Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Путин претърпя голямо поражение във войната минута след обещанието за победи

Докато владимир путин обещаваше на руснаците в новогодишната нощ „да вървят само напред, да побеждават“, руската армия буквално минута след речта му претърпя ново мащабно поражение край град Макеевка (Донецка област).

Руската армия загуби стотици убити и ранени (според различни оценки от 100 до 600 души) в резултат на точен ракетен удар от системата HIMARS по сградата на училище № 19, където се установиха да отбелязват Нова година мобилизираните от Саратовска област. Военни кореспонденти и Z-канали съобщиха за още един пропуск на ръководството на руската армия - разполагане на голямо подразделение близо до фронтовата линия в неподготвена сграда.

По-рано Министерството на отбраната на руската федерация обяви унищожаването на всички доставени системи HIMARS. Страните от НАТО изпратиха на Украйна около 35 системи HIMARS и аналози, Министерството на отбраната се оплете в лъжи и обяви унищожаването на 54 единици.

Източник: Санкции в РФ

• Харесва ми! 3
  • Тъжен 1
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Потребител
Публикува
Преди 50 минути, scaner said:

Било е такова преди началото на войната, когато са могли да си внасят всичко. При това туй са възможности, не реално производство, иначе щяха да имат запаси а те нямат. Сега същите щати го оценяват на 4-6 бройки седмично.

Нещо повече, качеството им пада силно, почват да падат по Русия преди да достигнат Украйна. Само от последният залп преди Нова година има две документирано паднали във Волгоградска област. Колко не са документирани, никой не знае, но ниското качество е факт.

Знаеш ли защо не ги изстрелват от сушата? Защото част от тях падат на тая суша, а в тях горивото е несиметричен тетрахидразин, страшна отрова за живите същества. Затова корабите преди стрелба навлизат в Черно море, затова и самолетите от стратегическата авиация изстрелват ракетите над Каспийско море - така че ако паднат, да не паднат близо до граждански обекти. От там и статистиките за хиляди мъртви делфини в Черно море и хиляди мъртви тюлени в Каспийско.

У-ау колко много знаеш! 🤣 Особено ме впечатли фразата ти цитирам ; Знаеш ли защо не ги изстрелват от сушата? Защото част от тях падат на тая суша, а в тях горивото е несиметричен тетрахидразин

Признавам на мен и през ум не ми е минавало... Мислех си че просто нямат наземни пускови установки и че самите модификации на крилатите ракети са за КПУ  и авио ПУ...

Егаси задъханото зомби! 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 22 минути, sir said:

Някакви числа от рода на 600 циркулират из мрежата. Като видях каква масивна сграда е снесена нацяло (с HIMARS или с нещ друго - интересен въпрос), може и да е вярно. Отделно явно и техника, и боеприпаси.

Стрелков:

По Макеевке, коротко:

Информацию о поражении объекта получил в районе часа ночи 01.01.2023.
Объект, в котором располагалось N-ское подразделение, состоящее в основном из мобилизованных граждан РФ, был уничтожен почти полностью в результате детонации БК ,складированного в том-же здании. Уничтожена также практически вся военная техника, стоявшая впритык к зданию без малейшего признака маскировки.
По количеству жертв - до сих пор окончательных цифр нет, поскольку множество людей числятся пропавшими без вести (остались под завалами).
В любом случае - счет погибших и раненых идет на многие сотни (примерные цифры "200-х" имеются, но я их не стану озвучивать).

https://t.me/strelkovii/3652

Добър новогодишен поздрав се е получил.

В добавка: по същото време са лупнали по казарма и в Чулаковка, Херсонска област.

https://t.me/anatoly_nesmiyan/6823

p.s. Предполагаемият виновник:

:ag:

Само си представи... цял батальон, а по руски стандарти цяла бригада, е ликвидирана с един залп. И отново, като при проваленото десантиране на реката в Донбас през лятото (когато загубиха две БГТ), виновни няма да има... 

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, новорегистриран3 said:

Само си представи... цял батальон, а по руски стандарти цяла бригада, е ликвидирана с един залп. И отново, като при проваленото десантиране на реката в Донбас през лятото (когато загубиха две БГТ), виновни няма да има... 

Виновен е прогнилия Запад затова че дава модерния оръжия на украинците.Те ако украинците нямаха оръжие целият свят щеше да види какво представлява руската армия....

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 21 минути, resavsky said:

Виновен е прогнилия Запад затова че дава модерния оръжия на украинците.Те ако украинците нямаха оръжие целият свят щеше да види какво представлява руската армия....

Не подценявай украинците като войни. Помощта на Запада е ограничена и цели само да поддържа баланса, колкото Украйна да не загуби бързо. Но победите при Киев, Харков и Херсон са си украински. 

Преди началото на войната украинската армия имаше потенциала на България и Румъния взети заедно, а сега може положението да е и по-зле. 

