Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 7 минути, Сolonelcassad said:

Според мен ген. Дворников е по-хитър и няма да направи това, което всички очакват.

Дворников от две седмици не дава никакви прзнаци на живот, никой не знае къде е и никой не го е виждал :) Не се надявай.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, Сolonelcassad said:

Според мен ген. Дворников е по-хитър и няма да направи това, което всички очакват. Да, той ще атакува Славянск, но вероятно ще бъде с цел отвличане на силите от Золоте, за да могат съюзните сили на РФ и ЛНР от изток да влязат и да атакуват Лисичанск от фланг. Затварянето на джоба на Славянск вероятно е твърде голяма хапка за сегашната ситуация и Дворников ще се ангажира да атакува големия град само ако се окаже, че е наистина лесно, като Лиман. От вчера има доказателства, че подкрепленията на съюзните сили се преместват тихомълком в Попасна.

Ако стане така, това всъщност ще бъде голям ход на Дворников. Той направи същото преди няколко седмици, като привлече защитниците на Попасна към Изюм с атака там, позволявайки да се случи пробивът на Попасна. След това, когато силите се връщат обратно към Попасна, той атакува Лиман и го превзе за 4 дни. Тактиката на Дворников е просто да продължава да удря различни места и принуждава мобилните защитни сили вътре да прекарват цялото си време в бързане от едно място на друго за "гасене на пожари".

Съмнявам се, че той ще атакува Лисичанск фронтално, освен ако защитната позиция не рухне напълно или нещо подобно. Той ще ги държи притиснати там, без да могат да се движат, докато работи зад този джоб.

Те Дворников не го ли смениха с един от източния военен окръг?

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 9 минути, scaner said:

Дворников от две седмици не дава никакви прзнаци на живот, никой не знае къде е и никой не го е виждал :) Не се надявай.

То и Шойгу умираше и възкръсваше поне сто пъти...

А Путин е със 101 диагнози или е клониран...

Толкоз сте презобали с украинската пропаганда и вярвате на всяка измишльотина, която ви спуснат...

Редактирано от Сolonelcassad
  • Глобален Модератор
Публикува
Just now, Сolonelcassad said:

То и Шойгу умираше и възкръсваше поне сто пъти...

Е, та Шойгу сега като се появи, голям праз, цъфна и върза направо. Майтапи :)

Преди 1 минута, Сolonelcassad said:

А Путин е със 101 диагнози или е клониран...

Споко, Путин върви уверено към своя край. Запаси се с кола и пуканки, и само гледай.

Преди 1 минута, Сolonelcassad said:

Толкоз сте презоболи с украинската пропаганда и вярвате на всяка измишльотина, която ви спуснат...

Както обикновено, не си в час как се обработва информацията. Сори, неспасяемо е положението. Но ти си вярвай де.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, scaner said:

Както обикновено, не си в час как се обработва информацията. Сори, неспасяемо е положението. Но ти си вярвай де.

И от моите скромни наблюдения, на теб и на още 2-3-ма тук, отправна точка за бойните действия в Украйна, са ви единствено жълто-сините източници. Не се обиждай, но идеята на форума е, постовете тук да са обективни. А не, пропагандистки, пристрастни и т.н.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 10 минути, Veritas Sit Amet said:

И от моите скромни наблюдения, на теб и на още 2-3-ма тук, отправна точка за бойните действия в Украйна, са ви единствено жълто-сините източници. Не се обиждай, но идеята на форума е, постовете тук да са обективни. А не, пропагандистки, пристрастни и т.н.

Хич не си наясно.

Лично аз гледам и много руски източници. Но, сравнени с украинските, първо те си противоречат, хвалят се с неща които после се опровергават, очевидно следвайки някакво "патриотично" поведение или стремеж към умишлена манипулация ("обнадеждаваща информация за вътрешния пазар"). Второ, те силно омаловажават украинските действия на фронта. Трето, безогледно лъжат изопачавайки очевадните факти, за справка Буча. Сравнено с тази информация, украинската е много по-балансирана, много по-детайлизираана, и много по-достоверна, като се тегли чертата накрая. Ако искаш числена оценка, на руснаците може да се вярва до 15%, на украинците - към 50%.

Е, кои източници трябва да гледаме повече - руските, за да чешем егото си свързано с някаква неясна руска "любов", или украинските, които рисуват много по-достоверна картинка? Е, всеки решава за себе си, но резултатът виждат всички :)

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, resavsky said:

Къде ги видя тези отстъпления?За 105 дена война по 5 километра на ден да бяха превзели руснаците вече да са на полската граница.А я ги виж къде бяха на 24 февруари. По колко на ден са превзели?

Ако на ВСУ не им се подаваше нон-стоп разузнавателна информация и такава  real-time  (от Ауакс-ите), липсваше логистична и военна подкрепа , украинците в момента нямаше да знаят, на къде да тръгнат даже, а  с  байрактарите вместо да бомбят колони, щяха да си правят селфита .

И не пренебрегвайте фактите и истината:)

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, scaner said:

Хич не си наясно.

