Отиди на
Форум "Наука"

Холокостът: истини срещу лъжи (reupload)

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

Може ли да знам защо темата ми за Холокоста беше изтрита няколко часа след публикуването й? Целта й беше да се започне дискусия относно това събитие и историческите факти зад него. Моля, ако нарушавам някакви правила на форума, модераторите да си кажат, иначе с тези си действия само доказват, че дори и в българското интернет пространство определени табу теми могат да попаднат под чука на цензурата по абсолютно никакви причини.

Циклон Б и газовите камери на Аушвиц
https://lensdump.com/i/tt7Cwb (алтернативен линк)

"Окончателното решение на еврейския въпрос" - Част 1
https://lensdump.com/i/tt732q (алтернативен линк)

"Окончателното решение на еврейския въпрос" - Част 2
https://lensdump.com/i/tt7KSM (алтернативен линк)

Дървените врати на Аушвиц
https://lensdump.com/i/tt7pxQ (алтернативен линк)

Споменаване на еврейски "Холокост" и числото "6 милиона" във вестници още преди началото на тези събития и още преди идването на Хитлер на власт
https://lensdump.com/i/tt7O1a (алтернативен линк)

Фалшифициране на снимки + реалността в Аушвиц
https://lensdump.com/i/tt7Hpe (алтернативен линк)
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Zara Thustra said:

Моля, ако нарушавам някакви правила на форума, модераторите да си кажат ...

С отричането си на Холокоста ти извършваш престъпно деяние. Така че изтриването на темата, 
в която ти го отричаш, е най-малкият ти проблем.

Аз лично бих посъветвал модераторите да заключат темата, а не да я изтриват. Така ще има
писмени доказателства за позицията на потребителя, пуснал тази тема.

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

С отричането си на Холокоста ти извършваш престъпно деяние. Така че изтриването на темата, 
в която ти го отричаш, е най-малкият ти проблем.

Аз лично бих посъветвал модераторите да заключат темата, а не да я изтриват. Така ще има
писмени доказателства за позицията на потребителя, пуснал тази тема.

Може ли да ми цитираш кои определени български закони нарушавам чрез пускането на тази моя тема? За какви доказателства и престъпления въобще говориш, при условие, че в поста ми не се съдържа абсолютно нищо подсъдимо, а само и единствено информативен материал, който съм превел от английски източници? Публикувах темата наново, тъй като не получих никакво известие от модераторите какви правила съм нарушил.

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, deaf said:

Той не отрича Холокоста...

Отрича газовите камери и "окончателното решение" на еврейския въпрос.
Виж му линковете. Това са преводи на известни конспиративни теории в Нета.

Отричането на Холокоста си има стандартен репертоар, който той е пуснал тук
уж за обсъждане. Нито оригинално, нито достоверно.

Именно заради такива хора отричането на Холокоста е подсъдимо. 🙄

• Потребител
Публикува
Преди 7 минути, deaf said:

Той не отрича Холокоста...

Ако господинът по-горе си беше направил труда да прочете поне малко от качения материал, той щеше да разбере, че настоящата тема далеч не опира до това дали събитието, за което става въпрос, се е случило, или не, а по-скоро за фактите около него, както и за определението на самия термин. Ако модераторите решат да изтрият и тази тема, повече няма да си правя труда да я качвам, тъй като е повече от ясно, че явно тук няма място за подобни дискусии, затова и няма да упорствам.

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Zara Thustra said:

... тъй като е повече от ясно, че явно тук няма място за подобни дискусии ...

Да, определено няма място за конспиративни теории, отричащи смъртта на 6млн души.
Въобше не си въобразявай, че това са научни дискусии.

• Потребител
Публикува
Преди 6 минути, gmladenov said:

Това са преводи на известни конспиративни теории в Нета.

Добре,да предположим че е така,(макар аз де не ги смятам за конспиративни),това пак не оправдава налагането на цензура. Да не говорим за съдебно преследване и пращане в затвора.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 17 минути, gmladenov said:

Отрича газовите камери и "окончателното решение" на еврейския въпрос.
Виж му линковете. Това са преводи на известни конспиративни теории в Нета.

Отричането на Холокоста си има стандартен репертоар, който той е пуснал тук
уж за обсъждане. Нито оригинално, нито достоверно.

Именно заради такива хора отричането на Холокоста е подсъдимо. 🙄

А Вие въобще направихте ли си труда да прочетете поне няколко абзаца и да проверите източниците, използвани в тях? Относно Окончателното решение, абсолютно никъде не съм го отричал, както и текстът в снимките не го отрича. Както вече казах по-горе, тук става въпрос за определението на термина "Окончателно решение" и какво всъщност означава то. А вече дали тези неща са достоверни, или не, дали са конспирации, или факти, мисля, че читателите на този форум имат досатъчно акъл на раменете си сами да проверят информацията в тези колажи, към които са прикачени един куп исторически източници, документи, архивни доказателства, експертни доклади и др.

Редактирано от Zara Thustra
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 2 минути, deaf said:

Да не говорим за съдебно преследване и пращане в затвора.

