Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 2,7k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, gmladenov said:

Руски пенсионер, недоволен от новогодишната елха в града му:
https://www.facebook.com/watch/?v=1532095504114340

Малко офтопик,ако позволи модератора. На мен пък не ми харесват обществените елхи в България. Онези,които са във формата на конус. Стерилни изглеждат.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
On 30.11.2024 г. at 8:27, resavsky said:

https://novini.bg/sviat/rusia/880288

Ядрената психоза в Русия се засилва.

Да гледат филчетата по темата, за да осъзнаят, че смисъл от куфарчета много-много няма....

• Потребител
Публикува

В Русия изглежда се подготвят за края на войната и "образа на победата"

Руският вестник "Комерсант" съобщава за семинар на на вице-губернаторите, организиран от Администрацията
на президента.

"Друга важна тема на семинара, според събеседниците на "Комерсант“, е работата с "образа на победата“
и общественото мнение по отношение на завръщащите се от СВО."

"Администрацията на президента (АП) изхожда от факта, че ще дойде краят на СВО и трябва да сме подготвени
за това“, обяснява един от източниците на "Комерсант“. Бъдещите резултати от СВО трябва да се възприемат
в обществото като победа, въпреки че различните социални групи вече го възприемат по различен начин: за
"разгневените патриоти“ това означава едно, за "либералите“ означава нещо съвсем различно. Следователно,
от гледна точка на президентската администрация, е необходимо да се съсредоточи върху "тихото мнозинство“,
което ще бъде доволно от постигането на целите, очертани от президента (денацификация и демилитаризация
на Украйна), както и запазване на нови територии за Русия. И това мнозинство трябва да се запази и разшири,
смята АП."

"Що се отнася до участниците в СВО, както вече съобщи Комерсант, работата с тях е една от приоритетните задачи,
които администрацията поставя пред регионалните власти, а удовлетвореността на бившите бойци от следвоенния
им живот дори се превърна в един от показателите за ефективност на губернатори ( виж Комерсант ” от 29 ноември ).
В тази връзка на семинара беше отбелязано, че е необходимо постоянно да се фокусира върху въпросите за
рехабилитацията и заетостта на участниците в СВО, така че да не се присъединяват към протестни движения или
престъпност. "

https://www.kommersant.ru/doc/7344159

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува
РУСКАТА ИКОНОМИКА: ДА ТИЧАШ НА МЯСТО

Интересът към състоянието на руската икономика отново се засили заради бързото обезценяване на рублата през последните дни и очакваното през декември поредно повишаване на лихвения процент от централната банка.

Прогнозите на икономисти и анализатори се простират от увереност в стабилно бъдеще поне до края на десетилетието до пълно въздържане и фокусиране само върху анализ на вече отминали събития. Причините са много и една от основните е, че те трябва да описват "котка в чувал", за която почти нищо не се знае - статистиката е или засекретена, или превърната в оръжие, както Кремъл постъпи с енергетиката.

"Дневник" проследи дебати и публикации от последните седмици в опит да опише някаква зона на консенсус по темата. 

Всичко по темата четете от Петър Карабоев тук.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Aleksandar-Dugin-Romania-Will-Be-Part-of

🇷🇺⚔️🇷🇴 Александър Дугин публикува ново изявление на профила си в X, в което се посочва, че скоро Румъния ще бъде част от Русия. След като предизвика хиляди гневни реакции, няколко часа по-късно публикацията беше изтрита.

„Къде могат да избягат будителите и елитът на демократите от САЩ? Канада? Трюдо наскоро беше в Мар-о-Лаго. Израел? Има война. Лондон, Париж, Дубай? Точно там, където избягаха руските либерали. Или Молдова? Скоро тя ще бъде част от Румъния. Но Румъния ще бъде част от Русия“, написа Дугин, като малко по-късно допълва в отговор, че вероятно Австралия или Нова Зеландия са по-безопасни места, тъй като Европа може да се разпадне, да попадне в ръцете на десни популисти или да бъде сериозно разрушена от Орешник, пише той.

