Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 11 часа, Atom said:

Аналогичен случай е нахлуването на Турция в Кипър.

Не е. Това е така наречената фалшива аналогия...

• Неясен 1
  • Мнения 553
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Atom said:

Видял съм ги разбира се.  Какво искаш да кажеш, че това е някакъв нов феномен от последните 30 години? Не мисля така.  Търся корените на феномена или "повратната точка".  Винаги е имало  пропагандисти на заплата които да възхваляват това или онова.  .

Много обичам като се правиш,че не разбираш. :ag: Смени риториката ама същността си остава, вече сме под прикритие а? За какви феномени ми говориш,до 89г никой не можеше да мъцне, четеш и говориш само каквото пише в Раборническо дело,или за това не си чувал? После комунетата си направиха медии и всичко си тръгна по старому, само дето вече те мимикрираха и се скриха зад имагинерния запад,който вече беше виновен за всичко а те не. Почнаха да ни разказват колко било хубаво при тях колко било сигурно колко много сме имали,всички организации и партии извън контрол бяха овладени и подчинени, например Независимото дружество за защита правата на човека, където Румката Воденичаров и Воленчо на тайно и незаконно събрание изхврълят основателите от организацията,хора като Илия Минев, а Едуард Генов експулсираха, за да не им пречи и повече не го пуснаха в България,  и не само него, почти всички учредители са експулсирани без право на връщане, тия който остават са изхвърлени от организацията,и са ограничени и не им дават да говорят,отнемат им доходите и ги смазват. Когато Волен и Воденичаров правят преврата срещу истинските репресирани , Илия Минев лежи в болницата защото е пребит предния ден и не може да отиде, кой ли го пребил,възрастен човек на 80 години? И как така точно преди такова събрание? И всичко беше чудесно за тях, докато не се появи интернет и започнаха проблемите, и изведнъж се оказа,че имало и други хора който не мислели като тях и не вярвали,че народа се напикава от радост като чуе за Русия. 

Преди 3 часа, Atom said:

Защо обаче точно руската пропаганда  намира почва, а не някоя друга? 

Ами защото никой няма излишни пари и интереси да влага огромни средства в собствена реклама затова, никой не се занимава. Единственно Русия си прави сама реклама. И не само у нас, навсякъде където има интерес, плащат на медии и си купуват политици и влияние. И защото нашите верни ленинци са изцяло под техния контрол и са задължени да работят за тях иначе губят всичко, като например Тодор Кавалджиев който не се подчини и остана без пенсия и пари и умря в мизерия, и до последно го влачиха по съдилищата. България им е стратегически важна, и това си пролича от ултиматуа на Путин от декември месец 2021г там прилежно ни бяха споменали, като обект на руското влияние и интереси. След Украйна ние сме им най-важни. И като ти повтарят ден и нощ колко е велика Русия накрая повечето почват да вярват. А най-тъпото е,че 99% от информацията са долни лъжи и хвалене ама кой да чете, няма кой! Затова е целия цирк с избори и газ и мизерията, щяха да ни освобождават и повечето глупаци тука щяха да ръкопляскат. Но что то пошло не так, как всегда.

Преди 3 часа, Atom said:

Затова и писах, че според мен по времето на соца русофилията е кодирана трайно  като идентичност. Идентичност безусловна и безкритична.  Ако тази идентичност я нямаше, платените пропагандисти много по-трудно щяха да прокарват тезите си и влиянието им върху българското общество щеше да е много по-малко.

Глупости, в първите години никой не искаше и да слуша за великата Русия, колко милиони заминаха да си оправят имиджа не е истина. И това не спира,като освен ТВ,радио и вестниците започнаха и във фейса, я колко групи има за пропаганда, това са много пари,много. Никаква идентичност няма, и никога не е имало. А най-смешното е,че тия дето са истински знаещи хора и обичат и владеят руския език станаха най-яростни русофоби, просто прочетоха какво пишат братушките за нас. И точно те започнаха да надигат глас. Изобщо не е трудно с някой лев да си прокарваш линията, просто всеки ден пишеш едно и също, за 30 години имаме поколение дебили, който вярват.

Преди 3 часа, Atom said:

Тази идентичност си има своите митове и символи - митът за турското робство, освобождението като символ, ролята на Русия за възраждането и освобождението като мит и символ и т.н и т.н.    Всичко това е трайно оформено по времето на социализма и все още стои в учебниците ни.  Нещо повече, след 10 ноември вместо да разкараме тези глупости допълнително ги усилихме и създадохме нови символи. Например за  национален празник избрахме 3 март..... Пък после чакай нещо различно.

