Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребители
Публикува
Преди 11 минути, deaf said:

Значи ако ти имаш хиляда лева доход на година,не можеш да изплатиш 50% от две хиляди лева дълг за десет години?! Вервам.

Пак заора в кривата нива.  Гърците в мнозинството си не бяха склонни, и в момента не са, да се ограничават в разходите си, и да правят икономии:

Ако разбираш една две думи на гръцки (или поне знаеш какво значи думата OXI) и/или ползваш английски, виж  материала.
https://www.thecommunists.net/worldwide/europe/greece-referendum-oxi/

Данни за закупеното оръжие от Гърция в периода 1990-2011 

https://debtjustice.org.uk/countries-in-crisis/greek-debt-crisis-case-banks-people

Between 1990 and 2011 the three largest suppliers of arms to the Greek government were companies from the United States ($17 billion), Germany ($8 billion) and France ($3 billion).

he three largest suppliers of arms to the Greek government were companies from the United States ($17 billion), Germany ($8 billion) and France ($3 billion). 

• Харесва ми! 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, nik1 said:

Гърците в мнозинството си не бяха склонни, и в момента не са, да се ограничават в разходите си

Е и? Правят големи разходи,не са по икономиите,за което взимат ЗАЕМИ и ги връщат лека-полека...

• ХаХа 1
  • Потребители
Публикува
Преди 2 минути, deaf said:

Е и? Правят големи разходи,не са по икономиите,за което взимат ЗАЕМИ и ги връщат лека-полека...

Стига с глупостите, моля ти се ..
Ако не си ограничиш разходите, при същите или намалени приходи (намалени са)- няма как да си върнеш, заемите и да  изравниш баланса.. 

• Потребители
Публикува (edited)
Преди 17 минути, deaf said:

Ти говориш глупости,тоест общи приказки. По-горе обясних,че е възможно... 94% от гърците имаха собствени жилища. Гръцкият пенсионен фонд беше най-големият в Европа. А може би и в света. И той отиде за изплащане на дълговете... И още,и още мога да ти давам примери...

:) Изплатили са...на баба ти цървулите:

Greek_debt_and_EU_average_since_1977.png

Ето го дълга real-time (debt clock) 

https://commodity.com/data/greece/debt-clock/

Виж, от тук нататък всяка твоя глупост (аз преценявам) ще отива в коша.

Редактирано от nik1
  • Потребител
Публикува

Номерът е следният и е прост по своята наглост. Меркел заяви на Гърция да плати веднага голяма част от дълга. Гърците разбира се,отвърнаха че не могат. Тогава тя "великодушно" предложи да им даде нови заеми с които да изплатят стаите си заеми. И гръцките политици и предатели на гръцкия народ,(като Мицотакис) се съгласиха. Ето затова дълговете на Гърция се увеличиха и продължават да се увеличават. Така Германия държи в зависимост Гърция,защото ако гърците се бяха върнали към драхмата,(както искаше Варуфакис),в един момент като нищо Гърция можеше да реши че не и е нужен ЕС и да го напусне. Но Меркел рече и отсече,в името на "светлото бъдеще" на ЕС,разбира се. Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Икономистът Стив Ханке каза,че ако Гърция НЕ беше приела еврото,днес гърците щяха да имат два пъти по-големи доходи. Целта на еврото е същата като тази на Меркел със заемите дадени на Гърция – Берлин и Париж да държат другите европейски държави изкъсо...

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Току-що попаднах на коментар на Михаил Зигар, човек с доста източници в Кремъл. Според него т.нар. "клан на чекистите" вече е решил най-късно до 6 месеца да разкара Путин. Не знам дали имат капацитета да го направят, обаче по-лошото е, че гласят за негов наследник Николай Патрушев. А последният със сигурност е далеч по-голямо зло от Путин, далеч по-кръвожаден е и с далеч по-брутална риторика от Владимир Владимирович, като използвайки я, Патрушев в никакъв случай не прилича на шут като Кадиров например. Въпросният Патрушев дори изверг няма да е редно да го наричаме, а нещо още по-брутално, защото е далеч по-опасен от Путин. Майтап няма, Патрушев наистина е съвременна кръстоска между Сталин и Хитлер.

