Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

"Вчера порвало Якова Кедми, который через три недели после меня сказал примерно то же самое у Соловьева - что "нельзя бомбить мирные города". Видно, как Соловьев притух и малость опешил. А Кедми там фактически читал нотацию всем "гостям" - что "даже говорить о том, что надо разбомбить какой-то мирный город - преступно, особенно в России!", и что "ни одну еще войну не удалось таким образом выиграть". Бедняга от внезапного гнева даже подзабыл русский язык - стал употреблять оборот "не потребно", так заволновался."  /Рощин/

• Харесва ми! 2
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува (edited)

Российский военкор рассказал об эвакуации из Армянска, оккупанты в Крыму отрицают

Массовой нет. Готовятся к вывозу административные и военные объекты. Армянск может оказаться в зоне действия Хаймарсов. Скадовск уже в зоне поражения. Так же рядом завод "Титан". Возможно, на территории есть какие-то реагенты, утечка которых может привести к жертвам.

Так же в районе Армянска большое количество военных объектов. Скорее всего то, что выдаётся за эвакуацию подготовительные меры на случай сдвига линии фронта и возможности нанесения ударов по сценарию Белгородской области.

Редактирано от новорегистриран3
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, resavsky said:

Вчера руснаците пробваха нещо като генерално настъпление срещу Бахмут - тоест нещо по сериозно /и на по широк фронт/ от всекидневните атаки.По всичко изглежда че до така жадувания пробив отново се е е стигнало.Нещо което руснаците не могат да направят още от юли месец.

Безсмислено е да атакуват Бахмут без да са взели Въгледар. А за да вземат Въгледар ще трябва да жертват много време и хора... 

• Потребител
Публикува
Итак, уход из Энергодара предрешен.

По крайней мере, так считает ряд рос военкоров и канал «вагнеровцев».

Передача контроля будет МАГАТЭ, а потом Киеву.

Сообщается, что условия Зеленского Москва считает приемлемыми, а договорённости с ним легитимными. Уже не «наркоман» и не «нацист».

Именно угроза наступления на Крым весной делает Путина сговорчивым и договороспособным.

Не из-за самого наступления, а из-за перспективы потери власти.

В свою очередь, страх реакции на сдачу Энергодара заставляет власти России закручивать гайки по отношению к критикам «спецоперации» (тот самый приказ, в соответсвии с которым рос военкорам нельзя будет даже размышлять о дальнейших событиях на фронте).

Многие начинают кое-что понимать, но благодаря ублюдкам, кормивших русских победными сказками, поезд ушел на значительное расстояние. 
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 6 часа, resavsky said:

Има сведения от вчера че украинците са атакували   така наречената  Кинбурская коса - полуостров в Черно море в непосредствена близост до делтата на Днепър.Ако украинците успеят да овладеят полуострова ще създадат доста проблеми на руснаците на десния бряг на Днепър.Въобще делтата на Днепъл е доста интересно място и вероятно цяла зима ще има някакви локални схватки там.

Украинците правиха няколко опита и до сега все без успех.

• Потребител
Публикува

Жалка пропаганда. 

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Според непроверена информация, получена от партизаните от средите на руския военен персонал, възможността за формиране на голяма военна група в сектора на фронта Гуляйполе-Пологи от руското командване, уж за отразяване на евентуално настъпление на въоръжените сили на Украйна в този сектор не е изключен. Възможно е обаче при определени обстоятелства такава усилена групировка да бъде използвана за пробив на отбранителната линия на въоръжените сили на Украйна в този район.

Жителите на селата Очеретоватое и Каменка в Пологовски район постоянно регистрират движението на колони с военна техника (танкове, БМП, РСЗО "Град", "КамАЗ" и "Урал" с персонал, покрита военна техника, камиони с гориво, и др.) в посока гр. Токмак. А край село Шевченково руснаците си организираха собствен тренировъчен лагер, където никой няма право да влиза.

Още повече военна техника наблюдават жители на селото. Осипенко от района на Бердянск, който се движи както към Бердянск, така и към Мариупол.

Твърди се, че окупаторите смятат, че някъде в този район въоръжените сили на Украйна могат да преминат в настъпление, за да прережат магистралата Мариупол-Мелитопол и да направят невъзможно снабдяването на руските войски в Херсонска област с всичко необходимо. Тогава оставането на руската група на юг ще бъде въпрос на време.

https://t.me/Volnodumetz/1205

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 59 минути, новорегистриран3 said:

Жалка пропаганда. 