Отричането на Холокоста е подсъдимо в 16 европейски страни плюс Израел:
https://en.wikipedia.org/wiki/Legality_of_Holocaust_denial

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Да, определено няма място за конспиративни теории, отричащи смъртта на 6млн души.
Въобше не си въобразявай, че това са научни дискусии.

Според Вас това може да са конспиративни теми, според други - не. Затова и публикувах тази тема, за да може читателите на този форум сами да проверят използваните източници и да стигнат до свое си заключение.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 8 минути, gmladenov said:

Отричането на Холокоста е подсидимо в 16 европейски страни плюс Израел:

Но България не е сред тях, така че безпочвените Ви заплахи нямат абсолютно никаква легална тежест не само спрямо отделни индивиди тук, но и спрямо свободното интернет дискутиране. И отново - никъде не съм отричал Холокоста, така че безсмислените Ви нападки са меко казано нелепи.

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, gmladenov said:

Отричането на Холокоста е подсъдимо в 16 европейски страни плюс Израел:

Ама той наистина не отрича Холокоста!

Преди десетина години в един форум казах,че Баташкото клане е извършено от помаци. И щяха да ме изядат с парцалите. А аз само посочих един исторически факт. Защото не е все едно дали турци са го извършили или помаци. Категорично съм против ограничаването на свободата на някой,само защото е казал нещо. Законите нямат работа в сферата на виртуалното,каквато е словото - написано или изговорено. Освен когато не става въпрос за персонална обида към някого.

• Потребител
Публикува

ЧЕТИ!

Нисли, Миклош В 1946 году опубликовал записки о своем лагерном опыте «Я был ассистентом доктора Менгеле». Книга вышла на румынском и венгерском языках, в 1951 году переведена на французский, в 1960 году — на английский, позднее издавалась ещё на нескольких языках, включая иврит. На её основе была написана пьеса Тима Блейка Нельсона «Серая зона» (1996), по которой он в 2001 году снял одноименный фильм, номинировавшийся на «Золотую раковину» Сан-Себастьянского МКФ.

Част Първа

В горещият майски ден непоносима беше вече миризмата от изпаренията на деведесетте немити хора с вонящата миризма на пълните кофи с фекалия нажупкани в затвореният товарен вагон с бодлива тел на прозореца.

Влакът на депортираните –композиция от четирийсет такива вагона – четвърти ден върти километрите на територията на Словакия а после на Generalgouvernement /полският протекторат/, и ни носи към една непозната цел. Това е първата група от тези един милион унгарски евреи предназначени за унищожение.

Изоставяме Татрите. Преминаваме през Лублин и пристигаме в Крако. През времето на войната и двата града се прочуха с това, че станаха сборъчен и унищожителен център на антифашистките европейски подъници които ги събраха представителите на „новият ред” от окупираните държави от цяла Европа.

След Крако пътуваме още около един час, когато спираме на една голяма гара. Готичният надпис ни осведомява за името на гарата: Auschwitz.  Името не ни казва нищо. Не сме го чували нито в жп, нито в други контекста.

Около влакът гледайки между цепнатините на дъските е голямо гъмжило.  Досегашните ни СС охрана слизат и на мястото им идват други. Изоставят композицията и съпровождащите жп работници. Слушайки откъси от думи ми става яснор че сме пристигнали целта на пътуването.

Композицията на ново тръгва, но след около двайсет минути спира с дълга сирена.

На ново гледам през една цепнатина да видя къде сме. На около пуста, плоско пространствор с жълта глинеста почва, типична на източни силезийските места. Само на острови се виждат зелени местности и сиулета на Вистула. В обхвата на погледът ми докато мога да видя пустото постранство е обградено с бетонени греди подредени в няколко реда с бодлива тел. Порцелановите дръжки и на гъсто поставените надписи свидетелсват за това,че в оградата има високо напрежение. Тези огради обхващат големи квадратни постранства в които има стотина зелени дървени бараки с покриви от асфалтна хартия и правилни улици.

Вътре има хора с раирани дрехи. Една група носи дъски. Друга група маршува с лопати на рамо. Другаде товарят камиони с големи бали. Покрай оградата на около трийсет- четиредесет  метра кули правят характерно мястото. Пазачески кули. Във всяка кула по един СС войник се подпира на поставената на становище къртечница.

Това е концлагера в Аушвиц или както немците ко казват КЗ. Про.: кацетт.

Картината не е радваща: но засега любопитсвото подтисква в мен страхът.

Поглеждам върху съпътниците ми. Двадесет и шест лекара, осем аптекара, съпругите ни, децата ни, няколко старци и баби, родители на колегите ми. Седят върху куфарите или на подът със изморен поглед гледът в нищото.... Може би чувсвото на опасение не им позволява да излязат от апатията в трепетът на пристигането. Една част от децата спи, други ядът от остатъците на храната ни, повечето хляб. На който и това няма само се облизва по напуканите от жажда и глад устни.

Под тежки стъпки скърца пясъкат. Гръмки команди разкъсват монотоноста на чакането.

Свалят катинарите на вагоните. Разтегват вратата и командват: багажат остава и само с ръчният всички слизат! На ръце сваляме децата, жените, старците от около метър и половина височина. Подреждат ни пред вагоните. Срещу нас един млад СС офицер с позлатени розети и лакирани ботуши. Раздава команди на войниците. Още непознавам офицерските титли но от гербът на Aesculap върху ракава му се досештам, че е лекър.

