Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Потребител
Публикува
Преди 8 часа, makebulgar said:

Как ли би реагирал света, ако руснаците заради напредъка на украинците обявят пълна мобилизация и изпратят към фронта 2 милиона армия, и ако обявят, че ще защитават завладените територии на всяка цена дори с тактическите глави. 

Те това не го ли обявиха миналата година? 

• Потребител
Публикува
Преди 7 минути, RIZAR said:

Великата украинска армия вече е на подстъпите на Бородино ... (?) пардон - Роботино ...  9000 жертви за едно селце... напред към Мелитопол 

https://t.me/Tatarinov_R/19287?single

Украинците се бият и умират за свободата на своята родина. Принудени са. А руснаците за какво гинат като мухи?

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 17 часа, makebulgar said:

Как ли би реагирал света, ако руснаците заради напредъка на украинците обявят пълна мобилизация и изпратят към фронта 2 милиона армия ...

Британското разузнаване: Русия се опитва да привлече мигранти за войната в Украйна:
https://dnes.dir.bg/svyat/britanskoto-razuznavane-rusiya-se-opitva-da-privleche-migranti-za-voynata-v-ukrayna

Според Лондон целта е да се избегне мобилизация преди президентските избори другата година.

• Харесва ми! 2
  • Администратор
Публикува
Преди 1 минута, gmladenov said:

Британското разузнаване: Русия се опитва да привлече мигранти за войната в Украйна:
https://dnes.dir.bg/svyat/britanskoto-razuznavane-rusiya-se-opitva-da-privleche-migranti-za-voynata-v-ukrayna

Според Лондон целта е да се избегне мобилизация преди президентските избори другата година.

Според данни на британското министерство на отбраната, от края на юни 2023 г. Русия се обръща все по-често към граждани на съседни държави със съобщения за набиране на хора за участие във военните действия в Украйна.

В Армения и Казахстан бяха забелязани онлайн реклами, предлагащи първоначален аванс от 495 000 рубли и заплати от 190 000 рубли. В северната част на Казахстан, в Костанайска област, бяха извършени вербовъчни дейности с участието на етническото руско население.

От май 2023 г. Русия се обръща към мигрантите от Централна Азия с бързи предложения за гражданство и заплати до 4160 долара.
Според редица доклади на мигрантите узбекски строителни работници в Мариупол са били отнети паспортите им при пристигането им и са били принудени да се присъединят към руската армия.

Русия е дом на най-малко 6 милиона мигранти от Централна Азия, които Кремъл вероятно вижда като потенциални новобранци. Русия вероятно иска да избегне допълнителни непопулярни мерки за мобилизация у дома в навечерието на президентските избори през 2024 г.
Използването на чуждестранни граждани позволява на Кремъл да получи допълнителен персонал за военни операции в лицето на нарастващите загуби.

https://t.me/drmjournal/5930

• Харесва ми! 2
  • Потребители
Публикува
Преди 44 минути, resavsky said:

Верно е велика.18 месеца без руснаците където ги хване.Самая могучая и непобедимия не измисли  нищо по гениално освен минни полета....

3 разкулачени Страйкъра + 1  Т-64/ или 72 не се вижда добре. 

Още един Лео  https://t.me/ChDambiev/25323

Държат се украинците и настъпват , благодарение на най-вече Западната помощ. Информация, онлайн 24/7 наблюдение в реално време на руската територия от натовски спътници, разузнавателни самолети и БПЛА.   Олигархично-автократичните кръгове на Москва не очакваха, че Запада ще помогне. Най-голямата им грешка. Сега касапницата не се знае докога ще продължи. 

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 7 минути, RIZAR said:

Олигархично-автократичните кръгове на Москва не очакваха, че Запада ще помогне. Най-голямата им грешка. Сега касапницата не се знае докога ще продължи. 

Значи за да няма касапница, Западът не трябва да помага на Украйна ... за да може орките да влязат в Киев без жертви. Нал тъй.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува

Теоретично,Путин може да мобилизира към два милиона руснаци без да предизвика бунтове и въстания. Но не повече от два милиона...

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 13 минути, RIZAR said:

Държат се украинците и настъпват , благодарение на най-вече Западната помощ. Информация, онлайн 24/7 наблюдение в реално време на руската територия от натовски спътници, разузнавателни самолети и БПЛА.   Олигархично-автократичните кръгове на Москва не очакваха, че Запада ще помогне. Най-голямата им грешка. Сега касапницата не се знае докога ще продължи. 

А Русия какво щеше да прави без братската помощ от Иран, Северна Корея,Китай  и Куба????

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 23 минути, RIZAR said:

Докато не обесят Путин. Или хапне гъби.

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 22 минути, Amazonski said:

Хората, които не са изкушени от военната история трудно възприемат постулата, че целта е да унищожиш силите на противника. Точно това правят украинците - унищожават нашественици. При това сравнително успешно. Селото в което се извършва унищожаването е от второстепенно значение. За съжаление на този етап единственият начин да разчистиш главата на руснак от пропагандата е със шрапнел. 

Амазонски, имаше едно видео в което се говореше, че Украйна щяла да бъде 20 млн или по-малко ... упорито отиват натам. .. Пълна касапница. 

Разбира се съотношението мъже към жени 1 към 17 в Русия , може би ще стане 1 към 30 ... 

Тук още 2-3 го отнесоха най-малко ... 

• ХаХа 1
  • Администратор
Публикува
Преди 1 минута, RIZAR said:

Амазонски, имаше едно видео в което се говореше, че Украйна щяла да бъде 20 млн или по-малко ... упорито отиват натам. .. Пълна касапница. 

Аз от коментарите ти не разбира, теб сега за украинците или за руснаците те е жал или просто да кажем, че запада е лош?

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува
Преди 2 минути, RIZAR said:

Пълна касапница.

Добре де, и какво казваш с този коментар? Жал ти е за загиналите украински герои, защитници на родината. Нал тъй.

• Потребители
Публикува
Преди 9 минути, Р. Теодосиев said:

Аз от коментарите ти не разбира, теб сега за украинците или за руснаците те е жал или просто да кажем, че запада е лош?

Аз съм Ганя  - и едните, и другите са маскари. Но страдам, разбира се за всички загинали. 

За Запада какво лошо съм казал? Това, че използвам думата "Запад" - прави ли ме "русороб" ? Нато има превъзходство в разузнавателните средства и това е голям плюс за украинската армия. Не съм за  олигархиите и от двете страни - през 2014/5 украинските управляващи дадоха заповед да се стреля с Точка- У по тогавашното собствено население в Донецк. Помним снимките с "Донецката мадона". Сега е удобно всичко да се преписва на един човек - от когото всъщност нищо не зависи и който въобще не се знае къде е. Собствената му жена в репортажза демократични СМИ каза, че не познава, онзи, който са й представили за мъж. 

• ХаХа 1
  • Неясен 1
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 6 минути, RIZAR said:

Това, че използвам думата "Запад" - прави ли ме "русороб" ?

Хихи, мразиш укронацистите (и техните "покровители") до мозъка на костите си ... но въобще не си русороб.
Ти просто си обективен. 🙄

Редактирано от gmladenov
  • Харесва ми! 1
  • ХаХа 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!