• Потребители
Публикува
Преди 13 минути, deaf said:

Номерът е следният и е прост по своята наглост. Меркел заяви на Гърция да плати веднага голяма част от дълга. Гърците разбира се,отвърнаха че не могат. Тогава тя "великодушно" предложи да им даде нови заеми с които да изплатят стаите си заеми. И гръцките политици и предатели на гръцкия народ,(като Мицотакис) се съгласиха. Ето затова дълговете на Гърция се увеличиха и продължават да се увеличават. Така Германия държи в зависимост Гърция,защото ако гърците се бяха върнали към драхмата,(както искаше Варуфакис),в един момент като нищо Гърция можеше да реши че не и е нужен ЕС и да го напусне. Но Меркел рече и отсече,в името на "светлото бъдеще" на ЕС,разбира се. Пътят към ада е постлан с добри намерения.

Икономистът Стив Ханке каза,че ако Гърция НЕ беше приела еврото,днес гърците щяха да имат два пъти по-големи доходи. Целта на еврото е същата като тази на Меркел със заемите дадени на Гърция – Берлин и Париж да държат другите европейски държави изкъсо...

Продължаваш да дълбаеш дъното с фантазии и измислици (твои) .. Никой не е искал Гърция да плати веднага голяма част от дълга (с какво да плати? Те нямаха пукната пара )  Ако гърците не бяха  приели сделката и не бяха взели заема, то щяха да обяват официлано фалит. Бяха в технически фалит, и само заема ги спасиха от легалното му обявяване,. размионаха се с бего

Ох леле ,като приемат драхмата и заемите ще се нулират?

Стига толкова! Въобще няма да  ти коментирам и чета писанията вече!

• Потребители
Публикува (edited)

76565543.jpg_370226806293435244_big.jpg

Решението е свързано с жестокостите, извършени от режима на руския президент Владимир Путин срещу украинското цивилно население. Евродепутатите подчертават, че умишлените нападения и зверства, извършени от руските сили и техните пълномощници срещу цивилни граждани в Украйна, разрушаването на гражданска инфраструктура и други сериозни нарушения на международното и хуманитарното право, представляват терористични действия и военни престъпления. В резолюцията Русия е определена като "държава, спонсор на тероризма" и "държава, която използва терористични средства".

ЕП призовава ЕС да въведе подходящо законодателство и да обмисли добавянето на Русия в списъка на държавите, проводници на тероризъм. Това би довело до значителни ограничителни мерки срещу Москва и би имало дълбоки последици за отношенията на ЕС с Русия, отбелязват евродепутатите.

Те призовават Съвета на ЕС да включи в европейския антитерористичен списък руската паравоенна групировка "Вагнер", 141-ви Специален моторизиран полк, известен още като "Кадировците", както и други въоръжени групировки, милиции и марионетни сили, финансирани от Русия.

Евродепутатите настояват ЕС да продължи да изолира Русия на международната сцена, включително когато става въпрос за членството на страната в международни организации като Съвета за сигурност на ООН. Те очакват също да се намалят дипломатическите отношения с Москва, контактите на ЕС с официални руски представители да бъдат сведени до абсолютния минимум, а свързаните с руската държава институции в ЕС, които разпространяват пропаганда по света, да бъдат закрити и забранени.

Отправен е призив държавите от ЕС бързо да приключат подготовката на следващите санкции срещу Москва. Евродепутатите изразяват очакване страните от ЕС и Европейската комисия активно да предотвратяват, разследват и да подлагат на наказателно преследване всяко заобикаляне на европейските санкции, и да обмислят възможни мерки срещу държави, които се опитват да помогнат на Русия да преодолее наложените ограничителни мерки.

По-рано тази седмица Парламентарната асамблея на НАТО публикува резолюция, препоръчваща Русия да бъде обявена за „терористичен режим“.

През октомври Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ) прие подобна резолюция.

Приетата в сряда резолюция на Европейския парламент е препоръка към Европейската комисия и Съвета на ЕС.

https://www.bta.bg/bg/news/world/365107-evropeyskiyat-parlament-obyavi-rusiya-za-darzhava-sponsor-na-terorizma

Редактирано от nik1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 30 минути, skorpion1980 said:

Току-що попаднах на коментар на Михаил Зигар, човек с доста източници в Кремъл. Според него т.нар. "клан на чекистите" вече е решил най-късно до 6 месеца да разкара Путин. Не знам дали имат капацитета да го направят, обаче по-лошото е, че гласят за негов наследник Николай Патрушев. А последният със сигурност е далеч по-голямо зло от Путин, далеч по-кръвожаден е и с далеч по-брутална риторика от Владимир Владимирович, като използвайки я, Патрушев в никакъв случай не прилича на шут като Кадиров например. Въпросният Патрушев дори изверг няма да е редно да го наричаме, а нещо още по-брутално, защото е далеч по-опасен от Путин. Майтап няма, Патрушев наистина е съвременна кръстоска между Сталин и Хитлер.

