Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 4 минути, deaf said:

Имах предвид,че Пейчев все пак има някои чисто научни постове тук във форума,които притежават ценност. И не трябва да бъде баннат завинаги. Само от време на време,докато бъде "дисциплиниран". 🙂

Измишльотини са му, а и извергът си е изверг и не може да се дисциплинира.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува
Преди 18 минути, scaner said:

ПАСЕ призна русия за страна с терористичен режим

И сега? Всичко стига до логичен финал. Колкото и различни политици да планират да решават проблемите с русия по дипломатически път, практиката показва, че това е невъзможно. Защото не може да се преговаря с терористи.

На 13 октомври на есенната сесия на ПАСЕ беше представен документ, озаглавен „Поредната ескалация на агресията на руската федерация срещу Украйна“. По-специално в него се посочва, че агресията на русия срещу Украйна „трябва да бъде недвусмислено осъдена като престъпление сама по себе си, като нарушение на международното право и като основна заплаха за международния мир и сигурност.
Също така беше направена поправка в резолюцията, която предлага "обявяване на руската федерация за терористичен режим". При гласуването го подкрепиха 79 депутати, двама бяха против, а един се въздържа. В резолюцията беше включена и поправка, призоваваща за предоставяне на системи за противовъздушна отбрана на Украйна.

Основните точки на резолюцията:

- руският режим е терористичен
- има призив да се предоставят на Украйна системи за противовъздушна отбрана за защита на цивилното население
- поставена е под въпрос целесъобразността от присъствието на русия в Съвета за сигурност на ООН
Самата резолюция беше приета единодушно. За него гласуваха 99 присъстващи в залата депутати, един се въздържа.

ПАСЕ стана първата международна организация, която призна русия за терористична държава.

Следва продължение.

Източник: Цензор.НЕТ

Това означава ли, че всички активни фенове на Путлер са съработници на терористите и ще трябва да се третират като вид криминали? 

• Потребители
Публикува
Преди 9 минути, deaf said:

Само от време на време,докато бъде "дисциплиниран". 🙂

😉

Трудна работа

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, БатеВаньо said:

Това означава ли, че всички активни фенове на Путлер са съработници на терористите и ще трябва да се третират като вид криминали? 

Партиите в Думата,които са гласували за Путин,са обявени за съучастници в тероризъм.

• Харесва ми! 2
  • Потребители
Публикува
Преди 3 минути, БатеВаньо said:

Резолюцията не поражда правни последствия. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Русия е протестирала пред Япония,задето е разположила химарси на остров Хокайдо! Руснаците не се ли усещат,че стават жалки?! Защото този протест може да се тълкува като страх от химарсите! 🙂

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 15 минути, deaf said:

Русия е протестирала пред Япония,задето е разположила химарси на остров Хокайдо! Руснаците не се ли усещат,че стават жалки?! Защото този протест може да се тълкува като страх от химарсите! 🙂

Да им имам протестите. Значи допреди 24 февруали те можеха да си водят военни учения в която си искат част на Русия, включително в неросредствена близост до границата с Украйна, ама Япония как така ще разполага химарси на остров Хокайдо😁😁😁😁😁

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува

Интересно ако Беларус наистина вземе, че се включи във войната как ще действат украинските части на границата им? Само ще се отбраняват или биха навлезли на белоруска територия?! След този боен опит, който имат, украинците във война 1 на 1, биха смазали белорусите и това би бил краят на Лукашенко. 

• Потребител
Публикува
Преди 22 минути, skorpion1980 said:

Интересно ако Беларус наистина вземе, че се включи във войната как ще действат украинските части на границата им? Само ще се отбраняват или биха навлезли на белоруска територия?! След този боен опит, който имат, украинците във война 1 на 1, биха смазали белорусите и това би бил краят на Лукашенко. 

Путин най-вероятно ще даде едни 50 хил. мобилизирани под беларуско командване.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, vandu said:

Путин най-вероятно ще даде едни 50 хил. мобилизирани под беларуско командване.

Ако са от прясно мобилизираните или ще се предадат, или ще ги убият, а съответните белоруски офицери ако се измъкнат от украински плен, Лукашенко ще ги затвори в нещо наподобяващо на концлагер, той в това отношение е по-голяма гад и от Путин.

• Потребител
Публикува

Слуховете за предполагаемо включване на Беларус във войната,са само слухове,според мен. Лукашенко е психопат,но не е луд,за да не вижда,че включването на беларуската армия е равносилно на това да си купиш фабрика в България на 8 септ.1944г...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Обаче сега става интересно преди междинните избори в САЩ, защото една драстична промяна в състава на Конгреса и Сената в полза на консервативното крило на РП, обединено около Тръмп, ограничава Байдън и действията му във външнополитически план. А демократите определено ше бъдат разгромени, защото днес избраната за конгресмен от Хавай Тулси Габард е обявила оттеглянето си, наричайки Байдън и сие елитарни кабалисти, тласкащи САЩ към ядрена война. 

