Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 9 часа, resavsky said:

Те руските мобики са като мускетарите на Дюма - въоръжават се за собствена сметка  и после може са им се плати нещо.Ако оцелеят де...   

Да, абсурдът и цинизмът  е пълен - да си платиш и да те изпратят на почти сигурна смърт. Защитават рускоезични в Донбас, убивайки рускоезични от цяла Русия.

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува
Преди 9 часа, Кимон Георгиев said:

Ти изобщо вникна ли в това, което съм постнал или решаваш да си пишеш глупости по дифолт ?! Тук става дума за елементарно математическо изчисление, от което лъсват лъжите на генералният щаб. Останалото са глупости, дето даже не знам, за какво си правех труда да чета.

Ами не ги чети :) Идеята беше, че  логиката и без точна статистика е в посока, че руснаците дават повече жертви сега, в момента. Но ти си се хванал, че "лъжат" и цифрата не е тази. Дай някаква методология как да ги пресметнат точно, щом за теб е толкова важно.

• Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 4 минути, Пандора said:

Да, абсурдът и цинизмът  е пълен - да си платиш и да те изпратят на почти сигурна смърт. Защитават рускоезични в Донбас, убивайки рускоезични от цяла Русия.

Целта на войната вече се изроди в стремеж да се съхрани егото на Путин...

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
Публикува
Just now, Пандора said:

Ами не ги чети :) Идеята беше, че  логиката и без точна статистика е в посока, че руснаците дават повече жертви сега, в момента. Но ти си се хванал, че "лъжат" и цифрата не е тази. Дай някаква методология как да ги пресметнат точно, щом за теб е толкова важно.

Железна логика, батко ! Значи от едни лъжливи цифри, ние си правим някакви базисни заключения, че руснаците били давали повече жертви...
Някой да се обади в ТАСС, да вземат да пишат, че украинците са дали до момента 200 000 жертви, за да си правят вече хората заключения, че украинците мрат като хлебарки.

П.С.
Голяма забава в тоя форум...

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Значи от едни лъжливи цифри, ние си правим някакви базисни заключения

Пак не разбра - изводите не си правя от цифрите, а това което се случва в Русия и мобилизацията. Или нарочно изкривяваш смисъла ? Цифрите от сводката само потвърждават моето предположение, какво ще се случи.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
Публикува (edited)
Преди 2 минути, Пандора said:

Цифрите от сводката само потвърждават моето предположение, какво ще се случи.

Май ти не разбра ? Нали това те питам. Как може едни откровени лъжи да потвърдят нещо ?
Пак казвам, тук става дума за най-обикновено смятане по математика, което се учи в начално училище...
Аз от това, което знам... тая контраофанзива е абсолютна "пунта мара", понеже украинците дават огромни жертви. Не съм сметнал за необходимо да го поствам, понеже няма никъде потвърждение. Просто разговор между мои колеги в работата, които следят военните действия, но не са назобени с пропаганда. Не са и русофили...

Редактирано от Кимон Георгиев
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

тук става дума за най-обикновено смятане по математика, което се учи в начално училище.

И за логика и причинно-следствени връзки.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Just now, vvarbanov said:

Наистина, присъствието ти тук сваля нивото на форума!

Не знам за него, но като си припомня твоите откровения преди години как са те арестували в милицията и как си подписвал декларации разни то наистина си  мисля че ти не си за тука!

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, scaner said:

Прави впечатление големият брой убити за деня. Докато в последните дни тази бройка се колебаеше около 400-500 човека, за вчера са 950. Някъде тихичко украинците "мелят", както се изразяваше Арестович. Също така сводката е сочна и по другите си параметри :)

утре ще ги пишат и 9500 няма да жалеят я!🤣

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Пандора said:

Да , и на мен ми направи впечатление това. Което говори за боеспособността на военния състав на Русиия.

Нямах представа че във България има военни експерти от нежния пол! 🤣

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 17 минути, vvarbanov said:

И добре правиш, че не искаш да коментираш. Това не е за тебе. Радвам се, че и ти най накрая си го разбрал.

Разбира се най-добрите коментатори са съкилийниците ти от карлуковската болница!

• Глобален Модератор
Публикува

Изобщо, май връзката с главния мозък някъде се къса... :)

Новые могущественные силы вступили в войну против россии на стороне НАТО. Правительство осажденной врагами страны дополнило "перечень недружественных стран и территорий".

В перечень включены: Бермуды, Британская антарктическая территория, Британская территория в Индийском океане, острова Кайман, Фолклендские острова, Монтсеррат, остров Питкэрн, острова Святой Елены, Вознесения и Тристан-да-Кунья, Южная Георгия и Южные Сандвичевы острова, Акротири и Декелия, Теркс и Кайкос.

Говорят, что в генштабе рф особое беспокойство вызывают остров Питкэрн с населением 67 человек и Британская антарктическая территория с населением в 0 человек и несколькими сотнями временно там пребывающих работников исследовательских станций.

• ХаХа 4
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, scaner said:

Новата сводка на украинският ГЩ за руските загуби.

https://t.me/nexta_live/39826

Прави впечатление големият брой убити за деня. Докато в последните дни тази бройка се колебаеше около 400-500 човека, за вчера са 950. Някъде тихичко украинците "мелят", както се изразяваше Арестович. Също така сводката е сочна и по другите си параметри :)

😮🤔 Абсолютно без коментар са тези числа. Може би някъде в началото на войната е имало подобни, но сега не ми се рови. 52 бмп/бтр също е космическо число, не само личния състав.

