Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува (edited)

Забелязвам едно предоверяване на Русия към Китай ,не би ли могъл точно Китай ,да ги подхлъзне в един момент?Първо  ,да оставим търговският стокообмен на Китай  ,който е предимно със САЩ страните от Западна Европа и АНЗАК.Второ Китай е пренаселен има може би стотици градове с население  ,над милион ,а над тях е Сибир ,който на практика е ненаселен и на практика ,ресурсите на този огромен регион ,според мен не се използват на 100% поради невъзможността на страна  ,като Русия  ,чисто логистически .да се справи с такава територия.Отделно Япония и Южна Корея ,които също не биха имали против  ,да си отхапят парче от Сибирската баница.При такова Източноазиатско обединение ,на ккаво би разчитала Русия освен на ядрените си оръжия.Което не е предимство тъй като и враговете им имат подобно.

Редактирано от todorg
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува
Володимир Зеленски идва в България!
04.07.2023 16:54
Президентът на Украйна Володимир Зеленски ще посети България по покана на правителството.
Това научи "24 часа" от дипломатически източници.
Все още не са уточнени подробности по визитата на президента на Украйна, но вероятно тя ще се състои в четвъртък. От съображения за сигурност часовете на посещението на Зеленски се пазят в тайна.
Посещението на президента на Украйна идва, след като в миналия парламент депутатите отказаха да чуят негово обръщение, в което той искаше да призове за помощ.
Преди дни обаче съветникът на Зеленски Михайло Подоляк обяви в интервю, че България трябва да се гордее от начина, по който помага на Украйна.
  • Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува

Хайде Копейкин и съратниците му ,ще имат работа.При положение ,че е Президент на страна с  ,която България има дипломатически отношения би трябвало първата му среща ,да е с Президента Радев ,който знаем се опитва ,да балансира между Путинистка Русия и Европа и НАТО. Би ми била една среща между двамата  ,какво ли биха си казали.

• Потребител
Публикува
On 3.07.2023 г. at 10:11, miroki said:

България и без война се самоизтреби. От почти 9 почти 6 милиона сме, без война. Ковида и той прибра повече хора от тази война, че и от няколко взети заедно.

Не очаквайте сериозни изказвания по време на война. Ще ги видите след войната и то тезата на победителят. По време на война е времето в което се лъже повече и от за риба. Всеки нормален анализ показва текущи грешки и бъдещи планове на врага. А това е недопустимо.

А когато се разбере/изтече някаква истина, започва заливане от множество лъжи за да се разсее.

Точно затова казвам ,че липсва сериозен анализ.Конфликта между двете страни ,не промени международният им статус .Поне аз не знам за скъсване  ,на дипломатическият отношения,с която и да е от двете воюващи страни.Може би Украйна са скъсали тези отношения с Беларус  ,ама не съм сигурен.В този ракурс войната се явява малко странна подобна на тази между Великобритания и Франция срещу Германия септември 1939 май 1940.то така си е записан ив историята този отрязък като "странната война".

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 43 минути, todorg said:

Хайде Копейкин и съратниците му ,ще имат работа.При положение ,че е Президент на страна с  ,която България има дипломатически отношения би трябвало първата му среща ,да е с Президента Радев ,който знаем се опитва ,да балансира между Путинистка Русия и Европа и НАТО. Би ми била една среща между двамата  ,какво ли биха си казали.

Ще е веселба. Не знам дали е наясно, че оръжието от тука пристига в Украйна с тайната благословия на Корнелия и Радев. Но ако е така би трябвало, като дойде именно на тях да благодари, че и паметници да им вдигне. А те би трябвало шумно да протестират против това :D

• ХаХа 4
  • Администратор
Публикува

Ще е интересно да се наблюдава политическия живот около идването на Зеленски.

Народа пак ще скочи в двата края и ще започнат едни крайности точно по нашенски ;)

• Харесва ми! 4
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 36 минути, Incorrectus said:

Ще се бере срам. Копейките стягат редиците за „посрещане“ из мрежите. Хванахме последния влак. Зеленски не е говорил само пред парламентите на България и Унгария от евросъюза.