Лично аз гледам и много руски източници. Но, сравнени с украинските, първо те си противоречат, хвалят се с неща които после се опровергават, очевидно следвайки някакво "патриотично" поведение или стремеж към умишлена манипулация ("обнадеждаваща информация за вътрешния пазар"). Второ, те силно омаловажават украинските действия на фронта. Трето, безогледно лъжат изопачавайки очевадните факти, за справка Буча. Сравнено с тази информация, украинската е много по-балансирана, много по-детайлизираана, и много по-достоверна, като се тегли чертата накрая. Ако искаш числена оценка, на руснаците може да се вярва до 15%, на украинците - към 50%.

Е, кои източници трябва да гледаме повече - руските, за да чешем егото си свързано с някаква неясна руска "любов", или украинските, които рисуват много по-достоверна картинка? Е, всеки решава за себе си, но резултатът виждат всички :)

Да, така е. Важни са резултатите:)

• Потребител
Публикува

Излагация за Запада! Къде са РCЗО M-270и РСЗО  M-142 HiMARS. Отделно, догега Украйна следваше да са я наситили със 700-800 броя 155мм буксируеми и самоходни артилерийски установки.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Veritas Sit Amet said:

Ако на ВСУ не им се подаваше нон-стоп разузнавателна информация и такава  real-time  (от Ауакс-ите), липсваше логистична и военна подкрепа , украинците в момента нямаше да знаят, на къде да тръгнат даже, а  с  байрактарите вместо да бомбят колони, щяха да си правят селфита .

В тая игра няма "ако". Украинците са си опекли работата с американците, руснаците да му мислят. Сега като си опекат работата и с оръжията, да видим руснаците дали могат да измислят нещо или ускорено ще наторяват украинската почва.

Преди 1 минута, Veritas Sit Amet said:

Да, така е. Важни са резултатите:)

Именно. А липсата на руски резултати всички виждаме от три месеца вече. Пък резултатът на украинците е, че една война, която трябваше да ги смаже за четири дена, тече вече четвърти месец. При това украинците са по-лошо въоръжени от руснаците. Но с американските оръжия ще става все по-весела за Русия.

Хубави резултати идват, споко :)

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, andreiS40 said:

Излагация за Запада! Къде са РCЗО M-270и РСЗО  M-142 HiMARS. Отделно, догега Украйна следваше да са я наситили със 700-800 броя 155мм буксируеми и самоходни артилерийски установки.

В момента им печатат  "service manuals" на украински, за да не ползват гугъл- преводач!

Това е в рамките на шегата разбира се, имаше подобна статия😀

• Потребител
Публикува
Преди 8 минути, Veritas Sit Amet said:

Това е източника 99,9%😀

При Арестович като източник положението е следното:

Ако някакъв слух циркулира из пространството и Арестович го потвърди - вероятността да е верен е 99%. Ако го отрече или каже нещо от рода на "нямам такава информация" - вероятността да е верен е около нулата. Като пример за второто се сещам за слуховете за раняването на Герасимов.

Това са най-общо моите наблюдения.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

https://www.newyorker.com/news/dispatch/the-fight-to-survive-russias-onslaught-in-eastern-ukraine

Много информативна статия с добре подбрани източници. Особено това, което Тарнавски (зам. командир на украинската групировка в Донбас) казва.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, sir said:

Но за целта човек трябва да успее да филтрира тези, които докладват действителността, от тези, които бълват измислици и откровена пропаганда. Аз лично някои източници отдавна ги отписах като неблагонадеждни- да, сред тях има и украински, но огромната маса са руски, които само като чуят отнякъде, че руските войски да се доближили до дадено село и веднага го обявяват за "освободено", украинските войски в района за тотално разбити, 1000 пленени и т.н. дебилизми.

Има глупости в изобилие и от двете страни, факт е! Такива са времената и нравите в момента, щом с няколко up-vote, се печелят пари, трябва да има сензация!

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, новорегистриран2 said:

Няма армата снимката е от 2015г. Няма да я видим в тая война скъпа е а и имат малко бройки под 20... Т-90М по-голям шанс има да окоплектоват една бригада от Армата.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, новорегистриран2 said:

Да направим един кратък списък с по-достоверни източници, който да бъде закачен от модераторите.

Моите са:

руски - кассад https://t.me/s/boris_rozhin

рибар https://t.me/s/rybar

бмпд https://t.me/s/bmpd_cast

стрелков https://t.me/s/strelkovii

западни - роб лий

кофман

шлотман

джомини

и някакъв украинец

Всичките тия източници имат и достоверна информаци и много пропаганда. Тъй че чуеш ли новина проверия от 30-40 източник и пак си имай едно на наум....

• Потребител
Публикува (edited)

https://twitter.com/UAWeapons/status/1534617706535735296?t=MYdUj42L4qJXRmBZ821GVQ&s=19

Говорихме за Т-90 и пленените от Украйна бройки. Ето ги.

ПС: като става въпрос за източници, в този точно не съм срещал лъжи. Те и не докладват за войната, просто качват снимки на по-интересните оръжия.

Редактирано от Konche
  • Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!