Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, deaf said:

Британският журналист е трябвало да зададе въпроса на Путин какво той щеше да направи,ако беше на мястото на Елцин тогава? Всъщност той беше на негово място,но нищо не предприе срещу НАТО и САЩ във връзка с бомбардировките над съюзника му Югославия...

Лъжи Путлер. Нали знаем къкво правеше югославсака народна? армия. Нали американосите ги предупредиха. Но след като ги удариха в центърът на градът /още ли стоят руните на телевизията/, тогава разбраха сърбите, че руснаците и да искат не могат да им помогнат и спряха.  

• Харесва ми! 2
  • Мнения 2,7k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува

https://www.actualno.com/europe/s-falshivi-objavi-za-rabota-rusija-podmamva-vse-poveche-afrikanki-za-rabota-vyv-voennite-si-zavodi-news_2363467.html

Някой има ли повече информация по този въпрос? Или независимо потвърждение на тези твърдения? 

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Димитър Йорданов said:

https://www.actualno.com/europe/s-falshivi-objavi-za-rabota-rusija-podmamva-vse-poveche-afrikanki-za-rabota-vyv-voennite-si-zavodi-news_2363467.html

Някой има ли повече информация по този въпрос? Или независимо потвърждение на тези твърдения? 

• Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 22 минути, makebulgar said:

А иначе от Африка в Русия да учат и работят са се преселили не само жени, а и мъже. Ето един случай от близките дни - https://vk.com/video-57750014_456245617

Интересуваха ме твърденията от статията за работата във военните заводи на ученици и студенти и подлъгването на африканки с лъжливи обещания. Защото леко ми жълтееше написаното. 

Редактирано от Димитър Йорданов
  • Администратор
Публикува

Вчера Централната банка, неочаквано, запази основната лихва на същото ниво - 21%, като отказа да я повиши. Хипотезата тук може да е следната: това решение е продиктувано от задачата да се запази ръководителят на ръководството на Централната банка.

• Харесва ми! 1
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Р. Теодосиев said:

Вчера Централната банка, неочаквано, запази основната лихва на същото ниво - 21%, като отказа да я повиши. Хипотезата тук може да е следната: това решение е продиктувано от задачата да се запази ръководителят на ръководството на Централната банка.

Според мен е по-просто: Путин просто е наредил лихвата да не се вдига повече.

Там отдавна има критични гласове, че Централната банка задушава икономиката и тези гласове явно са
повлияли. Сега инфлацията сигурно ще се увеличава и Русия ще трябва да премине в режин на постоянно
висока инфлация, като в Турция. Това обира парите на народа, но ще помогне на правителството.

Да видим колко висока ще стане инфлацията. Аз лично стискам палци за хипер-инфлация като по времето
на Виденов у нас.

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 19 минути, gmladenov said:

Според мен е по-просто: Путин просто е наредил лихвата да не се вдига повече.

Там отдавна има критични гласове, че Централната банка задушава икономиката и тези гласове явно са
повлияли. Сега инфлацията сигурно ще се увеличава и Русия ще трябва да премине в режин на постоянно
висока инфлация, като в Турция. Това обира парите на народа, но ще помогне на правителството.

Да видим колко висока ще стане инфлацията. Аз лично стискам палци за хипер-инфлация като по времето
на Виденов у нас.

жить стало лучше, жить стало веселей ;)

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

Украйна и Русия не успяха да постигнат споразумение за продължаване на износа на руски газ за Европа през Украйна с посредничеството на Азербайджан.

Сделката трябваше да позволи на Русия да продава същия обем газ на Азербайджан и да изпраща газ, маркиран като азербайджански, през Украйна. 

При успех на евентуално споразумение, това щеше да донесе милиарди долари на Русия.

https://t.me/drmjournal/10946

-------------

Кампанията на украинското разузнаване за елиминиране на цели, участващи във военните действия срещу Украйна се развива, достигайки по-далеч в Русия. Това заяви пред Al Jazeera генерал Игор Романенко, бивш заместник-началник на Генералния щаб на украинските въоръжени сили.

Той заяви също, че кампанията ще продължи дори ако Киев и Москва договорят прекратяване на огъня или мирно споразумение.
"Възмездието ще достигне военнопрестъпниците, независимо от срока на валидност и къде се намират", каза Романенко. "Те трябва да се чувстват зле [и] семействата им трябва да видят как техният човек е измъчван от вина, докато [смъртната] му присъда бъде изпълнена."

https://t.me/drmjournal/10947

• Харесва ми! 4
  • Администратор
Публикува

Експерти сигнализират за драстичен спад в трафика на YouTube в Русия.

