Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува

Съвременна Европа няма интерес да се подклаждат сепаратистки движения и отцепвания на нови независими области и държавици. Ако погледнем проблемни точки като: Баските, Каталуния, Ирландия, Шотландия, Елзас  - има множество нерешени исторически въпроси.  Проблемите с Косово продължават и към днешен ден.

Разбираемо е защо Европа обръща гръб на Донецките и Луганските сепаратисти. Ако същите бъдат подкрепени, то подобни процеси ще започнат лавинообразно да се случват и в самата Европа.  Само че ДНР и ЛНР вече си осигуриха подкрепата на Русия. От тука нататъка битката вече става много сериозна. 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, Mirolub said:

Същите неща, които сега се говорят срещу Русия са били изказвани и преди почти 200 години.

Държава-терорист бомбардира и оставя милиони хора без ток, парно и вода през зимата.
Русоробите ликуват ... но се жалват, че светът ненавижда държавата-терорист.
Вие народна любов ли очаквате към тези свине? 🙄

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, Mirolub said:

Поредния виц:  глобиха кмета на Харков, задето не ползвал "официалния език".

Цитирай

Мэр Харькова получил штраф за использование русского языка

Мэр Харькова Терехов получил штраф за использование русского языка в эфире телемарафона
Игорь Терехов

Игорь Терехов. Фото: Vyacheslav Madiyevskyi / Globallookpress.com

Мэр Харькова Игорь Терехов получил штраф за использование русского языка в эфире национального телемарафона. Об этом заявил языковой омбудсмен Украины Тарас Кремень в Facebook(запрещенная в РФ соцсеть; принадлежит корпорации Meta, которая признана в РФ экстремистской и запрещена).

«Вынес постановление о наложении административного взыскания в виде штрафа за нарушение закона Украины "Об обеспечении функционирования украинского языка как государственного" Харьковским городским главой Игорем Тереховым», — написал он.

Expand  

Ами че тоя никога не е можел да говори на официалния език.  Ще му се наложи да си даде оставката, или да се запише в училище за първолаци и да срича мовата, така както му се полага..

Тъй де. Войната постигна неочаквани цели. Вместо "денацификация" постигна дерусификация на Украйна. За огромната омраза която породи срещу руснаците, не си струва да напомням. Неимоверно сплоти украинският народ и ускори формирането на украинска нация.

Хвала на Путьо!

• Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува

Още една група наши войници от плен пристигна в родината си. Петдесет украинци вече са у дома.

Министерството на отбраната казва, че ще отнеме време на военнослужещите да преминат през всички етапи на възстановяване, както и време за завръщането у дома на всички задържани от режима в Кремъл.

За последните два дни от плен са върнати 86 защитници. Сред освободените на 24 ноември са 20 военнослужещи от Националната гвардия на Украйна, 12 войници от Военноморските сили, 10 военнослужещи от Въоръжените сили на Украйна, 6 членове на Държавната гранична служба и двама войници от Териториалната отбрана. Сред тях има двама офицери, останалите са редници и сержанти.

https://vechirniy.kyiv.ua/news/74781/

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 16 минути, Mirolub said:

Да им е честит новия език на продажниците! Те от няколко дена забраниха и УПЦ. Да им е честита и новата им църква. 

Това да успееш да отвратиш братски народ  да те ненавиждат и да не иска да говори на твоя език, си е наистина голямо постижение. А що за християнска църква е Руската Православна Църква (чийто клон се канят да забраняват), която официално благославя войната и братоубийството слагайки се под имперските фантазии на Путьо? Това не да се забранява, да се изпепели от тоя свят трябва.

Да, заслужават си го руснаците. И скоро ще видим до какво щв се свлекат.

• Харесва ми! 4
  • Глобален Модератор
Публикува

Накратко, руският свят - мечтата на нашите русороби:

Херсон.
Местните започват да разказват своите истории за руската окупация и военните престъпления на рашистите.