Турската заплаха се експлоатира непрекъснат, като накрая винаги рашките трябва да ни освобождават,както винаги:ag: А простата статистка показва,че именно Русия е страната който ни напада най-много.

• Потребител
Публикува
Преди 3 часа, Втори след княза said:

А от какво и кога се е преобърнал? Все пак интересна е повратната точка.

"Кат Русия няма втора" го определя като русофил.

Ами видял ги какво представляват, елементарно е. 

Преди 3 часа, Atom said:

Например за  национален празник избрахме 3 март..... Пък после чакай нещо различно.

Кой сме избрали? Кога са ни питали,техните политици го наложиха а медиите ни убеждават колко е правилно. Не говори глупости , никой нищо не е избирал.Иди виж паметниците на възрожденците дето приличат на уроди или на Самуил, с облещените очи, дали е случайно. а техните са едни красиви с правилни пропорции,защо ли? И си ги пазят, имат си специален отдел в посолството дето само с това се занимава,нищо друго. Ама аз на кой съм тръгнал да разправям!Ти това го знаеш.

Преди 3 часа, Втори след княза said:

Разправят, че при писането на Конституцията имало дискусии и БСП била за 24 май, но надделели СДС, които правели една магическа връзка с рождения ден на Жельо Желев, който е на 03.03. Пък може и да си е обикновена реставрация на старите празници- Освобождението е празнувано от първите години на Третата Българска държава.

Заради това не ми харесва тъпото противопоставяне и креслювците, които надделяват с викове... но докато умните се наумуват...

А кога СДС станаха нещо друго освен прикритие на БКП? 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, bulgaroid said:

Глупости, в първите години никой не искаше и да слуша за великата Русия

Глупости, не глупости - това е положението. Променихме ли в първите години нещо? Не е нужно да се споменава Русия. Има една камара косвени неща в които няма Русия но са свързани с темата. Например турското робство - що рев , що чудо и каква енергия се изхаби да се защити робството и робофилията.  Или разказа за възраждането. Той е изцяло наследство от соца и е пълна фалшификация.  Промяна? - Не, промяна не  се предвижда. Ти самият си скачал тук и не даваш дума да се каже, за преразглеждане. 

Преди 6 минути, bulgaroid said:

Кой сме избрали? Кога са ни питали,техните политици го наложиха а медиите ни убеждават колко е правилно.

Ето това е поражението на робофилията.  Ние не сме ли народ да излезем и да кажем, че това не го искаме. Само когато ни питат ли трябва да си казваме мнението? Ама всеки си трае, всеки се снижава и не иска да поема отговорност. Все другите ни виновни и никога не търсим причината в себе си.  Критикуваме по кръчми и форуми и до там. Цяла тирада си изписал да виниш кого ли не, но не и себе си. 

• Потребител
Публикува
On 23.07.2022 г. at 12:52, Atom said:

Това ме кара да мисля, но без да см напълно сигурен, че повратната точка е някъде по времето на соца.

Да, мисля че може би тогава се оформя постоянна държавна пропаганда за възвеличаване на тази Велика сила.

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, skiahtro said:

Абе отдавна исках да ти го кажа, но не знаех как да стане по-дискретно... Всъщност това не са бради и това дето стърчи от там не са пури...

...и ти препоръчвам  да не вярваш на иформацията, преди и докато ти дават да "пушиш пурите", защото принципно тогава е възможно да чуеш всичко и в последствие да си правиш грешни изводи, както и да даваш възможност, да се възползват от наивността ти...!

Абе затова ли нашите мангали ми разказват,че са бащи на половината гърчета, а на другата половина били шиптърите? До сега ми беше смешно и не вярвах, ти потвърди,че не лъжат. Ми то нормално с липсата на хигиена така става, като понамирисват в тая жега, трътлестите гъркини какво да правят?:ag: Затова значи нито един циганин не се връща веднъж като замине? Гледай ти колко интересно! Аз се чудех защо половината приличат на цигани, а половината не, пък то какво било, мъжката половина била обратна. И ти ли така? Кой клуб посещаваш, има един тука до нас как беше, Синя Лагуна там ходиш ли? За творческа личност е нормално фотографите са все обратни не се притеснявах ние сме торелантни. Дано само се къпеш а не като другите от вашите.  Сега дане почнеш снимки да качваш ние не искаме да те гледаме, успокой се. Това сигурно е някаква културна традиция от Анадола? Така ще да е! Нали с турците сте еднакви нормално. :ag:

Преди 2 часа, skiahtro said:

Не знам. Новата геополитическа ситуация, която не следиш, дава много надежди. Да го наречем шанс! А Бойко навремето се усети и дойде с просешката паничка... Нека не говорим предварително, живот и здраве ще видим, вероятно много скоро...

