Отиди на
Форум "Наука"

За или против влизането в еврозоната 2024  

51 потребители са гласували

1. 1. За или против влизането в еврозоната 2024

• За влизането в еврозоната 2024
      30
    • Против влизането в еврозоната 2024
      21

Recommended Posts

Публикува
Преди 51 минути, Евристей said:

Разберете че така не се допринася за нивото на форума. Вместо да му отговаряш го банни така както е по другите форуми. Лицето Андромеда (язък за хубавия ник) заслужава БАН за лъжене и то толкова плоско и отвратително, че не можах да се въздържа. 

Значи всяко българско семейство в края на 80-те е имало автомобил ! 

Това твърди човек който се прави и на икономист...Съмнява ме. Или е някое младо което повтаря като папагал заучени опорки без да мисли или наистина е тежък случай надценявайки се нездравословно и респективно подценявайки всички тук участници.

Не през 80-те а до края на 90-те в София по кварталите си паркираш автомобила като арабин в пустиня - не пречиш, не ти и пречат.  Сега, когато се прибирам ако мога да си намеря място в радиус 100 м. съм доволен. От Борово до Орлов мост с автобус 204 се стигаше за 7-10 минути. Сега ако се вместиш в 30 минути трябва да си късметлия. КАТ - икономиста да види статистика колко автомобила се регистрираха през 80-те барабар с държаните (всички товарни, таксита и т.н.) и  колко сега. Какво е съотношението. Какъв е автомобилния парк сега на 6 милиона и тогава....на 9-милионата българи ? 10 :1 ! Икономисте/икономистке/ ?

Егати - за такива кухи лъжи , които могат единствено да подведат някой млад глупак заслужават да бъдат трити на мига.

Натам тъпните, че сега горкия българин няма откъде да си хапне хубаво сиренце с доматче...Икономисте - фермерски сдружения и частни производители има колкото искаш - лесно е : отиваш и си купуваш, може и да пийнеш млекце направо от вимето на кравата

Кой ме би по главата да влизам тук....😡

Внимавай да не вдигнеш кръвно.

"Това твърди човек който се прави и на икономист...Съмнява ме. Или е някое младо което повтаря като папагал заучени опорки без да мисли или наистина е тежък случай надценявайки се нездравословно и респективно подценявайки всички тук участници." - недей да прекаляваш с обидите, със сигурност съм по-възрастен от теб. И не ти отива да пишеш по този начин, и то в така наречения научен форум. "...надценявайки се нездравословно" - тука засягаш здравето ми и ме дразниш, много ти е лесно да пишеш и обиждаш в разни форуми, анонимник такъв.

Колкото до автомобилите, да, всеки който е искал автомобил, имаше. Сега половината автомобили са излишни, Трябва данъка за автомобил да стане минимум 1000лв на годишна база, за да се поочистят тротоари и тревни площи.

Въобще целият ти пост е пропит със злоба и омраза към хората, които искат да живеят нормално в България. Ако въобще ти живееш в България.

Публикува
Преди 2 часа, miroki said:

Всъщност има. Само, че в тези магазини не се влиза, често, понеже са по-скъпи. Почти толкова колкото беше тогава, съизмеримо на доходите.

За супермаркет и дума не може да става. Там е шир потребата.

На много места продават производители.

Разбира се и климатът се измени и не вдички сортове виреят сега. Вървим към субтропичен напоследък. Щом и нарът ражда ежегодно без да измръзне и смокините в дворът ми.

"Всъщност има. Само, че в тези магазини не се влиза, често, понеже са по-скъпи." - всъщност няма, всичко е една реклама. Няма кой да произвежда истински и качествени продукти в БГ. Няма кой и да внася, защото тук няма пазар за качествени продукти, не е изгодно и представлява загуба. 

"На много места продават производители." - производители на какво? В България не останаха производители, направи си справка какво се е произвеждало преди, и какво сега в количествено измерение. Дори и така широко рекламираните селски ферми за мляко, сирене, кашкавал купуват сухо мляко на фона на 10 крави.

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Andromeda2022 said:

Няма кой да произвежда истински и качествени продукти в БГ. Няма кой и да внася, защото тук няма пазар за качествени продукти, не е изгодно и представлява загуба. 

