Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 15 минути, Втори след княза said:

Препоръчваш "Търси повече материали от тези, които са ти повлияли първи". Благодаря.

Иран направи самопризнания, че продава дронове на Русия, но ти като изпечен конспиратор не се съгласяваш:
https://news.bg/int-politics/iran-prizna-che-e-izprashtal-dronove-na-rusiya.html

Ти какво мислиш че правят руснаците с тези дронове ?!?

• Харесва ми! 3
  • Мнения 279
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• 2 седмици по-късно...
  • Потребител
Публикува
On 8.11.2022 г. at 16:16, gmladenov said:

Назад си с материала, колега. Руснаците направиха самопризнания ...

Престани с това "колега"! Нали го обсъждахме вече. Не сме ... колкото и да ти се иска

А с маТРиала за промивка от рекламните сайтчета на мама Султанка наистина съм назад. Не ги чета, нито ги ползвам. Ами ти? Нали беше върл анти-гербераст! Що така заиграваш с тях? Че и тука цапаш. Или пак си обърнал резбата? Нали помниш - веднъж предател, цял живот предател.

Впрочем, как става промивката? Ректално или през някои от отверстията на главата? Щото, нали, ако е ректално - как маТРяла стига до мозъка? От чисто нАучен интерес питам.

Колкото пък до самопризнанията - я виж к'во пък си призна The New York Times: 

НАТО гледали на Украйна като на тестов полигон за оръжията си. Ти да видиш! Явно бая тестване ще да е. Щом цял "Закон за извънредни правомощия по време на война" променят: https://www.defensenews.com/congress/2022/10/17/lawmakers-seek-emergency-powers-for-pentagons-ukraine-war-contracting/

За да попълнят дарените на Украйна оръжия било. Ама, цитирам авторите в мой превод: 

Поправката се простира далеч отвъд необходимото на САЩ за попълване на запасите, изпратени в Украйна. Например, тя разрешава доставка на 20 000 противовъздушни ракети Stinger и 25 000 противотанкови ракети Javelin. Това далеч надхвърля приблизително 1400 Stinger и 5500 Javelin, които САЩ са изпратили в Украйна от своите запаси. Поправката ще „попълни отново” запасите на Пентагона 14 пъти и ще струва 2,4 милиарда долара. Друг пример - системата за противовъздушна отбрана Patriot, която САЩ не са изпращали в Украйна, тъй като всяка система може да струва 1 милиард долара и основният курс за обучение на техници за поддръжка и ремонт отнема повече от година. И все пак поправката включва 10 000 ракети, плюс пускови установки. Ще излезе 30 милиарда долара. Има още много подобни "попълвания", ама ме мързи ... Всеки може да си провери.

Както казва по този повод Mark Cancian, Senior Adviser, International Security Program към Center for Strategic and International Studies (CSIS), цитирам: 

"Тези числа са много по-големи от простото попълване на запасите ... Това са огромни числа. Те изграждат запаси за голяма сухопътна война в бъдеще. И това не е списъкът, който бихте използвали за Китай. За Китай ще имаме много различен списък."

И това при положение, че официално САЩ не са във война. Поне не и в Украйна. Представям си ако не бяха такива миротворци какво ли щеше да бъде! 

Та, така, Младенов ... Съветвам те да се информираш от по-достоверни, официални и доказани източници. А не от разни сайтчета, които дори не предоставят линк за това откъде черпят информацията си. Че даже и име на автора няма. Явно толкова го е досрамяло, дори него, че само едно news.bg е пльоснал! 

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 4 часа, Втори след княза said:

Това, което пусна го пускаш Ти. Аз съм умерен

Ти умерено пускаш бълвочи като този ... който според теб не е пропаганда, а "истината":  🤣

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Втори след княза said:

Предполагам това, че авторът има друго мнение и го излага обосновано. А това те обърква. Нима има и други възгледи в САЩ? Явно има, приеми това.