Надежди за какво? Ще давате острови чувам, и целия Кипър. Дето ви го взеха като на филм, много тъпо! Нали сте брадати и страшни що си траете, скоро гледам целия Кипър ще замине, и половината острови. Или се репчите само по кафетата? Мишленца чернички космати.:ag: 

Преди 2 часа, skiahtro said:

Някой те лъже, за да се възползва от страховия ти синдром и традиционно преклонената главица!  Това там не са острови, а непотопяеми самолетоносачи и предполагам, за "Молон лаве" си чувал...?

А вие с това какво общо имате? Какво общо имате с елините? Нищо. Пишете се древни а не сте. Откога сте 1830г. няма и 150г !:ag: А като дойдоха турците що им дадохте Кипър, нали сте бойци,кво стана? 1922г голи и боси турци ви пердашиха при Сакария, тогава що не приложихте това правило,какво ви спря? Лакомията ви погуби. 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, skiahtro said:

Теб не те питам вече. Видно е че нямаш нито чест, нито достойнство!

Гърци говорят за чест и достойнство? :smeh: Цигани и обещание а?:ag: Я бягай. 

Давай да ги почваме фашистите, да видим имали ги няма ли ги? Да видим гърците какво са?

Редактирано от bulgaroid
  • Потребител
Публикува
Преди 9 минути, Atom said:

Глупости, не глупости - това е положението. Променихме ли в първите години нещо? Не е нужно да се споменава Русия. Има една камара косвени неща в които няма Русия но са свързани с темата. Например турското робство - що рев , що чудо и каква енергия се изхаби да се защити робството и робофилията.  Или разказа за възраждането. Той е изцяло наследство от соца и е пълна фалшификация.  Промяна? - Не, промяна не  се предвижда. Ти самият си скачал тук и не даваш дума да се каже, за преразглеждане. 

Кой това да променим? Кой ни пита ,мен никой тебе пита ли те някой? Не се изсулвай. България е копие и подобие на Русия. Какви фактори има ? Ти почна като демократите в САЩ, това не било това което виждаме друго било:ag:

Преди 13 минути, Atom said:

Ето това е поражението на робофилията.  Ние не сме ли народ да излезем и да кажем, че това не го искаме. Само когато ни питат ли трябва да си казваме мнението? Ама всеки си трае, всеки се снижава и не иска да поема отговорност. Все другите ни виновни и никога не търсим причината в себе си.  Критикуваме по кръчми и форуми и до там. Цяла тирада си изписал да виниш кого ли не, но не и себе си. 

Да излезе кой? Кой да го събере и организира къде и с какво? Не говори глупости,власт се дава само с кръв.

• Потребител
Публикува
Преди 10 минути, Пандора said:

Да, мисля че може би тогава се оформя постоянна държавна пропаганда за възвеличаване на тази Велика сила.

Тогава? Сериозно? Ми тя не е спирала от 44г насам,кога тогава?

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Пандора said:

Не  само възвеличаването. Писах по-горе за фалшификациите в разказа ни за възраждането. Възраждането ни е изцяло под знака на западните идеали. Свобода, братство, равенство, човешки права, върховенство на правото.  Това са нещата които вълнуват възрожденците ни. През соца тези неща са заметени под килима и табуирани.  Така си остават и до ден днешен.  Именно това позволява съвременното русофилство да обедини в едно антизападни настроения и възвеличаването на Русия.

Това са възприятията обаче на съвременните русофили. Да се приписват такива "качества" на исторически личности е гавра с тяхната памет. Идеите на Вазов и Славейков например от гледна точка на днешните  русофили биха се охарактеризирали като идеи на либерасти и соросоиди. 

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Atom said:

възрожденците ни са хора прагматици.  И за Вазов и за Славейков основополагащи са западните ценности. Свобода, човешки права, върховенство на правото и т.н.

Доста жалко е, ако се нарича прагматизъм двуличието, каквото би било да пишеш едно, а да вършиш  друго. Никой от съвременниците не е нарекъл Дядо Славейков двуличник, така че приемам, че в казаното е вярвал: че немци, френци, англичани са наши враждебници, дружни с нашите тирани. 