• Харесва ми! 2
Публикува
Преди 42 минути, Capitainofmarine said:

Не знам за него, но като си припомня твоите откровения преди години как са те арестували в милицията и как си подписвал декларации разни то наистина си  мисля че ти не си за тука!

Съотношението убити-ранени падало, каза... Вероятно щото вече войниците се целят само в главата. Баси тъпоъгълника е тоя... 😂

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 9 часа, sir said:

Съдейки по шума из мрежата, руснаците явно са тръгнали в нещо като настъпление по голяма част от фронта. Потвърдено са се придвижили в района на Авдеевка. Около Кремина и в района на Бахмут изглежда са настъпали мотиката. Няма достоверни данни за Белогоровка, където щурмуват от две посоки, както и за Вугледар, където твърдят, че са тръгнали в мащабно настъпление.

Вълни от чмобики и вагнеровски затворници.

Подозирам, че на тази активност се дължат и числата от сводката на ГЩ.

Анализатори твърдят, че им трябва някаква победа за 15 ноември - Г- 20

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Найдена потенциальная замена генералу Александру Лапину, которого то ли сняли с должности командующего Центральным военным округом, то ли отправили в отпуск под давлением со стороны Кириенко, Кадырова, Пригожина. Называют имя генерала Андрея Мордвичева, командующего 8-й гвардейской армией Южного ВО. Якобы он примет командование на луганском направлении вместо Лапина.

Мордвичев известен двумя вещами. Первое, он командовал штурмом "Азовстали" и захватом/освобождением Мариуполя. Второе - он по какой-то причине максимально лоялен лично Рамзану Кадырову, отчитывается перед ним о своих действиях и с радостью кричит "Ахмат сила!".

Отставка Лапина, как и назначение Мордвичева, официально не подтверждены, Минобороны РФ отмалчивается на этот счет, не отрицая и не соглашаясь с тем, что ему навязывает Кириенко через СМИ и тг-каналы. Но если эта кадровая ротация все же получит верификацию, то возникнет большой вопрос о субъектности армейского командования по сравнению с квазивоенными структурами вроде "вагнеровцев" и "кадыровцев".

P.S. Заметьте, как вообще не отсвечивает Золотов с его Росгвардией. Пару месяцев назад провел разведку боем, заявил об амбициях, и замолчал. То ли выпал из борьбы, то ли хочет загребать жар чужими руками.
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Неделното обзорно видео:

Битва за Херсон. Как Украина планирует вернуть стратегически важный город

00:00 ВСТУПЛЕНИЕ

01:13 АТАКА НА СЕВАСТОПОЛЬ

03:38 ВТОРЖЕНИЕ В ХЕРСОН

11:40 ЗНАЧЕНИЕ ХЕРСОНА

17:20 КОНТРНАСТУПЛЕНИЕ УКРАИНЫ

24:22 КАХОВСКАЯ ГЭС

29:15 ВОЗМОЖНЫЕ ЭКОЛОГИЧЕСКИЕ ПРОБЛЕМЫ

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Генерал Александр Лапин, об увольнении которого вчера распространялись слухи, официально остается в должности командующего Центральным военным округом РФ. Это следует из официальных реестров, доступных в сети.

Там он по-прежнему значится как руководитель Федерального казенного учреждения "Объединенное стратегическое командование Центрального военного округа".

Напомним, по одной из версий Лапин был уволен, по второй - ушёл в трёхнедельный отпуск. При этом, никакого официального подтверждения этим версиям пока нет.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, sir said:

Съдейки по шума из мрежата, руснаците явно са тръгнали в нещо като настъпление по голяма част от фронта. Потвърдено са се придвижили в района на Авдеевка. Около Кремина и в района на Бахмут изглежда са настъпали мотиката. Няма достоверни данни за Белогоровка, където щурмуват от две посоки, както и за Вугледар, където твърдят, че са тръгнали в мащабно настъпление.

Вълни от чмобики и вагнеровски затворници.

Подозирам, че на тази активност се дължат и числата от сводката на ГЩ.

Засега единствения успех е, че са си върнали Павловка, която си я разменят с украинците за не знам кой вече път. Същинската битка за Въгледар все още не е започнала и едва ли ще бъде скоро.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, новорегистриран3 said:

Засега единствения успех е, че са си върнали Павловка, която си я разменят с украинците за не знам кой вече път. Същинската битка за Въгледар все още не е започнала и едва ли ще бъде скоро.

Няма потвърждение засега, само твърдения от руска страна. Ходаковски по принцип е от тези, които по-малко си измислят, а и действа на този участък, така че принципно е възможно. Ето го последният му пост от преди малко:

По всем признакам - сопротивление противника в Павловке ослабевает. Наши части, зашедшие в село с разных сторон, постепенно сближаются, преодолевая неизбежную неразбериху и нащупывая друг друга, чтобы "на встречных курсах" не нанести поражение самим себе.

https://t.me/aleksandr_skif/2464

Павловка така или иначе е тупиково направление, тъй че не е съвсем ясно от какъв зор точно там са тръгнали на "мащабно" настъпление, но те си знаят.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Пандора said:

Анализатори твърдят, че им трябва някаква победа за 15 ноември - Г- 20

Им нужна одна победа!

И за ценой 

они не постоят!

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Capitainofmarine said:

Им нужна одна победа!

И за ценой 

они не постоят!

Победа няма как да спечелят любимите ти путиноиди при настъпление, защото както се вижда са много по-зле отколкото ти си мислиш. Дори да си военен, очевидно си доста възрастен, имаш силно закостеняло мислене като при Шивиков, още вярваш в мита за непобедимостта на руската армия и си живееш в реалността на ВСВ, или в най-добрия случай не можеш да проумееш, че Украйна не е Грузия. 

• Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!