Не Николай Патрушев, а сина му Дмитрий, който в момента е министър на земеделието. Но това са слухове и фантазии, засега поне.

А те някои такива "хора с източници" вече твърдят, че гнома е ефективно отстранен от вземането на решения и е пратен да се занимава с откриване на птицеферми и паметници на Фидел. :)

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 28 минути, sir said:

Не Николай Патрушев, а сина му Дмитрий, който в момента е министър на земеделието. Но това са слухове и фантазии, засега поне.

А те някои такива "хора с източници" вече твърдят, че гнома е ефективно отстранен от вземането на решения и е пратен да се занимава с откриване на птицеферми и паметници на Фидел. :)

Просто преразказвам твърденията на Зигар. Ако питаш мен, най-адекватен в публичното си поведение и с най-практични заявки да замени Путин до момента е Пригожин, а такова поведение при тези обстоятелства едва ли дори той би си позволил ако няма нещо пранирано с негово ключово участие, но знае ли човек какво им е хрумнало на руските служби.

Редактирано от skorpion1980
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, skorpion1980 said:

Просто преразказвам твърденията на Зигар. Ако питаш мен, най-адекватен в публичното си поведение и с най-практични заявки да замени Путин до момента е Пригожин, а такова поведение при тези обстоятелства едва ли дори той би си позволил ако няма нещо пранирано с негово ключово участие, но знае ли човек какво им е хрумнало на руските служби.

Може. То сега всеки се упражнява в теоретизиране на тема "действителността след гнома". Виждам, че този наистина бил казал Николай Патрушев. Съмнява ме, понеже той е по-голям пенсионер и от гнома. Затова и по-логична ми звучи версията, че гласят сина му. Ще видим, интересни времена ни чакат. :)

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува (edited)
Преди 40 минути, sir said:

Може. То сега всеки се упражнява в теоретизиране на тема "действителността след гнома". Виждам, че този наистина бил казал Николай Патрушев. Съмнява ме, понеже той е по-голям пенсионер и от гнома. Затова и по-логична ми звучи версията, че гласят сина му. Ще видим, интересни времена ни чакат. :)

Това е твърдение на Валериий Соловей, което журналистът цитира. Соловей също така отрича възможността, военните да крушират Путин. Соловей твърди, че в моментаа никой не смее да мисли или прави нещо, и че ако Путин се забие по-дълбоко, или болестта го срине, е най-вероятното чекистите да се задейсват .Соловей не твърди че чекистите замислят нещо.

От статията по-горе на Факти  сякаш излиза, че чекистите в момента замислят нещо, но Соловей изрично казва, че в момента, никой не замисля каквото и да е..

Мисля, че са възможни са и други хипотези (освен хипотезата "Патрушев е поставен от чекистите).

Възможно е самия Путин да посочи наследника и той да не е Патрушев,

Или самия Путин да продължи да управлява. Образно казано - той има достатъчно власт и поддръжници в съвета за безопасност на РФ,, за да я задържи дори и при неудачата за самия него..

Или пък наследникът (посоченият , или поставен от клана на КГБ) да не може да се задържи на власт.. Хипотетичните причини  за падането на Путин , ще са налице и при наследника му. Войната не може да бъде спечелена без всеобща мобилизация (не е сигурно, че и  тогава ще бъде спечелена), а такава крие рискове за всеки режим и всеки управник..

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
На Украине опять громко. Местные СМИ сообщают о взрывах в Киеве, а также Львовской и Винницкой областях.

Мэр украинской столицы Виталий Кличко подтвердил информацию о взрывах в разных районах Киева. В городе перебои с электричеством и водоснабжением.
Вице-премьер Молдавии сообщает, что Кишинёв и ещё несколько регионов страны остались без света после ударов по Украине.
После новых обстрелов города по всей Украине остались без света. Также электричества нет в некоторых районах Молдавии:

— Из-за ударов практически весь Киев ушёл в блэкаут. По данным СМИ, обстрелы пришлись по местным ТЭС-6 и ГАЭС. В результате в городе пропал свет и частично перестал работать метрополитен.

