Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Шпага said:

Това е като в някакъв нелеп сън!😬 А как ли ще е "зимъска, когато сняг запръска"?🤣

А се ебават, че европейците щели да студуват зимата 

• Харесва ми! 3
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, scaner said:

Кадиров нещо много почна да се заиграва напоследък...

Отменивший мобилизацию в Чечне Рамзан Кадыров предлагает послать на войну в Украине представителей силовых ведомств России - МЧС, ФСПП, ФСБ, ФСО, СВР, УФСИН, ФТС, Прокуратура, СК.

Это, по словам Кадырова - "колоссальный штат сотрудников, которые так или иначе имеют хорошую физическую подготовку и навыки владения оружием". По его подсчетам, это примерно 5 миллионов человек, которые регулярно сдают спортивные нормативы. "Если оставить 50% сотрудников на служебном посту, то вторая их половина в количестве 2,5 млн человек снесет любую западную армию", - пишет Кадыров в своем телеграм-канале.

https://t.me/stranaua/65880

Този вече не спазва заповеди от Москва и се държи като независим феодал.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Автомобилите (личните) в Русия също подлежат на мобилизация,ако военните сметнат,че имат нужда от някоя Лада "Нива". 😆 Отказът от предоставяне на автомобила се наказва с глоба.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

От БНР:

"Украинското командване "Юг" съобщи,че на 23 септември в боевете край Херсон руски дрон е хвърлил върху украинските позиции граната Н-51 с хлорен газ. Военните медици са предприели спешни действия и няма загинали."

Русия вече ползва химически оръжия!

• ХаХа 2
  • Тъжен 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Според украинските канали е превзето от ВСУ Дробишево - на 7 километра на запад от Лиман.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 10 минути, Втори след княза said:

Не мога да си представя при условията на Военна операция да се поддържа фронт. 

На война от 1904 година  насам винаги се случва . 

• Потребители
Публикува
"През целия ден разговарям - ту с приятели в Украйна, ту с приятели в Русия. И едните и другите се притесняват, че ще се случи нещо тежко и опасно, жестоко и непоправимо. Мъчат ги предчувствия с апокалиптични измерения. От Украйна като че използват по-често думата "тревожност", от Русия - думата "страх".
Приятел от Украйна ми каза :
- Сякаш Земята изтръпва, сякаш земната кора се напуква - толкова силно е напрежението - в природата и сред хората, струва ти се, че под краката ти кипи лава и тя ще избухне с огромна сила!
А от Русия приятел ми споделя:
- Чувството е, че някакъв черен облак пълзи към нас и ще скрие слънцето от очите ни. Не, природата няма да ни прости, че допуснахме да се случи това зло, тя ще ни накаже, или небесата ще се разтворят и ще завали огнен дъжд, или земята ще се разтвори под краката ни и ще ни погълне!
Ето какви гласови съобщения ми пратиха две мои много добри познати, две майки.
Едната е в Харков и синът ѝ е в Териториалната отбрана.
Другата е в руски град, относително близо до Украйна.
Тази в Харков:
- Днес пак имаше жестоки бомбардировки, някои доста близо до нашата къща. Синът ми много се тревожи за мен. А аз се тревожа за него. Ако вечер не ми се обади, сърцето ми се къса, не зная как то издържа. Постоянно плача. Толкова е страшно детето ти да е на война! Всичките му планове рухнаха. Мислил ли е, че ще трябва да воюва? Сега да живее и да живее, да се радва на децата си. Как се свиква с горчивата мисъл да не се случи нещо със сина ми. Съгласна съм сто пъти да умра, но той да се върне жив!
Тази в Русия:
- Отидох в аптеката за успокоително. Няма! Питам аптекарката, тук тя се нарича провизор, как така няма. А тя - изкупиха всичко. Хората са на ръба на полудяването. Говори се, че някакви тричленки сноват из града и връчват призовки. Не издържах и побягнах вкъщи. Легнах на кревата с очи във възглавницата и започнах да плача. Плача и нямам сили за нищо. Познавам си сина - той няма никакво чувство за самосъхранение, вземат ли го, първи ще тръгне напред. Да го отгледаш момче - красавец, а сега да мислиш как ще го пратят да се бие. Нищо по-нещастно и горестно няма от това да си майка на син по време на война! Моля са на всички богове - на Господ, на Аллах, на Буда, на Яхве - да ми опазят сина. Къде да го скрия? Какво да направя - да изляза навън с плакат? Ще ме приберат за нула време и още по-лошо ще му сторя. Не ми е за мен, а за това, че е безполезно да го направя, само ще ги предизвикам и те ще си го изкарат на него. И като си помсиля, че преди по-малко от година животът ни бе съвсем друг и плановете ни бяха съвсем други! Срути се небето върху мен и не издържам, огъвам се под тежестта му."
Н.Слатински
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Тъжен 2
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, gmladenov said:

