Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Вече е трудно да се каже какво точно се случва. Чета слухове за тотален разпад. Някакви фантастики, чак не са за вярване.

• Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, sir said:

Вече е трудно да се каже какво точно се случва. Чета слухове за тотален разпад. Някакви фантастики, чак не са за вярване.

-----

В балаклейских пабликах пишут о том, что российские войска спешно отступают из Савинец и Морозовки. 

Редактирано от новорегистриран3
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

За да издирят бегълците и да ги върнат на бойни позиции в Южна Украйна, руснаците бяха принудени да използват хеликоптери. Значителните загуби, нанесени от въоръжените сили на Украйна на руските окупатори на южния фронт, ги лишават от бой и ги тласкат към масово бягство от бойни позиции.

Това се съобщава в петък, 9 септември, във вечерната сводка на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна. Украинските военни отбелязаха, че в армията на Руската федерация, която окупира част от територията на южните райони на Украйна, морално-психологическото състояние значително се влошава и броят на дезертьорите расте.

„Във временно окупираната територия на Херсонска област, близо до село Бабенковка Вторая, противникът беше принуден да използва хеликоптери и оръжие за издирване на бегълците и връщането им на бойни позиции. Освен това през Каланчак, в посока към временно окупирания Крим, е отбелязано интензивно движение на руски войници без оръжие с автобуси “, се казва в съобщение на Генералния щаб. 

https://tsn.ua/ru/ato/ubegayut-avtobusami-v-krym-v-genshtabe-soobschili-o-massovom-dezertirstve-v-armii-rf-2154430.html

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, новорегистриран3 said:

-----

В балаклейских пабликах пишут о том, что российские войска спешно отступают из Савинец и Морозовки. 

В Сенкове са още от вчера, 100% потвърдено. Този изостава от събитията с повече от 24 часа.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

https://www.facebook.com/100002003280271/posts/pfbid0aYUr9dVZpCVnqwWowqFs78aqhY9fYNXe86KnTqb8zVrqA5wZ4EbCsXDFCPMTafQPl/?app=fbl

ВСУ започват и атака и за Нова каховка ! Руския фронт се разпада

• Харесва ми! 2
Публикува

Изследване: 80% от пoстовете за войната в Украйна са на ботове, 90 % – про-Украйна

20:18
09.09.2022
Австралийски учени от Университета в Аделаида са изследвали 5.2 милиона публикации, споделени между 23 февруари и 8 март в Twitter, и са установили, че между 60 и 80 % от тях са  дело на ботове. 90 % от туитовете са про-Украйна, показват данни от Изследването

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
  • Потребител
Публикува

Не ми се преглежда всичко, някой може и да го е пускал.

И тъй, по кого бият ежедневно орките с калибрите и искандерите? :)

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, sir said:

Не ми се преглежда всичко, някой може и да го е пускал.

И тъй, по кого бият ежедневно орките с калибрите и искандерите? :)

Тези не съм сигурен, че се военни или са в Украйна. Толкова много народ на едно място, събрани. Приличат ми на някакви ентусиасти, видях го няколко пъти и винаги имаше коментари, че е от airsoft. Пък може и наистина да са украинци, но се съмнявам.

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Konche said:

Тези не съм сигурен, че се военни или са в Украйна. Толкова много народ на едно място, събрани. Приличат ми на някакви ентусиасти, видях го няколко пъти и винаги имаше коментари, че е от airsoft. Пък може и наистина да са украинци, но се съмнявам.

Украинци са.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
  • Потребител
Публикува
Преди 6 минути, Konche said:

Сини обозначителни превръзки, виждат се украински камуфлажи. Какви други да са?

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, sir said:

Сини обозначителни превръзки, виждат се украински камуфлажи. Какви други да са?

Airsoft ентусиасти, пишман войници отиват на някакво място и се стрелят с пластмасови топчета. Много е забавно и обикновено се използват подобни ленти, за да се разпознават отборите, в случая сини и зелени/жълти. Обикновено и екипировката е "шарена", но май и в украинската армия след толкова дарения е "шарена". 

Не че е много важно, но като идея щеше да е хубаво и войните да се решават с фалшиви патрони и накрая всеки да е жив и здрав. 

• Потребител
Публикува

Руските телеграмисти изведнъж замлъкнаха и само правят репостове на обзорите за деня...

Или нещо се случва или публиката спи и гледат да пазят по-интересното за утре. 

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, новорегистриран3 said:

Руските телеграмисти изведнъж замлъкнаха и само правят репостове на обзорите за деня...

Или нещо се случва или публиката спи и гледат да пазят по-интересното за утре. 

Случва се разгромът на изюмската групировка. Усещане отвътре или глас от кораба-майка. :)

Преди 6 минути, Konche said:

Airsoft ентусиасти, пишман войници отиват на някакво място и се стрелят с пластмасови топчета. Много е забавно и обикновено се използват подобни ленти, за да се разпознават отборите, в случая сини и зелени/жълти. Обикновено и екипировката е "шарена", но май и в украинската армия след толкова дарения е "шарена". 

Не че е много важно, но като идея щеше да е хубаво и войните да се решават с фалшиви патрони и накрая всеки да е жив и здрав. 