По отношение лозунгите на Френската революция за свобода, братство и равенство, имам големи резерви, че колониализмът на 19 в. е точно това. Американското  робство, също не ще да е свобода братство и равенство. Това е повече двуличие. А иначе произнесеното по времето на Робеспиер и Марат и по времето на масовите екзекуции на роялисти е общочовешка ценност, често оставаща в далечното бъдеще. Прочее, свободата на България не е западна ценност (там е свобода на личността на мъжа), а е още от времето на Асеневци, които пак не са търсили помощ от Запада.

Не ме респектира и месианското видение, какво би казал Славейков ако оживееше. С такива приказки утешават децата по филмите. Нека ние не се доверяваме на фантазми (призраци). Дори синът на бога обещал, че скоро ще дойде царството му, а вече 2000 г. не идва, явно за да покаже, че не бива да вярваме на съживяване и думи на едро, какво би казал някой ама един друг път.

Писаното от Вазов е в синхрон с вижданията на революционерите от 1917 г. в Русия- от февруари и октомври и е добре казано. Види се мненията на Керенски и Ленин са веели и над Княжево. Искали са да свалят тиранията, фокусирана върху царя, хората. Една по- мека царска власт, като във Велика Британия и в други свободни и демократични страни не е проблем. Абе, докога демократите ще търпят монархии? :) 

Преди 2 часа, Atom said:

цялото възраждане минава под влиянието на западните идеи

Може би пропускаш, че голяма част от Българското възраждане е за църковна самостоятелност в рамките на православието. Това не бива да се игнорира. Западната идея за отделяне на църквата от държавата изобщо не се мисли. 

• Потребител
Публикува
Преди 10 часа, bulgaroid said:

Тогава? Сериозно? Ми тя не е спирала от 44г насам,кога тогава?

Не казвам, че е приключила, сега има по-различна изява и прониква по очевидно платени канали - в това няма съмнение. Но Атом е прав в това, че разчита на една вече обработена публика, която е носталгично настроена към социализма и продължава да мрази вечния империалистически враг - САЩ. А всичко това е заложено в главите точно през соц-а.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 39 минути, Втори след княза said:

Писаното от Вазов е в синхрон с вижданията на революционерите от 1917 г. в Русия- от февруари и октомври и е добре казано. Види се мненията на Керенски и Ленин са веели и над Княжево.

Хайде, хайде. Разказът е написан през 1906г. 

Преди 39 минути, Втори след княза said:

Доста жалко е, ако се нарича прагматизъм двуличието, каквото би било да пишеш едно, а да вършиш  друго. Никой от съвременниците не е нарекъл Дядо Славейков двуличник, така че приемам, че в казаното е вярвал: че немци, френци, англичани са наши враждебници, дружни с нашите тирани. 

Какво двулично виждаш?   Славейков е принципен либерал.  Ако някой застрашава представите му за свобода за него той  е тиранин.  Няма двуличност, а последователност. Хайде пак цитата от Македония:

„Русия може да пази своето човеколюбие за своите полудиви народи, а нас да остави на нашата участ. Панславизмът не може днес без Русия, а това е, което ние не щем. Да припознайме първенството на Русия, ще каже да наведем глава пред нейната желязна власт.“

След преврата той е още по-яростен критик на Русия. Хайде и цитата от С.Радев: "След преврата обаче едновремешната идейна омраза се събуди пак, по-ядовита сега"

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 2
Публикува (edited)

