Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 8 часа, skorpion1980 said:

А родните русороби, прехласнати от мнимото руско могъщество си мислят, че БРИКС е като СИВ и Варшавския договор😁😁😁😁😁

Още по жалки са им илюзиите че Русия е лидер на БРИКС и другите там са нещо като доброволни сателити влюбени в културата и прехласнати по мощта на московците. 

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 2
  • Upvote 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, skorpion1980 said:

си мислят, че БРИКС е като СИВ и Варшавския договор

По едно БРИКС прилича на СИВ – няма собствена валута.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Генерал "Армагедон" Суровикин е освободен от поста командващ на Въздушно-космическите сили и е оставен на разположение на Министерството на отбраната - rossMedia

Източник: Украйна сега

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, resavsky said:

Още по жалки са им илюзиите че Русия е лидер на БРИКС и другите там са нещо като доброволни сателити влюбени в културата и прехласнати по мощта на московците. 

Дори факти като бразилската позиция за огношенията със САЩ и Запада, както и гласуванията в ООН, не могат да повлияят на чугунените им глави. Наумили са си, че икономически БРИКС зависи от несметните руски суровини, а ядреният арсенал на Русия представлява допълнителна зависимост на останалите и толкоз😄😄😄 Но действителността ще ги удари с нещо по-тежко от чугун😁😁😁

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 51 минути, deaf said:

По едно БРИКС прилича на СИВ – няма собствена валута.

Е, нали щели да правят, че и щяла да убие долара и еврото😄😄😄 А, момент, Индия на този етап се оттегли от проекта за обща валута😁😁😁

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

https://t.me/Donbas_Operativniy/52828

ВСУ напредват към Новопрокопиевка.На някой може да се струва че отделяме прекалено много внимание на тези световнонеизвестни селца но всъщност това са много важни укрепени пунктове по така наречената линия Суровикин.Тази линия с хиляди мини и много солидни бетонни укрития хич не е за подценяване / както и превъзходството на руснаците във въздуха/но украинците са на път да я преодолеят.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 4 минути, resavsky said:

https://t.me/Donbas_Operativniy/52828

ВСУ напредват към Новопрокопиевка.На някой може да се струва че отделяме прекалено много внимание на тези световнонеизвестни селца но всъщност това са много важни укрепени пунктове по така наречената линия Суровикин.Тази линия с хиляди мини и много солидни бетонни укрития хич не е за подценяване / както и превъзходството на руснаците във въздуха/но украинците са на път да я преодолеят.

Доста важни са тези селца, а и миналата година преди отвоюването на Изюм, Лиман и Херсон, украинците по идентичен начин с малки крачки, село по село, си осигуриха нужното предимство, позволило им да постигнат споменатите резултати. 

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 19 часа, nik1 said:

Въх, не думай :) !
Ленин - не
Сталин - не
Хрушчов - свален и пенсиониран е с решение на Октомврийския пленум на ЦК на КПСС през 1964 година, т.е свален е демократично
Брежнев - не
Андропов -не
Горбачов -не, има един неуспешен опит за свлане със сила
Елцин - не

Обстоятелствата около смъртта на Сталин са толкова странни че по никакъв повод не може да се говори за естествена смърт.Най малкото не му е оказана медицинска помощ и умишлено са го оставили да умре.Което технически погледнато пак си е убийство.За Брежнев и Андропов.вече писах.Хрушчов си става жертва на дворцов преврат / след който седем години е държан под домашен арест/.

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 14 минути, resavsky said:

Обстоятелствата около смъртта на Сталин са толкова странни че по никакъв повод не може да се говори за естествена смърт.Най малкото не му е оказана медицинска помощ и умишлено са го оставили да умре.Което технически погледнато пак си е убийство.За Брежнев и Андропов.вече писах.Хрушчов си става жертва на дворцов преврат / след който седем години е държан под домашен арест/.

.Всякакви теории за смъртта Сатлин  са възможни, но за мен са просто теории на конспирацията. В 1954 година Сталин е много по-малко опасен за обкръжението си отколкото през 1950, 1945, 1937 или 1933-тата, за има интерес някой заплашен да го ликвидира. Не му е било  помогнато навреме -чудо голямо никой не го е обичал, и всеки се е срахувал от него. Биха го оставили да се удави в собсвена си кръв, ако е зависело от тях

След смърта на Сталин в СССР се установява колективно  управление - Хрушчов, излъчен от това колективно управление, което и осъжда на смърт Берия, е свален от същото. 

Когато говорим за автокрацията - интересен е случая с  Елцин и неговата роля в исвтрията на автрокрацията.
По време на руската конституциона криуза Елцин 1992-93 успява да свали и  "нулира" Върховния съвен на  РФ и поствавя  основите на днешния руски автократизъм
https://bg.wikipedia.org/wiki/Руска_конституционна_криза_(1992_–_1993)

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 5 минути, nik1 said:

.Всякакви теории за смъртта Сатлин  са възможни, но за мен са просто теории на конспирацията. В 1954 година Сталин е много по-малко опасен за обкръжението си отколкото през 1950, 1945, 1937 или 1933-тата, за има интерес някой заплашен да го ликвидира.

Всъщност Сталин е убит /така де умира/ 1953 година.И въобще не е бил безопасен.Един месец преди смъртта си започва делото за така наречените лекари - вредители с разгромна уводна статия в "Правда".В статията между другото се казва че някои от органите по безопасност в държавата са проявили самозадоволство и принизена бдителност.Това е сигурна смъртна присъда и прекалено много хора са разпознават в тези думи.Само смъртта на Сталин може да осуети нова голяма чистка както и става на практика.

