Отиди на
Форум "Наука"

Ето какво знаят в Нидерландия за българското възраждане.

Recommended Posts

Публикува (edited)
Преди 10 минути, Konche said:

Викаш да си уговорят бой в някоя нива, да се изпъчат двете армии и да се стрелят от 50 метра? Коя точно съвременна война се е водила на открито, а не в градове и села?

😀😀

Глупости! В града, зад полите на жените и децата е много по ефективно, пък според някои и оправдано....🙂

Редактирано от skiahtro
  • Мнения 1,1k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

Posted Images

• Потребител
Публикува
Преди 52 минути, Петър_Пейчев said:

Да са я направили! Вие защо мислите, че затворите са пълни? защото няма умни престъпници.

Тоест, отказваш се от предното си мнение за перманентната мобилизация?Човек по-добре спри да се излагаш 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 8 минути, skiahtro said:

😀😀

Глупости! В града, зад полите на жените и децата е много по ефективно, пък според някои и оправдано....🙂

Как точно полата на жена ми ще спре шрапнел? Виж, 4-5 метра бетон ще се справят отлично с тази задача, по тази причина се бият в градове, има достатъчно укрития.

Мислиш ли че на руснаците им пука дали ще убият 500 жени 1000 деца и 50 военни? Те ще си стрелят по военните без значение дали има жени и деца, или няма.

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, deaf said:

Интересна хипотеза,но мисля че не е вярна. Още някъде през декември месец Зеленски каза,че очаква Русия да нападне Украйна през февруари. По принцип по-правилната стратегия е врагът да бъде допуснат (ако е по-силен) да навлезе в страната и да му бъдат нанасяни удари,докато се изтощи и спре. Не мисля,че украинската армия е можела да възпре руската "още на границата".

А за отбрана изобщо не е достатъчна мобилизацията,трябват и укрепени райони,ДОТ,бункери и т.н. Но територията на Украйна е огромна - осем пъти колкото тази на България - ...

Ами, както казах мобилизация нямаше до последно. Нямаше и придвижване на части. Видя се колко кадърни са руските войски и ако бяха блокирали Перекоп можеха да ги държат в Крим. А ако не това, поне можеха да защитят десния бряг на Днепър. Руснаците не са достатъчно кадърни, за да форсират такава голяма река.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 16 минути, skiahtro said:

😀😀

Сигурни ли сте , че знаете в коя тема пишете?

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, gmladenov said:

Никога не е добре да пуснеш врага в твоите територии. Най-добре е да го срещнеш на границата.
Украйна точно за това се беше подготвила в Донбас, защото очакваше руско нападение само там.

Хан Крум не е мислил така при войната с Византия на император Никифор...🙂

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 20 минути, skiahtro said:

Ти все още не си казал нещо за украинците, как ще обясниш извращенията им...?! Оправдаваш ли ги? 😀

На война като на война. Като се стигне до война, ще има Буча и ще има извращения.
Точно затова се борим да няма война.

Когато има престъпление, се търси и наказва главният виновник. В случая това е Русия.
Ако тя не беше нападнала Украйна (още през 2014г), нямаше да ги има престъпленията,
за които се оплакваш.

Не оправдавам извращенията на украинците, но главният виновник ... за всичко ... е Русия,
а не Украйна.

Публикува
Преди 32 минути, др-бр said:

Тоест, отказваш се от предното си мнение за перманентната мобилизация?Човек по-добре спри да се излагаш

Аз не съм господ, та моето мнение да променя нещо. Има факти. Аз ви казвам, че украинската армия е мобилизирана за война, вие казвате, че не била. Ами след като са смятали, че не е била мобилизирана да води война да я бяха мобилизирали.

