Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 14k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• scaner

2628

• Пандора

1252

• sir

1237

• resavsky

968

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, scaner said:

От къде я насъбра тая пропаганда? Как ти хрумват такива неща?

Толкова ли е сложно да се ориентираш в информацията: Украйна се защитава, бори се за оцеляване, прости и вече очевадни факти. Защитата на отечеството е прописана във всяка демократична конституция. За справка, българската:

В чл. 59 на Основния закон на Републиката е записано: „(1) Защитата на отечеството е дълг и чест за всеки български гражданин. Измяната и предателството към отечеството са най-тежки престъпления и се наказват с цялата строгост на закона."

Мислиш ли, че в украинската конституция няма такъв текст? И предлагаш украинците да го нарушават и да станат дупедавци? Да се откажат да защитават отечеството си? Ти виждаш единственият ход в това?

Тъжно ми е да припомням, но в нашето съвремие термини като патриотизъм и любов към отечеството вече са силно обезценени и с подменен смисъл... На мода е "алтернативно родолюбие" - любов към касапина, организирал споменатата касапница. Защото може да подхвърли мръвка. Демек неосъзната платена любов...

Втори, освен руски и проруски източници трябва да се четат и други. Тогава може да получиш по-обективен поглед.

Ма говори за Русия. Похвали я например, колко точни ракети има, как добре целят тримесечните бебета заедно със семействата им. Теми за Русия бол, моля. Буча, Ирпен, Чернигов, сега идва информация че това се повтаря в новите източни окупирани територии. 

Какво още за Русия? Но без пропагандните клишета срещу Зеленски и запада, а за Русия?

Всъщност знаеш ли че много внимание му обръщаме на този / а и други подобни екземпляри/.Съвсем посредствени пропагандни лозунги а ние му се връзваме и пишем дълги постове...

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 30 минути, resavsky said:

Смешен си.Зелендки диктатор а Путин носи свобода.Дано си вярваш.

Мнозина в България го вярват, и не само това, надяват се и тука да дойде да "освождава" . Най-странното е, че смятат тази си позиция за патриотична. Устойчивата и продължителна пропаганда може да внуши всичко. Същите хора вярват в кемтрейлс, световни заговори, биолаборатории. 

• Харесва ми! 4
  • Тъжен 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Коментар от Игор Стрелков за пожара в Брянск:

https://t.me/strelkovii/2472

"ЕСТЕСТВЕННЫЕ" ВЗРЫВЫ И ПОЖАРЫ

МЧС сообщило об отсутствии пострадавших при пожаре на нефтебазе в Брянске

Совершенно уверен, что пожар в Брянске произошел в силу вполне естественных причин. - Ибо что может быть естественнее, чем взрывы и пожары на нефтебазах и прочих стратегических объектах в регионах, непосредственно прилегающих к зоне так называемой "Специальной военной операции"? Особенно после того, как в рамках "деэскалации конфликта" российские войска были выведены с территории "партнеров" прямо на границу данных регионов и диверсантам "партнеров" стало нечем заниматься на собственной территории?

П.С. Про 120-й АРСЕНАЛ ГЛАВНОГО РАКЕТНО-АРТИЛЛЕРИЙСКОГО УПРАВЛЕНИЯ ВС РФ, взорвавшийся там-же одновременно - я вообще молчу. Поскольку понимаю, что "это другое".

А ето тук по-подробна информация:

Пожар или диверсия? Почему загорелись нефтебазы и сошел с рельсов поезд в Брянске. Что известно на данный момент

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Един коментар на Сергей Мардан относно бойния дух на украинците и на задачите пред РФ в тази област (така както ги вижда той самия).  Коментарът е показателен и си струва да се види (след 57:00).

https://youtu.be/p817IzhikCE?t=3423

• Upvote 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 7 минути, resavsky said:

Всъщност знаеш ли че много внимание му обръщаме на този / а и други подобни екземпляри/.Съвсем посредствени пропагандни лозунги а ние му се връзваме и пишем дълги постове...

Аз мисля, че тук сме се събрали не само да споделяме факти, а и на тяхна база да се създаде някаква нравствена оценка на случващото се, възможно по-обективна, от която да се поучат всички, дори лутащите се другарчета... От цялото случващо се зло което виждаме, да произлезе нещо добро.

Хубав девиз за това би била една мисъл на Робърт Пен Уорън: „Ти си длъжен да правиш добро от злото, защото то няма от какво друго вече да се прави.“. Затова и е добре да обръщаме внимание в такива случаи, понякога пропагандата може да бъде преодоляна...

