Забелязахме, че използвате Ad Blocker

Разбираме желанието ви за по-добро потребителско изживяване, но рекламите помагат за поддържането на форума.

Имате два варианта:
1. Регистрирайте се безплатно и разглеждайте форума без реклами
2. Изключете Ad Blocker-а за този сайт:
    • Кликнете върху иконата на Ad Blocker в браузъра
    • Изберете "Pause" или "Disable" за този сайт

Регистрирайте се или обновете страницата след изключване на Ad Blocker

Отиди на
Форум "Наука"

Препръчано мнение

• Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Администратор
Публикувано
  On 24.06.2023 г. at 21:18, Димитър Йорданов said:

А дали? Дали няма да извъртят нещата как Пригожин след като е отказал да влезе неговата армия под шапката на Руската армия не са го купили/подвели, но Путин и Лукашенко майсторски са отиграли сериозната ситуация, избегнали гражданска война и сега армията ще се заавърне още по-единна и силна? Отделно цялата ситуация+паниката, която на места се е появила, несигурността - ще плачат за по-силна ръка, още повече войски в Украйна за да се свърши бързо войната, може би и пълна мобиизация за да стане всичко за месеци, а не години. 
Не подценявай излишно възпитаниците на КГБ и техните близачи на...

Expand  

Да, дори в България това е новата упорка ;)

• Харесва ми! 2
  • Администратор
Публикувано

В сегодняшних боестолкновениях с ЧВК «Вагнер» погибли 15 военных

Сегодня в ходе конфликта с бойцами ЧВК «Вагнер» погибли 15 военнослужащих ВС РФ. Большая часть из них — это боевые летчики. В момент самой серьезной эскалации был сбит борт Ил-18, на котором находились не менее восьми человек.

Кроме того, сегодня был уничтожен ударный вертолет Ка-52 «Аллигатор» — экипаж погиб в полном составе. Эти военнослужащие были верными своей присяге до конца.

https://t.me/strelkovii/5703

• Потребител
Публикувано (edited)

Мнението ми е че си бяха тръгнали на сериозно на някъде. 

Или никой не е казал на зенитчика че всичко е театро.

Редактирано от vandu
  • Харесва ми! 2
  • Глобален Модератор
Публикувано

Може би Пригожин ги е притиснал за нещо и го е получил. Жалко, щеше ми се цирка да продължи по-дълго за да има повече време на хаос, през което ВСУ да атакуват.

• Харесва ми! 2
  • Администратор
Публикувано

Британското разузнаване потвърждава информацията, че Украйна е подновила мащабни настъпателни операции в три направления. 

Въоръжените сили на Украйна напредват бавно, но със стабилни резултати в ключови сектори на фронта. 

Украйна планира пробиви въз основа на опита от предходните две седмици. Украинските бойци предотвратиха пробив в участъка на фронта при Кремина.

https://t.me/drmjournal/5521

• Администратор
Публикувано

!!!

Тази нощ бяха индексирани пожар и силни взривове в складовете за боеприпаси на фирмата "Емко" на оръжейния търговец Емилиян Гебрев в Карнобат.

https://t.me/drmjournal/5523

• Тъжен 1
  • Глобален Модератор
Публикувано

В Русия има нов празник:

"С Днём военного мятежа!"  :)

-------

Отзиви: "Най-кратката гражданска война в историята на Русия".

------

Повдигнали пред Пригожин въпроса, защо е свалил самолета Ил-18 (после се оказало, че бил Ил-22), на борда на който имало 10 души. Оправданието на Пригожин:

"дурак-ПВО-шник в колоната стреляше по всичко, което летеше". И се съгласил да изплати 50 милиона рубли на семействата на загиналите...

• Глобален Модератор
Публикувано
  On 25.06.2023 г. at 8:37, scaner said:

В Русия има нов празник:

"С Днём военного мятежа!"  :)

-------

Отзиви: "Най-кратката гражданска война в историята на Русия".

------

Повдигнали пред Пригожин въпроса, защо е свалил самолета Ил-18 (после се оказало, че бил Ил-22), на борда на който имало 10 души. Оправданието на Пригожин:

"дурак-ПВО-шник в колоната стреляше по всичко, което летеше". И се съгласил да изплати 50 милиона рубли на семействата на загиналите...

Expand  

Язък за разкопаната магистрала. 

• ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикувано
  On 25.06.2023 г. at 9:07, Warlord said:

А до вчера казваше, че щял да "свали всички", които му се пречкат. Интересно в безгръбначното им общество никой ли не се пита как така тоя разбойник може да си сваля машини на ВКС, да си прави превратаджийски походи към Москва и накрая всичко да му прощават?