Аз сериозно се чудя, тоя форум, що не го прекръстите на "Русомразци" или "Русия е ла*няна страна" !?
От доста време насам следя тоя форум, много се смях на темата за "горяните" (добре, че имаше едно момче, което се стараеше да бъде обективно), но оня ден пак "сейм шит" (по хамерикански). Щом и историка Алексей Исаев стана "покемон", "кво да играя", както казваше вездесъщият Сафрон(а)... В другата тема пък руснаците били много гадни, щото циганора Костов им даде Нефтохим-а, понеже "рафинерията бачкала на загуба". Тук пък чета, че Русия била най-големия ни враг. Изобщо обективност, батко ! Обективност, да ти види окото...
Много искам да ме убеди някой, че в момента страна ни НЕ е жалък хамерикански придатък, при положение, че бай Тиквун (Киро Харварда, Кокорчо и сите останали) нон-стоп се целуваше с оня травестит Херо Мустафа, изгониха Митрофанова за това, че каза една истина (пък била тя и неудобна), всички медии от сутрин до вечер плюят по Русия и възхваляват евроатлантизма (барабар с пе*ерасткият прайд), имаме си и паметник на американските летци (което е същински позор)... Примери бол ! Иначе страната ни не можела да се отърве от руското. И в предната тема - държавата такава била, щото не сме могли да се освободим още от комунизма и Русия. То всичко живо краде със з*дника си, братче... От най-горното до най-ниското ниво, всеки гледа да се оправи по "другия" начин, на нас все КГБ виновни, ЦРУ виновни, Батман и Робин, Спагетеното чудовище и Мики Маус и те са виновни, само не и българина, дето краде наравно с м*нгаляците. Да не говорим за мързела. Нали баща ми има цех и оборудва повечето мандри в България с машини, на мен ли ми ги говорите тия глупости !? Остави ли сами работниците и ония кавали веднага сядат на столовете и обръщат кафета.
Всички тези боклуци, дето ни управляваха по време не т.нар. "преход", в крайна сметка НЕ СА ЛИ БЪЛГАРИ !? Политиците са ни отражение на обществото, квото ни е обществото, такива са ни и политиците. Да не би Тиквата и Корнелия, да са паднали от Марс !?

Само за пример мога да дам онова малоумно предаване наречено "История БГ", което е по националната телевизия, дето на 3-ти март (преди няколко години) направиха специално предаване, с което банда тъпунгери начело с покойния Пламен Цветков (и той е мега обективен) се плюнчиха 60 минути на тезата, как Русия на нас нищо не ни била дала, даже много ни била взела, можели сме да се освободим и сами от турския гнет, то не било освобождение, а направо руско робство и т.н. Явно по погрешка бяха поканили и Пламен Митев (единствения адекватен), който се възмущаваше на дебилщините на останалите дебили с академична дебилска титла. Това се казва по националната телевизия на "проруската" България... ;) "Акъл море, глава шамандура", дето викаше комшията ми.

Редактирано от Кимон Георгиев
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 57 минути, Кимон Георгиев said:

Да не говорим за мързела. 

Абе тия същите хора, защо в чужбина работят? 15 години съм се занимавал с трудова агенция в Нидерландия, как не ми се обади някой директор на предприятие, склад, цех, ферма и т.н. да ми каже да спра да му водя "мързеливите българи". Що не искат поляци, литовци, босанци, а винаги с приоритет наемат българи и словаци(те словаците се оправиха държавата и спряха да ходят на гурбет), от първа ръка го казвам. 

Аз ще ти кажа, защо и защо преходът се провали и защо за това вина има Русия. 

Защото приватизацията стана само за "наши" хора. Тези хора бяха некадърни, крадливи и съсипаха индустрията и земеделието, които по-възрастните градихме и освен, че ги градихме ги бяхме направили що-годе прилично (като отидох в Нидерландия, държавата с най-развито земеделие, се внасяха български добитък и земеделски машини от разсипаните ферми). Същите тези приватизатори изгониха над милион и половина българи години преди да влезем в ЕС.

А тези приватизатори бяха от Партията, но не просто от партията, а от крадливото ѝ крило, което имаше подкрепата на Съюза. Благодарение на СССР и Горбачов, тези хора бяха някои и имаха възможността да разсипят всичко в България.

И по тази причина не виня "комунизъма", българите и бай Тошо за състоянието на държавата, той, бай Тошо, си имаше кусурите, но беше патриот и неговото партийно крило беше по-доброто. Тези, които го свалиха и разграбиха държавата си бяха съветски/руски агенти, градени по времето на Горбачов. 

На една държава, като и съсипеш индустрия и земеделието, освен разпад, друго не можеш да очакваш.

И си прав, че и българите си имахме своята вина, много хора повярвахме на Желю Желев, който се оказа страхлив и не направи лустрация, от страх, че съветската агентура ще започне гражданска война. Тук беше момента да не се съгласим и тези пишман комунисти да споделят съдбата на Чаушеску, но приказките за "демокрация" и "мирен преход" бяха много красиви, а ние твърде наивни. 

• Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Atom said:

Разказът е написан през 1906г.

Неведоми са пътищата на идейните повеи. Ленин издава "Искра" от 1900 г. Иван Загубански съдейства с пренасянето й, сигурно и българските социалисти, последователи на Кандов от Под игото, който е студент в Русия, са знаели какво пише, а Стефан Данаилов и Евгени Леонов играят във филма "Първият куриер" от 1968 г.