По късно узнах, че е SS Hauptsturmführer. На име Др. Менгеле, водещият лекар на аушвицкият концлагер. Винаги е на рампата на новопристигащите транспорта. Той е лекарят който селектира.

Някои фрагменти от аушвицката селекция наскоро я узнаваме. Другите по-късно, кой с късмета си.

Започва!  СС охраната набърже селектира на групи мъжете, жените с децата под четиринайсет годишна възраст. Те остават с майките.

Така дългият фронт се разцепи на две. Чувсваме се безпокойни. Ето, че ни отцепват от семейството. Охраната успокоява хората: Няма проблема –казват.- На къпане и дезинфекция отиваме и после пак ще се съберат семействата. Това е редът тук.

Докато продължава разделянето на четирихилядната тълпа, имам време да се огледам.  При светлината на зализащото слънце се обогатява картината гледана през пукнатините на дъските. Виждат се и подробностите. Първото което ми заковава погледът е един огромен четириъгълен комин от червени тухли който е до една двуетажна също тухлена зграда приличаща на фабрика. Странна е формата на коминът. Но още по-странни са пламаците излизащи между гръмоотводите поставени на ъглите му. Замислих се, на каква кухня е нужна толкова голям огън? Бържи се досещам за  отговора. В страната на крематориумите съм. В германия където живях десет години като студент и лекар във всяко градче има крематориум.

Това значи е крематориум! Не дълеч от него един други и малко по-далече скрит между дървета и трети, със също така бълващи огън комини. Полъхващият вечерник към нас носи пушекът.  Чувства се отвратителната миризма на горящо месо, коса. На един лекар това е позната миризма! Миризма на акроелин която се плучава при горене на човешко месо или също на лошокачествени свещи произведени от лой на мърша.

Бих се замислил още, но идва втората част на селекцията. Минават един по един пред селекционната комисия мъжете, жените, децата. Селектиящ лекър, сега вече знам доктор Менгеле пак на ново селектира на дясно и ляво хората. В лявата група както забелязах предимно старци, баби, инвалиди, хилави и жени с деца по-млади от 14 години. В дясната група работоспособните хора. Тук съзирам жена си и петнайсетгодишната си дъщеря. Няма възможност да си говорим само си махаме.

Хората неспособни сами да се движат, старците, лудите,  ги товарят на камиони с червен кръст. С тях пътуват и няколко мои стари колеги. Първо тръгват камионите. След тях хората събрани в лявата група, подредени по петима в ред под охраната на СС войници. След няколко минути се изгубиха от погледа ни зад една горичка. Дясната група още чака на място. Др. Менгеле повиква лекарите да се явят. Когато това свършва стъпва пред около педесетте лекаря и призовава тези които са завършили немски университет и знаят протоколите на  аутопсии, съдебномедицински процеси.

„Трябва да внимавате – казва- да отговаряте на изискванията, иначе...” и прави заплашителен жест с ръка. Гледъм на ляво-дясно, следя колегите си. Няма между тях специалисти? Или се уплашиха? Никой не се явява. Все едно. Реших. Излизам от строя и заставам пред Менгеле и си казвам името. Подробно ме разпитва: къде съм се учил? Кога, кой професор ми е бил учителят? Къде съм се учил, аутопсии да правя? Къде съм практикувал съдебномедицински процеси? Точните ми отговори изглежда го убеждават, защото веднага ме отсранява от другите. Колегите ми ги връща в дясната група и те тръгват заедно по пътя на живите, в лагера.

Сега вече зная това което тогава още не знаех, че лявата група няколко минути след тръгването прекрачват прагът на някой крематориум.

И от там няма вече връщане...

https://docplayer.hu/16294849-Dr-mengele-boncoloorvosa-voltam.html

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 17 минути, deaf said:

Преди десетина години в един форум казах,че Баташкото клане е извършено от помаци. И щяха да ме изядат с парцалите.

За някои неща не е нужно да се преравя историята. Остави я такава, каквато е.

Факт: конц-лагерите не са били лагери за почивка. Там доказано са намерили
смъртта си милиони евреи.

Какво постигаш като оспориш съществуването на газови камери в тези лагери?
Коя правда ще възтържествува от подобно "откритие"?

Има ли значение дали помаци, турци или еничари са извършили Баташкото клане,
на което с очите си можеш да видиш жертвите?

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, gmladenov said:

Има ли значение

Има значение,защото в подробностите се крие истината. Помаци са извършили Баташкото клане. Имало е стар спор между тях и батакчани за някаква мера,(пасище). Батакчани са колатерални жертви,а не герои. Няма нито един батакчанин,който да е участвал в борбата за освобождение на България. И т.н.,и т.н.

• Потребител
Публикува

Това за Циклон Б не го бях чувал, че всъщност с него просто искали да обезпаразитят лагерниците. Въшките искали да им избият в газовите камери един вид. Грижа за затворниците е имало явно, че да не ги сърби, но от друга страна ги оставили да мрат от глад и липса на лекарства, и в крайна сметка се натрупали купища умрели... Синята боя от Циклон Б по стените била доказвала, че газовите камери били нещо друго... 