Добре ни е дошъл Зеленски, но докато не си отиде по живо по здраво, никак няма да ни е спокойно - с цялата тази фашизирана путинистка паплач. Дано охраната му да е на супер професионално ниво!

Редактирано от Шпага
  • Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 34 минути, Incorrectus said:

Ще се бере срам. Копейките стягат редиците за „посрещане“ из мрежите. Хванахме последния влак. Зеленски не е говорил само пред парламентите на България и Унгария от евросъюза.

Те едни редици...

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува

Копейката предполагам се готви да си дере ризата в първите редици с надеждата полицията да го олупа подобаващо.

После ще се пише активен борец и пострадал от либерал-фашизма. 

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува

Че Зеленски не идва ли преди пак?

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, Шпага said:

Добре ни е дошъл Зеленски, но докато не си отиде по живо по здраво, никак няма да ни е спокойно - с цялата тази фашизирана путинистка паплач. Дано охраната му да е на супер професионално ниво!

Спокойно, охраната му съумява да го опази под бомбите в Украйна, ще го опази и от безработните неудачници, които Копейкин успее да събере. Въпроса е колко точно и тоя път ще успеем да станем за резил пред цивилизования свят.

• Харесва ми! 2
  • Тъжен 3
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 3 часа, Р. Теодосиев said:

едни крайности точно по нашенски

на фона на останалото сред обществото - си е напълно естествено. Ние се противопоставяме помежду си по всякакви казуси. Според мен това устройва твърде много хора, за да свалят негативното си бреме, като го проектират сред всичко друго и всеки друг.

От една страна - това е ок, но както всичко друго, въпросът е в дозата.

Редактирано от ramus
  • Потребител
Публикува
Преди 14 часа, todorg said:

Той Костадинов вече е пуснал пост във ФБ, че Зеленски не бил добре дошъл у нас, защото сме си имали достатъчно фашисти😄😄😄 Всъщност познавайки го лично не смятам, че наистина го мисли, но явно типично за партиен лидер е избрал да си втвърдява електората с лъжи.

• Харесва ми! 1
  • Администратор
Публикува

Украинските войски са напреднали с до 2 км в посока Бердянск, съобщи говорителят на Таврийските военно командване Валерий Шершен. 

В същото време, украинската армия е унищожила 20 бойни и 6 разузнавателни дрона през изминалото денонощие, по данни на говорителя на ВВС Юрий Ихнат, цитиран от Укринформ. 

Най-малко 43 души са ранени при вчерашното руско нападение в Первомайски в Харковска област, съобщи губернаторът Олег Синехубов.

-------

Украинската армия е укрепила мостови съоръжения на три места по река Днепър, южно от разрушения язовир Каховка. Тя продължава да постига успехи и около град Бахмут. В същото време, атаките в Запорожка и Донецка област са бавни, като руските части се защитават по-силно от очакваното.

Украински и западни официални лица твърдят, че касетъчните бомби биха имали голямо значение за атакуването на вкопаните позиции. Белият дом е предпазлив по отношение на изпращането им, тъй като повечето от неговите съюзници - не и Украйна - са подписали договор, който забранява боеприпасите. Украинците смятат, че касетъчните бомби от съветската епоха вече са използвани и от двете страни, а американските са с далеч по-нисък процент на изхвърляне. 

Вероятно е САЩ да подкрепи искането на Киев.

-------

“Блумбърг”: Кремъл все още се колебае да започне масивна вълна от мобилизация. За да компенсира загубите, руското ръководство досега е решило да прехвърли повече вербувани затворници и отрядите на Кадиров в Украйна.

------

Вчера в Беларус е починал внезапно министърът на транспорта и съобщенията Алексей Авраменко. Това е втората внезапна смърт на министър на Лукашенко в последно време – през ноември миналата година неочаквано почина външният министър Владимир Макей.