Преди 1 час, Atom said:

„Русия може да пази своето човеколюбие за своите полудиви народи, а нас да остави на нашата участ. Панславизмът не може днес без Русия, а това е, което ние не щем. Да припознайме първенството на Русия, ще каже да наведем глава пред нейната желязна власт.“

След преврата той е още по-яростен критик на Русия. Хайде и цитата от С.Радев: "След преврата обаче едновремешната идейна омраза се събуди пак, по-ядовита сега"

За кой преврат става дума? И кога Дядо Петко е променил възгледите си... да не цитираш сътрудник на "Македония"?

Публикува

Желю има основна вина, понеже, заедно с оня толуп Александър Йорданов и Филип Димитров разрушиха селското стопанство. В нито една бивша държава от социалистическия лагер не се направи това, което направиха тия тъпунгери. В останалите бивши социалистически държави не се махна и една тухла от техните бивши кооперативи. Запазвайки кооперативите, направиха населението акционери. Направиха хората собственици на дялове, но там си запазиха растениевъдството, напоителните системи и т.н. А в момента, всичко живо сее пшеница, а в същото време масово се внасят домати и краставици от Занзибар, Афганистан и т.н. Желев беше казал дори публично, че БСП/БКП получавал най-много гласоподаватели от селата, затова трябвало да се разрушат кооперативите и т.н. Мисля, че го бях гледал това изказване във филма на Малина Петрова за палежа на Партийния дом.
Колкото до тия, дето ходят да работят в чужбина, не ме карай да се смея... Не знам, защо никой не ти звъни, но познавам страшно много хора, които са ми споделяли как се "скъсват" от работа и в Англия, и в Германия и т.н. Един приятел се занимаваше със строителство (мисля, че беше в Берлин). И ми вика "По цял ден пием бири, седим на някоя кофа и си приказваме глупости. Идва немеца и ми вика "Това до края на седмицата да бъде готово!". А то в действителност има не повече от два часа работа, просто трябва да се измаже...!"
Друг случай... Отиват на бригада, ще берат... не тухли (циганите го правят), а малини (не съм много сигурен, няма значение). И ми вика "И един мамалигар, мама им мръсна, ние сме двама на един ред, оня е сам на ред и ни задминава...!" И аз питам: "И кво ?" И той ми вика: "Ми как кво, направихме го бригадир, нямаме файда от някой дет да работи много!"

Още много истории мога да споделя... :)

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, Втори след княза said:

За кой преврат става дума? И кога Дядо Петко е променил възгледите си... да не цитираш сътрудник на "Македония"?

Преврата през 1881г. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Кимон Георгиев said:

Колкото до тия, дето ходят да работят в чужбина, не ме карай да се смея... Не знам, защо никой не ти звъни, но познавам страшно много хора, които са ми споделяли как се "скъсват" от работа и в Англия, и в Германия и т.н. Един приятел се занимаваше със строителство (мисля, че беше в Берлин). И ми вика "По цял ден пием бири, седим на някоя кофа и си приказваме глупости. Идва немеца и ми вика "Това до края на седмицата да бъде готово!". А то в действителност има не повече от два часа работа, просто трябва да се измаже...!"
Друг случай... Отиват на бригада, ще берат... не тухли (циганите го правят), а малини (не съм много сигурен, няма значение). И ми вика "И един мамалигар, мама им мръсна, ние сме двама на един ред, оня е сам на ред и ни задминава...!" И аз питам: "И кво ?" И той ми вика: "Ми как кво, направихме го бригадир, нямаме файда от някой дет да работи много!"

Още много истории мога да споделя... :)

За Англия и Германия не мога да ти кажа нищо, в Англия дори не съм стъпвал, но щом не могат да си накарат работниците да работят значи са некадърни шефове. Като се плаща за обект и за набран килограм ще работят. Като се плаща за час никой нормален човек няма да се хване да строи, като му плащат и да не строи...

• Харесва ми! 1
Публикува
Преди 2 минути, Konche said:

За Англия и Германия не мога да ти кажа нищо, в Англия дори не съм стъпвал, но щом не могат да си накарат работниците да работят значи са некадърни шефове. Като се плаща за обект и за набран килограм ще работят. Като се плаща за час никой нормален човек няма да се хване да строи, като му плащат и да не строи...

Човече, толкова много познати имам, които ходят по бригади и толкова много подобни истории, че съм се скъсвал да се хиля...

• Потребител
Публикува
Преди 2 минути, Кимон Георгиев said:

Човече, толкова много познати имам, които ходят по бригади и толкова много подобни истории, че съм се скъсвал да се хиля...