Текстът е много, замених някои думи, за да не ме баннат отново (бел. автора)…

🔹 Аз съм доброволец. Но те искаха да помагам на хората от името на русия. Дойдоха при мен и намериха бродиран шеврон на Въоръжените сили. Те не можеха да повярват, че едно обикновено украинско момиче толкова много обича родината си и армията, че държи шеврон у дома. Хвърлиха ме в затвора, държаха ме 3 седмици в мазето - биха ме, разпитваха ме, измъчваха ме с електрошок, късаха ми ноктите. Те казваха, че да обичаш Украйна е лошо, а русия е тук завинаги.

🔹 Тя беше учителка. руснаците се опитваха да я принудят да преподава в училище по тяхната програма. Тя отказа. И затова те я държаха две седмици и половина - биха я жестоко, измъчваха я - поливаха дрехите й с вода, а след това пускаха ток... Късаха й ноктите с клещи... Счупиха й капачките на коленете…

🔹 Дойдоха с готови списъци. Дойдоха при една позната за нейния съпруг. А той загина на Антонивския мост... Затова я принудиха да разкопае гроба, за да го докаже. Сложиха я на колене и започнаха да стрелят около нея... Дадоха й 2 часа да направи акт за смърт на съпруга си. Не е успяла навреме - как я биха на гроба на мъжа й…

🔹 Племенникът ми беше отведен в мазето, беше бит, измъчван, шокиран с електрошок…

🔹 Непрекъснато довеждаха/отвеждаха някого в затвора. Много коли идваха от моргата, защото хората бяха измъчвани до смърт. Хората бяха бити, изтезавани, жените бяха изнасилвани. Далеч от затвора се чуваха нечовешки писъци... В близкия магазин поискаха да пуснат музика, за да не се чуват истерични писъци…

🔹 Тези, които успяха да излязат живи от стаята за мъчения - се кръстеха и бързо бягаха...

🔹 Търся моя приятел, който беше отвлечен още на 1 юни. Държаха го тук. руската пропаганда направи репортаж за него, че то е помагал на партизаните…

🔹 Дойдох да намеря мой служител, инженер... Доведоха го тук... И мен ме взеха от вкъщи през нощта, заведоха ме в офиса ми - там ме биха, разпитваха, измъчваха. Разбиха офиса, каквото не можаха да отнесат, го счупиха... Изхвърлиха ме близо до къщата със заплахи, че пак ще дойдат…

🔹 Докараха дядото само по гащи, с вързани ръце на гърба. Трудно слизаше от Камаза, крещяха му и после го удариха с приклад по главата…

🔹 Видях от прозореца на апартамента, как довеждаха хора, как жестоко ги биха и измъчваха. През лятото беше голяма жега, отваряхме прозорците за проветряване и оттам се чуваха нечовешки писъци…

🔹 Видях, как изнасяха награбеното - перални, хладилници, телевизори, компютри, извадиха пейка от парка, откраднаха детско влакче…

И има хиляди такива истории!

Източник: Ігор Захаренко
  • ХаХа 1
  • Тъжен 4
  • Потребител
Публикува
Преди 41 минути, scaner said:

Тъй де. Войната постигна неочаквани цели. Вместо "денацификация" постигна дерусификация на Украйна. За огромната омраза която породи срещу руснаците, не си струва да напомням. Неимоверно сплоти украинският народ и ускори формирането на украинска нация.

Хвала на Путьо!

Ниският сопол обедини Европа,укрепи и увеличи мощта на НАТО(разни скандинавци с доста мощна военна индустрия...нали...),увеличи си и границите с нато,адски обедини Украйна като народност,направи ги русофоби до живот,модернизира им армията,направи я една от силните на Европа,научи я на невероятно ефективни тактики на воюване срещу мордор.Абе чий агент в крайна сметка е сопола?

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Ето още малко за тези, които се чудят защо в момента няма активни действия на фронта.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, sir said:

Ето още малко за тези, които се чудят защо в момента няма активни действия на фронта.

