Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува
Преди 17 часа, skiahtro said:

Проблема приключва в може, и не го вдига!

Не приключва!

Ако бог поиска може ли да направи такъв камък, който и да иска не може да вдигне ?

• Мнения 392
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 53 минути, deaf said:

Това не е вярно. Поне не напълно. Беден човек,който е откраднал хляб от супера,не е имал свободната воля да не го направи.

Бедния човек е имал възможността не само да открадне, а да работи, да проси, да извърши побой с грабеж, убийство, да се моли на господ, да проституира, да извърши измама,....

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, vvarbanov said:

Ако бог поиска може ли да направи такъв камък, който и да иска не може да вдигне ?

Разбира се. Бог може да направи абсолютно всичко каквото поиска😇

Иска да направи камък, който не би могъл да вдигне - прави го.

После иска да вдигне същия този камък - вдига го.

Желанията на Бог са предопределящи.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 14 минути, Шпага said:

И как ще го вдигне, след като го е направил така, че да не може да го вдигне? То не става само с искане тая работа, а си е до можене. Това е същността на парадокса :)

Значи Бог може да вдигне камъка, който не може да вдигне?

Редактирано от scaner
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, scaner said:

И как ще го вдигне, след като го е направил така, че да не може да го вдигне? То не става само с искане тая работа, а си е до можене. Това е същността на парадокса :)

Разсъждаваш от човешка гледна точка, затова не можеш да разбереш първостепенното значение на Божиите желания.

• Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Шпага said:

Разсъждаваш от човешка гледна точка, затова не можеш да разбереш първостепенното значение на Божиите желания.

Нали човека е създаден по божии образ и подобие. Не трябва ли човешката гледна точка да е също подобна на божията!

• Потребител
Публикува
Преди 1 час, Шпага said:

А може ли бог да направи свят без всичката мизерия и страдания? Ако поиска може. А защо не иска?

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 48 минути, Gravity said:
Преди 2 часа, Шпага said:

А може ли бог да направи свят без всичката мизерия и страдания? Ако поиска може. А защо не иска?

Защото нямаше да коментираме сега това. (А дава Б, което дава В, което връща към А. саморефериране, зацикляне, безкрайна рекурсия) 

В сегашното положение излиза, че Бог е някъде, където не се знае, но пък го има, та и може всичко, което поиска. Може да си врътне шлифера, може и да го вдигне. А като теглиш чертата - слушам Шпага да ми разказва приказка.

Така си пропускаме фактът, че при развитието на православната религия, в контекста на Византия, се е стигнало и до матриархат!?! Е, това не го знаех.

Но пък има резон с наскорошно изследване на едни автор(забравих му името), в което установява грандиозните разлики в нивата на физическо насилие при различните форми на патриархално и матриархално управление.

Даже споменава, че минойците са се управлявали чрез матриархат, а последствие, когато вече има данни за микенците, който са се управлявали чрез патриархат, следите от физическо насилие нарастват. @Евристей вярно ли е това?

Редактирано от kipen
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, Ниkи said:

С риск да се повторя, нямаш религиозна логика :) 

Ти да не би да искаш да кажеш, че бог е всемогъщ и ако иска може да ползва логика при написването на библията ? :)

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Gravity said:

Може би защото го няма. Никакъв го няма😕

Публикува
Преди 6 часа, vvarbanov said:

Не приключва!

😀 

Може, Пиле. Да не би да се съмняваш? Всичко може.. 😀

Публикува
Преди 4 часа, scaner said:

Точно така. Размърдай Гънките.😀

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 часа, Шпага said:

Аз само уточнявам твоят отговор: може да  вдигне камъка който не може да вдигне. И те поздравявам за прозренията!

А Божието желание не го знам и не ме интересува, то си е Негова работа, в случая без никакво значение.  Интересува ме какви са Му възможностите.

Публикува
Преди 2 часа, scaner said:

Аз само уточнявам твоят отговор: може да  вдигне камъка който не може да вдигне. И те поздравявам за прозренията!

А Божието желание не го знам и не ме интересува, то си е Негова работа, в случая без никакво значение.  Интересува ме какви са Му възможностите.

Горещо, горещо...🙂

Само трябва да следваш интересите си....

Публикува
Преди 6 часа, Шпага said:

Съвсем не гледа от човешка гледна точка, гледа от позицията на физик - бог...😀

Публикува
Преди 16 часа, scaner said:

Мисли логично и последователно!

😇

1.Физиката може всичко, значи трябва да има нещо което не може. Иначе ако няма нещо което не може, то не може - да не може.😀 

2.След като има желания, които установяват факти, то не може да игнорираш желанията, защото игнорираш фактите.🙂

3.Ако нечия работа не я знаеш и не те интересува, то в случая само игнорираш значението на Неговата работа, но не установяваш кое е значението.🙂

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 14 минути, skiahtro said:

Мисли логично и последователно!

Именно логическото мислене обесмисля твоите конструкции.

В модалната логика операторът "възможно" върви с операторът "необходимо" и няма нищо общо с някакви желания. Възможностите се изявяват при необходимост, желанието тук също се свежда до необходимост - да се похвалиш например :).

Но трол като тебе тези работи не може да ги разбере.

Публикува
Преди 17 минути, scaner said:

Именно логическото мислене обесмисля твоите конструкции.

В модалната логика операторът "възможно" върви с операторът "необходимо" и няма нищо общо с някакви желания. Възможностите се изявяват при необходимост, желанието тук също се свежда до необходимост - да се похвалиш например :).

Но трол като тебе тези работи не може да ги разбере.

Недостатъчното мислене, обезсмисля всякакви конструкции.🙂

Освен "възможно" и "необходимо" има "позволено" и "задължително", които напълно игнорираш, само за да се похвалиш...😀

Аз може да съм трол, но това не е по темата. Че ти си недостатъчно мислещ, е напълно по темата.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 2 минути, skiahtro said:

Освен "възможно" и "необходимо" има "позволено" и "задължително", които напълно игнорираш, само за да се похвалиш...

Пиле шарено, още много сол има да изядеш, докато почнат да ти се вдяват нещата. А сега правиш първосигнална рефлексия, обвиняваш другите за собствените си недостатъци. :) Не ми говори за мислене в тоя случай.

И 'позволено' и 'задължително' са аспекти на необходимостта. Хубаво е малко образование тук, нещо по диалектика да прочетеш. Ама то от толкова тролене явно не ти остава време.

• Потребител
Публикува
Преди 19 минути, scaner said:

И 'позволено' и 'задължително' са аспекти на необходимостта.

На мен не ми изглежда убедително това твърдение - че "позволено" е аспект на необходимостта🙄

Публикува
Преди 3 минути, Шпага said:

На мен не ми изглежда убедително това твърдение - че "позволено" е аспект на необходимостта🙄

Защо да е неубедително? То само обяснява, защо рядко някой ходи по голяма нужда на публични места, но не може да обясни, защо някой ходи по голяма нужда на обществени места.

😶

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, Шпага said:

На мен не ми изглежда убедително това твърдение - че "позволено" е аспект на необходимостта

Да, грешката е моя - то е аспект на възможността.

Напиши мнение

Може да публикувате сега и да се регистрирате по-късно. Ако вече имате акаунт, влезте от ТУК , за да публикувате.

Guest
Напиши ново мнение...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Зареждане...

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!