Типичен пример за изопачаване на нещата и за псевдонаука. Алтернативно обясняване на някои данни и факти, така че да обяснят съществуващите неща по друг начин. 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Zara Thustra said:

Може ли да ми цитираш кои определени български закони нарушавам чрез пускането на тази моя тема? За какви доказателства и престъпления въобще говориш, при условие, че в поста ми не се съдържа абсолютно нищо подсъдимо, а само и единствено информативен материал, който съм превел от английски източници? Публикувах темата наново, тъй като не получих никакво известие от модераторите какви правила съм нарушил.

Еми нещата не са подсъдими, но са псевдонаучни и фалшиви, особено обясненията за използването на Циклон Б в лагерите като просто пестицид срещу въшки. 

То и куршумите са просто олово (метал) и барут (смес от химикали), които можеш да използваш като тежест за въдицата или като подпалка за огъня край язовира, но оформени и използвани като куршуми убиват. 

Редактирано от makebulgar
  • Потребител
Публикува
Преди 11 минути, Skubi said:

ЧЕТИ!

Нисли, Миклош В 1946 году опубликовал записки о своем лагерном опыте «Я был ассистентом доктора Менгеле». Книга вышла на румынском и венгерском языках, в 1951 году переведена на французский, в 1960 году — на английский, позднее издавалась ещё на нескольких языках, включая иврит. На её основе была написана пьеса Тима Блейка Нельсона «Серая зона» (1996), по которой он в 2001 году снял одноименный фильм, номинировавшийся на «Золотую раковину» Сан-Себастьянского МКФ.

Част Първа

В горещият майски ден непоносима беше вече миризмата от изпаренията на деведесетте немити хора с вонящата миризма на пълните кофи с фекалия нажупкани в затвореният товарен вагон с бодлива тел на прозореца.

Влакът на депортираните –композиция от четирийсет такива вагона – четвърти ден върти километрите на територията на Словакия а после на Generalgouvernement /полският протекторат/, и ни носи към една непозната цел. Това е първата група от тези един милион унгарски евреи предназначени за унищожение.

Изоставяме Татрите. Преминаваме през Лублин и пристигаме в Крако. През времето на войната и двата града се прочуха с това, че станаха сборъчен и унищожителен център на антифашистките европейски подъници които ги събраха представителите на „новият ред” от окупираните държави от цяла Европа.

След Крако пътуваме още около един час, когато спираме на една голяма гара. Готичният надпис ни осведомява за името на гарата: Auschwitz.  Името не ни казва нищо. Не сме го чували нито в жп, нито в други контекста.

Около влакът гледайки между цепнатините на дъските е голямо гъмжило.  Досегашните ни СС охрана слизат и на мястото им идват други. Изоставят композицията и съпровождащите жп работници. Слушайки откъси от думи ми става яснор че сме пристигнали целта на пътуването.

Композицията на ново тръгва, но след около двайсет минути спира с дълга сирена.

На ново гледам през една цепнатина да видя къде сме. На около пуста, плоско пространствор с жълта глинеста почва, типична на източни силезийските места. Само на острови се виждат зелени местности и сиулета на Вистула. В обхвата на погледът ми докато мога да видя пустото постранство е обградено с бетонени греди подредени в няколко реда с бодлива тел. Порцелановите дръжки и на гъсто поставените надписи свидетелсват за това,че в оградата има високо напрежение. Тези огради обхващат големи квадратни постранства в които има стотина зелени дървени бараки с покриви от асфалтна хартия и правилни улици.

Вътре има хора с раирани дрехи. Една група носи дъски. Друга група маршува с лопати на рамо. Другаде товарят камиони с големи бали. Покрай оградата на около трийсет- четиредесет  метра кули правят характерно мястото. Пазачески кули. Във всяка кула по един СС войник се подпира на поставената на становище къртечница.

Това е концлагера в Аушвиц или както немците ко казват КЗ. Про.: кацетт.

Картината не е радваща: но засега любопитсвото подтисква в мен страхът.

Поглеждам върху съпътниците ми. Двадесет и шест лекара, осем аптекара, съпругите ни, децата ни, няколко старци и баби, родители на колегите ми. Седят върху куфарите или на подът със изморен поглед гледът в нищото.... Може би чувсвото на опасение не им позволява да излязат от апатията в трепетът на пристигането. Една част от децата спи, други ядът от остатъците на храната ни, повечето хляб. На който и това няма само се облизва по напуканите от жажда и глад устни.

Под тежки стъпки скърца пясъкат. Гръмки команди разкъсват монотоноста на чакането.

Свалят катинарите на вагоните. Разтегват вратата и командват: багажат остава и само с ръчният всички слизат! На ръце сваляме децата, жените, старците от около метър и половина височина. Подреждат ни пред вагоните. Срещу нас един млад СС офицер с позлатени розети и лакирани ботуши. Раздава команди на войниците. Още непознавам офицерските титли но от гербът на Aesculap върху ракава му се досештам, че е лекър.

По късно узнах, че е SS Hauptsturmführer. На име Др. Менгеле, водещият лекар на аушвицкият концлагер. Винаги е на рампата на новопристигащите транспорта. Той е лекарят който селектира.

