Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Глобален Модератор
Публикува

Едно от платната е повредено и едно е пропаднало, поне 2-а загинали. Рашките медии пишат, че това било "чрезвичайно произшествие в района на опора 145". Което не знам как подобрява картинката.

Друго интересно е, че според Орикса резултатът от вчерашните мелета по целия фронт е 66:13 унищожени машини в полза на ВСУ (12:1 при танковете). Доколкото ги проверявам в последно време украинците винаги имат някакъв лек превес, но такова нещо досега не е било.

• Харесва ми! 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува

През нощта на Кримския мост в района на стълб 145 от страната на Краснодарския край е имало експлозия. Единият напречен пояс на моста в посока Таман е разрушен, другият пояс в посока Керч е провиснал. Движението на автомобили по моста е спряно. Двама души са загинали, а един е ранен.

------

Руските власти твърдят, че експлозията на Кримския мост е станала в района на стълб 145.

Някои пропагандисти пишат също, че нападението е било извършено от морски безпилотни дронове.

Това е любопитна версия, но едва ли е реална. Тъй като 145-ият стълб се намира на остров Тузла.

------

Видео с разрушенията

https://t.me/Crimeanwind/36491

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува (edited)
Преди 57 минути, Warlord said:

Друго интересно е, че според Орикса резултатът от вчерашните мелета по целия фронт е 66:13 унищожени машини в полза на ВСУ (12:1 при танковете). Доколкото ги проверявам в последно време украинците винаги имат някакъв лек превес, но такова нещо досега не е било.

Всъщност сега проверих и за предния ден, тогава е било 50:16 машини (11:2 при танковете). Явно се случва някакъв прелом в момента.

Редактирано от Warlord
  • Харесва ми! 3
  • ХаХа 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Ликвидиран е още един руски полковник – Максим „Харламов. Окупаторът е командвал 96-та отделна разузнавателна бригада.

• Харесва ми! 4
  • Администратор
Публикува

Кримският мост отново е повреден и затворен заради "произшествие" с жертви

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, scaner said:

Ликвидиран е още един руски полковник – Максим „Харламов. Окупаторът е командвал 96-та отделна разузнавателна бригада.

Всъщност се оказва че той е убит още преди месец и половина  - на 4 юни.

• Потребител
Публикува (edited)

Според мен снимката на опорите, с пукнатините по средата на всяка от тях, е фейк. Разгледах внимателно, увеличих... Тук има инженери сред участниците и биха се изразили професионално. Аз не съм от тях, но въз основа на опита си с работата с изображения, се виждат елементи на твърде аматьорска дорисунка с ФШ.

Мистерията с начина и вида на взрива не се разкрива, а за мен е твърде любопитна. Толкова се изписа от руската пропаганда колко "моста бил невъзможен за атаки от всякакъв тип, колко различни системи се грижат за защитата". Може би в това е прав говорителят от клипа - че целта е да се покаже че няма как да съществува неприкосновена за удари територия и военни цели.

Редактирано от ramus
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 3 минути, gmladenov said:

Украинците какъв хубав фотошоп са му направили на моста.  🤣

1.jpeg.a4404d0afd4242651c669e967fc8e11b.jpeg

4.jpg.782c4838b14c940286aeaa814d7755ec.jpg

Вероятно е на един - два дрона разстояние от пълно рухване.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, resavsky said:

Вероятно е на един - два дрона разстояние от пълно рухване.

• Потребител
Публикува
Преди 55 минути, ramus said:

Аз не съм от тях, но въз основа на опита си с работата с изображения, се виждат елементи на твърде аматьорска дорисунка с ФШ.

Да, ти определено не си експерт.

Мария Захарова обвини САЩ и Великобритания за фотошопа на моста:
https://dnes.dir.bg/svyat/zaharova-reshenieto-za-krimskiya-most-e-vzeto-s-uchastie-na-spetssluzhbite-na-london-i-vashington

• Потребител
Публикува (edited)

изглежда че не стана ясно - не визирам снимките на падналото платно, а снимката на "опорите на моста с пукнатините в тях".

Ето снапшот от видеото:

image.thumb.png.43bf53a2ce816a1d89f2b7b0f3505122.png

Лявата част не е снимка и тия пукнатини не са действителни. Общо взето е аматьорска рисунка - не може да има такива пукнатини сред такава бетонена конструкция. Предполагам че е направена през нещо като 3ДМАКС, по схема "как трябва да изглежда", а после пукнатините са дорисувани, при това твърде неумело. Следите от ФШ са направо очевидни и от бързане дори не са се постарали да изглежда автентично, разчитайки на сугестията и липсата на критично разглеждане.