Дали армията е мобилизирана или не зависи от попълването на бойните части. В мамента в почти цяла Европа армиите са попълнени в много ниска степен, недостъчна за започване на бойни действия, напр. офицерите са повече от войниците. Когато съществува опасност частите се попълват частично, но така, че вече да са в състояние да водят бойни действия. Вече войниците са доста повече от офицерите. В тази готовност баха европийските войски по времето на Студената война. При внезапна атака тази армия трябва да е в състояние да воюва няколко дни докато даде възможност за пълна мобилизация. Когато има конкретна опасност, но не и сигурност за военни действия се извършва частична мобилизация, към армията, която е в състояние да води няколкодневни действия се прибавя личен състав, подготвят се складираните бойни машини и се набавя екипаж за тях, започна формирането на мобилизационните части, полкове, дивизии. Техниката се вади от хангарите, армията излиза от казармите и се изнася към предварително определените за това места, разсредоточават се бойните складове и се приближават към границите. Този вид мобилизация се прави в България при Кипърските събития и "Събитията" през лятото на 1989г. Може да се каже, че тази армия след този тип мобилизация може да води достатъчно дълго настъпателни и отбранителни действия. Има и пълна мобилизация, която се прави при война и затова извършването й без да има война винаги се възприема в международното право като агресивно действие. В 1914 г. Германия изрично предупреждава, че ще нападне Русия ако тя пристъпи към пълна  мобилизация, както това са правили и много други страни.

Предвид горното армията на Украйна е била достатъчно мобилизирана за да води война, тя е на този етап, на който е и обстановката между двете страни. На бойната линия са над 20 комплектовани дивизии, напълно въоръжени. Та вашият въпрос е защо Украйна не е направила пълна мобилизация, каквато се прави при война, а не защо не е направила мобилизация.

• Потребител
Публикува

Много слабо.  Повтарят се безразборно руски опорки, без да се отчете за кого са предназначени и как биха подействали. Това най-малкото е бездарно и неефективно.

Опорката, че в тази война са виновни тези които оказват отпор на агресията е предназначена за противника.  Целта е да се сломи волята му за съпротива. В случая се продава някакъв блян, че колкото по-рано се "осъзнаят" и спрат да се съпротивяват, толкова по-добре е за тях и толкова по-малко жертви ще имат.  Това не е нещо ново, а се използва при всяка война. 

Други, различни опорки  са предназначени за собственото население. Там  целта е "разчовечването на противника". Т.е. на противника да се създаде образ на някакви не-хора, които по-безболезнено могат да се убиват за да се оправдае агресията пред собственото население.  Тук влизат опорките за нацистите, приказките, че в украинските учебници славяните са подчовеци, за това как укрите мерзавци се крият зад полите на жените и зад децата си  и т.н.

Ние не сме украинци и на нас няма смисъл да се продават сказките предназначени за противника. Не сме и русские  и няма смисъл да ни се продават сказките предназначени да собственото население.  За външните наблюдатели като нас са предназначени други сказки -  за газа и нефта, за това как икономиките ни ще страдат, за социалния и икономически колапс който ни очаква и т.н.

• Харесва ми! 2
  • Upvote 2
  • Потребител
Публикува
Преди 12 минути, Петър_Пейчев said:

Аз ви казвам, че украинската армия е мобилизирана за война, вие казвате, че не била.

Путин през ден обвинява САЩ, че с помощта си за Украйна проточва войната.

Това какво означава: че Путин лично смята, че Украйна няма шанс без помощта на САЩ.
А сега ти ни обяснаваш как Украйна е били мобилизирана да воюва с Русия и да я победи.

Като си русороб, слушай поне Путин какво говори, ако не друго. 🤣

• Потребител
Публикува
Преди 12 минути, Петър_Пейчев said:

Аз не съм господ, та моето мнение да променя нещо. Има факти. Аз ви казвам, че украинската армия е мобилизирана за война, вие казвате, че не била. Ами след като са смятали, че не е била мобилизирана да води война да я бяха мобилизирали.