Междувременно говорител на Министерството на външните работи на Румъния излезе с коментар:

„Толкова предвидимо! След като миналия ден румънците отпразнуваха гордо Деня на обединението, ни беше напомнено, че Русия не признава Обединението“, написа той на профила си в Х. „Това беше направено толкова неохотно, под комбинирания ефект на суверенната воля на Румъния и натиска на западните сили. Същото нещо ще накара Русия да се провали отново“, подчерта той.

Съобщението на Дугин беше разпространено от няколко народни представители от парламентарната група на „Съюз за спасение на Румъния“, сред които нейният заместник-председател Доминик Фриц.

„Дугин е същият човек, който преди няколко дни каза за (независимия кандидат за президент на Румъния) Калин Гюргеску, че е отличен кандидат, който е полезен за Русия“, отбеляза Фриц.

Бившият здравен министър на Румъния Влад Войкулеску характеризира написаното от Дугин като шокиращо и припомни, че през 2014 г. в самото начало на конфликта в Донбас, Дугин беше уволнен от Московския държавен университет заради призивите си „Убийте ги, убийте ги, убийте ги“ по адрес на всички украинци. Войкулеску заяви, че „екстремист е мек термин за такива хора“.

Кой е Александър Дугин?

Aleksandar-Dugin-Speech.jpg

Александър Дугин е руски философ, политолог, социолог и публицист, считан за основен идеолог на неоевразийството. Ръководител е на “Центъра за консервативни изследвания”, както и основател на “Международното евроазийско движение в Русия”.

Неоевразийството е течение в руския консерватизъм, призоваващо към създаване на многополюсен свят, обединяване на евразийското пространство (Русия, Европа и Близкият Изток) в противовес на т.нар. от него англосаксонския свят (Съединените щати, Канада, Великобритания, Ирландия, Австралия и Нова Зеландия).

Според него западният свят е загубил духовността си за сметка на стопанското си благоденствие, а руската култура е противовес на такъв тип устройство.

Дугин споделя и идеята, че Русия трябва да играе ролята на Трети Рим. Според него руската култура е по-тясно обвързана с евразийската степ и традициите на туранските народи (тюрки), а също и вижда естествена близост между нея и страните от мюсюлманския свят.

Силно повлиян е от Карл Хаусхофер, един от първите идеолози на националсоциализма, разработил основните теоретични постановки на Евразийската военна и геополитическа доктрина, предлагайки формирането на геостратегическа ос Берлин-Москва-Токио, като алтернатива на Атлантическата харта на англосаксонския свят. При Дугин обаче въпросната ос е Париж-Берлин-Москва и обхваща всички страни, разположени в Северноевропейската равнина, простираща се от Нормандия до Урал.

🇲🇰 Тук е мястото да се отбележи също, че Дугин разглежда македонците като самостоятелен етнос, преходен между сърбите и българите.

🔍  Frontline Monitor във Blogspot ▪️ Facebook ▪️ Telegram ▪️ Instagram ▪️ Twitter ▪️ Revolut ▪️ Buy Me A Coffee
Редактирано от Frontline Monito
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

https://it.dir.bg/web/rusiya-testva-izklyuchvane-ot-globalnata-mrezha

Тестват пълно изключване от световната Интернет мрежа. И това е страната, която русофилите искат да ни води и на която симпатизират. И ако това стане факт и цялото население на Русия няма достъп до световната мрежа как ще общуват с приятели и роднини извън страната? Дано не се случи, че и останалите (полу) идиоти ще копират китайския, а може би в бъдеще и руския опит в тази насока. 

• Потребител
Публикува
Преди 31 минути, Димитър Йорданов said:

https://it.dir.bg/web/rusiya-testva-izklyuchvane-ot-globalnata-mrezha

Тестват пълно изключване от световната Интернет мрежа. И това е страната, която русофилите искат да ни води и на която симпатизират. И ако това стане факт и цялото население на Русия няма достъп до световната мрежа как ще общуват с приятели и роднини извън страната? Дано не се случи, че и останалите (полу) идиоти ще копират китайския, а може би в бъдеще и руския опит в тази насока. 