Опитват се да си решат тежкия проблем с отказниците по що-годе цивилизован начин. На мобилизираните някак не върви да се прилагат вагнеровските методи на заградотряди и чукове в главата. Тъй че не е чак толкова жалка пропаганда това.

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, sir said:

Опитват се да си решат тежкия проблем с отказниците по що-годе цивилизован начин. На мобилизираните някак не върви да се прилагат вагнеровските методи на заградотряди и чукове в главата. Тъй че не е чак толкова жалка пропаганда това.

Има си устави, в които е разписано какво се прави в такива ситуации. За конкретния клип става въпрос за жалко пропагандно театро, защото реалната картина е ясно, че е разпуснат бардак и на никой нищо не му пука. И ако е вярно това, че дезертират цели батальони, то рано или късно ще се стигне до ресталинизация с наказателни отряди и репресии за роднините. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 19 часа, др-бр said:

Имаме Миг-29,които едва кретат и скоро няма да летят, а украинците могат да си ги стегнат. С опция да получим ф-16 на техните години.Тия хеликоптери, които споменаваш също можем да ги дадем. Както направиха в хърватите и ще получат в замяна Блек Хоук.Можем да изпратим ако не всички то поне част от БМП-1, които имаме, за да получим в замяна  Мардер, както направиха гърците. МТЛБ, Гвоздики, БМП 23, ако щеш дори Точките ни и резервите ни от Т-72 и С-300, ако можем да получим нещо в замяна.

Всичко това вече са архивни оръжия, които дори нямат особена стойност за нас. И как гърци, словаци, хървати, чехи, поляци се оказват глупави, а само ние сме най-умните и ще пазим музейните си експонати, докато не умре и последният роден преди 1989 г.

О неразумни и юроде – възкликнал отец Паисий, аз бих добавил - О абсолютно невежество!

И като дадем няколкото мига, които едва кретат и имаме все още, ще забравим за  купуване на нова, защото освен това което сме платили, ще трябва да даваме още достатъчно з допълнителни други неща: така наречените непланирани разходи по новата ни бъдеща авиация получаването  на която трябваше по обещанията да стане отдавна но нещо " кана в лету". Последното за некадърниците незцнаещи собственият си език идва  от старобългарски - черковнославянски и означава потънало в забрава... Та прочее парите вместо за авиация ще отидат за еърполисинг който никак не е безплатен и ефтин. Тук възниква въпросът нали Полша предложи подобна сделка но щатите не се съгласиха? Защо тогава го говориш или набираш точки пред наблюдателя от пропагандата?!

Въртолетите са пантер евро на ВМС и ако искате давайте ги, и без това не са въоръжени и полза за войсаката няма освен за разходка на грос-адмирали секретутки и либерасти с червени от използване задници. Виж да те светна ние платихме едни самолети но после се оказа че ще полечим с два по-малко а след това се оказа че ще получи ама "някога" а сега се оказа че ще получим но не това което сме платили. И ти говориш че ще дадат безплатно на хърватите? Или пък на нас вместо пантерите ще дадатSikorsky UH-60 Black Hawk. Ми това са съвсем различни типове и как го виждаш това въртолетище да го кацнат на фрегата Дръзки. Направо си представям породиста арабска кобилка да я оножда белгийски тежковоз... 

За БМП 1 За БМП 23 за Карамфил, за С 300 за резервите от Т 72...

Така ние имаме в действие 10 Т 72 - една танкова рота. Тя е във военното училище. А пропо знаеш ли какво е е танкова рота. Това е един танк на командира на ротата със екипаж на танка, и три взвода всеки със танков екипаж. Заради ей такива като тебе пълни невежества българската танкова рота, единствената действаща си джара по съветски и най-добрите танкисти в боя  тоест взводните командири нямат танкове... Виж как е в съседната ни  и съюзна турска войска колко тнака има във взвода и колко в ротата и колко в батальона, па тогава говори...

Освен това ние имаме още 80 танка след ремонтно възстановителен ремонт и те са ни мобилизационната готовност в случай че Русия ни нападне да имаме и ние едни танкове. Това че нашите танкове на украинците работа не вършат е друга работа но те не го знаят, защото се подвеждат от модификацията М 2. Ама това е е руска-съветска а българска, та прочее между другото тези танкове нямат КиТ на оръдията и не могат да стрелят със противотанкови управляеми ракети. Другата им хубава новост е че са със оръдия стара модификация и не могат да стрелят със съвремения оперен подкалибрен снаряд който пробива от раз Т 72 и западните аналози... Тия наши 72-ки които имахме и можеха ги нарязаха преди време на скраб. Затова от 480 някога след подаръка на Елцин днес имаме 380. 