Действат но по-бавно

https://t.me/myro_shnykov/2583

• Потребители
Публикува

ВИДИМО И НЕВИДИМО / БЕСАРАБСКИ ФРОНТ С ГЕНАДИЙ ВОРОБЬОВ и Юлия Виноградова

AMkS8zCKc0V9tscZQkXyBGtCSycT69xPPbntwMNN

❗ ВИДИМО И НЕВИДИМО / БЕСАРАБСКИ ФРОНТ С ГЕНАДИЙ ВОРОБЬОВ и Юлия Виноградова Включете субтитрите. АКЦЕНТИ В ПРЕДАВАНЕТО:
✅Пленени бесарабски българи от о. Змийски
✅Каква е ролята на острова
✅Хронология след 24 февруари
✅Колко са пленените и колко от тях са от Болград и района?
✅Какво става със Сергей в момента?
✅Как България може да подпомогне преговорния процес?
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)

Хехе, нещо съвсем съм се отнесъл напоследък :)

Чак сега ми просветна, защо трите морски дрона, за които литовците са събрали пари в полза на Украйна, са наречени "Peace Дец", "Peace Да", "Peace Дюк".

Добре звучи! :) Peace, мир!

Редактирано от scaner
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, sir said:

Някъде декември-януари ще бъде следващия рунд. 

• Потребител
Публикува
Преди 30 минути, Пандора said:

В рамките на експеримент журналистът от САЩ Виталий Кацнелсон реши да чете и гледа само руски медии в продължение на една седмица, отказвайки да използва алтернативни източници на информация.

„Руската пропаганда работи, като прави десния ви мозък (емоционален) да вземе предимство пред левия (логичен), като същевременно задръства всичките ви логически филтри... Фактите не са това, за което се притеснява руската телевизия. Веднъж емоционални изображения и много дезинформация запълват дясното полукълбо на мозъка, то побеждава лявото, което капитулира и спира да поставя под съмнение поднесената информация“, заключава журналистът.

Като пример той цитира руската медийна пропаганда относно масовото проявление на фашизъм и нацизъм в Украйна: "Украинското правителство е либерално и прозападно. Свобода, партия, чиито членове са известни със своята неонацистка и антисемитска реторика, не получи дори 5% от гласовете на изборите през октомври, необходимият минимум за влизане в парламента. Междувременно телевизията показва изображения на нацисти, убиващи руснаци и евреи по време на Втората световна война, и прави паралели между нацистка Германия и Украйна днес."

Обърнете внимание на детайла: руската телевизия не се интересува от фактите. Но в края на краищата повечето от моите руски коментатори изобщо не се интересуват от факти. Те идват да разкажат, че през 14-та година в Киев е извършен държавен преврат, извършен по указание на американците. Можете да прочетете това от десетки и дори стотици руски коментатори.

НО! - в същото време никой от тях няма да публикува определението за преврат, добре, поне от Wiki.

Всички знаят, че Янукович БЕШЕ ПРИНУДЕН ДА БЯГА. НО! никой никога няма да напише какво точно го е заплашвало и защо е нямал други възможности. Освен това повечето от тях нямат представа какво го е заплашвало и защо е бил принуден.

Тези. тези хора абсолютно знаят всички изводи от фактите, но те изобщо не познават фактите. И въпреки че когато се опитат да опровергаят, аз веднага искам ДОКАЗАТЕЛСТВА, те не искат никакви доказателства от себе си и своите съмишленици.

Те са наясно с абсолютно всички въпроси - пълни и окончателни отговори в крайна сметка. Но те нямат представа откъде са дошли тези отговори в главите им. В същото време тяхната субективна вяра в тяхната праведност е безгранична ....

Например, всички знаят със сигурност, че нацистите са дошли на власт в Киев след преврата - но не знаят имената на нацистите или наричат Турчинов сред хората на Бандера, т.е. те абсолютно не знаят кои са хората от Бандера, но знаят със сигурност, че са дошли на власт.

При всеки опит да  разгадаете и да намерите фактическа обосновка, ще се натъкнете на Торичелова празнота - там един мит се обяснява... чрез друг мит. И няма нищо друго освен един мит и още един мит и още един мит.

Известният политолог Владимир Пастухов дава частично обяснение за този процес в краткото си интервю. Освен това прогнозата му едва ли може да се нарече утешителна. Според Пастухов факт е, че действителният културен елит в Русия е напълно отстранен от управлението, управлението на страната се основава на доверието на народа.

https://trim-c.livejournal.com/4871122.html

тази статия е точно такава! задръства филтър логистика и зелен фенер на емоцията!