Сега като въведат еврото ще сме пълноправен член на общия пазар, най-големия общ пазар в света.

Публикува
Преди 17 часа, scaner said:

Грешен въпрос. Правилният е, защо хората не напускаха масово страната преди 89-та година. И не бързай, причината не е в това, че тогава се е живяло по-добре. Раждаемостта и намаляването на населението са вторични последици.

Твоят въпрос няма никаква връзка със случващето се след 89. Говорим за периода след 89г - демокрация, свобода, банани, свобода на словото,  пътуваш си където ти кефне/ без Щатите, защото там удрят през пръстите/, абе въобще рай на земята. Непосредствено след 89 напуснаха България около 500 хиляди. Но масовото напускане се осъществи след 2007, когато влязохме в ЕС. Но ние не коментираме тия, които заминаха да живеят и работят в чужбина, болшинството от тях от немотия и глупост.

Въпросът ми е защо тук, в този демократичен оазис, част от ЕС, част от Атлантическия свят, където според теб се живее много по-добре от преди 89г, раждаемостта рязко падна? От 100 хиляди на година, сега се раждат 50 хиляди деца, от тях не повече от 30 000 българчета. И да, раждаемосста и отрицателния прираст са пряко следствие от качеството на живот, липсата на здравеопазване, унищожаване на поминъци. Това е пълна демографска катастрофа, последица от последните 34 години хаос и ограбване. Скоро този процес ще се ускори, защото след 5-10 години няма да имаме никакви лекари.

Ако преди 89г се е живяло зле/ а то не беше така/, защо е имало такава висока раждаемост. И аз ще ти отговоря - живееше се сигурно и щастливо. 

Публикува
Преди 17 минути, Кибик said:

Сега като въведат еврото ще сме пълноправен член на общия пазар, най-големия общ пазар в света.

Какъв е този най-голям общ пазар в света, колега? Че щели сме да му ставаме пълноправен член, като въведем еврото. Ти и сега можеш да купуваш от "световния пазар", каквото си поискаш,   стига да можеш да го продадеш тук. 

Като влезем в еврозоната, което скоро няма да стане в България, ще плащаш с 20-30% повече, но пък ще си горд евроантлантик, ще дърпаш от портфейла евра, а не презряни левчета.

• Потребител
Публикува
Преди 54 минути, Andromeda2022 said:

Какъв е този най-голям общ пазар в света, колега? Че щели сме да му ставаме пълноправен член, като въведем еврото.

Ъммм, общия пазар на Европейския Съюз. Вие от Марс или от Луната паднахте колега?

Аз останах с впечатление че Илончо още не е пращал хора там.

:)

Публикува
Преди 25 минути, scaner said:

Е как да няма връзка. Причината води до следствия. От една страна-затвор, като отворите вратите, какво очаквате? Хората, които я напускат, намаляват раждаемостта. А причината да напускат тая страна се корени в случилото се преди 89-та, не след нея. След нея само се запуснаха тлеещите процеси преди това - търсене на свобода, бягство от бедността и отвратителната политическа обстановка, която бившите комунисти продължиха да поддържат още дълго време. Всичката тая мърсотия не може да се прехвърля ни на Щатите, ни на ЕС, тя си е наше лично българско творение. И не може да се оправи толкова бедна страна за малко години.

Ако социализма беше нещо хубаво, нямаше всички да бягат от него с такова ожесточение :)

Защото хората, които раждаха и могат да раждат, сега раждат в чужбина. По свой избор. А държавата е достатъчно бедна, за да не може да създаде условия да се върнат. Проблемът не е, че дойде демокрация, а че ни сполетя комунизЪма. И съответният естествен подбор наложен от бившата власт,  Възпитание, което налага да разччиташ на държавата "да ти даде", унищожаване на предприемчивите хора, създаването на нация, която лъже държавата че работи, както в оня виц,  и чака да дойде някой "да ни оправи". Демек унищожаване на българският дух в народа, превръщането му в стадо.  Едно стадо каква перспектива вижда от стадния си постамент, че да очаква добро от бъдещето и да ражда? Огледайте се, пълно е с русофили, възпитани през поколенията. Ако ги питате защо толкова обичат Русия и държат да са с нея, не могат да отговорят нищо смислено, но способността им за предателство вече е вкоренена в тях. Това е само една от съставките на стадото, която ясно може да се проследи и прогнозира. Има много.

