Отиди на
Форум "Наука"

Как ще се отрази войната на българското общество?

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Горо Петков said:

Това е страхотен удар по петата колона тук в България

Ударът го нанесе Путин всъщност...

• Харесва ми! 1
  • Мнения 406
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Atom said:

На въпроса "Ако в Европа има ново разделение, подобно на Студената война, къде трябва да се позиционира България?  39% от избирателите са за ЕС-НАТО, 23% за съюз с Русия-Беларус а останалите не знаят или не могат да се определят.

23% искат съюз с Русия и Беларус? Не "неутралитет", а директен съюз.

Абе то дали и в самата Беларус са толкова много твърдите чугуни. 🤣

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 4
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 8 минути, sir said:

Абе то дали и в самата Беларус са толкова много твърдите чугуни. 🤣

За Беларус не съм убеден, че са повече. Мисля обаче, че проучването не е съвсем точно. Трябвало е да им предложат и опцията "Отворени балкани".  Все пак това е нещо междинно между ЕС и съюз с Русия.  Или поне може да стане такова в представите на българите. Хем така, пък онака, пък иначе.  Пък и щом Сърбия е начело значи Отворените балкани ще са достатъчно проруски.

Редактирано от Atom
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 26 минути, sir said:

Да, трябвало е поне опция "неутралитет" да се включи. Каквото и да се има предвид под това понятие. Швейцария на Балканите. :)

Можело е да изброят и останалите държави в този съюз - Армения, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан. Русия-Беларус гали ухото на рубладжийщината, ама тия другите? То впрочем и в тези държави не съм убеден, че има такива високи проценти подкрепа на този смешен съюз. Особено Казахстан, но и Таджикистан, където ситуацията по границата с Афганистан е много напрегната, особено откак руснаците си опразниха базата и я пратиха да воюва в Украйна.

Мен ме притесняват не толкова самите числа, колкото тенденциите. Само за 2-3 месеца, привържениците на хората които искат по-тесни отношения с Русия скачат почти два пъти.  За сметка на това тези които подкрепят ЕС и НАТО имат спад с повече от 1/3.  Не съм изненадан, тъй като сам предположих нещо подобно, но ми се искаше да не съм бил прав.

Неблагоприятният за нас сценарий  ще е ако наесен про-руските партии (БСП, Възраждане, Възход)  значително увеличат русофилското представяне. Това би позволило догодина,  някъде по това време (след нови предсрочни избори) вече да имат и мнозинство в парламента.  Тогава като заформят едни референдуми, едно чудо - стой та гледай.  Дори и нищо да не се постигне като краен резултат, самият факт, че теми като напускане на ЕС и НАТО ще се обсъждат и дебатират, че ще се провежда всенародно гласуване ще е страшен удар върху евроидиеята, върху България и върху ЕС като цяло за години напред. 

Редактирано от Atom
  • Тъжен 3
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Atom said:

про-руските партии (БСП

Са про-западни. За изненада на Запада България е най-твърдо про-западна,защото:

1. Първа затвори небето си за руски самолети.

2. Отказа да плаща в рубли руския газ.

3. Изгони рекорден брой руски дипломати.

4. Продава огромно количество оръжие на Украйна.

Гледай какво се върши,а не какво се говори.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Just now, deaf said:

За ръководството на самата партия може и да се каже подобно нещо. Говоря за електората. Според това проучване в електората на БСП процентът на хората които искат съюз с Русия-Беларус е най-висок от всички партии - 56%. Във Възраждане същите хора са 49%, а в новата партия на Янев - 38%.  

Все пак като имаш такъв електорат трябва да се съобразяваш.  А ако утре махнат Нинова и начело застане някой истински 100% русофил?

• Тъжен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 минути, Atom said:

А ако утре махнат Нинова и начело застане някой истински 100% русофил?

Ще води същата политика като на Нинова и Петков...

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Процентите ще растат докато икономиката се разпада, като мине кризата и жизнения стандарт се възстанови отново ще е 80 на 20 в полза на ЕС и НАТО. В момента реалната ни инфлация е по-висока от тази в целия ЕС, особено инфлацията при храните и енергията, а огромната част от българите си харчат заплатата за храна и сметки. Тези хора са недоволни и искат нещо да се промени към по-добро.