Мразители (хейтъри) на Запада има и в самия Запад. В демократичните страни това е напълно
нормално; част от плурализма ... какъвто, апропо, във варварска и феодална Русия няма.

Както се вижда, обаче, хейтърите на Запад използват същите опорки кати техните руски колеги.
Русия водела война срещу САЩ и Запада, видите ли, а не срещу Украйна.

Като воюват срещу Запада, защо него не го бомбардират, а като страхливци бомбардират Украйна,
която не може да им отвърне? Защото не им стиска на свинете ... но иначе воюват със Запада.  🙄

Редактирано от gmladenov
  • Потребител
Публикува
Преди 6 часа, Втори след княза said:

Една форма на информационна война е представянето на врага като чудовищен звяр, 

По научному това се казва дехуманизация. По лесно теглиш ножа на гръкляна на бивщият си съсед ако си убеден, че ако не го сториш ще го стори той, защото е ........и тук идват тези стереотипи които с помоща на медиите биват натраплени в главата ти....Например средно руснакът е убеден, че всички украинци са бандеровски фашисти и че те отиват там да освобождават руските си братя....😏

• Харесва ми! 2
  • Благодаря! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 17 часа, Втори след княза said:

Истината започва да просветва за повече хора.

Да, цял свят видя какви варвари и измекяри са руснаците ... и колко жалки са техните клакьори русоробите. 🙄

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Втори след княза said:

Пояснение:

Измекяр е слуга. Примерно жените, които мият задници на старци и слугуват по къщи, мъже, които поправят мръсни канали, висшисти, които молят за каквато и да е мръсна работа за да оцелеят.

Войниците и военните са други. Те са въоръжена сила, която е призвана да служи на интересите на родината и народа. Да ги защитава, ако трябва и с цената на живота си.

Интересите на Русия не са да пръска маса пари с цел заграбване на територии от съседна държава само защото някога били нейни. Това са интересите на една вманиачена да показва сила кагебистка измет. Интересите на Русия са да си използва несметните ресурси, за да си газифицира селата, да произвежда продукция с добавена стойност, да привлича туристи (за какво се посториха ски съоръженията до Сочи), да си увеличи драстично гъстотата на пътната и жп мрежата, да си увеличава населението, създавайки на огромната си територия добри възможности за руснаци, живеещи извън границите й, да развива наука и да престанат шуробаджанашките назначения във всички тези аспекти, за да има реални резултати.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

https://nauka.offnews.bg/news/Novini_1/Kak-edna-nauchna-razrabotka-mozhe-da-se-izopachi-ot-propagandata_192919.html

Поредно обвинение на руската страна/руска опорка пада. За жалост феновете на Путин нагълтали се с тая лъжа не биха се вслушали във фактите. Лъжата си е свършила работата при повечето и ще продължи да си върши работата при все още непрочелите я...

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 8 часа, Милена НеЛечева said:

Влизам да науча нещо за войната, щото нали нАучни хора са се сбрали тука(поне на теория)

Пейчев, ти си се преродил като жена. Или може би си станал джендър. 🤣

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 13 минути, Милена НеЛечева said:

Сега всеки, ще си носи последствията. Кой от глупост, кой от тарикатлък, кой от ербаплък....

А вие все още ли не сте схванали, че най-тежките и дългосрочни последствия ще ги носи именно Русия?

Ще си ги носи, при това независимо от начина, по който ще приключи войната.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Милена НеЛечева said:

С любезното съдействие на "цивилизования свят", Украйна отдаде народ и теритирия на САЩ за война с Русия.

Още един русороб, който явно не е отварял никога атлас по география или се прави, че не е. Какво Украйна ще прави с нейната собствена територия си е лично и единствено нейна работа. Не на тебе, не на Путин, не на някой друг. Тези които започнаха войната са рашистите и те са единствените причинители и виновници за всички последствия, които предстоят, включително за самите тях.

• Харесва ми! 4

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!