Expand  

А бункерният плъх заяви че всички забили му нож  в гърба ще бъдат жестоко наказани.И че армията има конкретна заповед да потуши бунта.Видяхме какво се случи ...

• Потребител
Публикувано

А може би Пригожин им е обещал нещо, не безвъзмедно разбира се. Киев. В момента силите на ВСУ са насочени на Изток. А от Беларус Пригожин може да атакува изненадващо Киев.

• Глобален Модератор
Публикувано
  On 25.06.2023 г. at 9:13, resavsky said:

А бункерният плъх заяви че всички забили му нож  в гърба ще бъдат жестоко наказани.И че армията има конкретна заповед да потуши бунта.Видяхме какво се случи ...

Expand  

Мисля, че тук няма да се мине без продължение...

Знаем какво се случи с Литвиненко, със Скрипал... Веднъж предател - винаги предател, кредото на Путин.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикувано
  On 25.06.2023 г. at 9:25, scaner said:

Мисля, че тук няма да се мине без продължение...

Знаем какво се случи с Литвиненко, със Скрипал... Веднъж предател - винаги предател, кредото на Путин.

Expand  

Неговата власт е основана на поддържане страх у обикновените хора.И ако те видят че Пригожин е дигнал ръка срещу царя и след това му се е разминало нещата вече няма да са същите.А най унизителното е че Путин беше спасен от беларуския колхозник когото винаги е презирал и подценявал.   

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикувано
  On 25.06.2023 г. at 9:20, Amber said:

А може би Пригожин им е обещал нещо, не безвъзмедно разбира се. Киев. В момента силите на ВСУ са насочени на Изток. А от Беларус Пригожин може да атакува изненадващо Киев.

Expand  

Трудна работа, това не са руините на Бахмут, които някак превзе с триста зора и десетки хиляди жертви. Киев в момента е един от най-добре защитените градове в света и по въздух и по суша. Освен това мостовете към Беларус са разрушени, вероятно всичко там е минирано.

• Харесва ми! 2
  • Администратор
Публикувано

Според руски канали, военното летище “Милерово” все още е под пълен контрол на “Вагнер”, както и летище Ростов, и преден команден пункт на руските ВКС.

По-късно се появи информация, че “Вагнер” са напуснали летището на Ростов.

https://t.me/drmjournal/5524

• Потребител
Публикувано

Личното ми мнение е, че това беше цирк на ФСБ и СВР РФ...

Опасенията, че се прави с цел главата на МОРФ да падне и там да бъде назначен някой "ястреб" не изглеждат логични, понеже тоя "пуч" показа Пуйло като неспособен, а една засилена мобилизация, каквато е нужна за руска офанзива съвсем ще убие доверието в него...

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикувано
  On 25.06.2023 г. at 10:12, isav said:

Личното ми мнение е, че това беше цирк на ФСБ и СВР РФ...

Опасенията, че се прави с цел главата на МОРФ да падне и там да бъде назначен някой "ястреб" не изглеждат логични, понеже тоя "пуч" показа Пуйло като неспособен, а една засилена мобилизация, каквато е нужна за руска офанзива съвсем ще убие доверието в него...

Expand  

СМСМ За цирк е малко грубо да се говори с оглед на свалените 6 въртолета и загиналите пилоти....Но, до колкото съм чел Шойгу и другият ахмак са си поддали оставката...само което незнам, че приета ли е?

• Потребител
Публикувано (edited)

А не се ли случи просто това, което Пригожин искаше? Разкарват Шойгу и Герасимов, назначават хората, които Вагнер иска и всичко приключва. Пригожин против Путин не е говорил, проблема му са тия двамата, получи каквото искаше, победи. 

Редактирано от Konche
  • Глобален Модератор
Публикувано

Оценка на резултатите и последствията от метежа. Показват интересни кадри как след като Вагнер са си тръгнали от Ростов и избягалите правителствени сили се завръщат в него, тълпата ги посреща с освирквания и скандирания "Позор" и "Предатели".

• Харесва ми! 1
  • Upvote 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

Научи повече  

За контакти:

• Create New...
/* Revenue-Ads-Footer */ /* За дарение */

Подкрепи форума!

Дори малко дарение от 5-10 лева от всеки, който намира форума за полезен, би направило огромна разлика. Това не е просто финансова подкрепа - това е вашият начин да кажете "Да, този форум е важен за мен и искам да продължи да съществува". Заедно можем да осигурим бъдещето на това специално място за споделяне на научни знания и идеи.