— СМИ сообщают, что после ударов, обесточены Львов, Сумы, Кривой Рог, Запорожье, Одесса, Луцк, Николаев, Харьков и город Днепр. Наряду с аварийными отключениями света в украинских регионах начались перебои со связью и интернетом.

— На Южноукраинской АЭС аварийно остановились энергоблоки. Об этом пишет одесское издание «Думская».

— Перебои с электричеством произошли и в некоторых районах соседней Молдавии с Приднестровьем. В частности, без света остался Кишинёв.

Укрэнерго сообщает, что света не будет около суток.
  • Харесва ми! 2
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Новые прилеты по Киеву и другим украинским городам. Обычно такие массовые атаки происходят перед "жестами доброй воли", чтобы Z-аудитории было чем порадовать себя на фоне очередного крупного огорчения. В этот раз таким огорчением может стать передача ЗАЭС под контроль "третьей стороне", а также отступление с той части ЛДНР, где проходит аммиакопровод "Тольятти - Одесса".

https://t.me/s/oreshkins

Путин: Россия обсудит с ООН возобновление поставок аммиака через Украину
Украина может разрешить транзит аммиака из России лишь в случае обмена пленных «всех на всех», говорил Зеленский ранее. В ответ на просьбу Дмитрия Мазепина решить «политические вопросы» Путин пообещал обсудить ситуацию с ООН 

https://www.rbc.ru/politics/23/11/2022/637dc9439a7947d47a43eb95?from=from_main_1

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Побег мобилизованных | Военные тайны | Оправдание Цветковой | Обыски Лавры | Роботы-убийцы — скоро?

00:00 ВСТУПЛЕНИЕ

00:43 ДЕСАНТ НА ЛЕВОМ БЕРЕГУ

03:16 СВОДКА С ФРОНТА

07:49 ПОГИБШИЕ НА БЕЛГОРОДЩИНЕ

08:12 СБИТЫЕ БЕСПИЛОТНИКИ

08:27 ПОСТАВКИ ОТ ФРАНЦИИ

08:56 ВЗЯТКА СТИРАЛКОЙ

09:26 ОБЫСКИ СБУ

10:22 СБЕЖАВШИЕ МОБИЛИЗОВАННЫЕ

11:02 ЗАПАД ВОСПОЛНЯЕТ ЗАПАСЫ

13:44 КИБОРГ-УБИЙЦА

15:43 МИР ПОД САНКЦИЯМИ

17:05 ВОЕННЫЕ ТАЙНЫ

19:12 ВЕРИФИКАЦИЯ ИСТОЧНИКОВ

19:45 ВОВАН И ЛЕКСУС ЗВОНЯТ ДУДЕ

20:07 ЗЕМЛЕТРЯСЕНИЕ В ИНДОНЕЗИИ

20:29 ПРИГОЖИН+БЕГЛОВ=НЕ ДОГОВОРИЛИСЬ

21:23 РОССИЙСКИЕ ЭМИГРАНТЫ

22:05 ОПРАВДАНИЕ ЦВЕТКОВОЙ

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Пандора said:

Новые прилеты по Киеву и другим украинским городам. Обычно такие массовые атаки происходят перед "жестами доброй воли", чтобы Z-аудитории было чем порадовать себя на фоне очередного крупного огорчения. В этот раз таким огорчением может стать передача ЗАЭС под контроль "третьей стороне", а также отступление с той части ЛДНР, где проходит аммиакопровод "Тольятти - Одесса".

https://t.me/s/oreshkins

Путин: Россия обсудит с ООН возобновление поставок аммиака через Украину
Украина может разрешить транзит аммиака из России лишь в случае обмена пленных «всех на всех», говорил Зеленский ранее. В ответ на просьбу Дмитрия Мазепина решить «политические вопросы» Путин пообещал обсудить ситуацию с ООН 

https://www.rbc.ru/politics/23/11/2022/637dc9439a7947d47a43eb95?from=from_main_1

Днес ударите по енергийната система на Украйна са били особено силни и явно са имали за цел да оставят милиони украинци без ток с оглед идващата зима.Аз оставам на своето мнение че тези удари нямат военна стойност като единствената цел е да страда украинския народ.

• Харесва ми! 4
  • Тъжен 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, nik1 said:

Соловей изрично казва, че в момента, никой не замисля каквото и да е..

Много ми се ще, но и аз не виждам признаци за смяната на Путин. Дори крупна украинска победа
като завземането на Крим не вярвам да го свали.