Предполагам, ще ми дадете пример с другите бивши соцстрани. Ни в Полша, ни в Чехия примерно, индивидуализмът не е толкова силен както в България. И този индивидуализъм (и предприемачески дух, прославил българите преди 39-та), е тотално скопен от социализма, и това в момента сме ние, и тая каша ще я сърбаме още поне едно поколение. Докато умрат всички, които помнят затвора, и възпитаните от тях. Така мисля..

Не разбирам защо задавате въпроси при толкова очевадни отговори...

"Хората, които я напускат, намаляват раждаемостта" - що за липса на логика? През 1950г сме били 7 милиона, раждали са се по 150 хиляди деца. Към 1989г сме 9 милиона, ражадали са се по 100-120 хиляди. Имаме ръст от 2 милиона. За 40 години. След 1989г до сега, спад - 2 500 000-3 000 000, в зависимост от статистиката. Благодарение на отрицателния прираст сме намаляли с около 1 200 000, в това число не влизат напусналите България. Отрицателният прираст/ родени - починали, за година/ няма нищо общо с напусналите БГ. Просто раждаемостта през демокрацията рязко падна, а се увеличи смъртността. В резултат на което сме най-бързо намаляващата нация в света.

"Защото хората, които раждаха и могат да раждат, сега раждат в чужбина." - а тези в България не могат да раждат, така ли? Няма млади българи ли, или нашата държава е в тотален ступор, няма болници/ като изключим големите градове/, няма лекари, останали са само възрастни. 

И пак не ми отговори - защо в лошия социализъм, за 40 години имаме ръст от 2 милиона.

"Ако социализма беше нещо хубаво, нямаше всички да бягат от него с такова ожесточение :)" - само че хората не бягат от социализма, а от демокрацията в БГ, провери си колко хора напуснаха БГ след 2000г.

"и тая каша ще я сърбаме още поне едно поколение" - след още две поколения в България няма да живеят българи.

Стадо сме сега, необразовано, неинициативно.

Публикува
Преди 25 минути, Кибик said:

Ъммм, общия пазар на Европейския Съюз. Вие от Марс или от Луната паднахте колега?

Аз останах с впечатление че Илончо още не е пращал хора там.

:)

Въпросът ми беше риторичен. Каква е разликата между този момент, и след като приемем еврото. Този пазар е регулиран чрез субсидии, помощи и правила.

"Сега като въведат еврото ще сме пълноправен член на общия пазар, най-големия общ пазар в света." - общия пазар на ЕС ли най-големия в света. А вие сте написал есна голяма глупост.

• Потребител
Публикува
Преди 4 часа, Andromeda2022 said:

"Всъщност има. Само, че в тези магазини не се влиза, често, понеже са по-скъпи." - всъщност няма, всичко е една реклама. Няма кой да произвежда истински и качествени продукти в БГ. Няма кой и да внася, защото тук няма пазар за качествени продукти, не е изгодно и представлява загуба. 

"На много места продават производители." - производители на какво? В България не останаха производители, направи си справка какво се е произвеждало преди, и какво сега в количествено измерение. Дори и така широко рекламираните селски ферми за мляко, сирене, кашкавал купуват сухо мляко на фона на 10 крави.

Не знам къде сте се изолирали, но при нас има пазар на производители и доставвт лично произведена продукция. Също така купувам от малки ферми директно сирене и мляко, както и агнета.

На пазара съвсем редовна сергия плодзеленчук, до блокът ми продава производител собствена и друга продукция. Своята е обозначена, да не се обърка човек кое взема. Познаваме се от 10 тина години и си държи качеството. А на есен докарва свое зеле от което взема целиятъ блок. Аз имам мое и не вземам.

Яйца се продават домашни. Аз лично също съм доствял преди. И дори риба от развъдници. Поне за Никулден докараха. Всяка транжорна си има канал за доставка, запознайте се коя от коя ферма взема месото (обичайно са си техни магазините, да затворят цикъла) и ще имате и хубаво месо.