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува

Всъщност, нещата около диктатурата в Украйна са по-сложни. Донякъде наподобяват Югославския модел но има доста разлики.

В един момент наистина има такива елементи ( и националистически също, но забележете! това се отнася най-вече за тези които се считат за украинци ) . При тях за разлика от бившата Югославия, разните етноси са доста по омешани - това първо. А има и много хора с украински роднински връзки в Русия, и разните бивши републики на СССР.

Така че в един момент, за да не се разпадне държавата, нещата тръгнаха в изкуствено налаганата националистическа плоскост.

Разбира се, от години я има тенденцията - тези слабости (да ги наречем), на украинската държавност, да се използват от много други. И те се използват, даже и в момента.

Тука не можем да говорим за някаква кой знае каква демокрация и подобни, но все пак, по едни или други причини, украинците тръгнаха на сближаване със Запада. В крайна сметка неприемливо за Кремъл, а може би и за други играчи.

• Неясен 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, Втори след княза said:

Днес от 14.00 на територията на Азовстал ще има прекратяване на огъня и хуманитарни коридори. Дано пребиваващите там граждани се възползват. Това е доста хуманен акт.

Дано.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Втори след княза said:

Днес от 14.00 на територията на Азовстал ще има прекратяване на огъня и хуманитарни коридори. Дано пребиваващите там граждани се възползват. Това е доста хуманен акт.

Ето го основанието за този "хуманен акт":

https://faktor.bg/bg/articles/novini-svyat-rusiya-veche-nyama-da-spazva-zhenevskata-konventsiya-za-zashtita-na-mirnoto-naselenie-vav-vreme-na-voyna

Тоест, подсигурили са си правото да не са хуманни, но "добротата" им е надделяла.

Редактирано от Шпага
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 часа, Atom said:

Един коментар на Сергей Мардан относно бойния дух на украинците и на задачите пред РФ в тази област (така както ги вижда той самия).  Коментарът е показателен и си струва да се види (след 57:00).

https://youtu.be/p817IzhikCE?t=3423

За бойния дух на руските войници: 

https://www.pravda.com.ua/rus/news/2022/04/25/7341932/

Това е мнение от Фейсбук:

К.Р.:" а у нас дочь 24го в Харькове проснулась от взрывов. 20 лет, чистый русский язык. Спали в коридоре, у несущей стены. И в убежище порой. И тёща с тестем - так они ждали русских, что аж кушать не могли. Больше не ждут. Дочь 3 недели назад эвакуировалась, тёща 2 недели назад. Хрен вам, а не одна страна. Украина построит свою счастливую жизнь, а Россия сгинет, развалится на воюющие между собой куски и может быть через пару поколений на её месте начнётся что-то похожее на жизнь. А может и нет"

Редактирано от Пандора
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Добре, да се върнем пак при Азовстал. Говореше се за няколко хиляди бойци (сега да речем са силно намалели ), и отначало не ставаше въпрос за някакви цивилни.

След това се появиха десетки. След това стотици (това цивилните ). Сега се говори за хиляди?!?

Ами аджеба, тези разните бойци само да вземем, казваха че са с ограничени запаси храна и вода и че са накрая на силите си... Как така успяват да хранят още хиляди , и то вече стана толкова време? Какво се случва там реално?

И втория въпрос - защо са ги приели тези цивилни да се укриват при тях, при положение че ресурсите са ограничени, даже и за тях, както многократно споменаваха??

• Потребител
Публикува

Разузнавателната служба на Министерството на отбраната твърди, че Русия не е изоставила плановете си за използване на химическо оръжие срещу украински защитници и цивилни, разположени в завода "Азовстал". Източник: MOU GUR в Telegram

Буквално ГУР: Химически оръжия могат да бъдат използвани срещу хора на територията на завод Азовстал. помещения на предприятието“. Подробности: Според разузнаването руското ръководство планира да извършва бомбени и ракетни удари с боеприпаси – носители на бойни отрови. В същото време руските части на „Сили за радиационна, химическа и биологична защита“ ще използват аерозоли с химическо оръжие. Допълнително потвърждение за плановете на Кремъл да използва химическо оръжие, твърдят служители на разузнаването, е, че Русия вече разпространява невярна информация за предполагаемото наличие на химическо и биологично оръжие в Украйна.

