Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

Публикува
Преди 8 часа, vanevski said:

Ако Западът е искал да воюва с Русия  нямаше да строи  заводи в Русия , да ползва техните суровини и т.н. Бръмбърът ИМПЕРИЯ в тиквата на самовлюбения диктатор предизвика тази война. За негово съжаление не му се отваря парашута. Дори и в Мариопол дето вече уж е бил готов, не е превзет. Само ''великите руснаци" там мародерстват. Всеки който се опита да напусне  града ,ако не го убият, го залавят ,претърсват ,взимат ако има нещо ценно и го затварят в нещо като концентрационен лагер. Никъде във втората фаза на войната няма пробив от руснаците. Слушах един руски политолог ,които каза че въпреки 70% подкрепят Путин ,масово /около 40%/отказват договорите на професионални войници и не искат за 30000 рубли да се бият в Украйна.От големите градове НИКОЙ не иска да участва във войната и залъгват и вербуват  от малките населени места.Това е за сега, но украинците ако си мислите , че са се уплашили ,жестоко се лъжите ,напротив в тях вече има много ЗЛОБА срещу руснаците , което е нормално .

Както се казва ще видим на разбора кое, що и кой кого, кой бит, кой уважен, кой сгоден.........:D За мен е важно да ескалира напрежение и в противоречие на Желания, Щения,Ненаситност, Алчност, да се случат поредица от събития, които да Оспорят Сегашния Световен Ред, кой и как , няма значение, кой , колко умрял, хиляди, милиони, няма значение.......цената е без значение. Вашата цивилизация сама си устрои това Представление....... време е да платите Цената !

• ХаХа 3
  • Тъжен 1
Публикува
Преди 5 часа, Димитър Йорданов said:

Твърде силно си облъчен от пропутинска пропаганда. Погледни само как се въртят и непрестанно говорят ту едно, ту друго твоите любими и винаги честни и почтени руснаци. 

20:14

Лавров изненадващо обяви, че Русия не преследва "смяна на режима" в Украйна

Въпреки предишните нееднократни призиви към украинските военни да направят преврат срещу Зеленски, руският външен министър Сергей Лавров изненадващо обяви днес, че Москва не се опитва да извърши "смяна на режима" в Киев. "Ние казахме това многократно... Искаме украинците сами да преценят как искат да живеят... Искаме хората да са свободни", обяви той пред индийската телевизия India Today.

Сергей Лавров
Сергей Лавров
Източник: Reuters

Той също така потвърждава, че руската офанзива е навлязла в нова фаза, чиято цел е "пълното освобождаване на Донецката и Луганската република". Пред индийския тв-канал Лавров изключва каквото и да е използване на ядрено оръжие, като подчертава, че Москва ще използва само "конвенционални боеприпаси" като част от т.нар. "специална военна операция" в страната.

Източник: ТУК

И ти си ползвал и повтарял това, че Русия цели да смъкне "нацистите и наркоманите" и да смени властта в Украйна с нормална. Разбирай да махне Зеленски. Помним и заплахите, че може да се стигне до ядрен удър само от преди дни.
Прочети сега какво казва Лавров на индийците. Време е да запомниш новите опорки и обяснения, че да започнеш да ни просветляваш с тях. Очаквам до дни да напишеш и ти, че целта никога не е била да съборят Зеленски или да сменят властта в Украйна. И се зареждам с пуканки и кафенце. 

Режима в новата Украйна ще бъде сменен <отвътре>, просто ще бъде пометен.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребители
Публикува (edited)
Преди 27 минути, nik1 said:

Спамът е от вас и това всички го виждат, а темата е станала "неофашистКа" отдавна заради писанията на двама потребители-  тантин и лапландеца.

ПС

Това, за което според мен  администрацията трябва да се замисли е за членове 6(1), 407, 408, 409 и 419а от НК на РБ.
Членове 407 , 408 и 419а се  нарушават 
много често от двамата потребители - лапландеца и тантин

Глава четиринадесета.
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО

Раздел I.
Престъпления против мира

Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.

Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.

Чл. 409. (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна

Чл. 419а. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.
(2) Който подбужда другиго към престъпление по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Лапландеца:

а мен е важно да ескалира напрежение"

"крайно време руснаците да вадят тежкото въоръжение  и  да заличават позиции и територии."

"Времето настана да приобщят източна Украйна.Започнала е нова страница на Специалната Операция. Успех!"

и. т.н.