Някои фрагменти от аушвицката селекция наскоро я узнаваме. Другите по-късно, кой с късмета си.

Започва!  СС охраната набърже селектира на групи мъжете, жените с децата под четиринайсет годишна възраст. Те остават с майките.

Така дългият фронт се разцепи на две. Чувсваме се безпокойни. Ето, че ни отцепват от семейството. Охраната успокоява хората: Няма проблема –казват.- На къпане и дезинфекция отиваме и после пак ще се съберат семействата. Това е редът тук.

Докато продължава разделянето на четирихилядната тълпа, имам време да се огледам.  При светлината на зализащото слънце се обогатява картината гледана през пукнатините на дъските. Виждат се и подробностите. Първото което ми заковава погледът е един огромен четириъгълен комин от червени тухли който е до една двуетажна също тухлена зграда приличаща на фабрика. Странна е формата на коминът. Но още по-странни са пламаците излизащи между гръмоотводите поставени на ъглите му. Замислих се, на каква кухня е нужна толкова голям огън? Бържи се досещам за  отговора. В страната на крематориумите съм. В германия където живях десет години като студент и лекар във всяко градче има крематориум.

Това значи е крематориум! Не дълеч от него един други и малко по-далече скрит между дървета и трети, със също така бълващи огън комини. Полъхващият вечерник към нас носи пушекът.  Чувства се отвратителната миризма на горящо месо, коса. На един лекар това е позната миризма! Миризма на акроелин която се плучава при горене на човешко месо или също на лошокачествени свещи произведени от лой на мърша.

Бих се замислил още, но идва втората част на селекцията. Минават един по един пред селекционната комисия мъжете, жените, децата. Селектиящ лекър, сега вече знам доктор Менгеле пак на ново селектира на дясно и ляво хората. В лявата група както забелязах предимно старци, баби, инвалиди, хилави и жени с деца по-млади от 14 години. В дясната група работоспособните хора. Тук съзирам жена си и петнайсетгодишната си дъщеря. Няма възможност да си говорим само си махаме.

Хората неспособни сами да се движат, старците, лудите,  ги товарят на камиони с червен кръст. С тях пътуват и няколко мои стари колеги. Първо тръгват камионите. След тях хората събрани в лявата група, подредени по петима в ред под охраната на СС войници. След няколко минути се изгубиха от погледа ни зад една горичка. Дясната група още чака на място. Др. Менгеле повиква лекарите да се явят. Когато това свършва стъпва пред около педесетте лекаря и призовава тези които са завършили немски университет и знаят протоколите на  аутопсии, съдебномедицински процеси.

„Трябва да внимавате – казва- да отговаряте на изискванията, иначе...” и прави заплашителен жест с ръка. Гледъм на ляво-дясно, следя колегите си. Няма между тях специалисти? Или се уплашиха? Никой не се явява. Все едно. Реших. Излизам от строя и заставам пред Менгеле и си казвам името. Подробно ме разпитва: къде съм се учил? Кога, кой професор ми е бил учителят? Къде съм се учил, аутопсии да правя? Къде съм практикувал съдебномедицински процеси? Точните ми отговори изглежда го убеждават, защото веднага ме отсранява от другите. Колегите ми ги връща в дясната група и те тръгват заедно по пътя на живите, в лагера.

Сега вече зная това което тогава още не знаех, че лявата група няколко минути след тръгването прекрачват прагът на някой крематориум.

И от там няма вече връщане...

https://docplayer.hu/16294849-Dr-mengele-boncoloorvosa-voltam.html

Текстът, който си публикувал, е откъс от книгата на унгарския евреин Miklós Nyiszli, публикувана през 1946 г., в която той описва как е бил назначен като помощник-лекар в лагера Аушвиц, когато той и семейството му са откарани там. Не съм чел книгата, но според синопсиса в Уикипедия основно се разказва за извършване на (експиремнални) аутопсии на затворници там, както и за други зверства върху тях. В същата страница на Уикипедия обаче се споменава и следното:

"Historian Gideon Greif characterized Nyiszli's writings as among the “myths and other wrong and defamatory accounts” of the Sonderkommando that flourished in the absence of first-hand testimony by surviving Sonderkommando members.[3]"

Въпросният човек е историк, занимаващ се с Холокоста, и е евреин по произход с израелско гражданство. Т.е., той казва как тази книга е една от многото подобни разкази, в които се описват "митове и други неверни и накърнителни разкази" по адрес на есесовците, като в началото подобни книги са били издавани често с оглед на липсата на самопризнания от първа ръка на въпросните есесовци.

https://en.wikipedia.org/wiki/Miklós_Nyiszli

За жалост обаче, често подобни разкази наистина се оказват или преувеличени, или частично или изцяло неверни:

„Мъж, който твърди, че е избягал от Аушвиц, признава, че е лъгал в продължение на години“

https://www.theguardian.com/world/2016/jun/24/holocaust-survivor-lied-joseph-hirt-auschwitz

„Отнета награда на немски ‘влогър на годината’ заради измисляне на семейно Холокост минало“

https://www.standard.co.uk/news/world/german-historian-stripped-of-blogging-award-for-inventing-family-s-holocaust-past-a4158841.html