За путлеровата армия няма смисъл да се изброява - кражбата на един енот, фермата край Маринка и винпрома на Бахмут са символите на руската мощ. 🦝

Редактирано от новорегистриран3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, новорегистриран3 said:

За путлеровата армия няма смисъл да се изброява - кражбата на един енот, фермата край Маринка и винпрома на Бахмут са символите на руската мощ. 🦝

Пропускаш най големия символ та идеализма- окопите в най радиоактивните земи до Чернобил.  

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 47 минути, новорегистриран3 said:

Лошо няма, нека има такива дебили. Да разположиш цял батальон накуп заедно с техниката и боеприпасите в самотна и ярко отличаваща се на фона на околността сграда практически на фронта (Макеевка: https://deepstatemap.live/#11/48.0402/37.9578) наистина се изисква военен гений. :)

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, sir said:

Лошо няма, нека има такива дебили. Да разположиш цял батальон накуп заедно с техниката и боеприпасите в самотна и ярко отличаваща се на фона на околността сграда практически на фронта (Макеевка: https://deepstatemap.live/#11/48.0402/37.9578) наистина се изисква военен гений. :)

Прав си. Като има дебили, които да търпят да бъдат пушечно месо за кремълските корупционери, значи си го заслужават! 

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, Capitainofmarine said:

Това което си написал е обидно. Нещо повече може да се квалифизира по НК.

Това което написах е похвала, изразявам уважение и учудване от неподозирани възможности.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 13 минути, resavsky said:

Пропускаш най големия символ та идеализма- окопите в най радиоактивните земи до Чернобил.  

Да, и това влиза в списъка на руските успехи. 

• Потребител
Публикува

Някъде се спомена че са използвали Точка-У. Което според мен е по правдоподобно предвид пораженията.

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, vandu said:

Някъде се спомена че са използвали Точка-У. Което според мен е по правдоподобно предвид пораженията.

Уцелили са складираните боеприпаси и от там големия ефект.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Пропаганда правена от олигофрени за олигофрени.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, scaner said:

Това което написах е похвала, изразявам уважение и учудване от неподозирани възможности.

Много е нервен сякаш въшки, бълхи го хапят/който с кучета ляга въшлив се събужда/, от тази ограничена военна операция на любимците му и затова неразпознава нито шега, нито ирония...Затова слагам 😎 и аз. Дано схванат зад завесата на кръв в очите им...🤣😂🤣

• Потребител
Публикува

С тая скорост март-април ще трябва да се продължи с масовата мобилизация, защото и мобилизираното пушечно месо ще стане дефицитно.

Fldx4j-WIAUZBhg?format=jpg&name=large

Fldx5N3WIAI1ZnV?format=jpg&name=medium

• Харесва ми! 2
  • Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 12 минути, Skubi said:

Много е нервен сякаш въшки, бълхи го хапят/който с кучета ляга въшлив се събужда/, от тази ограничена военна операция на любимците му и затова неразпознава нито шега, нито ирония...Затова слагам 😎 и аз. Дано схванат зад завесата на кръв в очите им...🤣😂🤣

Типичен когнитивен дисонанс. Мъчи се да съвмести реалността с кривите си представи за нея...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 24 минути, новорегистриран3 said:

Прав си. Като има дебили, които да търпят да бъдат пушечно месо за кремълските корупционери, значи си го заслужават! 

Ами да, заслужават си го. То и руснявата пропаганда така разправя сега - много говорели по телефоните си в новогодишната нощ и украинците така разбрали, че са там. Сиреч, сами са си виновни.

Казват, че били чмобики от Саратов, което, ако е вярно, е поредният дебилизъм и ще рече, че сега в цял Саратов надали има човек, който да няма близък или познат (или поне познат на познат) сред убитите.

• Тъжен 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 12 минути, sir said:

Ами да, заслужават си го. То и руснявата пропаганда така разправя сега - много говорели по телефоните си в новогодишната нощ и украинците така разбрали, че са там. Сиреч, сами са си виновни.

А командването е невинно, за всичко са си виновни самите мобилизирани... Ако си бяха купили сателитни телефони или ползваха старлинк, нямаше да им се случи нищо... Руски дебилизъм само и само да не се каже истината за командирите... 

Цитирай

Казват, че били чмобики от Саратов, което, ако е вярно, е поредният дебилизъм и ще рече, че сега в цял Саратов надали има човек, който да няма близък или познат (или поне познат на познат) сред убитите.

Забележи, че мащаба на случилото се е такъв, че не може даже да се покрие... Като нищо жертвите може и да са повече от 600. Ако бяха "само" 200-300 нямаше и да разберем, както в горния случай. 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 21 минути, sir said:

През ПСВ инглесата правеха подобни и имаше където баща, син, братовчеди, роднини от едно село в касапницата...Цели семейства, села затриха...После им проясня и почнаха да ги разпръсват на различи фронтови линии, за да не се получават подобни....

Но на руската солдатеска било то царска, болшевишка, хич не им за войниците бият ги с канчука и ги гонят ...

Затова са да умрат, за царя, партията, мафията. Но ги лъжат винаги, че за РОДИНАТА. 🤬

Редактирано от Skubi
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 13 минути, новорегистриран3 said:

А командването е невинно, за всичко са си виновни самите мобилизирани... Ако си бяха купили сателитни телефони или ползваха старлинк, нямаше да им се случи нищо... Руски дебилизъм само и само да не се каже истината за командирите... 

