Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Петър_Пейчев said:

Русия не е нахлувала в Полша, това от къде ви щукна? СССР заема земите до т.нар. Линия Кързън, които Полша не иска да предаде доброволно, а както преди това, така и след това тези земи се признават за съветски.

Тук обаче е зловещата роля на Сталин, който заедно с Чърчил разпалва ВСВ, като не навлиза в окупираните от Полша земи на 1 септември, а изчаква Англия и Франция да нападнат Германия и започнат ВСВ. Ако Сталин беше атакувал на 1 септември ВСВ нямаше да има, колкото и да се напъваше Чърчил. Хубавото е, че негодниците разпалили войната, Англия, Франция и СССР платиха цената и сега са едни от многото, а не тези, които определят какво става в Европа и света.

Я ни припомни какъв е Чърчил 1939г.?

• Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, Петър_Пейчев said:

Това не го разбрах? Коя история се пренаписва? Защо трябва да израстнат крилца на Сталинчо, той е виновник за разпалването на ВСВ и за смърта на много хора в Русия, милиони. Ако има заслуга е, че успа постепенно да изтреби цялата иудео-болшевишка каста, която искаше да завладее Русия. Последното е за двойка поне по няколко дисциплини. Какво общо имат Чърчил и Сталин с оставката на Чембърлейн, а той самия с някакво бесене на Сталин над бункера на Хитлер, което даже е обвързано с дата предхождаща бесенето с 5 години?

Русия не е нахлувала в Полша, това от къде ви щукна?😂

зловещата роля на Сталин, който заедно с Чърчил разпалва ВСВ🤣

Хубавото е, че негодниците разпалили войната, Англия, Франция и СССР😂

Не си ли случайно германофил? Цялата ВСВ мина без германците?😂🤣🤡

Публикува
Преди 2 минути, vandu said:

Я ни припомни какъв е Чърчил 1939г.?

Няма значение какъв е, той иска войната и прави всичко тя да започне. Все едно да твърдим, че Хитлер няма отношение с политиката на Германия преди да стане райхсканцлер. Чърчил носи цялата вина за войната, той я иска още от края на инфлацията в Германия и не спря да дивее докато не я постигна. За щастие войната доведе до крах Британската империя, която стана една от калабълъка на Запад и в НАТО.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, resavsky said:

Дори другаря Юрий Подоляка забрави да качи традиционния си дневен клип. Руските блогъри предлагат общо взето  три решения

- нова заповед "Нито крачка назад ".През 1942 година е свършила работа. 

- заградителни отряди които да разстрелват страхливците и паникьосаните

- обща мобилизация 

- През 42-а са имали мотивация да изпълняват подобна заповед, защото са били нападнати. В случая обаче те са нападателите, нямат идея какво правят там, повечето дори не могат да произнесат думата "денацификация", а мотивацията за "ни шагу назад" я виждаме в момента колко е голяма.

- Вагнер, СОБР и др. играят подобна роля в момента, може и да не разстрелват, не знам, но почнат ли да го правят ще секне и ентусиазмът за бъдещи доброволци.

- Ако Путлер обяви обща мобилизация вече ще има много сериозно недоволство и протести, съвременните руснаци не са тия от 42-а, на думи в нета може и да се правят на такива, но реално са такива:

• Харесва ми! 4
Публикува
Преди 3 минути, Skubi said:

Русия не е нахлувала в Полша, това от къде ви щукна?😂

зловещата роля на Сталин, който заедно с Чърчил разпалва ВСВ🤣

Хубавото е, че негодниците разпалили войната, Англия, Франция и СССР😂

Не си ли случайно германофил? Цялата ВСВ мина без германците?😂🤣🤡

Няма как да съм германофил. Твърди се, че Борис е казал: "Винаги с Германия, никога срещу Русия"! Борис е бил умен човек и добър политик, той никога не би изрекъл такава глупост, вероятно думите му са били:

"Винаги срещу Германия, никога с Русия"!

България е видяла само лошо от всички европейски велики сили. Изключение правят Хитлериска Германия и Русия, от които, освен много лошо сме видели и малко хубаво, но и то е винаги под условие. Единствената държава, от която сме видели повече добро от колкото зло са САЩ.

В този смисъл ако трябва да подредим по азбучен ред душманите си сред "великите сили", той ще бъде:

Първо място: Англия, Германия, Русия,  Франция;

Второ и трето не се присъждат.