„Разчувстващ мемоар за Холокоста изобличен като измислица“

https://www.theguardian.com/world/blog/2008/dec/29/holocaust-memoir-fake

„Автор на фалшив мемоар за Холокоста трябва да върне 22.5 милиона долара на издателя“

https://www.theguardian.com/books/2014/may/12/author-fake-holocaust-memoir-to-return-22m

Аз, от своя страна, ще публикувам следния документален филм на Дейвид Коул, който е евреин и който през 90-те отива на място в Аушвиц да проучи структурите, камерите и крематориумите там под формата на документален филм. Той заключава и доказва, че в тези сгради не е имало никакво обгазяване или каквото и да е масово убийство на евреи, показвайки как нито няма сини следи от Циклон Б, нито самите учреждения са били пригодени за такъв вид функции, което прави такива видове дейности невъзможни.

https://odysee.com/@Holocaust:b/Cole:1

Още едно видео, този път на американски технически експерт, който също отива на място там и документира видяното:

https://odysee.com/@김:0/The-Second-Great-Holocaust-Trial:2

• Потребител
Публикува
Преди 46 минути, Zara Thustra said:

А Вие въобще направихте ли си труда да прочетете поне няколко абзаца и да проверите източниците, използвани в тях? Относно Окончателното решение, абсолютно никъде не съм го отричал, както и текстът в снимките не го отрича. Както вече казах по-горе, тук става въпрос за определението на термина "Окончателно решение" и какво всъщност означава то. А вече дали тези неща са достоверни, или не, дали са конспирации, или факти, мисля, че читателите на този форум имат досатъчно акъл на раменете си сами да проверят информацията в тези колажи, към които са прикачени един куп исторически източници, документи, архивни доказателства, експертни доклади и др.

Еми хората, които през годините са проучвали фактите и доказателствата са проверили добре информацията и заключенията са, че е имало холокост и убийства. Чиста логическа манипулация е това псевдонауката по някаква тема да се изипва някъде и да се обявява за "дискусия", която читателите с достатъчно акъл сами трябвало да анализират и проверят. Псевдонаучните "доказателства" обичайно са представени едностранчиво със задължително пропускане на много факти, които не са угодни на идеологията на псевдоучения. Съответно читателя, който не разполага със всички факти, няма как да провери напълно информацията и да си направи верни заключения и изводи, въпреки, че псевдоучения им е представил "куп исторически източници, документи, архивни доказателства, експертни доклади и др.". Псевдоучения освен това е скрил от читателя друг голям куп от източници, документи, архивни доказателства и доклади, които не му изнасят. 

• Потребител
Публикува
Преди 9 минути, makebulgar said:

Това за Циклон Б не го бях чувал, че всъщност с него просто искали да обезпаразитят лагерниците. Въшките искали да им избият в газовите камери един вид. Грижа за затворниците е имало явно, че да не ги сърби, но от друга страна ги оставили да мрат от глад и липса на лекарства, и в крайна сметка се натрупали купища умрели... Синята боя от Циклон Б по стените била доказвала, че газовите камери били нещо друго... 

Типичен пример за изопачаване на нещата и за псевдонаука. Алтернативно обясняване на някои данни и факти, така че да обяснят съществуващите неща по друг начин. 

А Вие въобще прочетохте ли целия текст? И моля, ако имате някакви аргументи, приведете към тях научно и/или исторически обосновани доказателства към тях, защото с думи като "псевдонаука" и "изопачаване" няма да постигнете нищо.

Нека цитирам от снимките:

"Първо трябва да осъзнаем ситуацията с тифа през Втората световна война. Тифът, или по-скоро „епидемичният пренасян от въшки тиф“ се разпространява от въшки, заразени с бактериален патоген. Тифът се превръща в сериозен проблем в лагерите поради претъпканост и други военни условия като недостатъчно храна, вода и снабдяване с лекарства.[9] Циклон Б се е използвал предимно от немците за дезинфектиране на дрехи в обезпаразитяващи камери, но поради гореспоменатите епидемии в лагерите той се е използвал и на други места. Холандският историк Robert Jan van Pelt, който ненавижда т.нар. „отричащи Холокоста“, пише следното в една книга за Аушвиц:[10]

„Циклон Б е бил въведен в Аушвиц през юли, 1940 г., когато се е използвал за дезинфектиране на полските казарми, които, според Hoess, ‘са гъмжали от въшки, мухи и други буболечки’. […] През лятото на 1942 г. тежка епидемия от тиф бълва в Аушвиц-Биркенау и всички гъмжащи от въшки лагерни казарми, офиси и работилници е трябвало да бъдат дезинфектирани с тонове Циклон Б.“

Тъй като същите нива на цианид, открити в проби от стените на предполагаемите смъртоносни газови камери са открити и в контролни проби взети от казармите, в сравнение с високите нива на пробите от стените на обезпаразитяващите камери, този цианидов остатък най-вероятно е бил резултат на няколко рутинни дезинфектирания. Възможно е и „смъртоносната газова камера“ да е била временно използвана като дезинфектираща камера.[10]

Ами всичките свидетелски показания, самопризнания и снимки?