Според мен само икономическа криза би му разклатила стола.

За да финансират войната, руснаците преди около месец бръкнаха в националния пенсионен фонд,
а миналата седмица емитираха голям вътрешен дълг. Тези мерки показват, че те все още се опитват
да финансират войната с "нормални" средства.

Ако нормалните средства се изчерпат, обаче, те ще трябва да изберат или да спрат войната, или да
въведат военно положение и съпъстващи непопулярни мерки. Едва тогава в Русия ще се появят
сериозни напрежения, които ще имат и политически последствия. Засега, обаче, руската икономика
изглежда все още се държи.

Аз лично съм по-притеснен за Украйна. Явно са посъветвани да не отвърщат на руските атаки по
инфраструктурата, за да не ескалират войната. Само че колко време ще удържат без ток и вода,
като Киев днес? В един момент ще стане физически невъзможно за тях да се съпротивляват.😦

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 13 минути, resavsky said:

Аз оставам на своето мнение че тези удари нямат военна стойност като единствената цел е да страда украинския народ.

Естествено, само че колко време може да се издържи така?

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 9 часа, Atom said:

Най-големите страхове на родния борец срещу либерализма са гейщината, джендърството и мигрантите.

А да писах ти вече че не мога да те позная. Искаш ли да ти разкажа защо е така. Не сме само ние българите навън от страната такива. Такива са и местните. Такива са и гърците. Такива са и англичаните. Такива са и много други нови като нас европейци. Такива са и французите, сватове на мой приятел московчанин и украинец по произход.

Та прочее, хората които смятат себе си и ги смятат за състоятелни не ти говоря за богати. Хората от средно ниво са консервативно настроени. 

Гендерната ви политика.

На мен и хората като мен, не ни пука кой обича да му бъркат в задният двор, кой е задно проходим или е 4х4 и прочие. Въпрос на личен избор. На нас ни пука обаче когато както ти сега ставате злобно-агресивни. Ни не ви налагаме бъдете нормални. От вас искаме налягайте си парцалите и не притискайте младото поколение в избора си да е той – тя или то...

Мигрантите... 

На нас емигрантите не ни пречат. Даже са ни изгодни на мен лично шриланкезите са ми много изгодни с около 35% по-малки заплати плащам. Местните кипърци направо до 60%икономисват но те са си местни и комбароси: /комбарос е кръстник/ нещо като нашата шуробаджанащина. Та ние предприемачите /уточнявам дребните/ некипърци чак такива икономии не можем да си позволим незаконно е и се плащат големи глоби... Аз държа работниците си имам и двама грузинци, на минималната работна заплата за общ работник в отрасла. За какво са ми европейци или кандидат европейци например грузинец или украинец ми коства поне  10 % повече от шриланката, приеми го имам съвест. Разлика никаква всички са еднакво лениви и като ме няма там обема работа е със 50-55% долу и винаги има някакво абсолютно правдоподобно оправдание за това. Сред европейците в момента най-големите кръшкачи са българите и румънците делят си палмата на първенството – това са моите лини наблюдения...

Против кои емигранти сме против. Против тези които идват в нашият свят и започват да ни учат как правилно да живеем. Против тези например които идват и изискват да има джамия и високоговорител за мюезина да пее така че да го чува целият свят. Ние сме против тези които идват и не желаят да работят и изискват и получават издъжка която е доста голяма и от такива издръжки уж ги поема ЕС изведнъж се оказа че фонда "Каноникия асфалия" в който уж всичко е на индивидуални осигурителни номера и се води индивидуални осигурителни сметки , та прочие фонда е изчерпан на 2/3 и започват да се появяват касови сривове - счетоводителите ще ме разберат и фонда не може точно в срок да извърши плащанията си и ги влачи. Например болничните ги чака по 6-8 месеца. Обезщетенията при трайна безработица почват вече да плащат след 4 месеца и прочие. Падна техният абсолютен размер...

Пртив либерализма какво имаме.

Ами либерализма се появи нетака много назад, като идеи може да е съществувал от векове но в политиката се провря не избиран преди около петнадесетина години и окончателно яхна европа /става въпрос за нея/ в последните десетина години. И се започна това което е и докъдето стигна в момента ...

На нас ни се иска старата европейска християндемокрация, която възстанови Европа след ВСВ, която създаде ЕС, която даде старта на европейска икономика и която непонятно как и без избори изтика от управлението на процесите а това което беше като икономика в европа стана нещо съвсем друго ... 