Неутрални към нас, със залитане към добронамереност:

1. САЩ.

• Потребител
Публикува (edited)

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02RL7fVDxMYftUGDb24HDUHtV1rhhY4tsYu2J72PnWzNoMYhLsbqcmf1KDs68TW43kl&id=100002003280271

Нова каховка ударен руски склад . 

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02nRpFFMQ9mbAJFJ7L9cCXrV5RtBR5vaDFZ2zSK53KMAy2T6y4eongtRRoSfCSGWw6l&id=100002003280271

ВСУ са превзели Велика Комишуваха 

Редактирано от Сармат
  • Глобален Модератор
Публикува

Коментар от Игор Стрелков:

Сводка по состоянию на ночь с 10 на 11 сентября.

Харьковский фронт.
Вчера, начиная со второй половины дня и всю ночь происходил спешный отвод наших войск с плацдарма на западном берегу Северского Донца южнее Изюма. Отход нашей группировки прикрывали арьергардные части ВС ДНР и российских добровольческих подразделений, которые, при поддержке артиллерии, вели тяжелые бои в оперативном окружении в районе н.п. Сулиговка, Бражковка и за господствующую высоту южнее Малой Камышевахи.
По состоянию на вечер и ночь - северная часть Изюма была занята противником, южная - удерживалась ВС РФ.
Отрезать основные силы нашей группировки (кроме отдельных подразделений) противнику не удалось. Новая линия фронта, по всей видимости, будет выстраиваться по линии р.Оскол и Оскольского водохранилища.
Атаки противника с захваченного плацдарма в районе н.п. Старый Караван на Лиман - успеха не имели.
Информации по северному участку фронта у меня нет.

На Херсонском фронте продолжались бои местного значения и обмен артиллерийскими ударами.

Донецк в течение суток продолжал подвергаться ожесточенным артиллерийским обстрелам "по площадям". На Донецком фронте заявляются тактические продвижения в районе ж/д станции и района Майорск (окраина Горловки), но мне на этот счет подтверждения пока не поступало.

• Харесва ми! 3
Публикува
Преди 1 минута, Warlord said:

- През 42-а са имали мотивация да изпълняват подобна заповед, защото са били нападнати. В случая обаче те са нападателите, нямат идея какво правят там, повечето дори не могат да произнесат думата "денацификация", а мотивацията за "ни шагу назад" я виждаме в момента колко е голяма.

- Вагнер, СОБР и др. играят подобна роля в момента, може и да не разстрелват, не знам, но почнат ли да го правят ще секне и ентусиазмът за бъдещи доброволци.

- Ако Путлер обяви обща мобилизация вече ще има много сериозно недоволство и протести, съвременните руснаци не са тия от 42-а, на думи в нета може и да се правят на такива, но реално са такива:

Нямало е особена мотивация и никой не се е напъвал да воюва, затова и се издава втората заповед, да се стреля по бягащите. Заградотрядите обаче не са били основната сила за възпиране, а това, че семействата са били в тила.

Няма някой, който да бяга. Въпреки писаниците тук Изюм и други се държаха до вчера вечерта, когато беше дадена заповед за изтегляне и тя се основаваше на това, че трябвало да се запази личния състав. Русия е воювало много, знае, че загубата на едно или серия от сражения няма стойност във войната, а да може да я водиш достатъчно дълго.

Недоволство и протести ще има ако Путин не обяви мобилизация и това най-вероятно ще го свали.. Съвременните руснаци не са тези от 1942 г., те не копаят Беломорканал, не летуват в Сибир, не се събуждат щастливи, че не ги е събудила ЧК. Точно затова вече много от тези с оръжието в ръка искат отговори от Генщаба и Путин, а ако те тръгнат към Москва няма с какво да ги спрат и те няма да назначат Ходорковски за президент, а най-дивия и свиреп от тях.

• Потребител
Публикува
Преди 47 минути, Warlord said:

Ако Путлер обяви обща мобилизация вече ще има много сериозно недоволство и протести,

Това може да го твърди само човек,който е живял последните няколко месеца в Русия. Но не само в Москва или Петербург,но и в дълбоката руска провинция.

Аз от тук в България се опитвам да събера информация,но не мога категорично да кажа каква ще бъде реакцията на руснаците,ако Путин обяви всеобща мобилизация. Може да се разбунтуват и дезертират,но може и да "преглътнат" мобилизацията. Все пак държавата (руска) е по-силна от народа.