Първо, няма никакви снимки на затворници, биващи обгазявани, а почти всички снимки на купчините тела са от лагери, за които не се твърди да са използвали смъртоносни газови камери, като Дахау, Берген-Белзен и Бухенвалд. Високата смъртност в тези лагери се е дължала на глад, липса на лекарства и болести, изострени от претъпканост по време на последните месеци на войната.[11]

Въпреки единодушното мнение на историци, че тези лагери не са използвали смъртоносни газови камери, все още има показания, които твърдят, че в тези лагери е имало обгазявания.[12] Хиляди аутопсии са извършени от американския военен лекар Charles Larson след освобождението на лагерите, без да е открит нито един случай на газово отравяне.[13]

Малцината показания на затворници в Аушвиц, споменаващи газови камери, са често противоречащи.[14] Директорът на архивите на израелския „Яд ва-Шем“ и оцелелият от Аушвиц Shmuel Krakowski признава, че голяма част от показанията за Холокоста са едни от най-ненадеждните такива поради емоционалното естество на събитието.[16]

Най-известното „самопризнание“ за смъртоносни обгазявания в Аушвиц е на лагерния комендант Рудолф Хьос. Неговите твърдения са уличени в множество нелепости и невъзможности поради изтезанията му от британските му похитители.[17] Други показания и самопризнания, описващи смъртоносни газови камери в Аушвиц са също анализирани от ревизионисти.[18] Небезизвестният Нюрнбергски военен трибунал е също подложен на критики от ревизионисти и неревизионистки учени по света.[19] Съдебният процес „Теш“ срещу съизобретателя на Циклон Б, чиято компания е снабдявала концентрационните лагери с Циклон Б, е също изобличен като спорен.[20] В допълнение на това, след войната повечето нацисти отричат твърденията за смъртоносни газови камери или масови екзекуции на евреи в лагерите.[21]"

• Потребител
Публикува
Преди 5 минути, Zara Thustra said:

Той заключава и доказва, че в тези сгради не е имало никакво обгазяване или каквото и да е масово убийство на евреи ...

И каква е твоята версия? Как така са умряли 6млн евреи тогава?

И нещо друго: как така България е спасила своите евреи ... след като Холокост очевидно
не е имало (според теб).

Ще излезе, че ние не сме ги спасили, а сме им попречили да отидат на почивка в Аушвиц. 🙄

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 8 минути, gmladenov said:

И каква е твоята версия? Как така са умряли 6млн евреи тогава?

И нещо друго: как така България е спасила своите евреи ... след като Холокост очевидно
не е имало (според теб).

Ще излезе, че ние не сме ги спасили, а сме им попречили да отидат на почивка в Аушвиц. 🙄

Първо, защо смяташ, че 6 милиона наистина за умрели, а не по-малко? Никой тук не отрича, че наистина е имало еврейски жертви по време на ВСВ. Дискусията тук е главно за две неща:

- за броя на загинали евреи през този период

- за методът на убиването им

Да, наистина е имало депортиране на евреи от България и други територии под нацистко влияние/съюзници на Германия, но целта за това е било не тяхното убиване, а насилственото им презаселване на изток веднага след приключването на войната. Многото концентрационни и трудови лагери са били с цел тяхното временно събиране там и често с цел ползването на труда им, тъй като Германия по това време в разгара на войната е имало нужда от много ресурси и работна ръка.

Цитирам:

"Но Холокостът не е ли най-добре документираният геноцид в историята?

Има немски документи, които показват екзекутирането на евреи, но това не е била политиката на „Окончателното решение“. Евреите, които са били екзекутирани, умират най-вече по време на немски антипартизански действия (които са включвали и отмъстителни убийства), опити за бягство от затвора или други престъпления. Има също и изобилие от документация, потвърждаващо съществуването на концентрационни лагери и гета за евреи. Хиляди от тези документи показват, че огромна част от затворниците в концентрационните лагери, включително и евреи, умират от болести и лишения.[3][4] И все пак, военновременни документи и писания от Третия райх не споменават за никакви политики на „Систематично избиване на европейски евреи“; през годините този факт е бил широко признаван от традиционни историци по Холокоста. Ето и някои примери:

„Не разполагаме с физическо доказателство за деветдесет и девет процента от това, което знаем за Холокоста… то вече е част от нашето наследено знание.“

—Robert Jan van Pelt (A Case for Letting Nature Take Back Auschwitz, The Toronto Star, 27 December 2009)

„Следователно не съществува никаква писмена заповед, подписана от Хитлер, за избиването на евреите в Европа.“

—Colin Cross (Adolf Hitler, 1973, p. 313)

„Очаквано, не бе намерена писмена заповед от Хитлер за ‘Окончателното решение’. Предположението, че е дадена дори една изрична писмена заповед е отдавна отхвърлено от повечето историци.“

—Ian Kershaw (Hitler, the Germans, and the Final Solution, 2008, p. 96)

„Станалата известна сред високопоставените нацистки кръгове Заповед на Фюрера за Окончателното решение очевидно никога не е била изразена на хартия – поне все още не е открито нейно копие.“

—William Shirer (The Rise and Fall of the Third Reich, 1960, p. 1256)