Освен това окупаторите вече избират и проверяват възможни места за съхранение на боеприпаси (балони) с токсични бойни агенти

https://www.pravda.com.ua/news/2022/04/25/7341931/

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Тъжен 2
  • Потребител
Публикува (edited)

https://www.facebook.com/100063483126516/posts/412367834222651/

https://fb.watch/cCidMatF9Z/

Свален су-34 над Украйна 

https://www.facebook.com/100069092624537/posts/302563182056767/

Дрон 

https://www.facebook.com/193089614048827/posts/5497266390297763/

руснаците вкарват най новите т-90м танкове

Редактирано от Сармат
  • Потребител
Публикува

В интервю за "Украинска правда" Руслан Стефанчук говори за спецификата на работата на парламента по време на войната, сигурността на народните депутати, сътрудничеството с ОПУ и кабинета, обясни възможността за изменение на Конституцията и припомни какво се случи при закрити врати в първите дни война.

- Вие сте председател на Върховната Рада и това е вторият човек в държавата според Конституцията. Чухме за покушението срещу Владимир Зеленски. Знаете ли дали руснаците са планирали да ви убият?

- Нямам такава информация. Въпреки че имам информация за някои депутати. Не мога да назова имена или подробности.Аз лично не разполагам с такава информация. Но мисля, че задачата, която беше поставена - да се премахне ръководството на държавата, включваше всички. Разбира се, първата цел беше президентът. Бог да благослови всички.

- Ако не можете да назовете фамилни имена, можете да кажете колко са тези депутати, върху които са се готвели покушения?

- Имам информация за трима народни депутати. Има информация, че е имало някакви поръчки за тях, или нещо друго. По договаряне създаваме малко по-високи условия за сигурност за някои от тях. Това се прави от служителите на Върховната Рада заедно с колеги от съответните ведомства.

https://www.pravda.com.ua/rus/articles/2022/04/25/7341869/

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

https://ria.ru/20220423/lvov-1785039344.html?utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

ХЕРСОН, 23 апр – РИА Новости. Как минимум две группы общей численностью около 20 специалистов по диверсиям и партизанской войне из состава Особой воздушной службы Великобритании (Special Air Service — SAS) заброшены во Львовскую область — в расположение авиабригады армейской авиации вооруженных сил Украины, сообщил РИА Новости сотрудник российских силовых структур со ссылкой на информацию, полученную от источников в ВСУ.

"По информации, поступившей от источников в ВСУ, в населенный пункт Броды Львовской области, на территорию 16-й отдельной бригады армейской авиации ВС Украины из города Херефорд в Великобритании, где расположена штаб-квартира SAS, были переброшены как минимум две группы военнослужащих. Состав одной группы — примерно 8—10 человек", - сказал собеседник агентства.

Он уточнил, что речь идет о специалистах в области диверсионной и партизанской деятельности, а также в сфере вербовки и подготовки агентуры для работы на враждебной территории

Сотрудники этой службы, отметил собеседник РИА Новости, считаются одними из самых высококвалифицированных специалистов в мире в области организации государственных переворотов, массовых протестных митингов, заказных убийств политических деятелей, вербовки агентуры, в том числе в высших эшелонах власти, подготовки терактов.

"Это не обычный спецназ, это интеллектуалы, в каждой группе всегда есть идеолог, можно сказать, профессор, а остальные - профильные специалисты", - добавил сотрудник российского силового ведомства.
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Шпага said:

Ако там ги посрещне руска ракета, дали ще им помогне за "по-информирано решение"?

• ХаХа 3
  • Потребител
Публикува

Вицепремиерът на Украйна Ирина Верещук коментира изявленията на руснаците за уж съществуващия коридор от Азовстал. „Днес руската страна за пореден път обяви съществуването на коридор за излизане на цивилни от Азовстал. Това можеше да се повярва, ако руснаците не бяха пробивали много пъти хуманитарните коридори преди това. Знам какво говоря, защото аз лично от името на президента водя такива преговори и организирам хуманитарни коридори. Коридорът, обявен едностранно, не осигурява сигурност и следователно всъщност не е хуманитарен коридор. И така, официално и публично заявявам: за съжаление, днес няма споразумения за хуманитарни коридори от Азовстал. Ирина Верещук каза, че Украйна е поискала от генералния секретар на ООН Антонио Гутерес да инициира и гарантира хуманитарен коридор Азовстал.

https://armyinform.com.ua/2022/04/25/pro-gumanitarni-korydory-z-azovstali-na-sogodni-domovlenostej-nemaye-iryna-vereshhuk/

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Имам въпрос. Има ли някаква платформа на която се качват данни за доказани военни престъпления извършени от руските и украинските войски? Не за непроверени и вероятни, а за 100% доказани към този момент. Защото съм сигурен, че и двете страни имат много кирливи ризи за криене. 

• Харесва ми! 1
  • Неясен 1
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!