Ябълки имам и аз и други колеги които продават собствена продукция. Въпрос на търсене е. Колегите се нареждат до бабите с домати. Малко контакти и ще имате ябълки без парафин, родно производство.

Това, че не сте срещали или интересували не е основание да заявявате пред целият форум, че такова нещо няма, защото има и се получава, че казвате лъжа, а то е от незнание надявам се. А дано не е злоумисъл.

Потърсете и ще ме споменавате с добро.

• Администратор
Публикува
Преди 26 минути, Andromeda2022 said:

"Хората, които я напускат, намаляват раждаемостта" - що за липса на логика? През 1950г сме били 7 милиона, раждали са се по 150 хиляди деца. Към 1989г сме 9 милиона, ражадали са се по 100-120 хиляди. Имаме ръст от 2 милиона. За 40 години. След 1989г до сега, спад - 2 500 000-3 000 000, в зависимост от статистиката. Благодарение на отрицателния прираст сме намаляли с около 1 200 000, в това число не влизат напусналите България. Отрицателният прираст/ родени - починали, за година/ няма нищо общо с напусналите БГ. Просто раждаемостта през демокрацията рязко падна, а се увеличи смъртността. В резултат на което сме най-бързо намаляващата нация в света.

"Защото хората, които раждаха и могат да раждат, сега раждат в чужбина." - а тези в България не могат да раждат, така ли? Няма млади българи ли, или нашата държава е в тотален ступор, няма болници/ като изключим големите градове/, няма лекари, останали са само възрастни. 

И пак не ми отговори - защо в лошия социализъм, за 40 години имаме ръст от 2 милиона.

"Ако социализма беше нещо хубаво, нямаше всички да бягат от него с такова ожесточение :)" - само че хората не бягат от социализма, а от демокрацията в БГ, провери си колко хора напуснаха БГ след 2000г.

"и тая каша ще я сърбаме още поне едно поколение" - след още две поколения в България няма да живеят българи.

Стадо сме сега, необразовано, неинициативно.

Верно от къде падаш?

В България много неща се произвеждат и много неща се изнасят, много неща се внасят и въобще ние сме един от играчите в ЕС.

България за 2022 година по данни на НСИ има БВП от 165,384 млрд. лева. - това без ЕС няма как да се случи. Всяка година това число се увеличава и дела на тези пари от глава на населението също се увеличава. 

Всичко това означава, че ние ако искаме да растем трябва да се влизаме все повече и повече в този ЕС и съответните му пазари и възможности, които дава.

Публикува
Преди 46 минути, miroki said:

Не знам къде сте се изолирали, но при нас има пазар на производители и доставвт лично произведена продукция. Също така купувам от малки ферми директно сирене и мляко, както и агнета.

На пазара съвсем редовна сергия плодзеленчук, до блокът ми продава производител собствена и друга продукция. Своята е обозначена, да не се обърка човек кое взема. Познаваме се от 10 тина години и си държи качеството. А на есен докарва свое зеле от което взема целиятъ блок. Аз имам мое и не вземам.

Яйца се продават домашни. Аз лично също съм доствял преди. И дори риба от развъдници. Поне за Никулден докараха. Всяка транжорна си има канал за доставка, запознайте се коя от коя ферма взема месото (обичайно са си техни магазините, да затворят цикъла) и ще имате и хубаво месо.

Ябълки имам и аз и други колеги които продават собствена продукция. Въпрос на търсене е. Колегите се нареждат до бабите с домати. Малко контакти и ще имате ябълки без парафин, родно производство.

Това, че не сте срещали или интересували не е основание да заявявате пред целият форум, че такова нещо няма, защото има и се получава, че казвате лъжа, а то е от незнание надявам се. А дано не е злоумисъл.

Потърсете и ще ме споменавате с добро.

Е, хайде, включи малко четене с разбиране. След като пиша по тази тема за хранителните продукти, и се възмущавам от боклуците, които се продават по супермаркетите, нали ти е ясно че и аз търся и намирам алтернативи. Не е в това въпроса, а за общата картинка в България, че 90% от това което се консумира е боклук - внос, Кауфланд, Лидл / това си е монопол на хранителни продукти и бързоообортни стоки/. А това се отразява на цялостното здравословно състояние на нашата нация.

