Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 2,7k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

Русия вдигна основната лихва до двадесетгодишен връх

Руската централна банка повиши основната си лихва до 21%, с което разходите по заемите достигнаха
най-високото ниво от повече от две десетилетия.

Гуверньорът на централната банка Елвира Набиулина заяви, че инфлацията - 9,8% на годишна база през
септември - не се забавя и че може да се наложи по-нататъшно повишаване на лихвения процент.

"Първо, инфлацията. Като цяло не виждаме никакви признаци за нейното забавяне. За да овладеем
ускоряващия се ръст на цените, ще ни е необходима много по-строга парична политика през следващата
година", каза Набиулина.

Без да споменава офанзивата в Украйна, тя директно обвини високите държавни разходи за повишаването
на инфлацията: "Допълнителните фискални разходи и свързаното с тях разширяване на дефицита във
федералния бюджет през 2024 г. имат проинфлационен ефект".

За сравнение, основната лихва на Европейската централна банка е 3,65%, а тази на Американската
централна банка (Федералния Резерв) е 4,75%.

https://www.vesti.bg/sviat/rusiia-vdigna-lihvite-do-dvadesetgodishen-vryh-6211877

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува

Мосопрос: от кого са произлезли московчаните?

Докато експертите се чудят дали да изключат ученията на Дарвин от учебниците по биология, агенция
Мосопрос попита прямо жителите на Москва: от кого произхождат?

🐵Жителите на Чертаново, Бутово, Лефортово, Таганский, Останкино, както и повечето московчани (58%),
честно си признаха, че са произлезли от маймуни.

🙏В районите Тверской, Хамовники, Капотня и Соколники не вярват в теорията на еволюцията; хората там
идват от Бога (42%).

😇Най-много от тези, които смятат себе си за божествено творение (69%), са жителите на Арбат.

image.thumb.jpeg.206df1139f440d84d3d2d18082f243d6.jpeg

https://m125.moscow/tpost/5clua1idc1-mosopros-ot-kogo-proizoshli-moskvichi

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува

Руският "Ведомости":

Големите компании говорят за "дълбоката криза“ на заместването на вноса (импортозамещение)

Руските компании са изправени пред "дълбока криза“ на подмяна на доставчици и търсене на аналози от
местни производители.
Това е заявено от 68% от респондентите по време на проучването на "Технологично
доверие" (Тедо, бившата PwC), чиито резултати бяха прегледани от Ведомости.
Почти 60 водещи на пазара
компании от 15 индустрии взеха участие в онлайн проучването и задълбочените интервюта, които се проведоха
през третото тримесечие, сред които металургичната, нефтената и газовата и строителната индустрии бяха
най-широко представени.
Анкетираните са директори по закупките.

Дълбоката криза на заместването на вноса се изразява в усложняване и оскъпяване на логистиката, проблеми
с трансграничните плащания и откази на дългосрочни партньори за доставки да работят с руски компании.

https://www.vedomosti.ru/economics/articles/2024/10/29/1071519-kompanii-rasskazali-o-glubokom-krizise

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Правили са някакви фокуси, когато рублата опасно е приближила ръба на психологическата граница от 100 за долар, за да я смъкнат обратно. Но да видим колко време ще я крепят така.

462565743_1626294127980980_5083786892810099861_n.jpg

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува (edited)

https://offnews.bg/sviat/po-ruskite-ulitci-veche-shte-ima-i-moralna-politcia-833774.html

Само не знам какво точно ще следи. 

Руските православни ценности? — ще се обидят от другите религии. 

Облеклото на хората? — не могат да глобяват пак заради различните религии и приетото за нормално от тях. 

Или пък ще следи тийнове да не си говорят за гаджета и секс, две жени или две момчета да не се държат за ръце или прегръщат дълго (хомо отношения ала бала), да не живеят двама мъже или две жени като съквартиранти или пък жена да откаже да има дете... 

Ако следи да не се говори лошо за държавата, Путин или против войната - името "морална полиция" е бая сбъркано. Нито риба нито рак... 

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Ами той и Пригожин беше готвач в началото ;)

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Warlord said:

Ами той и Пригожин беше готвач в началото ;)

Трудни времена за готвачите в епохата на Путин.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Дали ще успеят пак да я плъзнат по ръба и смъкнат обратно надолу?