Това е всъщност. Ти не реагирай така злобно и защо точно с гендерство се цепиш, да не би нещо там да ти харесва?

За войната в Русия.

Ние не искаме да плащаме за кривите сметки и огромните амбиции на транснационалните компании и страдащи от комплекси политици. На нас не ни пука за Украйна и Русия даже. На нас ни пука за нас и за нашите работници. Нека за Украйна мислят техните политици нека си носят гайлето с войната сами , както и Путин да си носи гайлето.

Представи си всичко си беше наред, сега висока инфлация около 30% е вече от началото на войната скоро ще се наложи да плащаме   по-високи заплати, парите стават по-ефтини. Добре аз веднага още в март вдигнах цените на услугите на моята фирмичка. Скоро ще ги вдигна още веднъж но повече няма да посмея. И така аз работех един и пъловина пъти по-скъпо от останалите колеги. Те сега вече започват да вдигат цените като ги вдигнат аз ще ги вдигна втори път и така... Не се хваля но аз съм като бутикова фирмичка на цена като мерцедес в бизнеса но има огромни фирми които джиткат цени като трабантчета... Всичко би било чудесно, но милионерите също са хора и никак не  са групави, обичат да платят повече за качество, проявено уважение, за коректност и мълчание на пък не са си намерили парите на улицата за да преплащат...

Схващаш ли сега защо?

Ние се дразним на такива черевенодупести червенотиквеновчета които са се надъхали с някакви Б-озунги, размахват някакви вестникарски Бисания и се бият че са идейно-правилни и че са за ... За .къде с тоя празен портфейл и с този гол червен задник ставате бре Б-озунгари. На такива се нагледах и натърпях във времената на социализма който узря, презря и накрая цъфна и завърза... 

В тая връзка погледни в ютуб Тодор Живков.  " Абе ако нямаш пари как ще решаваш бе?" Прав е бил в тов отношение...

Може да остарявам и ставам консервативен монархист, кой знае, кой знае?!

Ако можеш да погледнеш отстрани, отгоре и да смъкнеш очилата си ще видиш друга картинка различна от тази която си представя гладният наемен работник...

Нещо като Приказката за стълбата на Смирненки но в обратна аспекция...

Хайде заради добрите стари времена от бойна слава се разоткровеничах и проявих уважение. Сирето вече загуби опцията проява на уважение от мен.

Редактирано от Capitainofmarine
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Just now, gmladenov said:

Естествено, само че колко време може да се издържи така?

Патриотичният подем сред украинците се увеличава от ден на ден.Мисля че ще успеят да издържат една зима на тъмно и студено.Още повече че руснаците едва ли ще успеят да поддържат такава интензивност на ударите дълго време и все нещо ще успеят да възстановят.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Just now, Втори след княза said:

Че те санкциите срещу Русия да не би да бяха само срещу военно производство? Санкциите искаха също да страда руския народ за да свали Путин. Не коментирам "Кой почна пръв", а че това се прави "в съгласие с нормите"

Ами напомням че Русия е агресора в тази война.Санкциите няма как да са избирателни.Но тези бомбардировки без военна цел с единствено намерение да страда мирното население граничи с откровена варварщина.

• Харесва ми! 3
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, gmladenov said:

Аз лично съм по-притеснен за Украйна. Явно са посъветвани да не отвърщат на руските атаки по

инфраструктурата, за да не ескалират войната. Само че колко време ще удържат без ток и вода,
като Киев днес? В един момент ще стане физически невъзможно за тях да се съпротивляват.😦

Не са посъветвани, просто нямат с какво освен с дронове и диверсии на място, евентуално и с Точки-У, доколкото са им останали. Което е и най-голямата им предвоенна грешка като цяло - че спряха ракетната си програма. Това е и разликата между тях и примерно един Тайван.

Що се отнася до тока и водата - тези удари имат незначително влияние върху армията. Армията не ползва енергийната мрежа, всичко там е на генератори. С критично важните за армията заводи и цехове ситуацията е подобна. Тъй че армията ще се съпротивлява, докато има оръжия и муниции.

Това, че народът ще страда и че предстои тежка зима, е така и лежи на съвестта на т.нар. Запад/цивилизован свят, който продължава да си бърка в носа и да си дъвче сополите.

• Харесва ми! 4
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!