Забележи, че мащаба на случилото се е такъв, че не може даже да се покрие... Като нищо жертвите може и да са повече от 600. Ако бяха "само" 200-300 нямаше и да разберем, както в горния случай. 

Да, съдейки по резонанса, става въпрос за голямо число. МОРФ признали 63. Самият факт, че се налага да признават нещо, е показателен. Но една нуличка са орязали, струва ми се. :)

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Ликвидация. В Макеевка са унищожени стотици руски мобилни апарати. Избухна скандал
2 януари в 14:04 ч
Известният военнопрестъпник Гиркин потвърждава , че стотици руски окупатори са били убити в резултат на удара на въоръжените сили на Украйна по казармите с мобилизираните в Макеевка.
След като руските военни пропагандисти разказаха подробности за смъртта на мобилизираните, в Русия избухна силен скандал.
Гиркин не само потвърди напълно информацията за масовото ликвидиране на мафиоти, но и разказа нови подробности. По думите му той е научил за удара на украинската армия по казармите в Макеевка от свои източници около един през нощта на 1 януари.
Сградата с руските окупатори беше почти напълно разрушена от удара на MLRS Химарс. В резултат на пряко попадение е започнало взривяване на складове с боеприпаси, намиращи се в същата сграда. Унищожена е и голяма част от военната техника.
Гиркин твърди, че в резултат на удара на въоръжените сили на Украйна броят на загиналите и ранените тълпи се оценява на стотици хора, но може да има много повече жертви, тъй като някои от мобилизираните все още са под развалините.
„Във всеки случай броят на убитите и ранените достига стотици. Налични са приблизителни цифри на "200-те", но няма да ги изразя. Почти цялата военна техника, която стоеше в непосредствена близост до сградата без никакви признаци на маскировка, също беше унищожена“, пише той.
„Бях предупреден, че това може да се случи отново по всяко време, тъй като това не е единственото подобно (изключително плътно) разполагане на персонал и оборудване в зоната на ракетите Hymers. И – да – това не е първият подобен случай – миналата година също бяха доста.
Въпреки че, като правило, все още с по-малко жертви. Но нашите генерали по принцип са необучени, въпреки че самите те - след летните „погроми на щабовете“ - предпочитат да стоят далеч от местоположението на поверените им войски - извън радиуса на поразяване на вражеските ракети“, оплака се Гиркин.
Припомняме, че според командването на въоръжените сили на Украйна най-малко 400 мобилизирани са били убити в резултат на удар по мястото на дислоциране на нашествениците. Много ранени.
Междувременно публикацията на Гиркин предизвика вълна от възмущение сред Z-патриотите. Той дори беше принуден да отговори на вълна от възмущение, адресирана до него:
„Прочетох коментарите към публикацията си в Макеевка в „Две майори“. С изненада разбрах, че основният виновник за случилата се трагедия съм аз... защото:
- всички излъгаха, нямаше нищо;
- това е военна тайна;
- загубите са силно надценени;
- като цяло предател, който няма право да осъжда висшето командване.
Сега ме е срам и ми е тъжно… Ще замина за Хага!“, завърши поста си Гиркин.

Е, това може би е фейк от Гиркин или някой от украинските спецслужби се е представил за него😁😁😁

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува (edited)
По Макеевке, коротко:

Меня ПРЕДУПРЕДИЛИ, что подобное может повториться В ЛЮБОЙ МОМЕНТ, поскольку это не единственное подобное (чрезвычайно плотное) расположение личного состава и техники в зоне поражения ракет "Хаймерс". И - да - это не первый такой случай, - в прошлом году таких было тоже немало. Хотя, как правило, все-таки с меньшим количеством жертв. Но наши генералы необучаемы в принципе, хотя сами - после летних "погромов штабов" - предпочитают держаться подальше от расположения вверенных войск - вне радиуса поражения ракет противника.
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, sir said:

Да, съдейки по резонанса, става въпрос за голямо число. МОРФ признали 63. Самият факт, че се налага да признават нещо, е показателен. Но една нуличка са орязали, струва ми се. :)

• Потребител
Публикува
Итак.

520 на утро 1 числа.

И это еще не всех нашли. «Пропавшие без вести» - это по кускам которые.

То есть, озвученная сразу цифра 600 верна.

Друзья, ситуация несколько хуже и я прошу родственников мобилизованных и попавших в Макеевке связываться с нами на почту и сообщать все, что знают. Почему ситуация несколько хуже - родные мобилизованного из Самары (тяжелейшие травмы, однозначно инвалидность) передают, что за ПЯТЬ ЧАСОВ до прилета командиры обсуждали полученную информацию о прилете, еще один родственник погибшего говорит, что командование ЗНАЛО, но не знали, что предпринять, так как ожидали ответа от своего командования.

Сильно
-----
Нещата отиват на два батальона... 
  • Харесва ми! 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!