Тантин:

Постоянно подклажда етническа омраза и оправдава  едно престъпление срещу мира и човечеството

Редактирано от nik1
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребители
Публикува (edited)
Преди 50 минути, tantin said:

Спамър. Моля администраторите да не допускат подобно съдържание. (Ако това се позволи, то тази тема ще придобие нео-фашистки характер). Нека да уважаваме форума и нашите читатели.  

Това, за което според мен  администрацията трябва да се замисли е за членове 6(1), 407, 408, 409 и 419а от НК на РБ.
Членове 407 , 408 и 419а се  нарушават 
много често от двамата потребители - лапландеца и тантин

Глава четиринадесета.
ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ МИРА И ЧОВЕЧЕСТВОТО

Раздел I.
Престъпления против мира

Чл. 407. Който върши по какъвто и да е начин пропаганда за война, се наказва с лишаване от свобода до осем години.

Чл. 408. Който пряко или косвено, чрез печат, слово, радио или по друг начин се стреми да предизвика въоръжено нападение от една държава върху друга, се наказва за подстрекателство към война с лишаване от свобода от три до десет години.

Чл. 409. (Изм. - ДВ, бр. 153 от 1998 г.) Който планира, подготвя или води агресивна война, се наказва с лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години или с доживотен затвор без замяна

Чл. 419а. (Нов - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) (1) Който по какъвто и да е начин оправдава, отрича или грубо омаловажава извършено престъпление против мира и човечеството и с това създаде опасност да се упражни насилие или да се създаде омраза срещу отделни лица или групи от хора, обединени по раса, цвят на кожата, религия, произход, национална или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до пет години.
(2) Който подбужда другиго към престъпление по ал. 1, се наказва с лишаване от свобода до една година.

Лапландеца:

а мен е важно да ескалира напрежение"

"крайно време руснаците да вадят тежкото въоръжение  и  да заличават позиции и територии."

"Времето настана да приобщят източна Украйна.Започнала е нова страница на Специалната Операция. Успех!"

и. т.н.

Тантин:

Постоянно подклажда етническа омраза и оправдава/омаловажава едно престъпление срещу мира и човечеството.

Редактирано от nik1
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, nik1 said:

Аз ли да се образовам,.. или ти да спреш  да танатинисваш форума?

https://en.wikipedia.org/wiki/Ukrainians

Наясно ли си невежеството не е извинение за нарушаването на НК?

Ако с моите думи и действия можеше  да се спре войната - доброволно бих поел всичката вина и бих влязал сам в затвора, за да се спасят хилядите човешки жертви. Но ти много добре знаеш че не аз съм я предизвикал тая война и най-малкото което бих искал е тя да продължава.  Но има сили и хора които правят така че тази война да продължава и да ескалира.  Ти обаче нещо имаш проблем с алтернативната гледна точка и искаш да четеш официалните сведения. Ами чети СиЕнЕн, БТА и СкайНюз. Участието във форум изисква да уважаваш мнението и на опозиционерите.   Аз съм за бързо приключване на войната и за мир..   Но това няма как да стане без промяна на граници или без принудително изселване на милиони граждани..  Никакъв НК не съм нарушил, освен вероятно някои руски закони или украински,  щото там имат сериозни забрани за публикации. Но не живея нито в РФ, нито в Украйна, така че хич не ми пука..  Обсъждаме си между нас като приятели, но някой хора тука твърде насериозно почват да се вземат и почват да летят искри и дори заплахи. 

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Неясен 1
  • Потребители
Публикува
Преди 19 минути, tantin said:

Аз съм за бързо приключване на войната и за мир..  
Но това няма как да стане без промяна на граници или без принудително изселване на милиони граждани.. 

Аха.."Искам да свърши войната, но  целите на Путин трябва да са  постигнати"?

Не врат, ами шия..

Цитирай

Ти обаче нещо имаш проблем с алтернативната гледна точка

Това по-горе което си написал не   е "алтернативна гледна точка"..

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Главные заявления об Украине со вчерашнего брифинга Пентагона:

▪️Россия производит в среднем по 30 пусков ракет в сутки. И об истощении их арсенала речи не идет. То же касается самолетов и вертолетов.

▪️Нынешнее наступление России под Изюмом и в районе Донецка - только подготовка к более крупномасштабным действиям. Переброска войск в Украину продолжается, за минувшие сутки ввели две новых батальонно-тактических группы.

▪️Удары по Мариуполю наносятся "агрессивно". Полное взятие города позволит создать сухопутный коридор в Крым.

▪️Как мы уже рассказывали, в ближайшие сутки США направят к украинским границам еще семь самолетов с оружием. На минувших выходных прилетело пять бортов.