• Потребител
Публикува

САЩ е от държавите които следват една линия на външна политика независимо кой управлява и смяната не значи минаване от едната крайност в другата.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

По закон Конгресът има право само да забрани на президента да продаде оръжия на чужда държава. Но дори и тогава,президентът може полузаконно да заобиколи тази забрана. Както направи Рейгън с аферата "Иран-Контри"...

• Потребител
Публикува
Преди 7 часа, vandu said:

САЩ е от държавите които следват една линия на външна политика независимо кой управлява и смяната не значи минаване от едната крайност в другата.

То е така, но от подкрепа за Украйна до подкрепа за Украйна има известна разлика. 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 часа, skorpion1980 said:

Обаче сега става интересно преди междинните избори в САЩ, защото една драстична промяна в състава на Конгреса и Сената в полза на консервативното крило на РП, обединено около Тръмп, ограничава Байдън и действията му във външнополитически план.

Не е точно така, защото по въпроса за помощта за Украйна има двупартийно съгласие.

Освен това да не се забравя, че републиканците традиционно са лобисти за ВПК-то на САЩ,
което сега ще спечели от помощта за Украйна (която пък се плаща от данъкоплатците).

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Как тълкувате поведението на Ердоган - например на тази негова среща с Путин? Впечатляващо "повратлив" политик! Очакванита бяха, че ще предложи някакъв план за мирни преговори, но...

https://bnr.bg/horizont/post/101720437/na-sreshtata-si-v-astana-prezidentite-putin-i-erdogan-ne-sa-obsajdali-temata-ukraina

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Френският президент Макрон е казал,че Франция няма да отговори,ако Русия започне ядрена атака срещу Украйна:

"Жизнените интереси на Франция няма да бъдат излагани на риск,ако има ядрена балистична атака на Русия в Украйна или в региона."

През последните двеста години Франция винаги е мислела само за себе си. Макрон на практика подаде ръка на Путин!

Не забравяйте,че Франция е единствената ядрена сила в Европейския съюз. Което означава,че Париж пет пари не дава за ЕС и Европа... После защо ЕС се разпадал...

• Тъжен 2
  • Потребител
Публикува

Ето как критикува Макрон бившия френски президент Франсоа Оланд:

"Доверието в ядреното разубеждаване се основава на това да не казваме нищо за това,което ще трябва да направим...Трябва да се казва възможно най-малко и да се подготви да се направи възможно най-много."

Тоест,Оланд заобиколно смъмря Макрон,задето не си е затварял устата...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, gmladenov said:

Не е точно така, защото по въпроса за помощта за Украйна има двупартийно съгласие.

Освен това да не се забравя, че републиканците традиционно са лобисти за ВПК-то на САЩ,
което сега ще спечели от помощта за Украйна (която пък се плаща от данъкоплатците).

Въпросът е, че републиканците, които се очертава да овладеят Конгреса и Сената през ноември, са от консервативното крило около Тръмп. Съответно за тях е най-добре войната да свърши възможно най-бързо и ще натиснат максимално САЩ да предостави на Украйна от възможно най-качественото си въоръжение, за да бъдат руснаците смазани възможно най-бързо. Докато сега на Украйна се предоставя оръжие от втория и третия ешелон на ВПК така да се каже и това протаква войната. В същото време ако видиш един клип на Дмитий Гордон в ютюб, от него излиза информация, че Си е дал ултиматум на Путин да приключва войната до 15 ноември, иначе Китай спира всякаква подкрепа за Русия. И това няма как да не е свързано с американските избори при такова съвпадение на периодите.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

ПВО для Украины | Американские политики репостят Рашу тудэй | Битва дронов | Протесты против воблы

00:00 ВСТУПЛЕНИЕ

00:30 ПВО ДЛЯ УКРАИНЫ

04:01 АМЕРИКАНСКИЕ ПОЛИТИКИ С ПРОРОССИЙСКОЙ ПОЗИЦИЕЙ

07:10 СВОДКИ С ФРОНТА

14:34 РОМАНТИКА ОТ МИНОБОРОНЫ УКРАИНЫ

15:12 НОВОСТИ ВОЙНЫ

15:42 СТАРОЕ ОБМУНДИРОВАНИЕ

16:42 ПОТЕРИ В РОССИЙСКОЙ АРМИИ

17:26 ПОВЕСТКА ДЛЯ ДОНАЛЬДА ТРАМПА

17:47 ВСТРЕЧА МИНИСТРОВ ОБОРОНЫ СТРАН НАТО

18:04 ПРОТЕСТЫ ПРОТИВ ВОБЛЫ

18:26 РЕЗОЛЮЦИЯ ГЕНАССАМБЛЕИ ООН

18:46 УВОЛЬНЕНИЕ СОЦИОЛОГА ИЗ ВШЭ

• Харесва ми! 3
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!