Организация на труда се нарича. Като имаш организация на труда и нормален контрол работата върви. В строителството в България е същото. Хората са тъпи, викат си един "майстор" оня ги лъже, както си иска, а човека нищо не може да направи, защото няма договор. Немеца, като е прост и не знае с какви хора се е хванал и какъв договор да сключи, естествено, че ще го мамят. 

Много добре си работят българите, само трябва да са поставени в условията, че колкото повече работят, толкова повече ще им плащат, защото наистина сме безкрайно алчен народ, в това съм се убедил. И разбира се обратното, колкото по-малко работят, по-малко да им плащат.

Обаче малко се отделихме от темата и аз поне спирам да говоря за работници, работодатели, организация на работата и т.н.

Поне за Желю Желев се съгласихме, че беше изключително вреден за държавата.

• Харесва ми! 2
Публикува (edited)
Преди 4 часа, bulgaroid said:

Абе затова ли нашите мангали ми разказват,че са бащи на половината гърчета, а на другата половина били шиптърите? До сега ми беше смешно и не вярвах, ти потвърди,че не лъжат. Ми то нормално с липсата на хигиена така става, като понамирисват в тая жега, трътлестите гъркини какво да правят?:ag: Затова значи нито един циганин не се връща веднъж като замине? Гледай ти колко интересно! Аз се чудех защо половината приличат на цигани, а половината не, пък то какво било, мъжката половина била обратна. И ти ли така? Кой клуб посещаваш, има един тука до нас как беше, Синя Лагуна там ходиш ли? За творческа личност е нормално фотографите са все обратни не се притеснявах ние сме торелантни. Дано само се къпеш а не като другите от вашите.  Сега дане почнеш снимки да качваш ние не искаме да те гледаме, успокой се. Това сигурно е някаква културна традиция от Анадола? Така ще да е! Нали с турците сте еднакви нормално. :ag:

Виж сега, облечи се, изкъпи се и ако пак нема некоя сфесна и изкъпана, дето да ти върже, такава ти е съдбата. Българки колко щеш, за по 10 евро и без никакви претенции... Ама моля, не обвинявай други за мизерията си!🤮

---------------------------

А за останалото и да ти го кажа, видно е че няма да разбереш нищо, пък и не си особено духовит и не ти се отдава особено Лъха на мизерия и простотия, та не ми е интересно да те чета и се извинявам ако нещо съм пропуснал..🙂  ...Чак ми стана гадно, като си представих какво изживяваш и въобще не се надявай, че ще ми правиш някога сфирка...🤮

Чак сега разбрах, защо сте бегали, като ви гонили ония "педераси с поли" (извинявам се за израза но е исторически факт), в балканските войни...

Редактирано от skiahtro
  • Потребител
Публикува
Преди 5 часа, Пандора said:

Не казвам, че е приключила, сега има по-различна изява и прониква по очевидно платени канали - в това няма съмнение. Но Атом е прав в това, че разчита на една вече обработена публика, която е носталгично настроена към социализма и продължава да мрази вечния империалистически враг - САЩ. А всичко това е заложено в главите точно през соц-а.

Ами за този резултат имаше дълга и добре платена работа, постепенно удбеждаване на народа в нещо което не го е имало никога. Особенно помогна фейса където под форма на коментари това се представя за мнение на народа. И всичко е прекрасно организирано, има си хора който следят коментарите, колко хора са заети ? 

• Потребител
Публикува

И тъй като стана въпрос за  русофилство, повратни точки и връзката им с настоящата руско-украинска война, ето един откъс от статия на Любен Каравелов:

Всекиму е известно, че в Русия има три славянски народности: руска, украинска (малоруска) и полска, които петербургското правителство, попщината и присноблажените славянофили гледат по всякакъв начин да обединят и слеят в един народ, но досега ние не виждаме никакъв резултат. Ако великорусите бяха свободен и прогресивен народ, каквито са англичаните в Америка, тези три народности можеха да се обединят, но те действуват с нож, със секира и кръст и поради това се натъкнаха на силна опозиция и вместо желаното обединение се повдигат бунтове и скоро трите народности ще се разделят.

Това е написано  преди 153 години.

• Харесва ми! 2
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 часа, Кимон Георгиев said:

Аз сериозно се чудя, тоя форум, що не го прекръстите на "Русомразци" или "Русия е ла*няна страна" !?

Ти искаш като някогашната Бойна слава,където освен русофилство друго нямаше. Съжалявам,че не отговаряме на очакванията ти. 