Възможно е. Сините ленти са, доколкото разбирам, на групировката, която води офанзивата в Харковско.

FcNggUnXkAUPdJZ?format=jpg&name=large

А екипировката е шарена, понеже някои вероятно са си териториална отбрана.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 минути, sir said:

Случва се разгромът на изюмската групировка. Усещане отвътре или глас от кораба-майка. :)

Засега Дийпстейт опровергават слуховете. 

Друзі, зупиніться і будьте розумними людьми - не пишіть нам в бота про Ізюм

🤨Подібного роду заяви без будь-якого підтвердження занадто сумнівні та неперевірені. Інформацію потрібно ретельно перевіряти, уточнювати і обробляти, а тільки потім публікувати!

🤦🏻‍♂️Але, на жаль, цього не розуміє екс-депутат Ізюмської міської ради Микита Каракай, який відомий раніше поширенням непідтвердженої інформації про застосування хімічної зброї в Ізюмі в квітні. А також багато телеграм каналів, політиків, які біжать ловити хвилю хайпу.

❗Наголошуємо, що подібна інформація є дуже шкідливою, адже якщо це виявиться неправдою, то це підірве довіру суспільства і викличе хвилю обурення! А якщо це правда, то робити подібні заяви поперед командування - шкодитити Збройним Силам України!

Проблем на тия украинци е, че си обновяват картата твърде бавно - с 1-2 дни закъснение. Руснаците далеч по-често обновяват тяхната/

Редактирано от новорегистриран3
  • Потребител
Публикува

Точно момента на видеото ме мързи да търся, но май е от това събитие. Момчетата явно са фенове на Украйна и са си взели дори украински униформи, някои имат и флагчета на рамената. 

А междувременно украинците може и да проведат първата офанзива, която завършва с повече танкове отколкото е започнала:

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 18 минути, Konche said:

Има логика в това, което пишеш, защото така да тръгне необезпокоявано група от няколкостотин човека е най-малкото странно. Отделно, че те не са взели никакви мерки, за да се предпазят - да се разсредоточат. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, новорегистриран3 said:

Има логика в това, което пишеш, защото така да тръгне необезпокоявано група от няколкостотин човека е най-малкото странно. Отделно, че те не са взели никакви мерки, за да се предпазят - да се разсредоточат. 

След известно разследване май намерих първоизточника. Понеже съм малко загубен не мога да намеря дата на качване, но трябва да е от август. 

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 15 минути, новорегистриран3 said:

Засега Дийпстейт опровергават слуховете. 

Друзі, зупиніться і будьте розумними людьми - не пишіть нам в бота про Ізюм

🤨Подібного роду заяви без будь-якого підтвердження занадто сумнівні та неперевірені. Інформацію потрібно ретельно перевіряти, уточнювати і обробляти, а тільки потім публікувати!

🤦🏻‍♂️Але, на жаль, цього не розуміє екс-депутат Ізюмської міської ради Микита Каракай, який відомий раніше поширенням непідтвердженої інформації про застосування хімічної зброї в Ізюмі в квітні. А також багато телеграм каналів, політиків, які біжать ловити хвилю хайпу.

❗Наголошуємо, що подібна інформація є дуже шкідливою, адже якщо це виявиться неправдою, то це підірве довіру суспільства і викличе хвилю обурення! А якщо це правда, то робити подібні заяви поперед командування - шкодитити Збройним Силам України!

Проблем на тия украинци е, че си обновяват картата твърде бавно - с 1-2 дни закъснение. Руснаците далеч по-често обновяват тяхната/

Дийпстейт са много предпазливи и винаги чакат потвърждения от едно или друго място, с приоритет на официални такива.

Микита Каракай днес го чух за пръв път, но информацията, че нещата са крайно тревожни, не идва само от него. Ето например кадрови военен, който пише сравнително рядко, но никога не пише измислици.

Пегов, WarGonzo - по-рано днес пристигна в Изюм и пускаше весели снимки как всичко е наред. Сега - "нужно е колкото се може по-скоро да се махнем от Изюм":

https://t.me/operativnoZSU/40795

И така нататък, и така нататък. По множество косвени признаци съдя, не само по инфото на този Каракай.

Редактирано от sir
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, Konche said:

След известно разследване май намерих първоизточника. Понеже съм малко загубен не мога да намеря дата на качване, но трябва да е от август. 

Ясно. Значи фенове на ВСУ просто. :)

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

И какво стана сега при Купянск, украинците изритаха вратата, а то взе, че падна половината фасада 😅

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Окупационното "правителство" на Харковска област реши да избяга от Купянск, където се намираха през пролетта и лятото. Това съобщи депутатът от Държавната дума на Руската федерация Евгений Евтушенко, който координира сътрудниците в Харковска област. Той каза, че на фона на последните събития ръководните органи на окупаторите се преместват във Вовчанск, който е близо до границата. Най-вероятно става дума за освобождаването на Балаклея и разбирането, че рашистите няма да могат да задържат Купянск. 

https://atn.ua/kharkiv/okupanty-perenesly-stolytsiu-tak-zvanoi-khnr-do-vovchansku-379035/

• Харесва ми! 4
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!