Отиди на
Форум "Наука"

Recommended Posts

• Потребител
Публикува

"Първата фаза от контранастъплението беше на принципа "проба-грешка". Но украинците научиха своите уроци,казва военният анализатор Франц-Щефан Гади" – цитат от Дойче веле.

• ХаХа 1
  • Мнения 5,4k
  • Създадено
  • Последно мнение

ПОТРЕБИТЕЛИ С НАЙ-МНОГО ОТГОВОРИ

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 час, skorpion1980 said:

Днес обаче Карелия е доста дефинландизирана така да се каже.

Източна Прусия също.Бившата люлка на пруската държавност.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

То и Крим е много силно детатаризиран след като го завладяват руснаците.

• ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 часа, Incorrectus said:

Как се прави контранастъпление без огнево и въздушно превъзходство?!

С блицкриг. И след като се изтощи противника. С удари по най-слабите звена от фронта. Или според теб никоя армия не може да извърши успешно контранастъпление,ако няма два пъти повече артилерия и пет пъти повече изтребители и самолети от противника?!

• Харесва ми! 1
  • Потребители
Публикува
Преди 1 час, deaf said:

С блицкриг. И след като се изтощи противника. С удари по най-слабите звена от фронта. Или според теб никоя армия не може да извърши успешно контранастъпление,ако няма два пъти повече артилерия и пет пъти повече изтребители и самолети от противника?!

Първата грижа на всяка нормална армия на този свят са войниците. Самопожертвователни фронтални малоумни атаки правят само орките. Това първо. Второ, руснаците имаха месеци време да се окопаят и да минират всичко - т.нар. линия Суровикин. Това затруднява напредването. Затова украинците действат именно чрез изтощаване - удари по складове и логистика... Не правят фронтални атаки, а бият отстрани по фланговете. Ако имаха F-16 всичко щеше да приключи много по-бързо в тяхна полза.

• Харесва ми! 2
  • Потребител
Публикува
Преди 3 минути, Incorrectus said:

Не правят фронтални атаки, а бият отстрани по фланговете.

Именно това е блицкриг. През Втората световна война при Киев Червената армия има превъзходство в жива сила и техника,но немската армия нанася светкавичен удар по един от фланговете и обкръжава червеноармейците,като им отрязва връзката с тила.

Преди 6 минути, Incorrectus said:

руснаците имаха месеци време да се окопаят и да минират всичко

Самите минни полета не са проблем,а това че руската армия ги прострелва отдалеч,когато украинците се опитат да ги разминират.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува
Преди 59 минути, Incorrectus said:

Първата грижа на всяка нормална армия на този свят са войниците. Самопожертвователни фронтални малоумни атаки правят само орките. Това първо. Второ, руснаците имаха месеци време да се окопаят и да минират всичко - т.нар. линия Суровикин. Това затруднява напредването. Затова украинците действат именно чрез изтощаване - удари по складове и логистика... Не правят фронтални атаки, а бият отстрани по фланговете. Ако имаха F-16 всичко щеше да приключи много по-бързо в тяхна полза.

Доколкото разбирам според последните новини, те ще имат Ф-16 с вече обучени пилоти догодина през пролетта.

• Харесва ми! 1
  • Потребител
Публикува

Сканер, недей така да омаловажаваш руското ПВО, нали уж си имат система Периметър, която е непробиваема за каквито и да било външни атаки срещу всемогъщата Русия😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄😄

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Руснаците са били изтласкани от Андреева на юг от Бахмут а на Запжрожския фронт боевете се водят вече в самия Старомайорск.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Коментари от руска страна"

По наша информация днес сме напуснали Клешчеевка. Мобилизираният личен състав (естествено слабо мотивиран да се бие, уморен от бойните действия и неразбиращ колко още ще се намира в зоната на СВО) напусна позициите си.

https://t.me/dshrg2/1093

• Потребители
Публикува
Преди 2 часа, kramer said:

На Краснолиманското направление руснаците са превзели Сергеевка.

Каза конашенков. И всички рашки вестници в захласт повтарят едно и също. Да се чуди човек защо са им много вестници, щом пишат едно и също, спуснато от бункера. Но за Купянск, Кремина, Новоселивске - в това направление - нито дума не каза МО. Между другото преди войната в Сергеевка са живели 20 души. Сега вероятно са по-малко. В това направление великая прави шаг напред и после два назад.

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 18 минути, Incorrectus said:

Между другото преди войната в Сергеевка са живели 20 души. Сега вероятно са по-малко. В това направление великая прави шаг напред и после два назад.

Eстествено, а това ако не си разбрал е "изтегляне на по-удобни позиции"

Толкова пъти вече го чухме това оправдание, че направо се чудя няма ли да е най-лесно да обявят границите от 1991 за най-удобния и победоносен рубеж за изтегляне и всичко да приключи. Хем врага удовлетворен, хем и малоумната вата ще го повярва и приеме на мига, стига веднъж да им го хвърлят от Кремъл 

• Харесва ми! 1
  • Благодаря! 1
  • ХаХа 1
  • Потребител
Публикува
Преди 10 минути, Warlord said:

Eстествено, а това ако не си разбрал е "изтегляне на по-удобни позиции"

Толкова пъти вече го чухме това оправдание, че направо се чудя няма ли да е най-лесно да обявят границите от 1991 за най-удобния и победоносен рубеж за изтегляне и всичко да приключи. Хем врага удовлетворен, хем и малоумната вата ще го повярва и приеме на мига, стига веднъж да им го хвърлят от Кремъл 

Те сега идва Горбачов и го обявява. Следват тридневни всенародни тържества от Брест до Владивосток 

• Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува

Украинците са превзели Клищиевка и Андриевка при Бахмут. А руснаците са напреднали на север при Сватово, техните военкорове рисуват напредването с дълбочина 2-4 км. Чакат се потвърждения и за двете.