Много искам да ме убеди някой, че в момента страна ни НЕ е жалък хамерикански придатък, при положение, че бай Тиквун (Киро Харварда, Кокорчо и сите останали) нон-стоп се целуваше с оня травестит Херо Мустафа, изгониха Митрофанова за това, че каза една истина (пък била тя и неудобна), всички медии от сутрин до вечер плюят по Русия и възхваляват евроатлантизма (барабар с пе*ерасткият прайд), имаме си и паметник на американските летци (което е същински позор)...

Сериозно? Аз искам някой като теб да ми каже какво положително направи Русия за България последните 30 години? Поне едно. Или поне един положителен коментар в тяхната преса за нас,не прикрито подигравателните където сме наивни идиоти, (за откровената омраза не говоря) а за положителен,има ли? Аз не съм срещал. И коя истина каза Митрофанов,нещо не мога да се сетя? И кой са тия медии дето плюят,дай да видим? 

И в предната тема - държавата такава била, щото не сме могли да се освободим още от комунизма и Русия. То всичко живо краде със з*дника си, братче... От най-горното до най-ниското ниво, всеки гледа да се оправи по "другия" начин, на нас все КГБ виновни, ЦРУ виновни, Батман и Робин, Спагетеното чудовище и Мики Маус и те са виновни, само не и българина, дето краде наравно с м*нгаляците. Да не говорим за мързела. Нали баща ми има цех и оборудва повечето мандри в България с машини, на мен ли ми ги говорите тия глупости !? Остави ли сами работниците и ония кавали веднага сядат на столовете и обръщат кафета.

Всеки кой,имена имат ли? Кое правителсттво направи каквото и да е в икономическа посока, поне едно има ли? Кой бизнес не е на наши хора? Било се крадяло, ми копират братушките тука,нали са братя? 

Нали баща ми има цех и оборудва повечето мандри в България с машини, на мен ли ми ги говорите тия глупости !? Остави ли сами работниците и ония кавали веднага сядат на столовете и обръщат кафета.

Ами значи менджъмта ти на никакво ниво,както и условията на труд, да не говорим за заплащането. Типичен пример за комунист икономист. Много обичам като се изтапанчи някой пишман бизнесмен и ми заразказва колко мързеливи са всички и как няма кой да работи и не искали. Веднага го питам -Ти колко плащаш,колко отпуска им даваш,платена ли е,работят ли ти без пари извънредно, влагаш ли в обучение, въобще имат ли осигуровки? И от недоволното сумтене разбирам,че нищо от това няма, и не се предвижда. "Бизнесмунчовците" не разбраха,че има вече варианти и никой не иска да си губи времето да се занимава с нашите меринджей. Ти си поредния, на вас все другите са ви виновни. А същите работници на запад ги предпочитат и наемат с удоволствие, защо ли се получава така как мислиш? Имам приятел американец дошъл 1990г , три пъти открива бизнес и два пъти фалира. Та той ми казваше, бизнес по български значи да не плащаш и да няма на кой да разчиташ,винаги да дебнеш дали някой си върши работата, и да си пъдарин. В резултат нищо  и половина. Затова третия път започна по американски с нормални и дори високи заплати, осигуровки,и всички екстри,и така вече 25 години. Толкова за бизнеса по съветски.

Всички тези боклуци, дето ни управляваха по време не т.нар. "преход", в крайна сметка НЕ СА ЛИ БЪЛГАРИ !? Политиците са ни отражение на обществото, квото ни е обществото, такива са ни и политиците. Да не би Тиквата и Корнелия, да са паднали от Марс !?

От АОНСУ са ти не знаеш ли? От там такива други няма, и няма как да има.

Само за пример мога да дам онова малоумно предаване наречено "История БГ", което е по националната телевизия, дето на 3-ти март (преди няколко години) направиха специално предаване, с което банда тъпунгери начело с покойния Пламен Цветков (и той е мега обективен) се плюнчиха 60 минути на тезата, как Русия на нас нищо не ни била дала, даже много ни била взела, можели сме да се освободим и сами от турския гнет, то не било освобождение, а направо руско робство и т.н. Явно по погрешка бяха поканили и Пламен Митев (единствения адекватен), който се възмущаваше на дебилщините на останалите дебили с академична дебилска титла. Това се казва по националната телевизия на "проруската" България... ;) "Акъл море, глава шамандура", дето викаше комшията ми.

А какво ни е дала Русия?

• Харесва ми! 4
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!