Дали армията е мобилизирана или не зависи от попълването на бойните части. В мамента в почти цяла Европа армиите са попълнени в много ниска степен, недостъчна за започване на бойни действия, напр. офицерите са повече от войниците. Когато съществува опасност частите се попълват частично, но така, че вече да са в състояние да водят бойни действия. Вече войниците са доста повече от офицерите. В тази готовност баха европийските войски по времето на Студената война. При внезапна атака тази армия трябва да е в състояние да воюва няколко дни докато даде възможност за пълна мобилизация. Когато има конкретна опасност, но не и сигурност за военни действия се извършва частична мобилизация, към армията, която е в състояние да води няколкодневни действия се прибавя личен състав, подготвят се складираните бойни машини и се набавя екипаж за тях, започна формирането на мобилизационните части, полкове, дивизии. Техниката се вади от хангарите, армията излиза от казармите и се изнася към предварително определените за това места, разсредоточават се бойните складове и се приближават към границите. Този вид мобилизация се прави в България при Кипърските събития и "Събитията" през лятото на 1989г. Може да се каже, че тази армия след този тип мобилизация може да води достатъчно дълго настъпателни и отбранителни действия. Има и пълна мобилизация, която се прави при война и затова извършването й без да има война винаги се възприема в международното право като агресивно действие. В 1914 г. Германия изрично предупреждава, че ще нападне Русия ако тя пристъпи към пълна  мобилизация, както това са правили и много други страни.

Предвид горното армията на Украйна е била достатъчно мобилизирана за да води война, тя е на този етап, на който е и обстановката между двете страни. На бойната линия са над 20 комплектовани дивизии, напълно въоръжени. Та вашият въпрос е защо Украйна не е направила пълна мобилизация, каквато се прави при война, а не защо не е направила мобилизация.

Нали това казвам, беше грешка, че не повярваха на ЦРУ и не започнаха мобилизация. Което пък отпраща към ФАКТА, че Украйна не очакваше и не искаше тази война. Останалият ферман  няма общо с конкретния въпрос.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, др-бр said:

беше грешка, че не повярваха на ЦРУ

ЦРУ и което и да е разузнаване не може да знае със 100% сигурност кога врагът ще нападне. В един текст на украинският външен министър Кулеба той разказва,че заедно със Зеленски са отишли в Белият дом след като Байдън ги е повикал и там американският президент им е представил доказателства,че руската армия провежда последни приготовления е ще нападне Украйна след четири-пет дена. Обаче,дори и да са сигурни тези данни,дали за четири-пет дена е възможна мобилизация?

Пълна мобилизация на армията е възможна само при сигурни доказателства,че врагът се готви да нападне скоро. Но такива доказателства е почти невъзможно да се получат. А да се проведе пълна мобилизация без да се знае кога ще започне войната е лудост! Така икономиката на Украйна ще остане без милиони мъже работници и служители. Ако пък на мобилизираните украинци им се наложи да чакат с месеци,защото руската армия все не ще да атакува,тогава това ще доведе да спадане на реда и дисциплината сред тях и даже да се стигне до недоволство и бунтове. Не са толкова прости нещата. Войната е изкуство на измамата,(по Сун Дзъ).

Публикува (edited)
Преди 49 минути, gmladenov said:

А сега ти ни обяснаваш как Украйна е били мобилизирана да воюва с Русия и да я победи.

Нали ви казах за четенето и анализа? Украйна е била достатъчно мобилизирана за да воюва, а дали ще победи или не е следващ етап. Това,че боксьорът е достатъчно мобилизиран за двубоя не означава, че ще победи. Не се интересувам от изказванията на Путин, нямам спомен някога да съм го чел, интересуват ме фактите.

Редактирано от Петър_Пейчев
Публикува
Преди 40 минути, др-бр said:

Нали това казвам, беше грешка, че не повярваха на ЦРУ и не започнаха мобилизация. Което пък отпраща към ФАКТА, че Украйна не очакваше и не искаше тази война. Останалият ферман  няма общо с конкретния въпрос.

Те имаха максималната мобилизация преди започване на война, пълна мобилизация има когато войната вече се води, а може и да няма такава през цялата война. Пак въртите сучете, да я докарате на това кой бие негрите, все тая кой ги бие, те ядат боя. Война нямаше да има ако Украйна беше изпълнявала подписаните от нея договори, а не ако беше мобилизирала 1 милион войници.

