Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 2,6k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Глобален Модератор
Публикува

Със сигурност и други сектори са се свили доста. Но спокойно можеха да си спестят по половин милиард евро загуби на ден само от горивата, ако си бяха седяли кротко у тяхната си кочина. За джуджето обаче единственото, което има значение е да държи властта, цената няма значение.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Това видео е шедьовър 🤣

• Потребител
Публикува

Попаднах на твърдение в нета, че САЩ са разхлабили хватката върху Венецуела относно износа на петрол в замяна на това Мадуро да не напада Гвиана, както и че това е довело до известен спад в цените на саудитския петрол. Ако тази информация е вярна, то Русия започва да търпи тежки финансови загуби. Интересно тогава как ще плащат на работниците във военните заводи, както и на новомобилизираните. Също така таван на цените ли ще слагат?! Ако го направят само и само да предотвратят хиперинфлация, дребният и средният бизнес в Русия ще претърпят тежки щети, включително ще има фалити. Нима и това биха изтърпели критична маса хора там в името на имперските амбиции на Путин?!

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, skorpion1980 said:

Попаднах на твърдение в нета, че САЩ са разхлабили хватката върху Венецуела относно износа на петрол в замяна на това Мадуро да не напада Гвиана, както и че това е довело до известен спад в цените на саудитския петрол. Ако тази информация е вярна, то Русия започва да търпи тежки финансови загуби. Интересно тогава как ще плащат на работниците във военните заводи, както и на новомобилизираните. Също така таван на цените ли ще слагат?! Ако го направят само и само да предотвратят хиперинфлация, дребният и средният бизнес в Русия ще претърпят тежки щети, включително ще има фалити. Нима и това биха изтърпели критична маса хора там в името на имперските амбиции на Путин?!

Так точна. Но затова пък бразилците трябваше да посъберат малко войска в региона....Що за цените гледай борсата....Но какво ще е в Русия е непредсказуемо, защото диктаторчетата това правят каквото им позволяват...Виж в Унгария, всичси свалят цените на бензинът, а те сега в петък ще ги увеличават за втори път в месеца. С повод ВОЙНА.

• Глобален Модератор
Публикува

Автобусна спирка в Белгород. Всичко върви строго по план.

419897088_337715382476646_5306300688799720985_n.jpg

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, skorpion1980 said:

Със злато 

https://www.dw.com/bg/защо-русия-трупа-толкова-много-пари-и-злато/a-49941185

Ако не се лъжа в момента продължават да трупат. Какво имат, колко са събрали нямам идея.

Но от няколко месеца се появяват новини за орязване на това онова в Русия.

Федерарлният бюджет на Чечения за тази година ще бъде орязан на половина.

Парите за комунални услуги тази или другата година също ще бъдат орязани на половина.

И това са новини на фона на информационното затъмнение от Москва.

Но голямата секира най-вероятно ще е след изборите.

Разбира се всичко зависи от развоя на войната. Ако продължава със същият темп, то всяка следваща година трябва да е по-тежка.

Преминат ли в позиционна война с по-малко жертви и обстрели, Русия може да стане в по-изгодна позиция.

• Потребител
Публикува
Преди 15 минути, Warlord said:

Автобусна спирка в Белгород. Всичко върви строго по план.

419897088_337715382476646_5306300688799720985_n.jpg

Това освен някаква евтина показност нищо повече не виждам.

• Глобален Модератор
Публикува

Както се очакваше протестите в Башкирия са обхванали и столицата ѝ - милионният град Уфа. Наложило се е Омон да влизат в действие.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Попаднах на един филм, който показва не какво се  случва сега в Русия, а какво се е случило в миналото, за да се случват сега разните ужасни неща.

Филмът е правен преди 9 години, с български субтитри и е тежък за гледане. Показва много заметени под килима нелицеприятни страни на това, в което много от нас са прекарали голяма част от съзнателният си живот - нещото наречено социализъм. Цитат от филма:

"Унищожаването на слаби и изостанали нации не е престъпление, защото така се проправя пътят на по-напредналите нации за по-добър живот". Карл Маркс.

