Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Вагнер в Соледаре | Заморозка конфликта | Кто выиграет в войне на истощение | Губернатор в ЧВК

00:39 ЗАМОРОЗКА КОНФЛИКТА

02:50 РЕКОРДНАЯ ВОЕННАЯ ПОМОЩЬ

05:24 ВОЙНА НА ИСТОЩЕНИЕ

09:12 СВОДКА С ФРОНТА

14:13 PATRIOT И ВСУ

14:30 ГУБЕРНАТОР В ЧВК

15:05 ОБМЕН ПЛЕННЫМИ

15:31 ВЗРЫВ ГАЗОПРОВОДА В ТЭС

15:58 ОБСТРЕЛ КРАМАТОРСКА

16:40 МЕДЛЕННЫЕ ПОСТАВКИ

18:20 ТУРЧАК УГРОЖАЕТ КУВАЛДОЙ

18:59 ПРОТЕСТЫ В БРАЗИЛИИ

19:20 КИТАЙ ОТКРЫЛ ГРАНИЦЫ

19:45 ЗАПРЕТ КАРТ

• Харесва ми! 2
  • Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Глобален Модератор
Публикува

Тръгнал е новия лендлийзов пакет за Украйна. Ето какво включва:

50 M2 Bradley vehicles 
100 M113 Armored Personnel Carriers
55 Mine Resistant Ambush Protected Vehicles
138 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles
18 155mm self-propelled Howitzers and 18 ammunition support vehicles
70,000 155mm artillery rounds
500 precision-guided 155mm artillery rounds
1,200 155mm rounds of Remote Anti-Armor Mine Systems
36 105mm towed Howitzers and 95,000 105mm artillery rounds
10,000 120mm mortar rounds
Approximately 2,000 anti-armor rockets

Предстоят неприятности за руснята.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Какво се е случило в Макеевка според очевидци, коментар от Иван Яковина:

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 15 минути, Warlord said:

Тръгнал е новия лендлийзов пакет за Украйна. Ето какво включва:

50 M2 Bradley vehicles 
100 M113 Armored Personnel Carriers
55 Mine Resistant Ambush Protected Vehicles
138 High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicles
18 155mm self-propelled Howitzers and 18 ammunition support vehicles
70,000 155mm artillery rounds
500 precision-guided 155mm artillery rounds
1,200 155mm rounds of Remote Anti-Armor Mine Systems
36 105mm towed Howitzers and 95,000 105mm artillery rounds
10,000 120mm mortar rounds
Approximately 2,000 anti-armor rockets

Предстоят неприятности за руснята.

Не така с лошо, лорде, как може да не знаеш, че великата и непобедима Русия постоянно унищожава доставяното оръжие от лошите американци😄😄😄

Редактирано от skorpion1980
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 13 часа, Capitainofmarine said:

Тука преди месец един шаман би либералното дайре как ако като Гърция дадем военната си техника ще получчим Мардер от Германия. Ето какно се получава с гръцките Мардери. Излиза Гърция ще има да взема.

Германия поставляет Украине партию БМП Marder, предназначенную для греческой армии

И както си пропуснал, че това се случва по желание и съгласие на гръцкото правителство, лъсва ти манипулацията :D

Мило за драго даваш да пуснеш някакви лъжи и измислици в тоя форум. После що модераторите така, що другите те гледат с насмешка...

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 41 минути, skorpion1980 said:

Дали обаче ледът би издържал преминаването на крупни украински части със съответната военна техника?! 

Няма да е лесна работа това. Някакви пехотни части може и да преминат незабелязано през нощта, ама с машините ще е тръпка. Дори и леда да ги издържи руската артилерия лесно може да го натроши. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 48 минути, Warlord said:

Няма да е лесна работа това. Някакви пехотни части може и да преминат незабелязано през нощта, ама с машините ще е тръпка. Дори и леда да ги издържи руската артилерия лесно може да го натроши. 

В такъв случай въпросът е дали изобщо от ВСУ ще поемат такъв риск. Твърде голям е и като се има предвид, че става въпрос за афиширани опасения от руснаците, прилича по-скоро на блъф от тяхна страна.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 8 минути, resavsky said:

https://t.me/operativnoZSU/69132

Руснаците са изтласкани от Соледар.

Това стана по-бързо и лесно отколкото очаквах. Уж бяха прехвърлили вагнеровците от Бахмут към Соледар да го превзимат.

• Потребител
Публикува

В Русия в близките дни и седмици се очертават масово температури от минус 30 градуса. Освен мразовито, времето се очертава да бъде и ветровито. Да видим каква мобилизация на още 500 хиляди души ще прави Путин, защото студът в Русия ще бъде повсеместен, освен в окупирания и незаконно анексиран Крим.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 13 минути, Warlord said:

Това стана по-бързо и лесно отколкото очаквах. Уж бяха прехвърлили вагнеровците от Бахмут към Соледар да го превзимат.

Украинците се прегрупираха по бързо.Горе долу по сходен начин се развиха и нещата в Бахмут в началото на декември.Руснаците пробиха отделни позиции и се вмъкнаха в града но украинците контраатакуваха и ги изтласкаха.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 26 минути, resavsky said:

Украинците се прегрупираха по бързо.Горе долу по сходен начин се развиха и нещата в Бахмут в началото на декември.Руснаците пробиха отделни позиции и се вмъкнаха в града но украинците контраатакуваха и ги изтласкаха.