Та прочие останалите къде 300 са на съхраняване някъде на открито и се нуждаят от дълъг и продължителен ремонтно възстановителен ремонт...

За упоменатите от тебе други образци от техника ние имаме по около 100 от двата вида БМП-та в употреба и ако очакваш че в замяна за едно наше БМП на реална стойност около 50-70 хиляди долара ще ти  дадат един Мардер струващ около 5-6 милиона долара, то ти неса мо си невеж но и последен глупак на света...

Та продължавам да те информирам – от упоменатите от тебе оръжейни системи гаубица Карамфил 122 мм бъалгарско производство имаме мисля къде 27 броя в строя останалите докъде 200 са в резерв и се нуждаят от ремонтно възстановителни работи -някои включително и подмяна оръдейния ствол.  РСЗО Град картинката е обсолютно идентична, почертавам абсолютно.

За С 300 - ми нашата е реновирана и модернизирана и такава има и Гърция и Кипър но нещо за тях не ги дават.  Това е единствената ни ПВО система на съвременно ниво...

За архвните системи оръжия войната в украйна показва че дори като архивни са доста актуални още повече че украинците ги искат от цял свят.

Всичко това вече са архивни оръжия, които дори нямат особена стойност за нас. И как гърци, словаци, хървати, чехи, поляци се оказват глупави, а само ние сме най-умните и ще пазим музейните си експонати, докато не умре и последният роден преди 1989 г.

В желанието ти да умре и последният роден преди 1989 виждам пожелание насочено и към твоите родители. Ми щом искренно го желаеш ха дано да ти се сбъдне! 

Ние сме работили за да ги има тези системи, работили сме много и безплатно за разлика от тебе и другите с либерастки голи червени задници, от залъка са ни късали за да ги има тези системи. Ти сега искаш да ги раздаваш. ВЗЕМЕТЕ ЧЕ ПОРАБОТЕТЕ ИЗКАРАЙТЕ ПАРИ ТА КУПЕТЕ НОВИ ОРЪЖЕЙНИ СИСТЕМИ  А НЕ РАЗДАВАЙТЕ ЩЕДРО ТОВА КОЕТО НЕ Е ВАШЕ. 

Голям си майстор с чужда пита искаш помен да правиш. Такива истеми имаме все още защото ние нашето поколение от преди 1989 годи ги е изработила. Вие само продавате наследството си и ще останет с голият си червен задник!

Редактирано от Capitainofmarine
  • ХаХа 3
  • Потребител
Публикува
Преди 14 минути, Capitainofmarine said:

Ех тия преводачи! Научиха ни вече че има два типа чисто и мръсно време! Ама така е като не знаем езици и ползваме машинен преводач!

"Удавник за сламка се хваща"... в мръсното време.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Just now, Capitainofmarine said:

Кажи ми защо искате да вземете оръжие от войската ни и да го дадете на Украйна. 

Може да съм пропуснал нещо и даъ сме задължали на Украйна?

Да не би ние да сме дали твърде много заеми на Украйна и да е под захлаха връщането им?

Защо ние да даваме а САЩ продават? Ние не можем ли да продаваме?

Ние имаме много оръжие и се чудим какво да го правим?

Навярно Украйна изключително уважава и зачита българското си малцинство?

Не-е сетих се вие либерастите искате да дадете оръжията защото те толкова ни обичат и уважават като страна и като демокрация че като поискахме да си купим /когато започнахме да модернизираме Т 72/ лицензия за тяхната системата ПТРК "Комбат"която си е реално копие на съветската пожелаха едни такива пари че ние се отказахме. Е ние сме чбезчувствени и ще дадем нали?! А те са толкова чуствителни!!! Защо да ги обидим?!

С какво ние сме длъжни към Украйна, с това че моята майка жиевее с 250 евро пенсия? Твоята майка с колко евро пенсия  живее?

Защото това оръжие няма къде да го поддържаме.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 14 минути, Capitainofmarine said:

Аз обаче от много години работя в чужбина. И изкарвам добре! Но си оставам Българин. А не либераст с червен задник!

Капитане, ако не е тайна къде работиш?  Пишеш, че заработваш добре.  В такъв случай предполагам, че не работиш в Иран, КНДР, Венецуела и т.н., а на някое високо-платено и сигурно местенце в страна като Саудитска Арабия. Познах ли?