"Яйца се продават домашни. Аз лично също съм доствял преди." - ама вие, освен с писане по форуми, сте се занимавали и с яйца🙂

• Администратор
Публикува

@Andromeda2022 Не знам от къде идваш, но очевидно не си наясно нито с инсторията на България нито на света около България.

Очевидно няма смисъл да те убеждаваме в каквото и да е - има няколко държави, в които можеш да се насладиш на помията, от която се изчистваме - ходи в Беларус, Русия, Северна Корея или ако щеш Куба ;) А може и Венецуела - там ще намерш много от това, което търсиш. Тук ние го не искаме и го не харесваме ;)

-----

Всички мнения извън темата за ЕВРОТО ще бъдат изтривани. 

Публикува
Преди 8 минути, Р. Теодосиев said:

@Andromeda2022 Не знам от къде идваш, но очевидно не си наясно нито с инсторията на България нито на света около България.

Очевидно няма смисъл да те убеждаваме в каквото и да е - има няколко държави, в които можеш да се насладиш на помията, от която се изчистваме - ходи в Беларус, Русия, Северна Корея или ако щеш Куба ;) А може и Венецуела - там ще намерш много от това, което търсиш. Тук ние го не искаме и го не харесваме ;)

-----

Всички мнения извън темата за ЕВРОТО ще бъдат изтривани. 

"Не знам от къде идваш, но очевидно не си наясно нито с инсторията на България нито на света около България." - живея в България, ако това те интересува. С инсторията на България съм достатъчно наясно, за да знам че не трябва да повтаряме грешки отпреди 80 години.

"има няколко държави, в които можеш да се насладиш на помията, от която се изчистваме - ходи в Беларус, Русия, Северна Корея или ако щеш Куба ;) А може и Венецуела - там ще намерш много от това, което търсиш." - да не би случайно да се опитваш да ме изгониш от моята държава. Не си ли малко нагъл. Ходи ти в Англия, Щатите, Германия , Франция. Ти ли ще ми даваш тон в живота. И кои сте вие - една шепа хора в този форум. 

И всичко, което се пише е по темата. Моето лично мнение е че сега не трябва да се влиза в Еврозоната. Това е и мнението на 71% от българите. Така че, трябва да се съобразиш с това, а не да злобееш срещу хората, които имат собствено мнение.

И още нещо - аз изразявам мнението на много българи, които живеят в собствената си страна. Ясно ли се изразявам?

• Администратор
Публикува
Преди 3 минути, Andromeda2022 said:

И още нещо - аз изразявам мнението на много българи, които живеят в собствената си страна. Ясно ли се изразявам?

Това е толкова вярно колкото и другите ти твърдения, които очевидно си измисляш, но вярваш в тях ;)

Публикува
Преди 57 минути, Р. Теодосиев said:

Това е толкова вярно колкото и другите ти твърдения, които очевидно си измисляш, но вярваш в тях ;)

Нищо не си измислям. И се надявам, че все пак ще мога свободно да изразявам мнението си, без да бъда обиждан. Всеки един казус, трябва да бъде решаван с аргументи, а не с обиди и подигравки.

А ти специално е време да възприемеш, че има и различни мнения от твоето, и различните мнения трябва да се уважават, особено когато са подкрепени с факти и житейски опит.

• Администратор
Публикува
Преди 2 минути, Andromeda2022 said:

Нищо не си измислям. И се надявам, че все пак ще мога свободно да изразявам мнението си, без да бъда обиждан. Всеки един казус, трябва да бъде решаван с аргументи, а не с обиди и подигравки.

А ти специално е време да възприемеш, че има и различни мнения от твоето, и различните мнения трябва да се уважават, особено когато са подкрепени с факти и житейски опит.

Нека да е ясно, че да се говорят лъжи и твърдения, които са без доказателства не са изразяване на лично мнение - това пред блока или на пейката на село.

Тук говорим с факти и доказателства. Ако не ти харесват - това си е твое право, но не е тук мястото да го изразяваш. Това не е свободен форум, тук се пише спрамо правилата, които ти си се съгласил да спазваш при регистрация.

https://www.forumnauka.bg/terms/

Публикува
Преди 2 часа, Р. Теодосиев said:

Верно от къде падаш?