Когато нещата не вървят хората търсят алтернативни, нормално е, въпросът е, че алтернативата евроазийски блок няма да оправи нещата, ще ги влоши.

Интересното е, че точно в България имаме всички предпоставки да компенсираме инфлацията и дори да я задържим на приемливо ниски нива. Изнасяме ток, изнасяме зърно, имаме алтернативи на руския газ, внасяме петрол с 25 долара отстъпка, има сектори, които направиха милиарди. Да вдигнат едни данъци и да изхарчат парите правилно...

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, deaf said:

1. Първа затвори небето си за руски самолети.

2. Отказа да плаща в рубли руския газ.

3. Изгони рекорден брой руски дипломати.

4. Продава огромно количество оръжие на Украйна.

Гледай какво се върши,а не какво се говори.

Така е, с изключение на 4-та точка и по-точно с определението "огромно". Но това в случая не е БСП, а са Корнела и кликата около нея - типични аферисти без никакви идейни скрупули. А ако на власт там дойдат хора с профила на "натовския генерал"? А и да не дойдат. Ако се окаже, че може да се сформира коалиция с типажи от рода на Копейкин и Янев? Каква политика ще се води тогава?

• Харесва ми! 1
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, sir said:

Но това в случая не е БСП, а са Корнела

Корнелия преди малко с половин уста каза в интервю,че Запада са ги натиснали да извършат тези действия,включително и да изгонят руските дипломати. Затова по-горе казах,че който и да дойде,дори и най-фанатичния русофил и комунист,ще играе по свирката на Запада. Или ще бъде уволнен като Стефан Янев.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, deaf said:

Корнелия преди малко с половин уста каза в интервю,че Запада са ги натиснали да извършат тези действия,включително и да изгонят руските дипломати. Затова по-горе казах,че който и да дойде,дори и най-фанатичния русофил и комунист,ще играе по свирката на Запада. Или ще бъде уволнен като Стефан Янев.

Е, така ще каже за пред електората. Остава и да каже истината - че си гледа собствената кирийка и й е през шлифера за Русия. :)

А аз визирам хипотезата, в която Янев е на власт заедно със свои идейни съмишленици. Тогава няма да има кой да го уволни. Както и да е, ще видим какво ще стане.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 2 часа, sir said:

Нормално. При 240 000 АБПФК, то със семействата, внуците и т.н се получава между 1 и 1,5 милиона промити чугуна. Нищо учудващо няма. Те младите левундери  са точно внуци на такива АБПФК с промити от дядовците и бабите мозъчета, чакащи връщането на социализма.

• Харесва ми! 3
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува (edited)

Изглежда, че протича руска операция по отмяна на нотите на МВнР.  Митрофанова е изпратила някаква нота до външно с която поставя ултиматум, че ако нотата за експулсиране на 70  руски дипломати и служители в мисиите не бъде оттеглена, посолството ще бъде закрито - https://offnews.bg/politika/mitrofanova-plashi-da-zatvori-posolstvoto-ako-badat-izgoneni-70-te-780230.html  Според Румен Петков, Генчовска се връща тази вечер (тя е с Радев в Мадрид) и утре ще отмени нотите, тъй като нямало упълномощен зам. министър който да може да подписва подобни документи. 

Не знам дали това е само партенка или наистина има такава операция. Румен Петков го видях и чух тезата му по Евроком, но пък новината за ултиматума на Митрофанова първо излезе в Епицентър, който си е явен про-руски сайт за хибридни атаки и е много далеч от обективността.  OFFNews обаче писаха, че ултиматумът на Митрофанова наистина е факт.  Ще изчакаме до утре ва видим развитието. 

Редактирано от Atom
  • Тъжен 1
  • Потребител
Публикува

Как мислите:

- Ще се съобразим ли с ултиматума на Митрофанова?

- И как би било по-правилно?

- И как би било по-полезно за БГ?