Изключително проста и ефективна тактика е това "крачка назад две напред". Украинците определено показаха значително по-висока военна грамотност от руснаците. Всъщност ако досега са си върнали само една част от окупираните територии, то е защото не прилагат традиционната руска тактика "врагът ще се удави в нашата кръв", а действат внимателно и удрят точно когато е най-подходящо. Ако действаха по руски, можеше и всичко да са си върнали, но щеше да е временен успех, защото после нямаше да имат достатъчно хора, за да се защитят от нова руска атака. А сега за Русия е напълно невъзможно да окупира трайно каквито и да било територии, които в момента са под украински контрол. 

• ХаХа 1
Публикува
Преди 39 минути, skorpion1980 said:

Изключително проста и ефективна тактика е това "крачка назад две напред". Украинците определено показаха значително по-висока военна грамотност от руснаците.

Интересна логика... Че и "значително по-висока" !?

То бива-бива пристрастия, ама чак пък толкова...

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 19 минути, Кимон Георгиев said:

В същото време, напук на всякаква военна логика (сигурно за разлика от мен ти си бил в казарма) Русия настъпва толкова време при чудовищно, повтарям чудовищно числено превъзходство от страна на украинците.

1.Бил съм в казарма.

2.Това за численото превъзходство на украинците е абсолютен мит.Даже не ми се спори по въпроса.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Публикува
Преди 3 минути, resavsky said:

1.Бил съм в казарма.

2.Това за численото превъзходство на украинците е абсолютен мит.Даже не ми се спори по въпроса.

Ами те нещата в края на краищата ще излязат наяве. Мит беше и че руският газ е най-добрата алтернатива...
Как си обясняваш тогава неспиращата мобилизация !?

• ХаХа 1
Публикува

Мобилизацията в Украйна не била "паническа" ? Интересно, как да определим това, да се криеш в линейки за да мобилизираш хората. Що в линейка ? Щото никой няма да ти отвори вратата, ако отидеш до апарамента му. Затова хващаш нещастниците по улицата и ги "мобилизираш" непанически ! 😂😂
Днес постнах видео, където "мобилизирането" пак не е "паническо", просто дърпаха човечеца, понеже той не желаеше, та стана насила...

П.С.
Обожавам тоя форум !

• ХаХа 2
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува

Руската армия води настъпателни действия по целия фронт на соледарско направление! За последната седмица са завзети две колиби и дворно място. Малко епична музика за създаване на правилното настроение, защото руския мир настъпва:

• ХаХа 2
  • Upvote 1
  • Потребители
Публикува
Преди 25 минути, Кимон Георгиев said:

Днес постнах видео, където "мобилизирането" пак не е "паническо", просто дърпаха човечеца, понеже той не желаеше, та стана насила...

И как се разбира от твоето видео, че става въпрос за мобилизация? 

Кратко видео за принципите на мобилизация в Украйна.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
Публикува
Преди 4 минути, Incorrectus said:

И как се разбира от твоето видео, че става въпрос за мобилизация? 

Кратко видео за принципите на мобилизация в Украйна.

Явно има още заблудени, дето да следят Жданов. Завалията, какви ли неща не прогнозираше тоя човечец... 100% успевамоест на НЕпознаване. Малко като доктор Емилова. И тя е със 100% успеваемост. Тия дето отслабнаха от нейните диети, нито един не си запази теглото. 100% успеваемост ! :)

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Кимон Георгиев said:

В същото време, напук на всякаква военна логика (сигурно за разлика от мен ти си бил в казарма) Русия настъпва ...

Кво става, батка. Руският салдат стигна ли до Ламанша?
Пребориха ли лошия Запад? Нали уж с него воюват, а не с Украйна. 🤣

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

На доказания лъжец Кимончо нервите му не издържат. Ако има нещо по-хубаво от все по-очертаващата се украинска победа, то това е страданието, което ще измъчва путинофили като него след като тя дойде.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребители
Публикува
Преди 2 часа, Кимон Георгиев said:

Айде, да те питам, тая контраофанзива пуста... защо се случва точно преди изборите в САЩ ? Не е ли възможно да са притиснали Зеленски, че в края на краищата тая негова армия, трябва да започне да печели поне нещо, за да се оправдаят милиардите, които постоянно се наливат. Просто някаква хипотеза моя си. Ама ако се замислиш реално...

Не е възможно. В случая мисленето не помага, нужно е четене. В САЩ има 2 течения. Първото е за победа на Украйна, второто се опасява, че разгромът на русия ще доведе до вакуум във властта, безспирни войни и опасения в чии ръце ще попадне наследеното от СССР атомно оръжие. И понеже тяхното общество е демократично, президентът не може да прави каквото си иска, а се вслушва в общественото мнение и не дава достатъчно оръжие на Украйна. Освен това и сред тях има жалки копейки, които манипулира и лъжат наляво и дясно.

Даже се опасявам да не се повтори Мюнхенската конференция и да натиснат (в случая визирам т.нар. колективен запад) Украйна да отстъпи нещо на Путя? По този въпрос ще ми е интересно какво мислят другите участници във форума.

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!