Няма да им вземат нета. Ще получат нов, по-добър от този на гнилият запад. И ще са щастливи пак. Както на времето... 

Дяволът пак се усмихна:

— О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си!

— Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека...

— Ти пак ще чуваш! — успокои го Дяволът и му стори път. — Мини!

Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна:

— Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!

tochica.gifМомъкът спря и се вслуша:

tochica.gif— Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... — И той пак се затече.

tochica.gifДяволът пак го спря:

tochica.gif— За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!

tochica.gifМомъкът отчаяно махна ръка.

tochica.gif— Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!

tochica.gifДяволът:

tochica.gif— Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!

tochica.gifМомъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни:

— Виж голите им кървави меса.

tochica.gif— Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 11 минути, Skubi said:

Няма да им вземат нета. Ще получат нов, по-добър от този на гнилият запад. И ще са щастливи пак. Както на времето... 

Дяволът пак се усмихна:

— О, не, аз не искам толкоз много! Дай ми ти само слуха си!

— Слуха си? С удоволствие... Нека никога нищо не чуя, нека...

— Ти пак ще чуваш! — успокои го Дяволът и му стори път. — Мини!

Момъкът се затече, наведнъж прекрачи три стъпала, но косматата ръка на Дявола го дръпна:

— Стига! Спри да чуеш как стенат там доле твоите братя!

tochica.gifМомъкът спря и се вслуша:

tochica.gif— Странно, защо те започнаха изведнъж да пеят весело и тъй безгрижно да се смеят?... — И той пак се затече.

tochica.gifДяволът пак го спря:

tochica.gif— За да минеш още три стъпала, аз искам очите ти!

tochica.gifМомъкът отчаяно махна ръка.

tochica.gif— Но тогава аз няма да мога да виждам нито своите братя, нито тия, на които отивам да отмъстя!

tochica.gifДяволът:

tochica.gif— Ти пак ще виждаш... Аз ще ти дам други, много по-хубави очи!

tochica.gifМомъкът мина още три стъпала и се вгледа надоле. Дяволът му напомни:

— Виж голите им кървави меса.

tochica.gif— Боже мой! Та това е тъй странно; кога успяха да се облекат толкоз хубаво! А вместо кървави рани те са обкичени с чудно алени рози!

Знам че няма да им го спрат. Само че ще бъдат откъснати от света ще имат свой собствен Интернет. А това е тъпо. Дори Китай не си е позволил подобно нещо, въпреки голямата цензура там какво може или не може да се гледа или чете. 

П. С. Просто тогава така силно ще им промиват мозъците, че сегашното промиване ще ни се струва като супер свобода. Плаща се, че някой ден може и ние да стигнем до там, да сме откъснати от "прогнилия запад" от някой ненормалник блужещ гъза на тогавашния руски лидер и да се опитат да ни вкарат към подобен локален Интернет откъснат от мрежата. А разделяне на "западен" Интернет и такъв контролиран от Русия е отврат. 

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Димитър Йорданов said:

Просто тогава така силно ще им промиват мозъците, че сегашното промиване ще ни се струва като супер свобода. Плаща се, че някой ден може и ние да стигнем до там, да сме откъснати от "прогнилия запад" от някой ненормалник блужещ гъза на тогавашния руски лидер и да се опитат да ни вкарат към подобен локален Интернет откъснат от мрежата. А разделяне на "западен" Интернет и такъв контролиран от Русия е отврат. 

Стигнали сме вече. Алгоритмите до такава степен гледат, следят, манипулират нас, че много трябва да внимаваш затова, че да си запазиш свойсвото на самостоятелно, свободно мислене и правото на решение. Това, че с административни манипулации да ограничават, е само символично. Тези които са способни и после ще могат да се информират. За съжаление вече изворите са ограничени или манипулирани....