• Потребител
Публикува (edited)
On 25.07.2023 г. at 10:23, deaf said:

Именно това е блицкриг. През Втората световна война при Киев Червената армия има превъзходство в жива сила и техника,но немската армия нанася светкавичен удар по един от фланговете и обкръжава червеноармейците,като им отрязва връзката с тила.

Самите минни полета не са проблем,а това че руската армия ги прострелва отдалеч,когато украинците се опитат да ги разминират.

Завладяването на Франция е кристален пример за блицкриг.Не знам защо за втори пореден път французите се заблуждават ,че ще бъдат атакувани чрез директната граница ,а не през Белгия?Блицкриг  е да удариш съпеерника през най уязвимото му място и благодарение на свръхмобилността  ,да осигуриш числено предимствио ,точно там в даденият ,момент.Ако наистина искаха блицкриг путинистите правилният им ход бе да ааткуват украинският запад ,през Беларус и през Приднестровието.Като нали първо разхлопат звънците ,че ще атакуват фронтално.Буквално щяха да хванат ВСУ по бели гащи.

Редактирано от todorg
  • Харесва ми! 1
  • Глобален Модератор
Публикува
Преди 5 минути, todorg said:

Завладяването на Франция е кристален пример за блицкриг.Не знам защо за втори пореден път французите се заблуждават ,че ще бъдат атакувани чрез директната граница ,а не през Белгия?Блицкриг  е да удариш съпеерника през най уязвимото му място и благодарение на свръхмобилността  ,да осигуриш числено предимствио ,точно там в даденият ,момент.Ако наистина искаха блицкриг путинистите правилният им ход бе да ааткуват украинският запад ,през Беларус и през Приднестровието.Като нали първо разхлопат звънците ,че ще атакуват фронтално.Буквално щяха да хванат ВСУ по бели гащи.

Напротив те очакват да бъдат ударени през Белгия и натам насочват основните си сили.Но очакват през равнинната част /както през 1914 година но с известни вариации/. Изненадани са от удара през Ардените защото на никой не му е хрумвало че при толкова открити пространства някой ще завре танковете в планината - според думите на самия Хитлер немските танкове минават по тънка контрабандна пътека.

• Потребител
Публикува (edited)
Преди 7 минути, resavsky said:

Напротив те очакват да бъдат ударени през Белгия и натам насочват основните си сили.Но очакват през равнинната част /както през 1914 година но с известни вариации/. Изненадани са от удара през Ардените защото на никой не му е хрумвало че при толкова открити пространства някой ще завре танковете в планината - според думите на самия Хитлер немските танкове минават по тънка контрабандна пътека.

Да оставим това за темата за Втората световна  ,линия Мажино и так дале.Ако Русия ,бе нанесла основен удар на Украйна в  техният Запад февруари 2022 ,дали биха имали по голям шанс за успех ,отколкото с фронталната атака Киев Харков?

Редактирано от todorg
  • Потребител
Публикува
Преди 1 минута, todorg said:

Да оставим това за темата за Втората световна  ,линия Мажино и так дале.Ако русия ,бе нанесла основен удар на Украйна в  техният Запад февруари 2022 ,дали биха имали по голям шанс за успех ,отколкото с фронталната атака Киев Харков?

Може,но само ако удара е бил изненадващ,но това е абсолютно невъзможно. Въобще,в историята няма случай армия да е нападнала изненадващо друга армия.

• Глобален Модератор
Публикува
Преди 1 минута, todorg said:

Да оставим това за темата за Втората световна  ,линия Мажино и так дале.Ако Русия ,бе нанесла основен удар на Украйна в  техният Запад февруари 2022 ,дали биха имали по голям шанс за успех ,отколкото с фронталната атака Киев Харков?

Какво разбираш под Запад?Ако Русия наистина е планирала Блицкриг то най оправдано е точно атака срещу Киев.Това е основно изискване на блицкрига.Изпълнението е съвсем друга история.

• Харесва ми! 1

За нас

"Форум Наука" е онлайн и поддържа научни, исторически и любопитни дискусии с учени, експерти, любители, учители и ученици.

За своята близо двайсет годишна история "Форум Наука" се утвърди като мост между тези, които знаят и тези, които искат да знаят. Всеки ден тук влизат хиляди, които търсят своя отговор.  Форумът е богат да информация и безкрайни дискусии по различни въпроси.

Подкрепи съществуването на форумa - направи дарение:

Дари

За контакти:

• Create New...

Подкрепи форума!

Твоето дарение ще ни помогне да запазим и поддържаме това място за обмяна на знания и идеи. Благодарим ти!