------

Ешелон с танкове Т-54/55 е забелязан в района на Воронеж. Все по-често, заради загубите на украинския фронт, руската армия разчита на стара техника, стояла по складове, за да компенсира липсата на модерно оборудване.

https://t.me/drmjournal

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува

Руски блогъри са потвърдили че руснаците са се оттеглили от Клещеевка.Обръча около Бахмут се стяга.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 1 час, Р. Теодосиев said:

Вчера в Беларус е починал внезапно министърът на транспорта и съобщенията Алексей Авраменко. Това е втората внезапна смърт на министър на Лукашенко в последно време – през ноември миналата година неочаквано почина външният министър Владимир Макей.

Мортус руснакус ФБ вирус Новичцекус....Като живее к къща или партера и няма как да падне от етажа....

• Потребител
Публикува
Преди 2 часа, Р. Теодосиев said:

Ешелон с танкове Т-54/55 е забелязан в района на Воронеж. Все по-често, заради загубите на украинския фронт, руската армия разчита на стара техника, стояла по складове, за да компенсира липсата на модерно оборудване.

https://t.me/drmjournal

🤣😂🤣

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 11 минути, Skubi said:

🤣😂🤣

Както казват нашите русофили - поне не позволиха на украинците да превземат Москва.Както и на грузинците през 2008 година.Абе велика армия....

• Харесва ми! 1
  • ХаХа 2
  • Потребител
Публикува
Преди 16 часа, Кибик said:

Копейката предполагам се готви да си дере ризата в първите редици с надеждата полицията да го олупа подобаващо.

После ще се пише активен борец и пострадал от либерал-фашизма. 

Копейкин вече напълно изгуби мярката. А както гласи житейската мъдрост:

"Който сее ветрове, ще пожъне бури."

• Глобален Модератор
Публикува

На юг от Бахмут нещата са зле за руснаците. Отстъпват неорганизирано и се опитват да изградят отбранителна линия около жп линията. 

• Харесва ми! 3
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 8 минути, Incorrectus said:

Нека още веднъж обърнем внимание на това интервю. Защото то стана повод за всякакви обсъждания. Поне един човек в московията е разбрал това интервю и направи адекватен коментар. Това е Михаил Ходаренок.

В резюме ген. Залужни казва, че военната стратегия предвижда превъзходство във въздуха и наземно огнево превъзходство преди да се започне атака. Украйна я натискат за атака с каквото бог дал, без военно превъзходство във въздуха.

А по въпроса с Леопардите, които според Конашенков всичките са избити, хиляди са избити. Всъщност след минната трагедия на 47 бригада, дръпнаха Леопардите назад, докато решат проблема с минните полета. За съжаление на путиноидите Леопардите не са свършили. А най-интересното е, че при пряко попадение на мина или снаряд Леопард изглежда прилично, а не се разхвърчава като разплетена дамаджана, подобно на прехвалената руска техника. Явно върши по-добре работата си по защита на екипажа.

Руснаците извадиха от сторя някой и друг Леопард и изпаднаха в делириум.Виждате ли Леопардите не били неуязвими.На този свят още няма военна техника която да не може да бъде повредена/унищожена.Дори и Леопардите.При този интензитет на бойните действия в Украйна това даже е напълно нормално.Нищо фатално или изненадващо.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

"По думите му той никога не е виждал толкова много мини през всичките си години служба. Военният допълни, че минните полета са толкова плътни, че армията може да се движи само "дърво по дърво"."

https://fakti.bg/world/796081-kontraofanzivata-na-ukraina-e-pred-seriozen-problem-ukrainskite-voenni-ne-sa-vijdali-neshto-podobno

Навремето питали Жуков с каква техника са могли да преодолеят немските минни полета така бързо? Ами как -бил отговорът- с атака на пехотата...-Но това са огромни загуби!!!!! -Их многа бил отговорът....

Защо не вземат руски пленници и ги помолят да вървят пред украинските солдати....Бърже ще минат полетата....Их многа----

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!