Просто това тогава не се изучаваше...

И докато го гледах, в мен възникна любопитство: какво тряbва да са убили в себе си тези, които се наричат сега русофили?

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 6 часа, scaner said:

Унищожаването на слаби и изостанали нации не е престъпление, защото така се проправя пътят на по-напредналите нации за по-добър живот". Карл Маркс.

Това е фейк. Няма такава мисъл на Маркс и не може да има,понеже напълно противоречи на неговата "философия"...

• Потребител
Публикува
Преди 18 часа, Warlord said:

Както се очакваше протестите в Башкирия са обхванали и столицата ѝ - милионният град Уфа. Наложило се е Омон да влизат в действие.

Там е съвсем нормално да има протести, конкретно  в Башкирия още през първата половина на 2022 се появиха сепаратистки настроения.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 часа, deaf said:

Няма такава мисъл на Маркс и не може да има,понеже напълно противоречи на неговата "философия"...

Да, прав си, няма. Това е мисъл на Дарвин, когото Маркс много уважава и му посвещава "Капиталът". Запознавайки се с "Произход на видовете", Маркс казва: "това е книга съдържаща основите на естествената история на нашите възгледи". Дали противоречи на философията му - според мен едва ли, там целта оправдава средствата. Философията му е прегърната от два тоталитарни режима, донесли много страдание при нейната реализация в практиката. Да беше един, да сбърка, но два вече мяза на статистика... При това с много различни интерпретации по цял свят..

• Потребител
Публикува
Преди 11 минути, scaner said:

целта оправдава средствата.

Една от целите на "философията" на Маркс е унищожаване на нацията... Докато при нацизма е обратното...

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 59 минути, deaf said:

Една от целите на "философията" на Маркс е унищожаване на нацията... Докато при нацизма е обратното...

Тук може много да се спори.

Нацизмът унищожава непотребните хора по етнически признак, комунизмът - по класов. Но и двете тръгват от марксизма.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 минути, scaner said:

Тук може много да се спори.

Нацизмът унищожава непотребните хора по етнически признак, комунизмът - по класов. Но и двете тръгват от марксизма.

Като изключим евреите,(които по расов признак са унищожавани),няма други масови унищожения по етнически принцип извършени от нацистите...

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 минути, deaf said:

Като изключим евреите,(които по расов признак са унищожавани),няма други масови унищожения по етнически принцип извършени от нацистите...

Е, не им е стигнало времето.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, deaf said:

Има - циганите.

• Харесва ми! 2
  • Администратор
Публикува

DW: Две трети от руските региони ще закупят дронове за училищата. В 52 региона на Русия през 2023 г. училищата са пуснали на сайта за държавни поръчки заявки за дронове за образователни цели на стойност 1,2 млрд. рубли.

Училищата и колежите започнаха да купуват дронове, след като през март миналата година се появи неодобрен проект на заповед на Министерството на образованието, който предвижда изучаване на бойното използване на безпилотни летателни апарати в средните училища.

https://t.me/drmjournal/7199

• Потребител
Публикува
Преди 15 часа, Р. Теодосиев said:

DW: Две трети от руските региони ще закупят дронове за училищата. В 52 региона на Русия през 2023 г. училищата са пуснали на сайта за държавни поръчки заявки за дронове за образователни цели на стойност 1,2 млрд. рубли.

Училищата и колежите започнаха да купуват дронове, след като през март миналата година се появи неодобрен проект на заповед на Министерството на образованието, който предвижда изучаване на бойното използване на безпилотни летателни апарати в средните училища.

https://t.me/drmjournal/7199

Че и по-рано си имаше кръжоци по разработка на макети, модели с гумени а после електрически моторчета...Там се усвояваше основите на авиатиката...После пък имаше клубове по летене на безпилотни самолети....

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Очакваше се да почнат да им падат самолетите на гражданската авиация, след спирането на доставки за резервни части от Запада.

https://offnews.bg/sviat/misteria-v-planinite-na-afganistan-razbi-se-samolet-s-vip-personi-ot-816430.html

• Харесва ми! 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!