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, vandu said:

Защото това оръжие няма къде да го поддържаме.

Глупости! Какво значи няма къде да го поддържаме?

Ние като член на НАТО спазваме някакви стандарти! например имаме НАТО самолети и те даже не са в България а се ползват от всички НАТО/ три на броя спартан/. За ползването на самолетите ние получаваме обелката от банана. В същото време нашите съюзници наляха около милиард в Украйна но на нас не ни дадоха поне 27 броя САУ 155мм втора употреба  – отказаха и прочия и прочия. 

Въобще всичките гъзооблизванияи слугинажа  които правят българските либерастки политици и техният български популяризиращ хор България е нарицателна за "ЛЕКЕ НА БЕЛИЯТ НАТОВСКИ КИТЕЛ"

Ако искате да ви уважават разбират и помагат научете са казвате "НЕ ЗАЩОТО".

Примерно:

Не защото ние имаме най-слабите въоръжени сили на Балканският полуостров и въпреки че сме съюзници по НАТО нашите съседи поддържат конституционно политически сили които имат териториални претенции към България. 

Не защото народът български е настроен проруски и мисли че това с войната си е руско-украинска работа - разчистване на руско-украински сметки по политически и икономически причини които нас не ни касаят, факт е че до войната газта за българите струваше три пъти по ефтино а бензина два пъти.

И прочия и прочие!

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Atom said:

Капитане, ако не е тайна къде работиш?  Пишеш, че заработваш добре.  В такъв случай предполагам, че не работиш в Иран, КНДР, Венецуела и т.н., а на някое високо-платено и сигурно местенце в страна като Саудитска Арабия. Познах ли?

Атоме ти от кой сайт изплува отново навярно от възродената Бойна слава?!

Та прочее казвал съм и не го крия от 22 години живе и работя в Кипър. Имам собствена фирма неголяма в нея освен мене работят още 10 /от скоро, бяха 4/ души. 

Фирмата ми се занимава с pools and gardens maintenance. Живея в курорта Корал бей, втория по величина и по-консервативният. Тука засега няма наркомани и не гледат на тях през пръсти като например другаде...

Номера от банковата ми сметка и ключа за сейфа да поискаш?

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 33 минути, Шпага said:

"Удавник за сламка се хваща"... в мръсното време.

Скъпа, още съм ти длъжник за религиозната ни дискусия!

Времето тук при мен е чудесно, днес беше с накъсана облачност и само 24 градуса топло. Цял ден гледах как новата помощница на майсторите които ралотя за мене събира нарязаните храсти и съм в чудесно приПовдигнато настроение!

Иначе отново се гъбаркам с определени личности защото ...

Защото така ми харесва! Искаш ли с тебе да се погъбаркаме?

Редактирано от Capitainofmarine
  • Глобален Модератор
Публикува

Този следобяд е имало поредица от взривове до Балаклава при Севастопол.Вероятно   дронове.Вероятна цел- Черноморския флот.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 15 минути, Capitainofmarine said:

Та прочее казвал съм и не го крия от 22 години живе и работя в Кипър. Имам собствена фирма неголяма в нея освен мене работят още 10 /от скоро, бяха 4/ души. 

Фирмата ми се занимава с pools and gardens maintenance. Живея в курорта Корал бей, втория по величина и по-консервативният. Тука засега няма наркомани и не гледат на тях през пръсти като например другаде...

Чудна работа.  Не изпитваш ли някакъв стрес или най-малкото дискомфорт?  Обвиняваш разни хора в либератстия и изглежда, че този въпрос те интересува живо. Имаш собствено отношение по тези въпроси,  а  си избрал либерална страна.  Поне можеше да се преместиш на няколко километра от сегашното си място и да се установиш в Северен Кипър.  Там би трябвало да ти е по-комфортно. Същия климат, подобна култура, но никаква либерастия. 

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 42 минути, Capitainofmarine said:

Кажи ми

Преди 43 минути, Capitainofmarine said:

Твоята майка с колко евро пенсия  живее?

С повече от твоята. Което не ме учудва. ;)

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 минути, Atom said:

Поне можеше да се преместиш на няколко километра от сегашното си място и да се установиш в Северен Кипър.

А най-добре в Грязножопинск или Мухосранск. Там е още по-добре, поне така разправят разните форумни капитани и князе. ;)

Редактирано от sir
  • Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!