• Потребител
Публикува

Да,Митрофанова,тоест Путин е поставил ултиматум на България да отмени експулсирането на руските дипломати до неделя в полунощ. Ако наистина отменят експулсирането,ще ги призная за русофили и комунисти,но няма да го направят. Хващам се на бас,ако някой поиска. Че ако управляващите,(които да са те),отменят експулсирането,тук във форума ще напиша с главни букви,че съм ГЛУПАК. 🙂

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 16 часа, Горо Петков said:

Това е страхотен удар по петата колона тук в България и воя на копейките от всички страни на политическия спектър само го доказва. Аз очаквам ответната реакция от РФ с интерес...Само един малък пример. ;)

LOLOLO.png

Интересно, под преговориТЕ какво има предвид? По принцип воденето на преговорите или че в момента се водят преговори. Ако е второто, значи "имаме новина". 😃

• ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, новорегистриран2 said:

Интересно, под преговориТЕ какво има предвид? По принцип воденето на преговорите или че в момента се водят преговори. Ако е второто, значи "имаме новина". 😃

Въобще не изключвам някой, някъде да води неофициални преговори или както му викат сондажи и да дава  обещания.  Почти всички политически сили ореваха всичко наоколо по повод руския газ. И не само русофилските партии, но и ГЕРБ и ДПС. Може да се пробват още при служебния кабинет, може по-късно при редовното правителство, но ще се пробват да сключат нов договор с Газпром.  Сегашният и без това изтича в края на годината и за руснаците е жизнено важно да подпишат с нас нов договор. Не толкова заради икономическата изгода, а от съвсем други съображения.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 45 минути, Atom said:

ще се пробват да сключат нов договор с Газпром.

ЕС и България включително,взеха решение до края на годината да спрат вноса на руски газ. Искам да видя този политик-самоубиец,който би сключил договор с Газпром! 🙂

П.П.

ГЕРБ и ДПС са русофилски партии,както и всички други в Народното събрание.

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, deaf said:

Да,Митрофанова,тоест Путин е поставил ултиматум на България да отмени експулсирането на руските дипломати до неделя в полунощ. Ако наистина отменят експулсирането,ще ги призная за русофили и комунисти,но няма да го направят. Хващам се на бас,ако някой поиска. Че ако управляващите,(които да са те),отменят експулсирането,тук във форума ще напиша с главни букви,че съм ГЛУПАК. 🙂

Абе ти недей се зарича. За нашите дебилни политици говорим все пак.

Преди 4 часа, Шпага said:

Как мислите:

- Ще се съобразим ли с ултиматума на Митрофанова?

- И как би било по-правилно?

- И как би било по-полезно за БГ?

- Възможно е. Правителството падна, идва служебен кабинет на "натовеца".

- Да не се съобразим.

- Да не се съобразим.

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува

Днес в интервю в новите по Канал 1, Мутрафонова директно призна че е свалила правителството на Кирил Петков, думите и бяха цитирам дословно:"Ако не беше говорил така както говори, мисля, че щеше да има много дълъг политически живот...". Та така....

• Харесва ми! 3
  • Тъжен 2
  • Потребител
Публикува (edited)
On 30.06.2022 г. at 1:09, sir said:

Води се предизборна кампания, какво очакваш? Атанасова да каже "Браво, Киро"? :)

След изборите ще си покаже по-ясно кой какъв е и за какво се бори. Това е положението.

Борисов днес "поправи" реакцията.  Общо взето се получи като в  македонското "отиграване" - мощна атака по медиите и всякакви обвинения в нарушения на закони и престъпни схеми, а накрая "подкрепяме с две ръце".  Вярно, действията  на правителството били дилетантски и аматьорски  и Борисов би могъл да го направи много по-добре, но каквото е станало е станало и сега ГЕРБ подкрепя изцяло правителството  по отношение на този казус, а кабинетът не трябва да прави и крачка назад. 

Преди 7 часа, Горо Петков said:

Днес в интервю в новите по Канал 1, Мутрафонова директно призна че е свалила правителството на Кирил Петков, думите и бяха цитирам дословно:"Ако не беше говорил така както говори, мисля, че щеше да има много дълъг политически живот...". Та така....

То това беше ясно. Всички факти сочат в тази посока, но е добре, че се потвърждава и от самата нея.  

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!