Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 47 минути, sir said:

https://twitter.com/2uwmp/status/1591378693917900801

Нека да видим от по-близо какво точно се крие там.

Лека-полека започна да излиза изоставена техника, складчета и т.н. Засега по-малко, отколкото от Изюм, но и там снимките и клиповете бяха с неколкодневно закъснение.

Херсон е много по голям град от Изюм с огромна индустриална зона.Със сигурност ще излязат интересни неща.Украинците не са и имали време да търсят все още.

• Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Глобален Модератор
Публикува

Митинг в РФ.

В Москве прошёл митинг НОД, где митингующие призывали нанести ядерный удар по Вашингтону.

«Бей Сармат по городам врага! На Вашингтон! Целься Иван, Ахмат запускай», – завывала толпа.

Пример толпы, которая уже потеряла рассудок и вместо мозга там просто кисель...

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Тъжен 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 2 минути, scaner said:

Митинг в РФ.

В Москве прошёл митинг НОД, где митингующие призывали нанести ядерный удар по Вашингтону.

«Бей Сармат по городам врага! На Вашингтон! Целься Иван, Ахмат запускай», – завывала толпа.

Безпомощността на бойното поле породи невероятно количество злоба.....

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 24 минути, scaner said:

Митинг в РФ.

Олеле! И аз, и ти, и други, които смятахме, че идиотските действия на кагебистката шайка, управряваща Русия, ще доведат до бунтове срещу нея, не само сбъркахме, ами то стана точно обратното. Протест заради това, че не обстрелват Вашингтон с ядрено оръжие! Сега дали и доколко тези лумпени са критична маса в Москва е отделен въпрос, но явно фразата на Путин отпреди години, че свят без Русия няма смисъл да съществува, до такава степен им е промила мозъците, че тяхното възприятие на казаното от кагебиста е, че свят без Русия каквато те си я представят не трябва да съществува. 

• Потребител
Публикува
Преди 10 часа, scaner said:

Митинг в РФ.

• Потребител
Публикува
Преди 33 минути, resavsky said:

Херсон е много по голям град от Изюм с огромна индустриална зона.Със сигурност ще излязат интересни неща.Украинците не са и имали време да търсят все още.

Те вече излизат. Примерно тук. https://t.me/hueviyherson/28964

-------

Съобщения за украинска активност в Кинбурнската коса, включително от ОК "Юг", т.е. съвсем официално. Интересно в какво точно се състои, тъй като на този полуостров ВСУ засега може да се появи единствено чрез десант.

https://deepstatemap.live/#10.5/46.5037/31.9220

-------

Павловка, обстановка:

https://twitter.com/Blue_Sauron/status/1591454635919052815

Павловка, руснаците заявяват 2/3 от селото:

https://twitter.com/666_mancer/status/1591340350664511494

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Алексей Рощин:

Целься, Иван! Ахмат, запускай!"

Ма-ааать... А это еще что за чучела?! Пишут, что это такой типа "митинг движения НОД", а НОД расшифровывается, держитесь за стул, как "Национально-освободительное движение". Раньше про такие "движения" в Африке писали - ну а теперь, стало быть, оно и в России появилось. Прогресс!

Но если честно - как-то не верится, уж больно густой и пахучий идиотизм. Тем более что сам "митинг" (хотя скорее это "демонстрация", на старые деньги) сделан в виде перфоманса - где это в России видано? Идут, поют и в барабаны бьют! С другой стороны - не зря я вспомнил об Африке - видимо, родовая связь "движений" неустранима... Тамтамы - наше всё.......

НОД! Вся Африка поднялась. Россия за ней. Прости, господи, наши души грешные. "Зато мы попадем в рай".

https://sapojnik.livejournal.com/4092459.html

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, resavsky said:

Безпомощността на бойното поле породи невероятно количество злоба.....

Най-трудно се оказва да признаеш пред себеси собствения си провал.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Skubi said:

Овце метеливи....Ахмаци.

Коментари от нета:

"Теперь эти кадры с переводом надо показать Трампу и трампистам которые не хотят поддерживать Украину "
....
"Я понять не могу, вы первый раз с этим НОД познакомились?? Они же уже лет десять как минимум как-то маячат. Сборище абсолютных городских сумасшедших, там нет идеологии, - там есть очень нажористый бред в психиатрическом смысле этого слова."
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, Пандора said:

"Я понять не могу, вы первый раз с этим НОД познакомились?? Они же уже лет десять как минимум как-то маячат. Сборище абсолютных городских сумасшедших, там нет идеологии, - там есть очень нажористый бред в психиатрическом смысле этого слова."

Това е така. Но росгвардията не ги пакетира в автозаковете, както при всяка друга демонстрация...

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 10 часа, scaner said:

Това е така. Но росгвардията не ги пакетира в автозаковете, както при всяка друга демонстрация...

Естествено - първо са за Путин, а после и за прославата на армията, която явно се изразява в пускане на яо.

Дядовците им сигурно се обръщат в гроба. Страна и народ, които се позиционираха като радетели за мир, доживя да чуе призиви за бомба. 