В България много неща се произвеждат и много неща се изнасят, много неща се внасят и въобще ние сме един от играчите в ЕС.

България за 2022 година по данни на НСИ има БВП от 165,384 млрд. лева. - това без ЕС няма как да се случи. Всяка година това число се увеличава и дела на тези пари от глава на населението също се увеличава. 

Всичко това означава, че ние ако искаме да растем трябва да се влизаме все повече и повече в този ЕС и съответните му пазари и възможности, които дава.

"Всичко това означава, че ние ако искаме да растем трябва да се влизаме все повече и повече в този ЕС и съответните му пазари и възможности, които дава." - това е леко неграмотно/ трябва да се влизаме все повече и повече в този ЕС.../, да предположим, че е от бързане.

Ние сме в ЕС от 2007 година. Но не възприемай Европейския пазар като някаква алтруистична функция, в този пазар всяка държава се бори за себе си, и се опитва да надхитри останалите.

Публикува
Преди 3 минути, Р. Теодосиев said:

Нека да е ясно, че да се говорят лъжи и твърдения, които са без доказателства не са изразяване на лично мнение - това пред блока или на пейката на село.

Тук говорим с факти и доказателства. Ако не ти харесват - това си е твое право, но не е тук мястото да го изразяваш. Това не е свободен форум, тук се пише спрамо правилата, които ти си се съгласил да спазваш при регистрация.

https://www.forumnauka.bg/terms/

Аз не пиша твърдения без доказателста. Точно съм описал какви ще са последствията от приемането на еврото - покачване на цените с около 20% - разходи за всички бизнеси, на база счетоводство, административни разходи, разходи свързани с двойното ценообразуване. Освен това, предвид огромната задлъжнялост на ЕС, ние ще поемем солидарно след приемането ни в Еврозоната тези разходи. Предвиждат се и огромни разходи за Украйна от ЕС, които ще бъдат разпределени между държавите, членки на Еврозоната.

• Администратор
Публикува

"Голдман Сакс": Еврозоната ще е четвъртата по големина икономика в света през 2075 г.

След 50 години еврозоната, измерена като една икономика, ще бъде четвъртата по големина в света. Германия, отделно взета, ще слезе от сегашното четвърто място в света на пето през 2050 г. и девето през 2075 г. Отчетливо пред всички останали ще са се откъснали Китай, САЩ и Индия. Макар сред водещите 15 икономики да бъдат само още две европейски - Великобритания (10) и Франция (15) по това време те (заедно със САЩ, Германия и Япония) ще останат несравнимо по-богати по показателя БВП на глава от населението.

https://www.dnevnik.bg/sviat/2023/07/23/4510408_goldman_saks_evrozonata_shte_e_chetvurtata_po_golemina/?ref=home_layer2

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, Amazonski said:

Нищо не е “падало рязко” и демокрацията не води до стерилитет. Раждаемостта в България намалява постепенно заради ударната урбанизация наложена от безимотните селяни завзели властта 45-та.  Както и с бързото унищожаване на българското село. В други държави, дори от комунистическият блок този процес е по-бавен и по-естествен. При нас просто най-ниската прослойка на обществото изведнъж се превръща в управляваща класа и убиването на българските ценности е естествен резултат. 

Деца в гарсониери, боксониери и едностайни не се отглеждат - това е положението. Няма нищо общо с демокрацията. Ако народната власт постига нещо това е бума на циганската раждаемост след наложеното “усядане” на циганите, което ни направи 9 милиона. Бедността и несигурността на прехода след фалита на България допълнително намаляват вече ниската раждаемост. Но и прехода и нуждата от него, както и фалита са си все златни заслуги на същите цървули управлявали(съвместно с КПСС) страната над половин век. Демокрацията тук е непричом. Малко, като някакво първобитно племе да търсим причината за болестта ни в злите духове.

Не толкова от това, че деца в гарсониери, боксониери и едностайни не се гледат, в селото преди 9 септември повечето са живеели също в една одая, в промяната на народопсихологията е по-скоро причината.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!