Според анализаторите от ZaTelecom, платформата е достигнала едва 20% от обичайното си натоварване в страната. Мониторинговата система на Google отчита само 8.5 точки трафик от Руската федерация, в сравнение с предишните 40 точки. Експертите категорично заявяват, че YouTube на практика е блокиран в Русия, въпреки че Роскомнадзор все още не е излязъл с официално съобщение за това. На фона на тези събития се наблюдава рязко повишение на търсенията за VPN услуги в страната.

https://t.me/zatelecom/29443

----------

Датският военен анализатор Андерс Нилсен за руската икономика.  Изготви резюме на най-важните:

• Икономиката и войната са тясно преплетени, особено във война на изтощение.  В момента руснаците изпитват две тенденции, които биха се изключвали взаимно в една здрава икономика.  От една страна, те имат стагнация: липса на инвестиции, спад на покупателната способност, балон на недвижимите имоти, който скоро може да се спука и т.н.  От друга страна, те имат висока инфлация: цените се покачват бързо.  Официално инфлацията е 9%, но реално е по-близо до 25-30% и продължава да се ускорява.

• Проблемът с тази стагфлация е, че нейните компоненти трябва да се борят с взаимно изключващи се методи: за да се преодолее стагнацията е необходимо да се инвестира в икономиката и да се намали банковата лихва, а за да се преодолее инфлацията, е необходимо да се ограничи вливането на пари и повишаване на банковата лихва.  Разбира се, невъзможно е да се направи това едновременно и кризата в руската икономика е неизбежна, въпреки че все още сме в начален етап.

• Стагфлацията е знак за структурен проблем в икономиката.  Това се случва, когато икономиката произвежда грешни стоки, които хората да купуват, и нито паричните инжекции, нито промените в основния процент могат да повлияят на ситуацията.  През последната година и половина руснаците увеличиха основния процент на банките от 7,5 на 21%, но инфлацията продължава.  Фактът, че руснаците не са увеличили лихвения процент до 23%, не означава, че всичко се е стабилизирало - изглежда, че Централната банка просто се е предала в тази битка, неспособна да издържи на критиките на бизнеса и официалните лица.

• Причината за стагфлацията е, разбира се, войната.  Войната отнема много ресурси, за да произвежда неща, от които обществото не се нуждае.  Въпреки че руснаците частично заобикалят санкциите, това им е трудно и те плащат много за това.  Друг проблем е как руснаците набират нови войски: те примамват хора в армията с перспектива за големи плащания и не обявяват мобилизация, което в крайна сметка също увеличава натиска върху икономиката.

• Има две основни военни области, които ще бъдат засегнати най-силно от икономическата криза.  Руската армия по същество е армия от хора, движени от лично забогатяване.  С намаляването на привлекателността на паричните бонуси поради инфлацията, желанието на руснаците да продължат да се борят ще бъде нанесено тежък удар.  Второ, руснаците продължават да попълват загубите основно чрез ремонт на съветска техника от складови бази.  Тези резерви обаче ще бъдат изчерпани през следващата година.  За да не забавят темпото на войната, руснаците ще трябва да удвоят или утроят производството на ново оборудване, което означава нови инжекции в икономиката, която може да бъде спасена само със спирането на тези инжекции.

https://t.me/yigal_levin

• Харесва ми! 3
  • Администратор
Публикува

Азербайджанските авиолинии спират полетите от Баку до Сочи, Волгоград, Уфа, Самара, Грозни и Махачкала от 28 декември. 

https://t.me/drmjournal/10991

--------

Съобщава се за предотвратен терористичен акт в Москва.

Местните власти и медии твърдят, че става дума за терористи от ИД, които са планирали да атакуват полицейското управление в столичния регион с кола-бомба. 

При опит за задържането им е имало въоръжена съпротива и са неутрализирани от агенти на ФСБ.

https://t.me/drmjournal/10992

• Потребител
Публикува

Ситуацията става все по-напрегната, защото руснаците не са съгласни да искат извинение....Според някои самолетът е бил нарочно изпратен надморето, че там да падне и да се заличат следите от причината за катастрофата...Самите бразилски експерти не знаят как са могли пилотите толкова продължително да летят е да приземят самолета в сравнително здраво състояние....

• Харесва ми! 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!