Публикува (edited)
Преди 2 часа, gmladenov said:

Не оправдавам извращенията на украинците, но главният виновник ... за всичко ... е Русия,
а не Украйна.

🙂

Не думай!

Да не би да казваш, че украинците вършат извращения?🙊

И как ще спре тази война и извращенията, като продължаваме войната?

Руснаците са гадове и трябва да мрът, както не един път си казвал, даже не си пропускал...🙂 От гадове-изроди не можеш да очакваш да постъпват разумно, нали така!? Значи в това отношение на тях не можеш да разчиташ! 🙂 Но да не би да смяташ, че умиращите и осакатени украински жени и деца (майната им на мъжете, ще си намерят други), са необходимост и приемлива жертва на историчекия шанс, да накажеш виновника? А?

Ти имаш ли се за разумен?🙂

Редактирано от skiahtro
  • Неясен 1
Публикува (edited)
Преди 2 часа, Konche said:

Как точно полата на жена ми ще спре шрапнел? Виж, 4-5 метра бетон ще се справят отлично с тази задача, по тази причина се бият в градове, има достатъчно укрития.

Мислиш ли че на руснаците им пука дали ще убият 500 жени 1000 деца и 50 военни? Те ще си стрелят по военните без значение дали има жени и деца, или няма.

🙂

Ми не знам, това е украинска логика, що ме питаш мен? Терористите от айсйс, правеха същото... Изроди-човешко ектрома, аз ли ще отговарям, за тях!

Ми що не земеш да се замислиш, защо?

На руснаците не им пука, но на теб изглежда също не ти пука, след като го оправдаваш! Нали бяхте уж много човеколюбиви, пък оправдавате извращенията на изверги... С какво си по-добър от руснаците?

Редактирано от skiahtro
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 42 минути, skiahtro said:

Руснаците са гадове и трябва да мрът, както не един път си казвал, даже не си пропускал...🙂 От гадове-изроди не можеш да очакваш да постъпват разумно, нали така!? Значи в това отношение на тях не можеш да разчиташ! 🙂 Но да не би да смяташ, че умиращите украински жени и деца (майната им на мъжете, ще си намерят други), са необходимост и приемлива жертва на историчекия шанс, да накажеш виновника? А?

Не ти разбирам сложната мисъл за жените и децата, но да ... руснаците да мрат. А ако не искат
да мрат, да се изнасят от там, където не им е работа.

Ето за какви добри хора говорим: На поклонението на Дугина, призиви Украйна да бъде унищожена

Прощаването в Москва с Дария Дугина се превърна в мероприятие, на което присъстващите
демонстрираха верността си към президента на РФ Владимир Путин и неговия план относно
унищожението на Украйна.

Депутатът на Госдумата и лидер на ЛДПР Леонид Слуцкий произнесе лозунг, подобен на немските
нацисти. "Една страна. Един президент. Една победа" - каза той. В нацистката Германия лозунгът
е "Един народ, един райх, един фюрер".

Пък после украинците били нацисти.

Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Не ти разбирам сложната мисъл за жените и децата, но да ... руснаците да мрат. А ако не искат
да мрат, да се изнасят от там, където не им е работа.

Ето за какви добри хора говорим: На поклонението на Дугина, призиви Украйна да бъде унищожена

Прощаването в Москва с Дария Дугина се превърна в мероприятие, на което присъстващите
демонстрираха верността си към президента на РФ Владимир Путин и неговия план относно
унищожението на Украйна.

Депутатът на Госдумата и лидер на ЛДПР Леонид Слуцкий произнесе лозунг, подобен на немските
нацисти. "Една страна. Един президент. Една победа" - каза той. В нацистката Германия лозунгът
е "Един народ, един райх, един фюрер".

Пък после украинците били нацисти.

Това е твоя мисъл, която прикачвам, към моя мисъл, за да ти е по-лесно...🙂

Руснаците няма да се изнесат, по-скоро света ще изчезне...