465876191_439297555597720_124717239385456524_n.jpg

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Warlord said:

Дали ще успеят пак да я плъзнат по ръба и смъкнат обратно надолу?

465876191_439297555597720_124717239385456524_n.jpg

Ами туй то, когато хутитата в Йемен не се занимават с бизниса, а думкат с ракети по Израел....Да бяха си изпълнили плана и думнат няколко кораба с нефт и гас, веднага след изборите в САЩ, щяха  да се  дигнат и приходите от нефт на руснаците. Сложи до кривата на рублата кривата на цената на нефта и ще видиш съвпадение. Едната крива на долу, другата на горе тръгва...

• Глобален Модератор
Публикува

Не успяха. Доларът вече е трицифрено число рубли. С нетърпение чакам Тръмп да дойде на власт и да почне да натиска за по-ниски цени на нефта.

amber-antarctica-microscope.jpg

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 34 минути, Warlord said:

Не успяха. Доларът вече е трицифрено число рубли. С нетърпение чакам Тръмп да дойде на власт и да почне да натиска за по-ниски цени на нефта.

Тя инфлацията в Русия си расте по други стимули, още не зависи от цената на нефта. Уверено и неотвратимо влизат в режим на стагфлация. Както казваше Жванецки, това е като едновременно приемане на сънотворни и разслабително... :)

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Интересно дали и като започнат да гладуват заради простотиите на Путин, пак ще обвиняват колективния Запад и укрофашистите за поредния голодомор?

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Warlord said:

Интересно дали и като започнат да гладуват заради простотиите на Путин, пак ще обвиняват колективния Запад и укрофашистите за поредния голодомор?

Ако има глад и/или голомор, то няма да е тук в европейската част, ами зад урала, където и сега живеят в изключителна немотия и простотия. Но кой ги вижда? Каша да има и самогон, друго не ги вълнува.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Руски политолог: Путин иска да покаже, че е независим от Тръмп

Владимир Путин иска да покаже, че не е зависим от Доналд Тръмп. Ето защо той отрича самото
съществуване на телефонния разговор, за който се твърди, че се е състоял на 7 ноември. Това е и
причината, поради която на голяма конференция в Русия същия ден той не спомена новоизбрания
президент през първите три часа от речта си. Ръководителят на Кремъл беше убеден, че трябва
да демонстрира своята независимост от всякакво американско влияние.

Това каза Андрей Колесников, политолог и коментатор в руската версия на в. "Новая газета“, една
от малкото медии в Москва, които все още са критични към режима в Кремъл.

Според Колесников "пред аудиторията си в Русия Путин иска да се представи като цар на света":
Тръмп е важен, но той е още по-важен. В Съединените щати посланието е същото: "Ако искате да
направите предложение за мир в Украйна, можете да ми го изпратите; ще се радвам да ви приема;
но аз съм този, който решава кога и как да се държи,“ обясни руският политолог.

"За него /Путин, бел.ред./ избирането на Доналд Тръмп е едновременно добра и лоша новина. От една
страна, той се чувства близък с новоизбрания президент и неговите консервативни и конспиративни
позиции. Но от друга, има проблем с непредсказуемостта на Доналд Тръмп, която може да подкопае
дискурса и политиката на Москва спрямо Вашингтон.

Кремъл иска да запази климата на Студената война. Протегнатата ръка на Доналд Тръмп нарушава
тази тактика. Никой не отвори шампанското в Кремъл на 5 ноември /денят на изборите в САЩ/.
И много се съмнявам, че Владимир Путин ще се съгласи да се срещне с Доналд Тръмп скоро след
встъпването му в длъжност, на 20 януари 2025 г., за голяма публична демонстрация на помирение.
Първоначално възобновяването на контактите ще се осъществи неофициално, зад кулисите.

Доналд Тръмп и новата му администрация биха могли също така бързо да намалят помощта за Киев,
но това остава несигурно, а последиците - трудно измерими", каза още Андрей Колесников.

https://www.vesti.bg/sviat/putin-iska-da-pokazhe-che-ne-e-zavisim-ot-trymp-6213679

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикува

Пак глупостите на Путин! Телефонните разговори (видеовръзка) между политици от такъв ранг задължително се записват и може много лесно да се докаже,че Путин и Тръмп са разговаряли. Украйна официално потвърди,че знае за тези разговори и че няма нищо против.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!