Интересното е , че се назовават "национално" движение, а в Украйна се борят срещу национално самосъзнание .

Това е резултатът от дълга, при това абсолютно нелогична пропагандна работа - мъгла в главите.

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, scaner said:

Е ти как очакваш да го направи, като това са сигурно най-фанатичните путинофили в Москва.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, Пандора said:

Интересното е , че се назовават "национално" движение, а в Украйна се борят срещу национално самосъзнание .

Това е резултатът от дълга, при това абсолютно нелогична пропагандна работа - мъгла в главите.

Шизофренията бавно и неотклонно заема все повече територии...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)

Един интересен момент. В нощта на изтеглянето някои от руските канали истеризираха, че украински диверсионни групи форсирали Днепър, тормозели отстъпващите и там не помня какво били унищожили. Други канали отричаха и призоваваха да се спре с паниката.

Оказва се, че наистина е имало пресичане на реката.

https://twitter.com/Militarylandnet/status/1591441469436743684

Редактирано от sir
  • Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува

А между другото някой има ли информация дали Днепър има шанс да замръзне през зимата???

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, resavsky said:

А между другото някой има ли информация дали Днепър има шанс да замръзне през зимата???

Казват че не замръзвал, но имало голям ледоход по него. Това го казваха във връзка потенциални руски понтони ако бяха останали през зимата.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

"Необходимое унижение". Западные издания обсуждают, почему Россия оставила Херсон

Западная пресса анализирует происходящие в Херсоне события в связи с уходом оттуда российских войск

Британское издание Sky News опубликовало аналитическую статью под названием  "Уход России из Херсона — необходимое унижение".

"Оказавшись на западном берегу Днепра, россияне оказались перед выбором: остаться и медленно умирать под украинскими бомбардировками или отступить и жить, чтобы сражаться дальше", – объяснила ситуацию военный аналитик издания Дебора Хейнс.

По ее мнению, "главный вопрос сейчас заключается в том, смогут ли украинцы использовать свой импульс, чтобы продолжать оттеснять россиян, или линия фронта буквально и метафорически замерзнет до весны".

"Обе стороны истощены, понесли тяжелые потери и сталкиваются со все более сложными боевыми условиями по мере приближения зимы, когда температура падает, а видимость ухудшается", – пишет Хейнс.

Как она считает, сейчас для Украины ключевым вопросом для дальнейшего наступления являются поставки западного оружия.

"Что же касается Путина, то он, несомненно, будет надеяться – как это слишком часто случалось в прошлом, – что способность Запада придерживаться курса пошатнется, когда ситуация станет слишком жесткой и затянется после слишком большого количества циклов выборов", – считает аналитик.

"Несмотря на то, что его войска недостаточно эффективны и терпят неудачу на севере, востоке, а теперь и на юге, российский лидер не проявляет никаких признаков того, что отступит или изменит свои планы по захвату Украины. Ему просто нужно время, чтобы перегруппироваться, перевооружиться и дождаться, пока основная часть из примерно 300 000 недавно мобилизованных резервистов получит видимость обучения, чтобы они могли предпринять новые наступления", – резюмирует Хейнс.

Между тем президент Франции поздравил Украину с освобождением Херсона.

А Зеленский сообщил, что в Херсон пока не пустят журналистов.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 15 минути, resavsky said:

Замръзване, при което по леда да може да минава военна техника - нула шанс.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува

И Руската Православна Църква създава собствена ЧВК:

Междувременно в Русия създават частна военна компания (ЧВК) „Андреевски кръст“, в която участват православни свещеници.

Първоначално беше религиозно-патриотична организация, а сега се занимава с обучение на мобилизирани войници и формиране на доброволчески батальони. Представители на Кронщатската военноморска катедрала "Свети Николай" заявиха, че тези батальони ще се сражават в Украйна под свой собствен флаг.

Източник: УНИАН

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува (edited)

Интересното в случая е израелското возило, кой и кога им го е дал не успях да открия.

Редактирано от Konche
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 12 минути, Konche said:

Интересното в случая е израелското возило, кой и кога им го е дал не успях да открия.

Казват, по частен път. През Полша. Доброволци най-вероятно.

• Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 22 минути, scaner said:

Руската Православна Църква създава собствена ЧВК:

Мисля,че не е нещо невиждано... В романите на Дюма (не знам в реалността) Кардинал Ришельо,(тоест Католическата църква) имаше собствена армия,която се млатеше от време на време с мускетарите на краля...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, deaf said:

Мисля,че не е нещо невиждано... В романите на Дюма (не знам в реалността) Кардинал Ришельо,(тоест Католическата църква) имаше собствена армия,която се млатеше от време на време с мускетарите на краля...

И като добавим нравите на Гундяев, който неведнъж е използвал кръволожка риторика, картинката се изяснява напълно.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 34 минути, sir said:

Замръзване, при което по леда да може да минава военна техника - нула шанс.

Тя техниката просто ще пробие леда и ще потъне. Но руснаците освен всичко друго и в логистичен план вече сътвориха толкова глупости, че не бих се учудил и това да опитат.

Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!