Освен това - няма как това да е автентична снимка на ОПОРИТЕ на падналия сегмент, нито на някой друг. Няма кой това да го снима под вода, нито ако го направи не биха излезли така пукнатините, нито така биха изглеждали колоните в морска вода, осветеността и светлосенките.

Нямам проблем с пропагандата, но от време на време ми се струват твърде евтини номерата и от двете страни. Вероятно са направени като за таргета си. 

Останалите иронии към коментара ми няма да им обърна внимание, още повече когато някой нито гледа, нито чете написаното. :)

Редактирано от ramus
  • ХаХа 1
  • Неясен 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, Incorrectus said:

Паниката се пренесе в руските чатове. Казват, че в момента има 50 хил. руски туристи в Крим. Руски непропагандни източници нарекоха тези хора кретени, които не са разбрали, че върви война. Могат да се приберат единствено през фронта - сухопътната връзка през Мариупол. От сутринта вървят съобщения за километрични задръствания при Джанкой. Руските туристи се оплакват, че по пътя няма тел. връзка, всички тоалетни (ах, тоалетните) са затворени, няма вода (оставаше да има след Каховка). Проверяват ги като на летище, претърсват багажа, някои вървят по пътя пеша с куфари. Армията недоволства, че туристите блокират пътищата за военната техника... Дано разберат по трудния начин какво донесоха с тази война, ама надали.

Този път на места минава на около 60-70 километра от фронта.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 3 часа, gmladenov said:

Украинците какъв хубав фотошоп са му направили на моста.  🤣

1.jpeg.a4404d0afd4242651c669e967fc8e11b.jpeg

4.jpg.782c4838b14c940286aeaa814d7755ec.jpg

Харесва ми иронията ти, но сериозно ако трябва да говорим, това не може да е фотошоп. А иначе мога да си представя от построяването му колко руски чиновници са се налапали по веригата, поради което очевидно не е достатъчно здрав.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува (edited)
Преди 1 час, Incorrectus said:

Паниката се пренесе в руските чатове. Казват, че в момента има 50 хил. руски туристи в Крим. Руски непропагандни източници нарекоха тези хора кретени, които не са разбрали, че върви война. Могат да се приберат единствено през фронта - сухопътната връзка през Мариупол. От сутринта вървят съобщения за километрични задръствания при Джанкой. Руските туристи се оплакват, че по пътя няма тел. връзка, всички тоалетни (ах, тоалетните) са затворени, няма вода (оставаше да има след Каховка). Проверяват ги като на летище, претърсват багажа, някои вървят по пътя пеша с куфари. Армията недоволства, че туристите блокират пътищата за военната техника... Дано разберат по трудния начин какво донесоха с тази война, ама надали.

Един украински обстрел по пътя за снабдяване, по който опитват да минат туристите, и иглата, която предстои да спука руския пропаганден балон, ще бъде вече на по-малко от милиметър разстояние от него.

Редактирано от skorpion1980
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 20 минути, skorpion1980 said:

Харесва ми иронията ти, но сериозно ако трябва да говорим, това не може да е фотошоп. А иначе мога да си представя от построяването му колко руски чиновници са се налапали по веригата, поради което очевидно не е достатъчно здрав.

Според Аксенов (пишман главата на Крим), това е просто някакъв инфраструктурен инцидент и той лично препоръчвал "безопасния маршрут през Новите територии", а също така и туристите да си стоят в хотелите 😅

Не знам обаче кое ще е по-голем резил - че безаналоговото им ПВО е проспало дроновете, или че това чудо на ватнишкия инженеринг е паднало самО.

• Харесва ми! 3
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Warlord said:

Едно от платната е повредено и едно е пропаднало, поне 2-а загинали. Рашките медии пишат, че това било "чрезвичайно произшествие в района на опора 145". Което не знам как подобрява картинката.

Всъщност на всички им прави впечатление смазващото съотношени на загубите,това е от началото на настъплението. Всички го коментират.

• Потребител
Публикува
Преди 5 часа, resavsky said:

Мостът е пред рухване.

Чак пък. Когато паднат опорите може да кажем ,че е пред рухване.

Преди 4 часа, ramus said:

Лявата част не е снимка и тия пукнатини не са действителни

Ми казвайте ги тия работи,щото аз гледах клип и снимката е от там. И се вижда ясно. Та я виж пак.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 10 минути, bulgaroid said:

Чак пък. Когато паднат опорите може да кажем ,че е пред рухване.

Следващата атака ще е фатална - убеден съм. 

• Глобален Модератор
Публикува

Според руския министър на транспорта едното платно не може да бъде възстановено и няма да бъде отворяно въобще. 

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 30 минути, resavsky said:

Според руския министър на транспорта едното платно не може да бъде възстановено и няма да бъде отворяно въобще. 

Сериозно? Дай да видим?

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!