Редактирано от resavsky
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, scaner said:

Генерал "Армагедон" Суровикин е освободен от поста командващ на Въздушно-космическите сили и е оставен на разположение на Министерството на отбраната - rossMedia

Източник: Украйна сега

Само дето никой не го е виждал от месеци и вероятно е под домашен арест.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 9 минути, nik1 said:

В 1954 година Сталин е много по-малко опасен за обкръжението си отколкото през 1950, 1945, 1937 или 1933-тата, за има интерес някой заплашен да го ликвидира

Това няма никакво значение. Около Властта винаги има хора,които неистово жадуват за нея. Той и Брут не е бил заплашен от Цезар,но е участвал в преврата срещу него,защото е нямал търпение да чака Цезар да умре от естествена смърт,(старост),та чак тогава да вземе властта.

• Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 8 минути, deaf said:

Това няма никакво значение. Около Властта винаги има хора,които неистово жадуват за нея. Той и Брут не е бил заплашен от Цезар,но е участвал в преврата срещу него,защото е нямал търпение да чака Цезар да умре от естествена смърт,(старост),та чак тогава да вземе властта.

Толкова безопасен е бил Сталин към 1953 година та арестува жената на най-близкия си сътрудник Молотов и въобще не се трогва от молбите му за помощ.А двамата са първи приятели още от 1910 година и са преминали през какво ли не заедно.А през 1952 година възбужда така нареченото "мингрелско дело" за което и за кучетата около Кремъл е ясно че трябва да завърши с арест и разстрел на Берия.Да не говорим да делото срещу лекарите - вредители по което в началото на 1953 година е арестуван медицинския елит на СССР.Абе безобидно старче  е бил Сталин към 1953 година и никакви нови чистки и разстрели не е подготвял.

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Аз също съм убеден, че през 1953 Сталин е подготвял нови чистки, Хрусчов, както и част от архивите на КГБ го потвърждават. Днес обаче въпросът е какви чистки подготвя Путин?! Колко хора още ще бъдат самоубити със семействата им чрез падане от тераса примерно?! Колко от хората в списъка на Путин са наясно, че им е вдигнал мерника и какви мерки ще вземат?!

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, resavsky said:

За Сталин съм чувал истории че смъртта му е резултат от играта на лъжливото овчарче. Забранил е на охраната му да влиза при каквито и да е обстоятелства в кабинета му, и от време на време ги "пробвал" и не издържалите ги пращал по лагери. Колко е вярно не знам.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, vandu said:

За Сталин съм чувал истории че смъртта му е резултат от играта на лъжливото овчарче. Забранил е на охраната му да влиза при каквито и да е обстоятелства в кабинета му, и от време на време ги "пробвал" и не издържалите ги пращал по лагери. Колко е вярно не знам.

Възможно е да го има и този момент /никой не е посмял с часове да влиза в спалнята му/.Но е факт че след като го намират след голямо закъснение охраната вика членовете на Политбюро - Берия,Маленков,Хрушчов,Молотов /а може ли дурги/.Те виждат че Сталин е в явно неадектвано състояние на пода и след като кратко съвещание забраняват на охраната да вика доктори.Единственото което правят е да дигнат Сталин от пода на дивана.Всеки сам може да си отговори дали това е убийство или не .А от какво е причинено неадектватното състония на Сталин /инсулт или отрова / никога няма да разберем.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 19 минути, resavsky said:

Те виждат че Сталин е в явно неадектвано състояние на пода

Версията на дъщерята на Сталин Светлана е съвсем друга. Тя също е присъствала и казва,че Сталин е бил в съзнание и е обвинил Берия че го е отровил,и е заплашвал да го екзекутира.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 8 минути, deaf said:

Версията на дъщерята на Сталин Светлана е съвсем друга. Тя също е присъствала и казва,че Сталин е бил в съзнание и е обвинил Берия че го е отровил,и е заплашвал да го екзекутира.

Тя така твърди.Други които да го потвърдят няма.Прекалено драматична е тази сцена за да е вярна.

• Потребител
Публикува
Преди 1 минута, resavsky said:

Тя така твърди.Други които да го потвърдят няма.Прекалено драматична е тази сцена за да е вярна.

Защо и е на Светлана да лъже?

И защо "другарите" забраняват на охраната да извика лекари?

И при двата случая,съмнението за отравяне (убийство) на Сталин е основателно...

• Глобален Модератор
Публикува

Противокорабна ракетна система Bastion е поразена край Тарханкут

(фото на взрива https://t.me/Crimeanwind/40255)

Трябва да се отбележи, че комплексът "Бастион" е един от носителите на ракетата "Оникс", която руснаците използват за нанасяне на удари по Украйна.

Вчера Буданов заяви, че празниците в Крим ще бъдат забавни.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 5 минути, deaf said:

Защо и е на Светлана да лъже?

Защото смята Лаврентий Берия за отговорен за смъртта на баща и  и се опитва максимално да го очерни.

П.П.Много се отдалечихме от темата.

Редактирано от resavsky
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 19 минути, scaner said:

Вчера Буданов заяви, че празниците в Крим ще бъдат забавни.

След това изявление на Буданов веднага затвориха Моста.Явно не са и помисляли че някой може да ги удари на друго място.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Вчера на форума на БРИКС видеоизказването на Путин беше съпроводена от аудио с нехарактерен за Путин глас. Забравили са  да изключат дубльора? :)

Видео:  https://t.me/nevzorovtv/10239

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 13 минути, scaner said:

Вчера на форума на БРИКС видеоизказването на Путин беше съпроводена от аудио с нехарактерен за Путин глас. Забравили са  да изключат дубльора? :)

Видео:  https://t.me/nevzorovtv/10239

Това значи още сол в руската дипломатическа рана.

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!