„Не съществува никакъв документ с изложена заповед за изтребление, подписана от Хитлер… освен че са малобройни и оскъдни, следите са и трудни за тълкуване.“

—Philippe Burrin (Hitler et les Juifs: Genèse d’un génocide, 1994, p. 13)

„Дотук никой не е открил писмена следа от тази заповед за избиването на евреите в източниците, които до понастоящем са били преглеждани.“

—Saul Friedländer (L’Allemagne nazie et le genocide juif, 1985, pp. 177)

„Все още няма документ, съдържащ или съобщаващ изрична заповед за избиването на евреите, който да е излязъл наяве.“

—Arno J. Majer (Why did the Heavens not Darken?: The ‘Final Solution’ in History, 1990, pp. 235-36)

„Не е открита никаква писмена заповед от Хитлер за избиването на евреите, като доказателствата от устен характер са само непреки.“

—J. Noakes and G. Pridham (Nazism: A History in Documents and Eyewitness accounts 1919-1945 – Vol. 2, 1988, p. 1136)

Традиционните историци твърдят, че след превантивното нападение на Германия над Съветския съюз[7] в средата на 1941 г., немската армия в окупираните източни територии, конкретно Айнзацгрупите, са следвали политика на придвижване от една зона в друга, локализиране на евреи (наред с други) и тяхното разстрелване или обгазяване в подвижни газови камери. Те изчисляват, че Айнзацгрупите са убили над 2 милиона души, основно евреи.[8]

Твърди се, че в останалата част на окупирана Европа немците са прибирали евреи и са ги изпращали в концентрационни лагери. Повечето от тези лагери са били трудови или концентрационни, но за шест лагера в Полша се твърди, че са били „лагери на смъртта“, където общо над 3 милиона евреи са били убити, почти всичките в смъртоносни газови камери.[9]

Твърди се и че останалите от тези 5 до 6 милиона евреи, загинали в „Холокоста“, са умрели от умишлено изгладняване и физическо претоварване в концентрационните лагери или от болести, разпространени в резултат на умишлено влошени условия в лагерите.

В продължение на десетилетия традиционните историци изчисляват, че 5 милиона неевреи също загиват при такива условия, но през 2017 г. се признава публично, че това число е измислица без научна основа.[10] Твърди се и че около половин милион евреи загиват в гета като част от геноцидна политика, но традиционният историк Peter Longerich вместо това твърди, че:[11]

„Установяването на гета се е случвало толкова хаотично и бавно, че е грешно то да се възприема като систематична политика, съсредоточена върху физическото изтребление на евреите.“"

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Zara Thustra said:

Според Вас това може да са конспиративни теми, според други - не. Затова и публикувах тази тема, за да може читателите на този форум сами да проверят използваните източници и да стигнат до свое си заключение.

Там е работата, че не може да са конспиративни теми. Доказаните неща не могат толкова лесно да се вкарват в графа конспиративни теми и да се омаловажават доказателствата относно тях. Публикуването на псевдонаучни неща и обявяването на доказаните неща, че не били доказани, с идеята че читателя щял сам да си провери източниците и да си направят заключенията са чиста проба манипулация. Тази манипулация разчита на това, че голяма част от читателите просто няма да тръгнат сами да проверяват информацията и източниците, а ще я приемат за чиста монета, тъй като е съпътствана с "куп исторически източници, документи, архивни доказателства, експертни доклади и др.". На това разчитат обикновено манипулаторите, псевдоучените и фалшификаторите и така събират електорат сред онези, които не си правят труда да проверяват и проучват, а те са масата от народ. 

Редактирано от makebulgar
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, makebulgar said:

Там е работата, че не може да са конспиративни теми. Доказаните неща не могат толкова лесно да се вкарват в графа конспиративни теми и да се омаловажават доказателствата относно тях. Публикуването на псевдонаучни неща и обявяването на доказаните неща, че не били доказани, с идеята че читателя щял сам да си провери източниците и да си направят заключенията са чиста проба манипулация. Тази манипулация разчита на това, че голяма част от читателите просто няма да тръгнат сами да проверяват информацията и източниците, а ще я приемат за чиста монета, тъй като е съпътствана с "куп исторически източници, документи, архивни доказателства, експертни доклади и др.". На това разчитат обикновено манипулаторите, псевдоучените и фалшификаторите и така събират електорат сред онези, които не сипправят труда да проверяват и проучват, а те са масата от народ. 

Дотук всичко написано от Вас са само безпочвени обвинения за псевдонауки, манипулации, фалшификации и т.н., без да представяте нищо съществено в аргументите Ви. И откъде сте толкова сигурни, че читателите няма сами да тръгнат да проверяват източниците? Кой ви даде правото да се изказвате от името на болшинството? Повечето източници могат да се проверят лесно, в колажите има архивен адрес на оригиналните им варианти с хипервръзки. Това че вие напълно се доверявате на всичко написано в официалните учебници по история, не означава, че други хора не трябва сами да проверяват достоверността на други гледни точки. Освен това, защо аргументът Ви да не може да важи и за официалната история?

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Вашето предишно съдържание е възстановено.   Изчистване на редактора

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!