Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 12 часа, sir said:

Визирам това, което е описано например в дебелата книга на Рашев с достатъчно ясното заглавие "Българската езическа култура". Която теб обаче не те интересува, тъй като не се вписва в предпоставените ти тези.

А иначе никой не те спира да се оглеждаш, където ти душа поиска. :)

Че съм я чел, чел съм я. Отдавна, но да. Сега взех да си я припомня по диагонал и още на 28 страница имаме завоалирано споменаване за приемственост от ипотещи-къндещи и ядрото на ранното ПБЦ - Добруджа. Завоалирано в смисъл на вероятно не, защото не пасва на стереотипа за българи от VII век. Затова е просто споменато като случайност. 😀 Нали при Аспарух славяните са пратени на ..... далече да правят охрана и отбрана на проходите? Как така имаме селища в Добруджа? или тези славяни не са май точно като онези другите изгонените по периферията.

Брех Тея слочаености...на където и да погледнеш, се слочаености излизат.

• Мнения 732
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува

Отново прегледах видеото и мога да кажа,че е стриктно направено по официалната българска тюркска теория за произхода. 

Имаме тюрки прабългари (във видеото са прекалили с картинките на някакви япончести но се преглъща), 10к на брой, барабар с домочадието и добитъка. Тоест елита за следващите 200 години. Логично елита изчезва и остават славяните, които авторите на видеото натъртват, че нямат общо с прабългарите, освен че приемат техния политоним. Няколко пъти преповтарят тази теза за да не се обърка някой да приравнява прабългарите тюрки със славяните българи. И аз мисля че така е коректно. След като и официалната българска теория е такава, не виждам нищо нередно. Просто гилдията си е мислела че и вълка ще бъде сит и агнето цяло и не е помислила как ще свърже в едно изчезнали прабългари тюрки с новоизлюпени славяни българи :)))))

Нещо като авари и лъже авари! 

• Потребител
Публикува

Залитат по разказа за Булгариус с неговите 10 000 скити, които нарекли българи на него. Които заселили без да вдигнат никаква войска. Иначе 10 000 с домочадието спокойно изваждат 1000 човека войска. А брадатия взел, че събрал цялата войска за тях. Смешно, но няма как.

А преди това 100 000 хуни си ги заселват спокойно в Романия без да се притеснят и да събират войска за тях.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 58 минути, miroki said:

Залитат по разказа за Булгариус с неговите 10 000 скити, които нарекли българи на него. Които заселили без да вдигнат никаква войска. Иначе 10 000 с домочадието спокойно изваждат 1000 човека войска. А брадатия взел, че събрал цялата войска за тях. Смешно, но няма как.

А преди това 100 000 хуни си ги заселват спокойно в Романия без да се притеснят и да събират войска за тях.

Смешничко, нали!? :)

Сегашните българи имат право да припознаят историята на техните господари, управлявали ги до края на 9 век - тюрките "прабългари", но само заради унаследеното име. Туй то! :)

При това положение аз не разбирам защо не се изучава със същия плам както историята за прабългарите, така и историят на османските султани, от малко по близко време? Прабългари, османци, византийци, все в някакъв отрязък от времето, те са били господари на българите....Османците имат по-големи постижения дори. Ето Сюлейман се е разхождал редовно до Виена, докато Крум едвам е стигнал до Тиса например. :))))

Редактирано от БатеВаньо
  • Потребител
Публикува

Имаме си и славна история. Не случайно са писали,  че света е създаден за нас.

412284912_.jpg.541611d6f7eb54873e157efcc20b2660.jpg

Магнус Енодий Феликс,  писано около 515 година, починал 521 г.

• Потребител
Публикува
Преди 19 часа, БатеВаньо said:

Кои ние? Енодий е писал за огурите прабългари, не за славяните българи ако следваме националната линия. 

Аз не знам, но някой ако знае да сподели дали студентите в историческите факултети задават неудобни въпроси, упражняват ли критично мислене или се носят по течението изпит да дойде-друг да мине. ,:)

Щом пише, че са пиели кобилешко мляко, едва ли са склави. Тъй-като не смея да спекулирам не знам дали са и оногури, оногундури, кутригури. Може да е само българи. Или както той е писал Vulgarum.

Но не знаем, кога са се смесили  със склавите, за да ги бъркаме.

Официално смесване е станало, след като Аспарух е завладял склавите южно от Дунав. Но всички забравят и за другото смесване в Панония или оттатък Дунав.

В случая, проблема е от отъждествяването на склавите с православните християни. Соловени или Славяни. И последното смесване до не различимост, кой кой е.

Но основното, имаме си поводи да се гордеем. Никой не е казал какви са били и че са били тюрки. Ако бяха малочислени, нямаше да завладеят склавите. В тази връзка не са господарите на склавите, а сме ние. Някои склави, други татари, трети бивши ромеи. Всякакви сме, защо да си търсим чужд господар. Имаме си славата на нас си.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!