▪️В Пентагоне допустили, что Украине могут передавать вооружения с истекающим сроком годности, но просроченных в поставках не будет.

▪️Украина уже получила истребители, а также запчасти для самолетов от союзников США.

▪️Ядерная угроза со стороны РФ отслеживается в штатном режиме и признаков опасности применения оружия массового поражения нет.

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Оперативная информация Генштаба ВСУ на утро 20 апреля

🔴 Оккупант не прекращает наносить ракетно-бомбовые удары по объектам военной и гражданской инфраструктуры по всей территории Украины.

🔴 На Волынском и Полесском направлениях противник активных действий не проводил. Сохраняется угроза нанесения ракетно-бомбовых ударов российской авиацией по объектам на территории Украины с использованием территории, аэродромной сети и воздушного пространства республики Беларусь.

🔴 Определены подразделения вооруженных сил республики Беларусь продолжают выполнять задачи по прикрытию украинско-белорусской границы в Брестской и Гомельской областях. Проводят инженерное оборудование позиций и наблюдательных постов.

🔴 На Слобожанском направлении армия РФ осуществляет перегруппировку и пополнение запасов. Продолжает частичное блокирование Харькова и обстрелы города.

🔴 На Изюмском направлении оккупант предпринял попытку наступления в направлении Сулиговка, Дубравное. Враг пытается проводить воздушную разведку направлений наступления с применением беспилотных летательных аппаратов “Орлан-10”.

🔴 На Донецком и Таврическом направлениях российские оккупанты продолжают осуществлять обстрелы передовых позиций наших войск и поиск слабых мест в обороне по всей линии соприкосновения. Продолжается ведение боевых действий в районах населенных пунктов Кременная, Торское и Зеленая Долина. Враг осуществляет перегруппировку с целью дальнейшего наступления по направлению на населенный пункт Лиман.

🔴 На Донецком направлении армия РФ вела штурмовые действия в районе населенного пункта Марьинка.

🔴 Российская армия ведет боевые действия в районе населенных пунктов Великая Новоселка, Равнополь и Сторожевое. Продолжает осуществлять логистическое обеспечение войск.

🔴 На Южнобугском направлении противник сосредоточивает основные усилия на удержании занимаемых рубежей, осуществляет обстрелы позиций наших войск.

🔴 В дальнейшем российские оккупанты продолжат осуществлять огневой влияние на позиции наших войск и ведения боевых действий с целью выхода на административные границы Херсонской области.

🔴 Группировкой Воздушных Сил Вооруженных Сил Украины за предыдущие сутки было поражено девять воздушных целей: один самолет, один вертолет, шесть БПЛА разных типов и крылатую ракету.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/100002003280271/posts/5072670736142986/

100 пзрк мистрал от Норвегия за Украйна 

https://www.facebook.com/706417328/posts/10160156934747329/

Карта на ситуацията в Украйна

Редактирано от Сармат
  • Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 38 минути, tantin said:

Аз съм за бързо приключване на войната и за мир..   Но това няма как да стане без промяна на граници или без принудително изселване на милиони граждани.

За съжаление - за много голямо съжаление! - едва ли могат да се намерят основателни възражения срещу написаното по-горе. А при това положение... дали би имало смисъл от предстоящите жертви и разрушения?

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Прехванат разговор между руски войник и майка му:

https://t.me/chtede/47176

Мужчина говорит, что российская армия убивает в Украине гражданское население, в том числе детей.
Женщина же его перебивает: «Нет, вы не убиваете гражданских и детей!.. Вы фашистов убиваете, бл***, поверь мне!»

• ХаХа 2
  • Тъжен 7
  • Глобален Модератор
Публикува

Алексей Арестович оценил перспективы освобождения Херсона.

По его словам, главное, что сейчас нужно для этого - тяжелое вооружение.

«Будет – сломим, не будет - будем возиться дольше. Но мы будем возиться. Мы там немножко продвигаемся, они пытаются немножко противодействовать. Но в целом там ситуация в нашу пользу - 55 на 45», - говорит советник главы ОП.

Как известно, Херсон практически с самого начала полномасштабной агрессии РФ попал под оккупацию. Город заполонило значительное число путинских орков, которые терроризируют местное население и обстреливают позиции украинских защитников прямо из жилых кварталов. От этих обстрелов страдают, в том числе, жители Николаева и окрестных сел.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Atom said:

Нападнатият има две опции - да избяга или да се отбранява.

За нападнатия има и трета опция - да преговаря. Нещо, за което би трябвало да получи международна подкрепа ПОНЕ толкова масирана, колкото и тази - с предоставянето на оръжия.

• Харесва ми! 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!