• Глобален Модератор
Публикува

Главное из сводки Генштаба за 274-ий день войны:

▪️за сутки российские оккупанты нанесли 2 авиационных удара и совершили 16 обстрелов из РСЗО по украинским позициям и гражданским объектам.

▪️Авиация Сил обороны 12 раз ударила по местам сосредоточения российской нечисти, вооружения и военной техники, и 2 раза по точкам дислокации вражеских ЗРК.

▪️На Бахмутском и Авдеевском направлениях захватчики бросили все силы, чтобы продолжить наступление, а на Херсонщине совершенствуют фортификации и логистическое обеспечение передовых подразделений.

▪️на Северском направлении рашисты устраивают демонстрационные провокации, а на Слобожанщине – с приграничных районов белгородской области ведут обстрел территории Украины из минометов, ствольной и реактивной артиллерии.

▪️Не имея, чем похвастаться на фронте, захватчики усилили контрдиверсионные и полицейские рейды на временно оккупированных территориях Скадовского района Херсонской области. В Новониколаевке и Красном проводились массовые проверки домов, телефонов и документов местных жителей.

-------

Последствия блэкаута, когда ждать новых ударов, две линии переговоров по Украине. Итоги

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 19 минути, Warlord said:

За тях (ватниците) разбирам защо е така, само за известна част от нашето олигофренонаселение не мога да разбера защо също трябва да е така. Ония ги гледат със същото надменно пренебрежение и презрение, с което и всички останали.

Не знам, явно е някаква все още неописана крайно тежка и нелечима форма на Стокхолмския синдром. 

Аз и за самите руснаци някак трудно мога да разбера защо е така. Това мислене, че нещо, което някога е било руско, все някога пак трябва да бъде е с повече от 200 години изостаналост. Примерно англичаните, чието мислене макар и в по-друго направление, е не по-малко имперско от руското, са доказали способността си да се примиряват с определени загуби и да ги приемат за безвъзвратни. Пример е краят на Наполеоновите войни, когато и през ум не им минава да си искат Бретан от Франция само защото 400 години по-рано бил техен. Руснаците обаче не само не могат да се примирят със загубеното, но заради идеолози като Дугин ламтят дори за земи, които никога не са били техни, защото ако днес афишират мераци единствено към територии от Източна и Южна Украйна, то утре целите им ще бъдат много по-мащабни, несъмнено в дългосрочен план им е важно да превърнат Черно море в руско езеро.

Редактирано от skorpion1980
  • Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Тука се трият неудобните мнения.. яко... Отстрелват се инакомислещите. Все едно като онези вързаните по стълбовете. В скоро време ще четете новини в стила на Работническо дело..

• ХаХа 4
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, gmladenov said:

Отиваш на Дир.бг и там си сред свои. Вместо да те трият, ше ти дават лайкове. Не се мъчи тук да си псевдо-дисидент.

Пиши си на воля Младенов! Громи врага... Аз съм за мир и разбирателство. Но вижда се че за момента светът не е готов за мир. Военолюбците залагат на войната. Идеята за глобално общество, където всеки може да живее и работи където си поиска е несъвместима с принципите за свещенното родно място, дето трябва да се защитава с кръвта и живота...  За кого е по-свещенна Украината- за укропите или са русите? Ами нека си се бият помежду си.. Да видим кой е готов да пролее повече кръв. Тази ситуация, тази война изобщо не трябваше да се случва, не трябваше да се стига до тука. Но такава е волята на световната политика. Една част от хората, дето следя техни мнения по Телеграм вече не са между живите...  Колкото повече жертви има в тая война - толкова по-малко се напрягам и съпреживявам ,  нека власт-имащите и отговорните да си правят сметките,  от мен нищо не зависи. Аз си имам своето мнение и свое право на глас, но никой не ме пита.  А ти Младенов може да приказваш за 100.. Ако искаш приказвай и от името на 1000.. Това няма да смени моето мнение.

• ХаХа 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!