• Потребител
Публикува

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 8 минути, deaf said:

Това може да го твърди само човек,който е живял последните няколко месеца в Русия. Но не само в Москва или Петербург,но и в дълбоката руска провинция.

Аз от тук в България се опитвам да събера информация,но не мога категорично да кажа каква ще бъде реакцията на руснаците,ако Путин обяви всеобща мобилизация. Може да се разбунтуват и дезертират,но може и да "преглътнат" мобилизацията. Все пак държавата (руска) е по-силна от народа.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Жалко, че както изглежда не са могли да вземат Лиман и ще имаме нов фронт по реката. Остава да видим какво става надолу в посока Лисичанск.

• Потребител
Публикува

Пак видео от същия автор - още април месец е имало предпоставки за случилото се с руската групировка в Изюм. А именно, че фланговете ѝ са оголени и (буквално) охранявани от стотина човека от росгвардия и донбаските покемони.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Петър_Пейчев said:

Неутрални към нас, със залитане към добронамереност:

1. САЩ.

Това заради бомбардировките над София и др. градове ли е?

Истината е, че Германия ни е чест съюзник. За друг не знам.

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, miroki said:

Това заради бомбардировките над София и др. градове ли е?

Истината е, че Германия ни е чест съюзник. За друг не знам.

Заради Удроу Уилсън и идеите му. Нашите големи съюзници даже не ни дават северна Добруджа. С такива съюзници врагове не ни трябват.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
С изюмско-лиманского направления поступают сегодня следующие данные.

По информации ряда украинских журналистов, россияне не смогли вывести все войска из под Изюма и часть из них к югу от города окружены.

К югу от Изюма в направлении на Славянск ранее стояли многочисленные российские подразделения.

В российских военных телеграм-каналах утверждают, что большая часть войска РФ к югу от Изюма избежала окружения и с боями идёт на северо-восток на левый берег Оскола и Северского Донца (при этом часть подразделений попали в оперативное окружение). Вероятно, на левом берегу россияне и попытаются создать новую линию обороны.

Также российские телеграмм-каналы пишут, что ещё ночью армия РФ оставалась в южной части Изюма, прикрывая отступление основных сил.

Остаются ли в Изюме российские войска до сих пор информации достоверной нет.

Украинские военные уже публикуют видео, как они передвигаются по городу.

На подступах к Лиману (Донецкая область) вчера весь день шли бои. Российские телеграм-каналы пишет, что город по-прежнему под контролем РФ. Также пишут об ударах по украинской переправе через Северский Донец под Лиманом.

Отметим, что если ВСУ возьмут Лиман, то планы России по созданию нового рубежа обороны по левому берегу Донца будут разрушены.

Поэтому бои за город имеют большое значение для обоих сторон.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

🇷🇺🇺🇦 Как пишет Владлен Татарский @vladlentatarsky, ВСУ начинает снимать свои минные заграждения под Угледаром: это является сигналом к подготовке украинского наступления на направлении.

И действительно, недавно на станцию в Покровске на западе Донецкой области прибыл эшелон с почти 150 единицами военной техники.

Их планируют задействовать для удара как под Угледаром, так и со стороны Северска на Кременную. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Изюм

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Появились фото и видео с украинскими военными в селе Глиница первая в Харьковской области. Это около Великого Бурлука - важного транспортного узла.

В местных пабликах пишут, что ВСУ уже зашли и в Великий Бурлук. Но подтверждений каких-либо пока нет.

https://t.me/stranaua/63179

Приграничная Токаревка (около Казачьей Лопани в Харьковской области) тоже освобождена.

Таким образом, ВСУ выходят на границу с Россией.

https://t.me/stranaua/63183

Пишут, что украинские флаги уже и в Волчанске. Это на границе с Россией. Но зашли ли уже туда ВСУ - пока непонятно.

https://t.me/stranaua/63189

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Въобще към днешна дата спокойно може да се каже че украинците овладяха стратегическата инициатива във войната. Сега всички чакат следващия техен удар а руските опити да пренасят части от пасивни към активни участъци на фронта засега са пълен провал .  

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, resavsky said:

Руснаците се евакуират от Волчанск.

Защо ли ми са познати тези кадри? https://www.scoopnest.com/user/RT_com/1120104929257979906-a-massive-tank-graveyard-of-sovietera-tanks-rusts-after-withdrawal-from-afghanistan

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!