Путин ще бъде свален когато започне да взема явно-неадекватни решения, от които неговите подчинени са недоволни.
Поемайки командването на войната в свои ръце, той се доближава до такива решения. Стискаме палци. 😎

Само дано е по-бързо. Не знам страх ли ги е, имат ли друг план или не. Всичко, което се случи до сега и продължава да се случва е само във вреда на имиджа на Русия. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Предварительно в Херсонской области группа российских оккупационных подразделений оказалась в интересном положении в одной из локаций, что стало следствием контрнаступательных действий ВСУ
Наблюдаем за развитием событий и ожидаем официальных сообщений!

https://t.me/zloyodessit/17021

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Доколкото успявам да разбера, всички свалени днес самолети (четири потвърдени, някои пишат, че са и повече) са в Харковско или там около границите с Донецка и Луганска област.

Интересно дали ВСУ перат напред и руснаците паникьорски са се опитали да ги спрат с авиация (както пробваха в харковската офанзива) или пък обратното - руснаците са пробвали някъде масирана атака с авиационна поддържка.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, sir said:

Доколкото успявам да разбера, всички свалени днес самолети (четири потвърдени, някои пишат, че са и повече) са в Харковско или там около границите с Донецка и Луганска област.

Интересно дали ВСУ перат напред и руснаците паникьорски са се опитали да ги спрат с авиация (както пробваха в харковската офанзива) или пък обратното - руснаците са пробвали някъде масирана атака с авиационна поддържка.

Имаше разни приказки от проруски писачи за руска контраофанзива към Купянск и изобщо опит да бъдат разбити всички украински плацдарми на изток от Оскил. Аз поне така навързвам нещата с тези самолети.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 4 часа, sir said:

След като се е наложило да ползват Су-30 да изпълнява ролята на щурмова авиация... 

https://t.me/milinfolive/90949?single

... значи едва ли руснаците са настъпвали. Това говори за остър недостиг както на самолети, така и на боеприпаси за тях. 

Истребитель-бомбардировщик Су-34 ВКС РФ маневрирует с горящим двигателем. Украинские источники заявляют, что самолет был сбит, однако судя по характерному горению, а также отсутствию видео попадания в самолет и его падения, можно сделать вывод, что Су-34 просто словил помпаж двигателя.

Однако, стоит обратить внимание, что недостаток дешевого высокоточного оружия вынуждает современную авиация по-прежнему ютиться у самой земли, что действительно подставляет её под огонь ПЗРК и ЗРК малой дальности ВСУ.

https://t.me/milinfolive/90939

Редактирано от новорегистриран3
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, новорегистриран3 said:

След като се е наложило да ползват Су-30 да изпълнява ролята на щурмова авиация... 

https://t.me/milinfolive/90949?single

... значи едва ли руснаците са настъпвали.

Щурмовата авиация се използва за поддръжка на пехотата,тоест за настъпление.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!