Виж само фейса. Модераторите когато си искат могат да те ограничат и обяснение не трябва да дават. когато пък искаш помощ не ти оказват, защото обикновенно се обосновават на свободата за слово...И както при всички цензори и тук има смешни случки. Например чета статия за арменският геноцид, и търсих по гоглито снимки за това. Прикачих я в коментар. Предупредиха ме за забрана на поставяне на шокираши снимки докато убитите на куп арменци там вирееха на статията. Друго. За работа ми беше нужно снимки от артефактите и исках снимката на статуята на Давид. Изета от гуглето статия фейса ми я постави с черно квадраче около половият орган. 

Това ако го правеха цензорите по време на комунизмът, западната медия хистерично щеше да крещи, че ни съкратяват човешките права...А сега?    

Затова се стремят средното образование да е на колкото се може по-низко ниво. Да са способни хората да изпълняват устните наредби и толкова. Докато не ги заменят с роботи. А новият елит /независимо от коя екс. соц страна става дума/ е по- гнусен от елитите на всичките предишни епохи, се стреми да се задържи за векове, чрез тази културна и икономическа сегрегация....Така, че тежко им е на следващите поколения...

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Ще ги питам тогава копейките дали и те няма да си изключат интернета по светлия пример на любимците си.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
On 12.12.2024 г. at 4:40, Warlord said:

Ще ги питам тогава копейките дали и те няма да си изключат интернета по светлия пример на любимците си.

Те в известна степен вече са го направили - четат само руски източници. 

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

Роскомнадзор блокирал Viber в Русия

Ведомството заяви, че достъпът е ограничен поради нарушения на руското законодателство, включително заплахи за използване на мобилното приложение за терористична и екстремистка дейност, вербуване на граждани, както и разпространение на наркотици.

https://t.me/obyektiv_media/11403

Обсъжда се да блокират и Телеграм в Русия.

---------

Путин разреши да се укрива информация за работата на държавните органи при военно положение

Владимир Путин подписа закон, който позволява ограничаването на достъпа до информация за дейността на държавните органи по време на военно положение. Това съобщиха руски държавни агенции. Военно положение е в сила в анексираните територии на Украйна от октомври 2022 година. През май 2023 година в закона за военното положение бяха направени изменения, които разрешават и принудително преместване на граждани от тези територии.

https://t.me/obyektiv_media/11396

• Глобален Модератор
Публикува

Ако се почувствате тъпи, спомнете си, че в Русия има авиокомпания, които са се кръстили Икар.

https://ru.wikipedia.org/wiki/Ikar

• ХаХа 1
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува

Руснаците само под Покровкс повече техника, 1800 танка колкото въобще имат някои западни страни .

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

🇷🇺💥 Видео, публикувано в сряда вечерта, показва масивна експлозия в Мурманск. The Barents Observer геолокира мястото на заснемане от улица Скалная № 9, намираща се в район Октябрьски. Експлозията, която продължава само няколко секунди, може да се види на разстояние няколко километра на север.

🔹 Тук има десетки военни обекти, сред които въздушната база Североморск-1, намираща се на 13 км разстояние. Тя е втората по големина на Колския полуостров и разполага с бомбардировачи, изтребители, самолети за морско наблюдение и ескадрила вертолети Ка-27.

🔹 На 11 км от видеозаписа се намира открит оръжеен склад. Това е на около 2 км югозападно от края на пистата. На северозапад от летището се намират няколко мобилни установки за противовъздушна отбрана и антени за радиоелектронна борба.

🔍 Цялата статия можете да откриете в нашия блог (https://frontlinemonitor.blogspot.com/2024/12/blog-post_997.html). (https://frontlinemonitor.blogspot.com/2024/05/400.html)

https://t.me/FrontlineMntr/4449

• Администратор
Публикува

Руският президент Владимир Путин предложи на Запада провеждането на технологичен дуел.

