к референдумам | ВПК Украины

00:00 ВСТУПЛЕНИЕ

00:33 МОБИЛИЗАЦИЯ В УК РФ

01:56 ПРОБЛЕМЫ МОБИЛИЗАЦИИ

04:57 КОНФЛИКТЫ В СТРАНАХ СНГ

07:53 СВОДКИ С ФРОНТА И КАРТА БОЕВЫХ ДЕЙСТВИЙ

09:31 РЕФЕРЕНДУМЫ

10:32 МОБИЛИЗАЦИЯ

12:39 КАК РАБОТАЕТ ВПК УКРАИНЫ

14:30 ОБЫСК НА ОРУЖЕЙНОМ ЗАВОДЕ

14:39: ЭРДОГАН ПЕРЕОБУЛСЯ

14:53 «ОЛЕЙНА»

15:03 СМОТРИМ ВЕСЬ ЮТУБ

15:12 КАЗАХСТАН

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, laplandeca said:

Ядреното оръжие под формата на тактическо, къде сняряди, къде по - вероятно на хиперзвукови носители е интелигентно логично решение, Един единствен сериозен ултиматум представен пред Целия Свят  трябва да е достатъчен за да вразуми евроидиотите и да накара САЩ да преосмислят настъплението си.

Хайде тогава двамата с Путлер да се гушнете и да се изнесете на някоя друга планета, където да се замеряте с ядрени оръжия колкото си искате, а тази планета и хората ѝ да ги оставите на мира.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува

300 хиляди. 🤣 Те не можаха и 10% от тази бройка да наберат срещу заплати от по няколко хиляди долара, сега ще ги съберат за без пари, в ползу роду. Така става то.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 23 минути, sir said:

300 хиляди. 🤣 Те не можаха и 10% от тази бройка да наберат срещу заплати от по няколко хиляди долара, сега ще ги съберат за без пари, в ползу роду. Така става то.

Според мен малко ще се озорят с тези 300 хиляди, поради простата причина, че досега армията, "Вагнер" и доброволческите батальони бяха окомплектовани все със запасняци. Следователно поне 50 хиляди от тях вече са в Украйна и ще трябва да търсят други източници на пушечно месо... 

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, новорегистриран3 said:

Според мен малко ще се озорят с тези 300 хиляди, поради простата причина, че досега армията, "Вагнер" и доброволческите батальони бяха окомплектовани все със запасняци. Следователно поне 50 хиляди от тях вече са в Украйна и ще трябва да търсят други източници на пушечно месо... 

Тези 300 000 трябва да ги въоръжат,обучат,нахранят и облекат и след това да ги пратят на фронта.В най добрия случай след два месеца.Дълъг и сложен процес.Особено с въоражението.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 9 минути, resavsky said:

Тези 300 000 трябва да ги въоръжат,обучат,нахранят и облекат и след това да ги пратят на фронта.В най добрия случай след два месеца.Дълъг и сложен процес.Особено с въоражението.

А като се разходи човек по руските канали да види каква мъка е доброволци да снабдяват бойците с базови неща, направо мъчно да му стане на човек, на какво оборудване ще се разчита от държавата...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Идва зима. Украинците нямат бройките, за да ги хвърлят в зимна настъпателна кампания, което означава, че руснаците няма за къде да бързат. И все пак, дори с тези 300 000, войната няма да приключи догодина, най-много фронта да се измести на запад. 

• Потребител
Публикува

Навални от затвора е задал много точен въпрос:

"Едно нещо не разбирам. Армията има един милион души. Националната гвардия - 350 000,а в МВР има още милион и половина-два,и още толкова в системата на затворите. Защо мобилизират граждани?"

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува

В тоя милион влизат всички, от министъра надолу по цялата пирамида безполезни пагонаджии до всякакви писарушки по кабинетите, портиери, пазачи с цигари на секретни обекти, телефонисти, шофьори на камиони и т.н. Тия с автоматите на терен реално са няма и 1/3. Тоест точно около 300 000, само че изглежда загубите им не са само 5900 както твърдят смешните им пропагандни канали, след като се налага да мобилизират нови 300 хиляди. 

• Харесва ми! 3
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!