Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

От новините:

"Руски хеликоптер Ми-8 с целият екипаж долетя до Полтава и се предаде на ВСУ"

Добре започна седмицата за Украйна...

• Харесва ми! 3
  • Благодаря! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува

Ватата се опитват да го извъртят, че са били заблудени с РЕБ, объркали се, кацнали без да знаят къде са и като се усетили тръгнали да бягат, но открили огън по тях, убили двама от екипажа, друг ранили и не могли да излетят. Полтава обаче е на близо 300 км от фронта, толкова не вярвам че и ватник може да се обърка.

Как не им писна да лъжат за всяко едно нещо не знам...

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Днес Залужний е издал заповед за назначаване на нов комендант на Мелитопол.Доста смело.

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Just now, kramer said:

Чета, че паднал самолета на Пригожин.

https://www.e1.ru/text/incidents/2023/08/23/72628970/?from=yanews&utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Пригожин май е история.... 

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 16 минути, kramer said:

Чета, че паднал самолета на Пригожин.

https://www.e1.ru/text/incidents/2023/08/23/72628970/?from=yanews&utm_source=yxnews&utm_medium=desktop

Мафията така действа. Макар че самият Пригожин май не е бил в самолета.

ПП. Май все пак е бил на самолета ... или поне името му е било зачислено:
https://www.bbc.com/russian/articles/c0kjqgr9xxzo

• В Росавиации заявили, что среди пассажиров значатся фамилия и имя Евгения Пригожина.
Редактирано от gmladenov
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 31 минути, gmladenov said:

Мафията така действа. Макар че самият Пригожин май не е бил в самолета.

ПП. Май все пак е бил на самолета ... или поне името му е било зачислено:
https://www.bbc.com/russian/articles/c0kjqgr9xxzo

• В Росавиации заявили, что среди пассажиров значатся фамилия и имя Евгения Пригожина.

Ако е използвал два самолета и наистина е оцелял Пригожин ще ми се издигне в очите.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Последно телата на Пригожин и Дмитрий Уткин са открити и разпознати на мястото на катастрофата. 

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 5 минути, gmladenov said:

https://t.me/agentstvonews/4005

Твърди се, че Пригожин се е връщал от Африка. Летял е от Мали до Москва, а в Москва
се е прехвърлил на частния си самолет.

И в тоя момент Макрон прави лизбети на Путин :)

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Ако Пригожин наистина и мъртъв, то той просто е поредният човек с влияние, когото Путин очиства. И понеже това не е кой да е влиятелен човек, а реален конкурент на Путин за президентските избори в Русия догодина.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 9 часа, resavsky said:

Последно телата на Пригожин и Дмитрий Уткин са открити и разпознати на мястото на катастрофата. 

А защо не ги покажат?

• Глобален Модератор
Публикува

И така Пригожин е мъртъв.Беше логично и твърде очаквано откакто извърши нещо като половин преврят през юни.Беше ясно че Путин няма как да преглътне подобно унижение и че винаги ще вижда в някогашния си готвач заплаха за властта си.Едно време в часовете по биология правехме подобни експерименти - затваряхме два плъха в един буркан и единият изяждаше другия.Задължително.Нещо подобно бяха Путин и Пригожин в последните два месеца.Въпросът е какво следва - как ще реагират наемниците от "Вагнер"на смъртта на боса си.И дали въобще ще реагират.Пригожин имаше своите приятели и в редовете на генералите и на политиците и в обществото като цяло.Дори най простия мужик едва ли ще повярва че катастрофата се дължи на механична повреда в самолета.

П.П.Вече вървят залагания дали Путин ще отиде на погребението.Аз не вярвам в това нещо.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Какво стана известно за катастрофата на бизнес самолета на Евгений Пригожин до сутринта:

➡️ "Фонтанка" твърди, че телата на всички загинали в катастрофата са били пренесени от мястото на катастрофата в моргата в Твер.

➡️ Телевизионният канал "Ал Джазира" с позоваване на източник в ЧВК "Вагнер" съобщи, че на мястото на катастрофата е намерен телефонът на Евгений Пригожин, но тялото му все още не е идентифицирано.

➡️ Услугата Flightradar24 публикува доклад за самолетната катастрофа. Първите данни от самолета са получени вчера в 17:46 ч. Към 18:11 ч. самолетът се е издигнал на около 8,5 км и е спрял да набира височина. В 18:19 ч. самолетът е започнал да пада: за 30 секунди самолетът е загубил около 2,4 километра височина.

➡️ РИА Новости съобщава, че на 3,5 километра от мястото на катастрофата е намерен елемент от опашното оперение на самолета.

➡️ По данни на РБК делото за катастрофата е възложено на Иван Сибул, следовател от главното управление за разследване на особено важни случаи на Следствения комитет. Той се е занимавал с нашумели случаи на самолетни катастрофи, включително катастрофата във Внуково през 2014 г., при която загина ръководителят на френската петролна компания Total Кристоф дьо Маржери, а също така е разследвал катастрофата на самолет Superjet в Шереметиево през 2019 г., при която загинаха 41 души.

https://t.me/obyektiv_media/1498

• Глобален Модератор
Публикува

https://t.me/Donbas_Operativniy/52995

Украинците са направили десант в Крим!Нищо не се съобщава за мащабите но вероятно става въпрос за нещо символично.Но пък твърде симптоматично.

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

В Крим се е състояла битка между плавателни съдове и авиация. Експлозиите са били чути от 5 ч. сутринта в близост до селището Маяк на нос Тарханкут, съобщава "Крым. реалии".

"Сутринта украински военни се десантираха в Крим, имаше сражение, участваха плавателни съдове и авиация. Подразделенията на ГУР към Министерството на отбраната извършиха десанта в рамките на специална операция, всички задачи са изпълнени", заяви говорителят на ГУР Андрий Юсов.

https://t.me/nexta_live/59779

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 6 минути, sir said:

Наигра се мастър шеф. Очаквано.

Що му трябваше на Жената да прави полупреврат.Или правиш клакически преврат или нищо.Края беше очевиден.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

"The United States spent billions during the Cold War to prevent Russian aggression. Now we have spent less than 3% of our defense budget in Ukraine to help the Ukrainian military, and they have destroyed half of the Russian army. This is the best investment for American security ever. Ukraine is a great partner! We haven't seen a partner like this since Churchill," Lindsey Graham said during a press conference in Kyiv.

Тоя е брутално откровен :D

F4SSsBtWoAAzZOV.jpg

• Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикува

Десантът на украинците в Крим се оказа с диверсионна цел нищо изненадващо/.По всичко изгрежда че се е провел някъде до селището Маяк в западната част на полуострова.В неговия ход е унищожен руски склад с боеприпаси и евентуално такъв с ГСМ.Акцията има по скоро символичен характер но ясно показва уязвимостта на Крим.Руснаците ще трябва да отделят  по големи сили за защита на крайбрежието.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Показната мафиотска екзекуция на Пригожин би трявбало да разсее всякакви съмнения за това
кой е Путин. А някой смятат, че този храбър рицар ще ни освободи от игото на лошия Запад. 🙄

• Харесва ми! 2

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!