🔹 „Нека да набележат цел за унищожение, да речем в Киев, да съсредоточат там противовъздушна отбрана и да изпратим натам Орешник“, заяви той.

🔹 Путин отбеляза, че това ще бъде истинският технологичен двубой на 21 век и Русия е готова за подобен експеримент, допълвайки, че всички експерти, смятащи, че тази ракета може да бъде свалена от съществуващите системи, много грешат.

🔹 Радиусът на действие на "Орешник" няма да позволи да бъде свален, дори ако противовъздушната отбрана е разположена в Полша, подчерта руският лидер, припомняйки полетното ѝ време. Затова той предложи провеждането на експеримент, за да видят какво ще се случи.

🔹 „Смятам, че този технологичен двубой ще бъде полезен както за нас, така и за американската страна“, завърши той.

https://t.me/FrontlineMntr/4445

--------

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

🇬🇧⚔️🇷🇺 Стив Розенберг, известен британски журналист и главен редактор на руската служба на ВВС, зададе един от последните въпроси към руския президент Владимир Путин по време на ежегодното му обръщение към нацията в края на всяка година, излъчено вчера на живо по държавните медии на Кремъл.

Розенберг: „Точно преди 25 години Борис Елцин подаде оставка, предаде властта във Вашите ръце и призова: погрижете се за Русия. 25 години по-късно смятате ли, че сте спасили Русия? Защото отвън какво виждаме? Виждаме значителни загуби в т.нар. специална военна операция, които съобщихте, виждаме украински войници в Курска област, критикувате разширяването на НАТО, но по руските граници има още повече НАТО: Швеция, Финландия. Санкции, висока инфлация, демографски проблеми. Смятате ли, че сте спасили страната си?“

Путин: „Да. Вярвам, че не просто съм я спасил, вярвам, че сме се отдалечили от ръба на пропастта, защото всичко, което се случи с Русия преди това, ни доведе до пълна загуба на суверенитета ни, а без суверенитет Русия не може да съществува като независима държава.

Обръщам внимание на това, което казахте за Борис Николаевич Елцин. Сякаш всичко беше наред, потупваха го покровителствено по рамото, не му казваха нищо, дори когато си е пийнал. Беше много желан във всички западни кръгове. Щом надигна глас в защита на Югославия, щом заяви, че това противоречи на международното право и на Устава на ООН, щом каза, че е недопустимо в съвременна Европа да се нанасят удари по Белград, столицата на държава в Европа, без разрешението на Съвета за сигурност на ООН, веднага започнаха да го преследват, започнаха да го наричат с имена: той бил такъв и онакъв, алкохолик и т.н. Не си ли го спомняте?

Направих всичко, за да превърна Русия в независима и суверенна сила, която е в състояние да взима решения в свой интерес, а не в интерес на онези държави, които я дърпаха към себе си, потупваха я по рамото, за да я използват за свои цели. По принцип можехме да спрем дотук. Осъзнавам, че сега изредихте нещата, което донякъде подкрепят вашата теза.

Говорихте за инфлацията. Да, има инфлация. Ще се борим с нея. Имаме и темпове на икономически растеж. Ние сме на четвърто място в света по паритет на покупателната способност – това, моля, информирайте читателите си – на първо място в Европа, далеч преди Обединеното кралство. Мисля, че Обединеното кралство дори не е в първата петица.

Но ние сме готови да работим с Великобритания, ако тя иска да работи с нас. Но ако това не се случи – няма нужда, ще се справим и без бившите си съюзници в антихитлеристката коалиция.“

• Потребител
Публикува
Преди 21 минути, Р. Теодосиев said:

веднага започнаха да го преследват, започнаха да го наричат с имена: той бил такъв и онакъв, алкохолик и т.н.

Британският журналист е трябвало да зададе въпроса на Путин какво той щеше да направи,ако беше на мястото на Елцин тогава? Всъщност той беше на негово място,но нищо не предприе срещу НАТО и САЩ във връзка с бомбардировките над съюзника му Югославия...

• Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!