Целта на войната не е да победи Украйна, а да се изтощи Русия, икономически, военно, стратегически, политически... Украйна е жертва на историческия момент и според някои, при това доста приемлива жертва...

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, skiahtro said:

Целта на войната не е да победи Украйна, а да се изтощи Русия, икономически, военно, стратегически, политически...

Боже мили. Що за нелепа пропаганда.

Путин може да спре "изтощението" на Русия с една единствена заповед: изнасяйте се
от Украйна. Това е всичко и "изтощението" спира.

Кой му е виновен на Путин, че не издава тази заповед? Лошият и коварен и Запад ли?
Значи Путин е марионетка на Запада. Така излиза според теб.

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
Публикува

Нама нищо неясно! Украинците разбира се не са нацисти, те са жертва! Просто използваха нацисти, като ги финансираха и пратиха в управлението, за да взимат решенията. Възползваха се от тях, да създадат ситуацията...

Това не е нашата война! И защото не е нашата война, ние имаме шанса да разсъждаваме разумно, както и трябва да бъдем отговорни, за действията си!

• Харесва ми! 1
Публикува (edited)
Преди 4 минути, gmladenov said:

Боже мили. Що за нелепа пропаганда.

Путин може да спре "изтощението" на Русия с една единствена заповед: изнасяйте се
от Украйна. Това е всичко и "изтощението" спира.

Кой му е виновен на Путин, че не издава тази заповед? Лошият и коварен и Запад ли?
Значи Путин е марионетка на Запада. Така излиза според теб.

Добре бе, човеко, ти самия казжаш че Путин е изрод, може ли да разчиташ на изрод, да има разум и да извършва разумни действия? Бясното куче, докато може ще хапе! В случая бясното куче е първата ядрена сила в света!!!

Редактирано от skiahtro
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 14 минути, skiahtro said:

Целта на войната не е да победи Украйна, а да се изтощи Русия, икономически, военно, стратегически, политически... Украйна е жертва на историческия момент и според някои, при това доста приемлива жертва...

Зомбирана работа. Тази война ако е планирана някъде  е само в Русия и никъде другаде.  Там са полагани целите на войната, ако войната има изобщо цели.    В кой измислен свят руснаците ще започнат война с цел да се изтощят - икономически, военно, стратегически, политически...???   

Дай по-добре за нефта е газа, за европейската икономика и нейния колапс и други  подобни.   Там има по-голям шанс да ти се върже някой. 

Редактирано от Atom
  • Харесва ми! 2
  • ХаХа 1
  • Upvote 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, skiahtro said:

Добре бе, човеко, ти самия казжаш че Путин е изрод, може ли да разчиташ на изрод, да има разум и да извършва разумни действия? 

Това е негов проблем. Путинчо не е на 7 годинки, за да го дондуркаме.

Публикува
Преди 2 минути, Atom said:

Зомбирана работа. Оруел ще излезе пророк. Той си е представял някакво фентъзи, а фентъзито става пред очите ни реалност.  Тази война ако е планирана някъде  е само в Русия и никъде другаде.  Там са полагани целите на войната, ако войната има изобщо цели.    В кой измислен свят руснаците ще започнат война с цел да се изтощят - икономически, военно, стратегически, политически...    

Дай по-добре за нефта е газа, за Европейската икономика и нейния колапс и други  подобни.   Там има по-голям шанс да ти се върже някой. 

Казахме! Психологическите анализи не ти се отдават, отделно нямаш нужната базова подготовка! 🙂

• ХаХа 1
Публикува (edited)
Преди 28 минути, gmladenov said:

Това е негов проблем. Путинчо не е на 7 годинки, за да го дондуркаме.

Добре, негов е, но на украинците също, пък и наш..🙂

Ние какво правим, разчитаме ненормалника Путин, ега му дойде ъкъла и да се реши проблема?

Пускаш лут с картечница, психопат с моторна резачка и го ръчкаш с клечки, да му дойде ъкъла....🙂

Редактирано от skiahtro
  • Харесва ми! 2
Guest
Тази тема е заключена!

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!